Sisällön tarjoaa Blogger.

25 kysymystä hiustenhoidosta

Ja jälleen kerran mielenkiintoinen haaste kehiin. Linda keksi alkuvuodesta hauskan 30 kysymystä meikkaamisesta- haasteen jonka toteutin innokkaasti. Tällä kertaa hän loi kysymyksiä hiuksiin ja hiustenhoitoon liittyen. Kiitokset Lindalle näistä kahdesta mahtavasta haasteesta! Kysymyksiin on todella hauska vastailla, etenkin kun en ole aikoihin julkaissut mitään hiuksiin liittyvää. Postauksen kuvitin nyt random hiustenhoitotuote-kuvilla!

bedhead tigi muotovaahto ja lämpösuoja

1. Millaiset hiukset sinulla on? Pitkät vai lyhyet, ohuet vai paksut?
Mulla on keskipitkät, en vielä luokittele näitä pitkiksi kun joskus on ollut hiustenpidennystä 80 senttiä. Paksut myös nykyään, ennen oli kerroksittain leikatut mutta nykyään oon saanut aika tasapitkäksi tukkaa, joten paksuuttakin löytyy - välillä harmistumiseen asti.

2. Minkä väriset hiuksesi ovat tällä hetkellä?
Ruskeat vaaleilla raidoilla. Mulla on taas pieni vaalennusprojekti meneillään, edelleen haluan ihan tumman tyven mutta haluan latvaa enemmän sellaista luonnollista blondiutta.

3. Oletko koskaan värjännyt hiuksiasi? Jos olet, minkä värisiksi?
Olen. On ollut mustaa, punaista, montaa eri ruskeaa, blondia, raidoitettua... Kaikkee on kokeiltu.

4. Kuinka usein peset hiuksesi?
Normaalisti jokatoinen päivä, silloin tällöin yritän venyttää väliä vielä yhdellä päivällä, eli joka kolmas. Kesäisin tuo ei onnistu, mutta muulloin kyllä. Onneksi on myös hiuspuuteri jota käytän kyllä todella harvoin.

5. Käytätkö hiuksia hemmottelevia hiusnaamioita tai tehohoitoja?
Hyvin harvoin. Haluaisin käyttää enemmän, mutta yleensä käytän vain hoitoainetta. Mulla on karhea tukka joten nuo tehohoidot olisi varmaan ihan kannattavia. Käytän kyllä hoitsikkana Tigin turkoosia tai punaista pulloa ja ne puree älyttömän hyvin mun tukkaan, parhaita hoitoaineita mitä olen ostanut.

bed head tigi ja wella hiustuotteet

6. Nimeä kolme suosikkibrändiäsi hiustenhoidon tai -muotoilun osalta. Miksi juuri ne?
Tigi, CHI, Wella.

Tigin shampoo on hyvä, mutta hoitsikkaan oon rakastunut vielä enemmän. Lisäki rakastan Tigin pullojen värikkyyttä, tuoksuja ja kyllä ne vaan ovat toimiviakin!

CHI hiustenhoitotuotteet ovat myös hyviä, mutta yleensä käytän siltä vain sitä hiusöljyä minkä olen todennut parhaimmaksi.

Wella, no se on merkki jota ostan jos en ole esimerkiksi tuota hiusöljyä saanut tilattua serkultani (kallista Suomessa) lisäksi Wellan hoitsikka, shampoo ja lämpösuoja ovat myös olleet joskus paljon käytössä. Se vaan tuntuu jokseenkin turvalliselta merkiltä.

7. Käytkö leikkauttamassa ja/tai värjäyttämässä hiuksesi kampaajalla vai leikkaatko/värjäätkö hiuksesi mieluummin itse?
Aina kampaajalla. Mun tukka on.. Vaikea.

8. Onko sinulla koskaan ollut hiustenpidennyksiä?
On ollut.. Hmm mitähän mä valehtelisin, joskus oli jopa neljäkin vuotta putkeen ehkä parilla pienellä välillä.

9. Suositko hiustenhoitotuotteissa enemmän kampaamomerkkejä vai markettituotteita?
Kampaamomerkkejä. Tosin siskoni kokeili vastikään paria markettituotetta, kyseessä on hopea shampoo ja -hoitsikka. Ne tekee todella hyvää jälkeä ainakin hänen päähänsä ja aion ehdottomasti ostaa ne itsellekin pian testiin! Tosin eri tukka, joten en odota samaa tulosta, mulla on enemmän punapigmenttiä eli mahdollista keltaisuutta jos on blondia. Kylmä tukka on se mistä haaveilen.

