Sisällön tarjoaa Blogger.

Virtaa arkeen minireissulla - Tukholman risteily

Tätä mä niin tarvitsin, nimittäin maisemanvaihdosta. Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, olisin halunnut johonkin täysin uuteen paikkaan ja mieluiten vähän kauemmas kuin naapurimaahan, mutta koska se ei nyt ollut mahdollista, tyydyttiin Tukholman risteilyyn. Ja onneksi lähdettiin mieluummin tuohon lähelle kuin ei mihinkään, sillä tämä reissu antoi mulle ihan älyttömästi virtaa. Oon muutaman kuukauden ollut tosi väsynyt ja jotenkin "maassa" mutta tänään jo pelkästään ruokakauppaan lähtö tuntui hyvälle ja jaksoin olla oma itseni eli tälläytyä arkena. Olin tosi virkeä ja sitä tunnetta ei oo ollut aikoihin.

risteily helsinki viking line
kuohuviini silja serenade
fast lane silja line silja serenade ruokapaikka

Käväisimme miehen kanssa siis Tukholmassa ja vietimmekin alkuviikon laivalla Silja Serenadella. Olin varannut meille risteilyn kaikille herkuilla, eli siis saimme molempina aamuina nauttia laivan ihanan meriaamiaisen, toisena iltana taas Tukholmassa pyörimisen jälkeen saimme istahtaa illastamaan siihen ihanaan herkkubuffaan.

Keli oli mennen tullen synkkä ja utuinen, paluumatka oli vain mukavampi sillä mennessä Tukholmaan laiva keinutti melko lailla. En kärsi yleensä merisairaudesta, mutta kieltämättä tällä kertaa oli hivenen paha olla. Nukkuminenkin oli hankalaa kun laiva vaappui ees taas. Ja ei, se ei johtunut mistään väkevämmästä, sillä vaikka kova biletyttö olenkin, ei me tuonne lähdetty juhlimaan.

Ensimmäinen ilta laivalla meni laivan lähtöä ihastellen muutaman kuohuvan kera laivan keulabaarissa, hieman tax freetä kierrellen ja siitäpä syömisen kautta nukkumaan. Rennosti siis chillaillen.

silja serenade meriaamiainen
tukholma asukokonaisuus winter outfit stockholm shoppailu asu
tukholma asu kamelitakki punainen neulemekko
espresso house stockholm bagel tukholma

Tukholma oli yhtä ihana kuin ennenkin. Synkästä ilmasta ja pienestä räntäsateesta huolimatta nautin Tukholman kaduilla kävelystä - mikä on todella ihme kun kotona ollessa en nauti lainkaan missään kaupungilla kävelystä tuolla säällä. Miten eri maisemat ja ulkomailla olo voi oikeasti vaikuttaa näin paljon mielialaan?

Tukholmaan lähdimme enimmäkseen shoppailemaan ja nauttimaan muuten vaan eri kaupungin tunnelmasta. Kiersimme kauppoja, kävimme Espresso Housessa välipalalla - siitä on muuten tullut mun yksi lempikahvila ja olen innoissani siitä että se tulee Kuopioonkin pian - ja istahdimme muuten vain kivaan ravintolaan parille virkistävälle ennen laivalle suuntaamista.

silja line grande buffet seisovapöytä jälkiruokaa
silja line päivä tukholmasa risteily silja serenade

Laivaristeilyt ovat aivan ihania ja nautin niistä joka kerta ihan älyttömän paljon. Toki on fakta että risteilyt ovat kesällä ehdottomasti parempia, mutta käy tuo talviaikaankin jos haluaa vaihtaa hetkeksi maisemaa, mutta "mihinkään kauas" ei kuulu vaihtoehtoihin. Pienetkin reissut tosiaan piristää, tämä teki mulle todella hyvää ja reissu oli voimaannuttava kokemus, loppu talvi menee toivon mukaan sitten virkeämmissä merkeissä. Maaliskuuhan on kevään ensimmäinen kuukausi, eli tasan kaksi viikkoa ja voin antaa kevään huumalle vallan. Tosin tänään ostin vuoden ekat tulppaanit ja se jos mikä on varma kevään merkki ♥

