Sisällön tarjoaa Blogger.

Paloja Pafokselta

Tiedättekö, muutama postaus takaperin ja sanoin etten ainakaan itse enää välitä palata Pafokselle, mutta nyt mulla on niin kova ikävä tuota meidän lomaa, että voisin hyvinkin palata samaan kohteeseen uudelleen. Enhän mä nyt ehkä ihan tosissaan sinne, mutta Kypros oli sen verran ihana, että Limassol tai Aya Napa voisivat olla myös vierailun arvoisia.

Tämän kamalan reissuikävän vallitessa ajattelin jakaa muutaman pienen palasen meidän Pafoksen reissulta. Isommat mieleenpainuvimmat jutut löydätte täältä, mutta halusin kuitenkin pistää vielä pieniä mieleen jääneitä asioita reissulta ylös ja ehkä vähän random kuvien kera.

pafos kissa

Ilotukset - Niitä näimme usein pitkin lomaa, valehtelematta lähes joka ilta. Mieleen jäi se, että nähtiin niitä heti hotelliin tullessa tuloiltana, sekä lähtöiltana lentokoneen kiihdyttäessä kiitoradalla. Saimme siis tuloiltana alkuhuipennuksen ja lähtöiltana loppuhuipennuksen, hhe.

Monet häät - Ja niitä tuolla näkyi myös lähes joka iltana - se selittänee ehkä nuo ilotulituksetkin. Meidän hotellissammekin nähtiin ainakin kolmet häät. Kyproksella oli myös todella erikoisia hääbusseja, joita en ennen ollut missään aiemmin nähnyt. Ne olivat sellaisia "turistibussin" tyyppisiä busseja, joissa katto oli niin sanotusti auki. Porukkaa oli bussin avoimessa yläkerroksessa skumppalasit kädessä ja huutelivat ja juhlivat bussin ajellessa ympäri Pafosta.

Flunssa - Vähän huonompiin asioihin sitten.. En ole tainnut mainita vielä kertaakaan, että meidän reissulla mulle ja miehelleni, molemmille iski flunssa. Mies kipeytyi heti lentomatkalla sinne, kun taas mulla puolivälissä reissua iski sama olo - kurkkukipu, flunssa, pirun paha tukkoisuus ja yskä. Yksi ilta meillä meni kokonaan hotellihuoneessa, sillä mulla oli niin järkyttävä olo, jota särkylääkekään ei vienyt - onneksi vain ilta, sillä päivisin me mentiin ja tehtiin. Mittaria meillä ei ollut mukana, mutta kuumeiselta se tuntui.

auringonlasku pafos

Auringonlaskut - Jotka ovat ulkomailla aina yksiä upeimpia. Taidettiin tasan yhtenä iltana kipitellä rantaan, jossa katseltiin auringonlasku ihan kunnolla. Istuskeltiin ja katseltiin, räpsäistiin muutama kuvanen ja minä kuvasin jopa kameralla sen, kun aurinko painui alas.

Kissat - Ja niiden myötä sekin kuume kyllä kasvoi. Aivan ihania kisuja oli joka puolella ja jopa meidän hotellilla pyöri useita kissoja. Lisäksi yksi ilta kun käveltiin rantakatua pitkin, kissoja oli melkein joka puolella - jännä miten ne iltaisin tulvi rannan tuntumaan.
Yksi juttu mulla jäi pysyvästi mieleen ja yksi ilta havahduin vieläkin muistelemasta sitä. Käveltiin yhtenä iltana hotellille ja kadun toisella puolen kuului kamala mau'unta, yksi kisu oli jäänyt puuhun ja se maukui siellä kovasti. Siinä oli muutama muukin katselemassa, josko voisi auttaa sitä puuhun jäänyttä kissaa. Toivottavasti se pääsi alas.

Hotellin pihan kukkaset - Ja niitähän riitti! Olin yhtä onnea, kun hotellimme "kaduilla" oli joka kohdassa kukkasia. Räpsin kukista kuvia useina päivinä, oli se meidän hotellialue vaan niin kaunis..

pafos rantaravintola
Näkymä meidän "kantapaikasta"

Aamupalat - Ja kuten aiemmin mainitsinkin, se oli ainoa ruokailu mikä kuului meidän pakettiimme, sillä tykkäämme käydä syömässä erilaisissa ravintoloissa muuten. Ihana oli istahtaa valmiiseen aamupalapöytään ja vieläpä ulos! Kuten aiemmin mainitsinkin, en ole tainnut olla vielä missään hotellissa, jossa olisi saanut nauttia aamiaisen ulkona.