10. Kuinka usein suoristat tai kiharrat hiuksiasi?
Lähes aina jos tälläydyn. Yhdessä vaiheessa oli pitkä väli kun sitä en tehnyt, nyt taas yhtenään jos lähden johonkin vapaa-aikana. Töihin en yleensä.

11. Ovatko hiuksesi useammin auki vai kiinni?
Auki. Töissä ollessa oikeastaan kiinni ja se harmittaa. Saan todella helposti päänsäryn jos pidän tukkaa tiukalla kiinni.

12. Pidätkö erilaisten kampausten teosta?
Pidän! Ennen tykkäsin tehdä paljon kiharakampauksia, mutta nykyään haaveilen monipuolisemmin. Voi kunpa osaisin lettejä tehdä enemmän, olen harjoitellut jo ja alkaa perus ranskis onnistua, hhe! Serkkuni tukkaa on myös ihana laittaa!

pure ism anti-green syväpuhdistava shampoo

13. Kuinka montaa tuotetta keskimäärin lisäät tai suihkit hiuksiisi vuorokauden aikana? Mitä ne tuotteet ovat?
Yleensä hiuslakka oli ainoa. Siis oikeasti. Tätä postausta kirjoitellessa muutamia viikkoja takaperin juurikin tämän kysymyksen kohdalla siirryin tilaamaan netistä kaikkea hiushömppää jota olin suunnitellut ostavani, osan näette nyt kuvissa.. Nyt on muotovaahtoa, erillistä läpmösuojaa, lisäksi tilasin viimein suolasuihkeen mitä oon halunnut kokeilla.

14. Maailman paras hiuslakka?
Tigin tuo turkoosi pullo!

15. Käytätkö erilaisia hiuksia silottavia tuotteita, kuten seerumeita tai öljyjä?
Öljyä! CHIn öljy nimenomaan, ja jos sitä ei ole saatavilla niin kuvissa näkyvä Wellan öljy korvaa.

16. Onko sinulla jokin hiustyyli tai hiusväri, jota haluaisit kokeilla, muttet ole ainakaan vielä uskaltanut tai pystynyt kokeilemaan? 
No eipä oikeastaan, viihdyn tässä nykyisessä. Oikeastaan sellainen longbob on kiehtonut mutta koska unelmahiuskeni ovat pitkät, en sitä uskalla kokeilla. Kyllähän ne hiukset kasvaa aina takaisin mutta faktahan on se että siinä kestää loppupeleissä pitkään.

17. Suositko jotain tietyntyylisiä hiustenhoitotuotteita, kuten tuuheuttavia, kosteuttavia, värjätyille hiuksille tarkoitettuja, rakennepaikkaavia tai silottavia?
Rakennepaikkaavia, korjaavia siis ja värjätyille hiuksille tarkoitettuja tulee käytettyä.

18. Käytätkö kuivashampoota?
Käytän silloin tällöin, mutta sitäkin yritän mahdollisimman vähän. Mulla on päällyskerros tukassa niin älyttömän paksu että hiuspuuteri tekee siitä vielä jotenkin tosi raskaamman ja sitten ahdistaa.

19. Kuinka kauan sinulla menee hiustenlaittoon keskimäärin aikaa tavallisena arkiaamuna?
Jos tavallinen arkiaamu meinaa työpäivää, niin menee ehkä joku 5-10 minuuttia. Joskus innostun ja oikeasti laitan tukkaani koska meikki ja hiukset ovat ainoa asia jota voin laittaa töihin mennessä. Arkena vapaapäivänä jonnekin lähtiessä ehkä puolisen tuntia korkeintaan. Jos olen vapaalla ja pidän kotipäivän, niin en tietenkään tee tukalle mitään.