Kovin paljoa ostoksia en tehnyt, mutta kiinnostaisiko teitä silti pienimuotoinen ostospostaus? Tein muutaman kivan löydön Tukholman puolelta, kaikista ihanimmat ostokset tein Helsingistä. Toisaalta pidän eniten vaatteiden esittelystä asupostauksissa, mutta katselukertojen perusteella ostospostaukset ovat aina olleet suosittuja ja se kun mukaan lähti muutakin kuin vaatteita.

Ihanaa loppuviikkoa ♥
Saako minireissut teidän mielenne virkeiksi?

Kata

23 kommenttia

  1. Ihana hyvänmielen postaus! <3 Minireissut tekee kyllä hyvää, myökin käytiin viime viikonloppuna Pietarsaaressa koko perheen voimin, mutta ei oltu kuin kaksi päivää. Suomessa matkustaminen on niin kallista, et mieluummin lähtee pidemmiksi ajoiksi ulkomaille reissaamaan. :) Josko sitä hääpäivän ja synttärit voisi viettää ulkomailla sitten. <3 Tykkään tosi paljon näistä tämän postauksen kuvista, hienoja on ja ns. elämästä enemmän kertovia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, vitsi miten ihana palaute ja kommentti <3 Matka postaukset ja lifestyle postaukset sekä niiden sekoitus on juurikin yksi suosikki aiheeni blogata. Näistä saa irti enemmän bloggaajan elämästä <3

      Mahtava kuulla että pääsitte käymään tekin pienellä reissulla viikonloppuna, maisemanvaihdos tekee terää :) Ja toivon todella että pääsette viettämään hääpäivän ja synttärit sitten ulkomaille. Onhan siellä edullisempaa kuin suomessa vaikka matka itsessään maksaakin hieman enemmän kuin Suomen sisällä matkustelu. Toki saahan niitä lentoja ja hotelleja halvalla :')

      Poista
  2. Munkin mielestä tässä postauksessa oli tosi hyvä fiilis! Enpä oo itse käynyt laivalla kohta kolmeen vuoteen, Tukholmassa en kahteen. Tän postauksen jälkeen teki kyllä vähän mieli lähteä laivalle! Paras Tukholman reissu ois ehkä semmoinen, että toinen suunta laivalla ja toinen vaikka koneella, sillä laivalla ei mun mielestä ihan loputtomasti tekemistä ole, mutta sen yhen illan se on ihan mukavaa. On se ihanan virkistävää käydä reissussa, vaikka välillä kotiin palatessa iskeekin pieni masis, kuten nyt kun taas tulin Lontoosta 🙈 Ostoksista ois mun mielestä tosi kiva lueskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Sara, tuollaiset sanat piristi mun päivää kyllä ihan toden teolla lisää <3 Hhi mahtavaa että sain laivakuumeen heräämään siellä ;) Itse kävin pienenä lähes joka kesä laivalla joko Tukholmassa tai Tallinnassa, näin vanhemmalla iällä en sitten enää joka vuosi ja kyllä huomaa että sitä kaipaa jos parin vuoden välein vain käy.:)

      Toki ymmärrän että laivalla voi olla tylsää se toinen päivä, itse tosin pidin enemmän siitä toisesta päivästä kun junamatkarasitus painoi ekana iltana laivalla, joten osasin enemmän nauttia laivailusta Tukholmassa käynnin jälkeen <3

      Ja joo reissujen jälkeinen masis, tiedän tunteen! Itse kyllä rakastan aina reissun jälkeen sitä heittäytymistä omaan ihanaan sänkyyn ja kotona olo maistuu taas hetken. Toki aina on plussaa jos uusi reissu olisi varattuna koko ajan ;DD Ostospostausta kyllä harkitsen ehdottomasti!:)