Aamu-uinti - Yksi päivä meillä oli suunnitelmissa lähteä bussin voimin Afroditen rannalle, se on yksi suosituin ja kuuluisin ranta Kyproksella. Aamu oli kuitenkin niin tukalan kuuma, että päätettiin käydä altailla hetki istumassa ja uimassa. En varmaan ikinä ole vielä tuohon aikaan mennyt uimaan altaille - vesi ei ollut edes kylmää mitä yleensä aamuisella on.

Kantapaikka - Kuten aiemmin mainitsin, meillä oli hotellilta Ala-Pafokselle matkaa noin 2 kilsaa. Löysimme jo ensimmäisenä päivänä aivan ihanan, ihan rannan tuntumassa olevan ravintolan, joka oli suunnilleen vähän yli puolen välin matkalla hotellista Ala-Pafokseen. Pysähdyimme lähes joka päivä joko kahville tai virkistäville. Viimeisenä päivänä ennätimme jopa syödä siellä ihanat Halloumi pitaleivät ja jälkiruoan!

kings avenue mall pafos

Kings Avenue Mall - Se on siis iso ostoskeskus Pafoksella. Sieltä löytynee Zara, Mango, Tally Weijl, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka… Ihan kaikki tutut mitä ulkomailta yleensäkin bongaa! Mä en tosin ostanut paitoja kummempaa, sillä en tarvinnut muuta. Joten ostospostausta en ole tekemässä niistä muutamasta paidasta ja yksistä aurinkolaseista, mitkä lähti lentokentältä matkaan.. Oli se muuten jäätävää, kun astui sisälle ja paikassa oli ilmastointi - meinasi ihan kylmä tulla. Sitten kun sieltä astui ulos siihen kolmenkymmenen asteen helteeseen, hhuh miten kuuma!

Aurinkolasit jäi - Tää  nyt ei sinänsä oo sellanen Pafoksen juttu, mutta tää tapahtui nyt tällä lomalla. Tai siis aurinkolasit eivät jääneet sinänsä matkasta, mutta minä tyhmä olin vain kaapista napannut mun RayBanit matkaan katsomatta ollenkaan kotelon sisälle. En ollut hetkeen pitänyt aurinkolaseja, joten ei ihme että näin kävi. Olin siis napannut vanhat, isot miesten kokoa olevat RayBanit, enkä uusia pienempiä ja istuvampia yksilöitä. Menin siis koko reissun ilman aurinkolaseja mikä alkumatkasta ärsytti, mutta loppua kohden ei niinkään - ostinpa sitten kotimatkalla lentokentältä uudet, hhe. Mä vaan osaan!

halloumpitaleipä pafos

Musta tuntuu että mun matkakuume on joka vuosi vaan kovempi ja kovempi, mä olen yrittänyt ehdotella miehelle että lähdettäisiin taas reissuun helmikuussa, jos saataisiin vaan lomat siihen - etenkin kun mullakin on nykyään oikea talviloma - mutta hän ei oikein lämpiä ajatukselle.

Mulla olisi ollut mahdollisuus lähteä perheen mukana Kanariallekin talvella, mutta päätin olla lähtemättä, sillä mä haluaisin nyt ihan uusia kohteita - ja okei, en halunnut jättää tuota omaa parempaa puolikasta kotiin. Keväälle tai alkukesälle on jo yksi reissu nimittäin suunnitelmissa mihin N ei ole lähdössä - en sitä ole vielä lähtenyt varaamaan, mutta suunnitelmat ovat käynnissä. Lisäksi ollaan tässä funtsittu risteilyä vielä tälle loppuvuodelle, saas nähdä saako sen onnistumaan - se on niin piriste arjen keskellä, etenkin tähän pimeimpään ja vaikeimpaan aikaan vuodesta!

Oletteko te lähdössä talvella johonkin?
Onko siellä muita matkakuumeilijoita?


