Sisällön tarjoaa Blogger.

Herkullinen munatoast

Oikein mukavaa torstaita lukijat ♥ Nyt pitkästä aikaa ruoka-aiheista postausta, näitä ei blogissani usein näe joten kyseessä on pakko olla sellainen herkku mikä on suuressa suosiossani. Olin tässä yksi aamu äitini luona ja hän teki minulle niin herkullisen aamupalan, että täytyi minun seuraavana aamuna myös N:lle loihtia sellainen. Vanhemmat lukijat ehkä muistavatkin, etten ole keittiössä mikään kova häärääjä enkä viihdy siellä - olen mokaillut useammankin kerran. Aamupala on kuitenkin päivän tärkein ateria ja siihen tykkään panostaa. Kaiken kukkuraksi tämä oli kuitenkin niin helppo ja herkullinen, että haluan jakaa ohjeen tänne teillekin. Ainiin, en ole mikään ruokakuvaaja sillä siihen mulla ei riitä kiinnostusta, joten kuvat ovat ihan perussettiä.

munatoast-aamupala-välipala-ohje

Tarvitset:

Isoja grahampaahtoleipä viipaleita
Oivariinia
Cheddar juustoa
Munia
Suolaa ja maustepippuria
Rucolaa tai salaatinlehtiä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sen verran leipiä leivinpaperin päälle kuin syöt ja levitä paahtoleiville Oivariinia.
Painele lusikalla leipään syvennys ja laita siihen cheddarviipale. Riko päälle kananmuna ja mausta se suolalla ja maustepippurilla.
Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia ja viimeistele Rucolalla tai salaatinlehdillä.

munatoast-ohje-aamupala-välipala

Rucola on älyttömän hyvää, mutta itse pidän enemmän salaatista ja sen vuoksi viimeistelin leivät salaatinlehdillä. Tämän kohdallahan voi siis soveltaa sen minkä ehtii, jos ei esimerkiksi pidä cheddarista, niin normi juusto passaa varmasti hyvin. Kananmunankin voi maustaa ihan mielensä mukaan. Jos olet vielä oikea herkkusuu ja haluat elää epäterveellisesti, väliin voi pistää vaikka majoa.  Ajattelin ensikerralla pistää väliin myös tomaattia! Tämä on todella hyvä vaihtoehto niin aamupalaksi kuin vaikkapa välipalaksi. Tätä syödessä mieleeni tuli vahvasti toastit mitä syön aina Kanarialla päivällä, nams. Alkuperäisen ohjeen löytää myös Valion sivuilta.

Lähteekö tämä herkku testiin vai onko kyseessä ihan tuttu herkku? 
Ihanaa pian alkavaa viikonloppua ♥

Kata 

10 kommenttia

  1. Siis kuulostaa aivan törkeen hyvälle!<3 Ja niin helppoa tehdäkin :D Pakko kokeilla jotain tämmöstä herkkua viikonloppuna :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä älyttömän hyvää ja helppoa etenkin mulle joka on aina peukalo keskellä kämmentä keittiössä:'D ♥ Just viikonlopuksi hyvä herkkuaamupala!

      Poista
  2. Oi miten hyvältä toi kuulostaa! Kaikenlaiset aamupalavinkit on aina tervetulleita, mä kun oon jämähtänyt siihen perus kaurapuuro+banaani+mehukeitto yhdistelmään tai hapankorppuihin :D Pitää ehdottomasti testata tota sun reseptiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli <3 Nimittäin itsekin syön joka arkiaamu kaurapuuron joko mansikkasurvoksella, vatuilla, mehukeitolla tms. joten viikonlopuksi oli hauska kehitellä erilainen aamiainen - vaikka lähes joka viikonloppukin aamupalaksi menee se puuro::D

      Poista
  3. Teen aika usein helposti vaan ruisleivän oivariinilla, kinkulla ja päälle joko paistettu tai keitetty muna siivuina. Melko hyvin pitää nälkää kunnes on ruokatauko töissä. Ja vähän erilaista! Tää on tosi hyvä vinkki jota vois ehdottomasti kokeilla!

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin menee välillä ihan ruisleipä, etenkin sillon kun lämmin ei maistu ja haluan jotain freshiä (tungen aina salaatinlehdistä, kurkkuun ja paprikaan sinne väliin) mutta kananmunaa en vielä väliin ole laittanut. Ruisleivän välissä keitetty kananmuna on kyllä hyvää, pitäisi joku kerta luopua vaikka broikkuleikkeeleestä ja laittaa sen sijaan kananmuna:) Tätä susittelen kokeilla, vähän erilainen!

      Poista
  4. Kuulostaa tosi hyvälle, en oo ikinä kuullutkaan tälläisestä :D Täytyy laittaa ehdottomasti testiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista:) No kannattaa ehdottomasti ottaa testiin;) Tosi hyvä!

      Poista
  5. Nam, näyttää ja kuulostaa hyvältä!:p Tätä voisikin joku päivä kokeilla :) Kivaa vaihtelua blogille tälläiset reseptit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Niina ♥ Kannattaa kokeilla, vähän erilaisuutta aamupalaan ja tää oli meillä sellanen viikonlopun aamupalaherkku viime viikolla 8) Joo mulla on ollut tapana jakaa blogiin aina joku lemppari resepti/ohje. En pidä keittiössä hääräilystä yhtään mutta tällaisia omia lemppariohjeita on oikein mukava jakaa.;)

      Poista