20. Löytyykö sinulta samanaikaisesti useampi shampoo ja hoitoaine vai ostatko uuden vasta edellisen loppuessa?
Yleensä shampoita löytyy useampi, tällä hetkellä tai yleensä aina kolme kappaletta. Perus shampoo, hopea shampoo ja syväpuhdistava shampoo. Hoitoaineita on yleensä yksi, ellei jopa kaksi. Joskus haluan ostaa myös hopeahoitsikan.
Syväpuhdistava on must-tuote, sillä hiukset rupeaa vihertämään ihan älyttömän pahasti ja nopsaa ainakin Kuopion kaupungin alueella. Asuin ennen toisella puolella Kuopiota ja ei vihertänyt läheskään niin pahasti mitä mulla vihersi silloin kun aloin olemaan paljon mieheni luona kaupungin kupeessa.

wella hiusöljy bed head tuotteita

21. Suositko hiustuotteissa luonnonkosmetiikkaa?
No en. Kerran ostin Orcanic shopin hiusnaamion, se silotti ja oli todella hyvä siihen nähden ettei se sisältänyt silikonia, mutta jätti välillä aika lähmäisen tunteen etenkin tyveen, en ehkä pessyt sitä kunnolla pois. Eihän kaikki ole tietenkään sellaisia mutta njään, en sinänsä välitä..

22. Annatko hiustesi kuivua hiustenpesun jälkeen itsestään vai kuivaatko ne hiustenkuivaimen avulla?
Pyrin aina siihen että ne ehtisi kuivua itsestään, mutta joskus on pakko käyttää kuivainta. Jos pitäisi mainita kuinka usein, niin ehkä 2-3 kertaa kuukaudessa.

23. Kuinka paljon sinulla keskimäärin menee kuukaudessa rahaa hiuksiisi? Mukaanlukien mahdolliset kampaajakäynnit ja uusien tuotteiden ostaminen.
Tämä on tosi hankala sanoa, koska kampaajalla käyn nykyään kolmen ehkä neljänkin kuukauden välein. Sanoisinko että kuukaudessa 50-100 euroa riippuen kuinka moni tuote loppuu samaan aikaan, joinain kuukausina ei sitten mene ollenkaan. Kampaaja käynnit riippuu siitä mitä haluan, mutta harvoin sinnekään yli satkua menee.

24. Ovatko hiuksesi luonnostaan suorat vai enemmän tai vähemmän luonnonkiharat?
Ei nyt suorat, vähän laineilevat. Kostealla säällä ne saattaa hieman kihartuakin.

25. Millaiset ovat unelmahiuksesi?
Pitkät ja paksut. Väristä en osaa sanoa kun tykkään vaihtelusta. Jos nämä vielä vähän tästä kasvaisi, niin olisin ihan todella tyytyväinen. Tuntuu vaan että tukka ei kasva kun siihen tiettyyn mittaan.. En edes joka kampaaja käynti leikkaa kuin ne ihan pienet haittalatvat pois. Hiukset kasvavat vain tiettyyn mittaansa, onko se teidän mielestäni vain myytti vai totta?

vakio hiustuotteeni

Millaisia hiustuotteita te käytette? Millaiset on teidän unelmahiuksenne?
LET'S TALK ABOUT HAIR!

Kata 

13 kommenttia

  1. Jee ihan huippua, että vastailit näihin Kata! <3 Ihana oli lukea sun hiustenhoidosta :) Tigin Masterpiece on munkin suosikkilakka, ei pahemmin tekisi edes mieli muita käyttää, kun se on vaan niin täydellinen. Nyt alkoi muuten kiinnostaa miltä sä näyttäisit punaisilla hiuksilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhih kiitos sulle todella kivasta kysymysryöpystä taas! 8) Joo tuon hiuslakan tuoksukin on vaan jotain niin ihanaa.:D Harmi ettei kuvia musta punaisilla hiukilla ole oikein missään. Olin sillon yläasteella ja joo, niitä kuvia en ehkä julkaisisikaan missään:'D

      Poista
  2. ääh, oon niin samaa mieltä tuosta että hiukset kasvaa vaan tiettyyn mittaan! aiemmin mulla oli paljon pidempi tukka, joka sitten blondaamisen myötä katkesi. ja sen jälkeen se ei oo juurikaan kasvanu, nyt alkaa olla aika max. mitta mun hiuksissa, ja se harmittaa. mun unelmafleda ois pitkä ja vaalea :D nykyiseen oon suhteellisen tyytyväinen, voisihan tätä kampaajalla freesata ja vaalentaa kenties, voi kun vielä kasvaisi. ihana postaus, hauskoja kysymyksiä ja vastauksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se oikeesti totta?!:D Musta tuntuu että mullakin alkaa sit olemaan se max mitta tukassa, tuntuu ettei kasva ei mihinkään:D Blondaus on kyllä sellanen juttu että se katkoo hiukset. Mullakin on blondaus tässä kesken mutta sanon kampaajalleni että mahdollisimman miedoilla aineila mentäisiin:) Siltihän se tukka vaan kärsii... Mullakin oli sama unelmafleda joskus, mutta vaalea ei oo mulla helppo ylläpidettävä joten siitä luovuin:( Kiitos Jenni ♥