      Poista
  3. Kuulostaa täydelliseltä irtiotolta! Itse tykkään talvella risteilystä, jotenki sen on sellainen pieni arkiotto ja ei haittaa yhtään olla sisällä laivassa. :D expresso house on noussut minunkin suosikki kahvilaksi! En edes juo kahvia, mutta viikunavuohenjuusto ciabatta kylmän pepsin kanssa on ehkä parasta mitä tiedän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se Siiri olikin, kiitos kommentistasi <3 Toki on ihanaa talvellakin se risteily, tosiaan ihana irtiotto ja sisällä olo laivalla ei haittaa, vaikka ihana olisi paistatella siellä laivan kannellakin ;)

      Ja hei jos joskus eksytään kahvittelemaan niin näköjään ei tarvi edes miettiä mihin lähdetään kahville ja pepsille ;P Ohh varmasti ihana tuo vuohenjuusto ciabatta, aivan ihana oli muuten tuo lohi bagelikin, suosittelen ;) <3

      Poista
  4. Minireissu tekisi tännekkin suuntaan tosi hyvää. Me ollaan nyt poikaystävän kanssa suunniteltu viime kesästä asti Viron reissua, mutta vieläkään ei uusia passeja edes olla saatu tilattua! :D

    Tuo sun asusi on aivan super ihana. Sukkahousutkin on todella nätit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tekee, talvella itse kaipaisin nimenomaan sitä viikkoa johonkin, mieluiten lämpöön. Sen avulla oikeasti jaksaa. Nyt täytyi tyytyä vähän lähemmän, mutta tuokin toi sitä virtaa paljon :) Oivoi toivottavasti saisitte pian tilattua passit, jotta pääsisitte johonkin, se ei oikeesti oo iso homma!:)

      Kiitos Inka, hhe nuo sukkikset on ollut koko talven mun lempparit :D Oon kuluttanu tuollaisia jo muutamia:') <3

      Poista
  5. Mukavan kuuloinen reissu teillä! :) Tukholma on kyllä ihana, muttaa itse tykkään käydä siellä lentäen. Aikaa on enenmän olla itse kaupungissa enkä kyllä laivalla niin paljoa tykkää olla :D Ihme kyllä ollaan kuitenkin alettu suunnittelemaan risteilyä yhteen kivaan kohteeseen! Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän Niina <3 Joo joskus voisi harkita menevän sinne lentäen, mutta meillä ei oikeesti ollut edes tekemistä siellä enää ja mieskin sanoi ettei hetkeen tarvi enää Tukholmaan lähteä. Toki jos olisi yötä niin viitsisi käydä muuallakin. Oi vitsi, mä en kyllä malta oottaa minne kohteeseen ootte suunnitelleet risteilyä! :)

      Poista
  6. Ihanalta kuulostaa teidän minireissu ja ehdottomasti kirjoittelet myös ostoksistasi! <3 Mä rakastan risteilyjä, vaikka välillä tuntuukin että jossain vaiheessa on aina tylsää eikä mitään tekemistä :D Varsinkin, jos on pelkällä risteilyllä eikä käy maissa ollenkaan. Illalla jos tulee juotua jotain niin seuraava päivä menee yleensä superhitaasti..

    Upeita kuvia susta kaunokainen<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Linda <3 No niin rakastan mäkin, vaikka välillä toki meinaa tylsyys iskeä :) Eri asia jos kavereiden kanssa lähtee niin sit olisi oikeasti enemmän tekemistä, valitettavasti :'D Mut sillon todennäköisesti tulee juotua jotain enemmän, niin se seuraava päivä on vähän sellasta odottelua :'D

      Poista
  7. Tosi kiva kuulla että sait virtaa tuosta reissusta <3 Haluaisin itsekin taas laivareissulle Tukholmaan, viime kerrasta onkin jo varmaan pari vuotta aikaa - herranjestas että aika menee nopeasti! Tiedän hyvin sen tunteen, mikä tulee ulkomailla kaduilla käppäillessä, ja se on ihana B-) Onneksi kevät koittaa pian ja valoisuus lisääntyy, se jos mikä antaa lisää energiaa <3 Ihania kuvia tässä postauksessa siusta kaunokainen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan superina sainkin <3 Tuntuu että ihan uutena olis tullut kotiin :'D Me mietittiin miehen kanssa ettei hetkeen tarvisi kyllä lähteä Tukholmaan, näki taas tarpeeksi, ehkä sit taas parin vuoden päästä 8) Kiitos kaunis Tuuli ihanista sanoistasi <3

      Poista
  8. Kuulostaapa ihanan rennolta reissulta, juuri tuollainen minireissu kelpaisi just nyt mullekin<3 rakastan Tukholmaa, siellä on aina jotenkin hyvä fiilis, oli sääs sitten millainen tahansa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se tosiaan olikin ;) Fiilis oli kyllä mielestäni aivan ihana vaikka sää ei sitä ollut, eli voin samaistua :) Toivottavasti tekin pääsisitte pian jollekin minireissulle jos siltä tuntuu siellä nyt ;) <3

      Poista
  9. Ooh nyt mä haluan vielä enemmän itsekin minireissulle! :D ihanalta siis kuulostaa tuo teidän pieni irtiotto ja hei kivoja kuvia oot ottanut :) Ostoksista mäkin lukisin mielelläni lisää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaa ihana Elli <3 Toivottavasti pääsisit pian jollekin minireissulle :) Yritän jonkinmoista ostospostausta raapustaa 8)

      Poista
  10. laivalla pääsee kyllä kivasti loma tunnelmaan, eikä tosiaan tarvitse lähteä kauas:) Aivan ihana kuva susta tuolta kadulta<3 Ja tee ehdottomasti oston postaus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se Saara, kiitos ihanista sanoistasi<3 :) Tuo katu missä räpsittiin muutama kuva oli IHANA! Mä olisin halunnut ihan kunnon asukuvat tuossa, mutta ei jaksettu jäädä sen kummemmin räpsimään kun siinä oli sen verta trafiikkia :'D Aloin heti miettimään missä Kuopiossa ois ton tyylisiä katuja mutta eihän tuollaisia oo kuin ulkomailla tai Helsingissä varmaan :'D Ostospostausta harkitsen kyllä ;)

      Poista
  11. Onneksi hei tuo aurinkokin alkaa pilkistellä useammin niin siitäkin saa uutta energiaa <3 Kyllä, pienikin maisemanvaihdos auttaa jaksamaan tasaisen tylsää arkea ! Ostokset kehiin vaan ! ;) Energiaa alkaneeseen viikkoon ! <3

    VastaaPoista
  12. Onneksi pian tosiaankin on maaliskuu, mutta mä jostain syystä olen myös nyt tykästynyt näihin kirpeisiin pakkasiin ja ihanan lumisiin maisemiin! On toisaalta ihanaa, kun linnut laulavat ja vielä viideltä on todella valoisaa :) Kevättä kohden, onhan sekin mukavaa! ♥

    Kiva kuulla, että teidän minilomareissu teki sulle hyvää ♥ Välillä on kivaa lähteä katselemaan myös naapurimaiden maisemia! Ihanat myös nuo kuvat, joissa sä olet ♥

    VastaaPoista
  13. Minireissut todellakin piristää aina!<3 Me varattiin myös kaverin kanssa hotelliyö Porvooseen huhtikuulle, siitä tulee niin ihana tyttöjen staycation ;)
    Tukholma on aina kyllä yhtä kaunis ja niin oot sinäkin! Ihanasti sun tukka<3 Pitääpä itekkin kihartaa joku päivä pitkästä aikaa :)<3

    - Emilia

    VastaaPoista