      Poista
  3. Olipas kiva lukea sun hiustottumuksista ja sun muista! Pystyin samaistumaan moniin myös itsekin ja tykkäsin paljon kun vastailit näihin niin kattavasti. Mä meinaan aina itse unohtaa käyttää hiusöljyä, mutta tästä muistinkin käydä laittamassa sitä saman tien hahah :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit, kiitokset Elli!:) Musta tuntuu että vastailin ihan liian pitkästi näihin, postauksesta tuli aika pitkä joten toivottavasti jaksatte kaikki lukee!:'D Ihana kuitenkin että sain positiivista palautetta kattavasti vastaamisesta sulta ♥ ;) Ohh hiusöljyjä voisin käyttää päivittäin kuiviinkin hiuksiin, mä oon ihan hulluna siihen eikä voisi millään unohtua:D

      Poista
  4. Tää oli tosi kiva postaus. Ainakin mulla hiukset on mun kruunu ja niistä haluan pitää aina extra hyvää huolta. Mielenkiintoista tietää mitä tuotemerkkejä toinen suosii, vaikka olisikin ihan erilainen hiuslaatu ja välttämättä samat tuotteet eivät sopisi itselle. Aloitin just syömään biotiinia, koska haluaisin hiuksiin vähän pituutta lisää. Mun hiukset vaan kasvaa tosi tosi hitaasti ja pitää vaan olla tosi kärsivällinen. Voikun kärsivällisyyteenkin voisi napata jonkun pillerin.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri, mukava että pidit:) Mulla myös tukka on kruunu, se on oikeesti aarre josta pidän hyvää huolta (vaikka ei aina näytäkään siltä):'D Mäkin syön c-vitamiinia ja biotiinia, mulla kyllä kasvaa tukka nopeesti mutta silti sitä haluaa avittaa vähän;) Kärsivällisyyttä tähän hiusten kasvattamiseen kyllä tarvitaan!:D

      Poista
  5. Sä oot Kata niin huolellinen tässäkin asiassa ja oikeesti panostat hiuksiis <3 Miks musta tuntuu, et oon jotenkin aivan retuperällä näissä hiusjutuissa, enkä käytä melkeen mitään aineita tukkaani D: Ainoo mikä shampoon ja hoitoaineen lisäks on must, niin öljy ja nimenomaan wellan luxeoil, siis se tuoksu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos Emilia ♥ 8) Mutta siis, mä ihmettelen miten sun tukka on niin ihana ja pitkä jos et kerta käytä mitään hoitavia paljoa. Siis se ettet muita tököttejä ja aineita tunge siihen, sehän on vaan hyvä asia koska hius rasittuu kaikesta sellaisesta. Ja hei siis mäkin kytän shampoon ja hoitsikan lisäksi hoitavina tuotteina öljyä eli en sen enempää kun sinäkään. Kaikki lakat sun muut vaan tekee huonoa niille, että ei ihme että sulla on ihanat ja pitkät hiukset;)

      Poista
  6. Näitä postauksia hiusten hoidosta on ollut kyllä mielenkiintoista lukea! :) Nuo Tigin tuotteet ovat kyllä hyviä, olisi kiva käyttää niitä useammkin. Mä itse taas tykkäsin Organic shopin hiusnaamiosta ja se toimi hyvin. Mulla on yleensä myös hiuslakka päivittäin käytössä, mutta koitan myös käyttää öljyä nimettäin mun hiukset menee nopesti takkuun :D Pitääkin tästä varata aika kampaajalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään kovasti, Linda on keksinyt taas vallan mainiot kysymykset ja niin mielenkiintoisetkin:) Saa paljon vinkkejä muilta tästä poustitsta ja vastauksista. Ja hei, munkin tukka menee helposti takkuun, karhean tukan miinus puoli:D Hha mäkin varasin tämän postauksen julkaistua ajan kampaajalle:'D Kiitos kommentista Niina<3

      Poista
  7. Kiva, että säkin teit tän postauksen :) Näitä vastauksia on ollut kiva lukea eri blogeista :) Sulla on kyllä tosi kauniit hiukset, huomaa, että pidät niistä huolta ♥

    VastaaPoista