Lue myös: Pafoksen mieleenpainuvimmat paikat , Upea Pafos

15 kommenttia

  1. Niin ihania reissujuttuja, omakin reissukuume vaan kasvaa!! Onneksi pääsen tiistaina reissuun ja vieläpä Kreetalle, niin saa nauttia noista samankaltaisista herkuista ja maisemista :) En malta odottaa! Tosi kivoja juttuja oot tässäkin kertonut, harmi vaan että ootte olleet kipeänä ja otit väärät arskat mukaan :( Mutta ihanaa ihanaa muuten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on kamala kuume, ja mä vaan oottelen sun reissukuvia kun tiistaina pääsette lähtemään, varmaan kasvaa matkakuume enemmän kun kahtelee mitä sieltä laittelet instaan ;D Joo-o toi arska-juttu, jotenkin just niin mua, mulle voi todellakin käydä just noin :D Kiitti Jenni kommentista ja oikein ihanaa reissua teille <3

      Poista
  2. Ah tulipa hyvä fiilis tästä postauksesta ♡ Ilotulitukset on kyllä best, olin ihan fiiliksissä kun nähtiin sellaiset myös Venäjällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos Elli! :3 Noi oli kyllä todella kivoja, en oo ennen nähnytkään noin paljoa missään ilotulituksia. Hauskaa että tekin bongasitte Venäjällä niitä! :D

      Poista
  3. Olipa kiva lukea taas matkapostaus<3 ja tosi harmi kuulla, että kummatkin olitte flunssassa reissussa :( onneksi teillä muuten tuntui olevan onnistunut matka :) voi vitsit noi ilotulitukset! Kuulostaa ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hha ihana kuulla, kiitos Jasu ja näitähän riittää vielä pari! ;) Toivottavasti ette ihan kyllästy :D Tai ehkä enemmänkin nyt photo diarya ajattelin pistää kehiin, ei ehkä sanoja enää kovinkaan paljoa löydy paikasta - ehkä toki muutama :D Onnistunut matka hyvinkin, vaikka vähän sairasteltiinkin. :)

      Poista
  4. Olipa kiva lueskella näitä kohtia, tuli itsellekin kamala matkakuume :D <3 Flunssan tulo reissussa on kyllä sieltä ja syvältä, muistan kun lensimme reilu vuosi sitten Rodokselle ja menomatkalla olin todella flunssainen, se oli ihan karseaa :( Hih, noita kissoja miullakin on ihan hirmu ikävä Pafokselta, ne oli niin symppiksiä <3 Toivottavasti saisitte risteilysuunnitelmat onnistumaan, itsekin kaipailisin johonkin minilomalle vaikka Tukholmaan :)
    Ihanaa viikon alkua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että pidit tästä Tuuli <3 No sanopa älä muuta, se on tosi ikävää ja ja vieläpä jos on siellä lentokoneessa flunssassa, olo on ihan hirveä silloin :D Noi kissat oli kyllä melko symppiksii, aivan ihania <3 Mäkin toivon että päästäis risteilemään, me mietittiin Tallinnaa vaikka itse pidän sinänsä enempi Tukholmasta, en vaan oo käynyt aikoihin Tallinnassa niin sekin olis kiva :) Toivottavasti tekin pääsisitte, jos on sinne kaipuu! :) Kiitos ja samoiten sinne <3

      Poista
  5. Heh toi olisi varmasti ihan mun unelmakohde noiden kissojen takia<3 :D Miehellä tosiaan ei varmaan hermo kestäisi kun olisin niin innoissani niistä. Hän ei tosiaan oo mikään kissaihminen, vaikka nykyään sellaisten kanssa asuukin :D Kurjaa, että olitte molemmat kipeitä :/ Onneksi se ei kuitenkaan ton enempää teidän menoa rajoittanut! Vaikka ihan tarpeeksihan siinäkin jo on, ettei olo ole normaali :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaa joo varmasti! Tuntuu etten oo missään vielä nähnyt noin paljon kisuja, niitä oli oikeasti lähes joka paikassa :') Hhe noi miehet ei kauheesti näemmä välitä kisuista, meillä oli sama homma, vaikka siis ihmettelin kovasti että mieskin tuolla otti muutaman kuvan niistä kisuista ja sanoi aina mulle "hei kato kissa!" ja muuten on aina jrkkä ei jos sanon että otetaanko kissa :'D Kyl se vaan ehkä se sunkin mies vähän alkaa tykästyä kun elelee nyt kisujen kanssa ;) Joo kyllä se hieman rajoitti, onneksi ei silleen paljoa muuta kun sen yhden illan :( Kiitos Linda kommentista <3

      Poista
  6. Voi eiii, mä niin rakastan kissoja ulkomailla ja muutenkin kyllä😂❤️ Ne on niin hellyyttäviä, toivottavasti reppana pääsi puusta alas :’) Ja hei vähän ihanaa et sulla on talviloma, joku reissu siihen kohtaan ois kyllä varmasti aika nappi ;) Niin ihania kuvia ja teijän kantapaikka näyttää kauniille maisemineen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaa sen mä jo arvasinkin ;) <3 Mä toivon myös todella sitä :< Hmm mä vähän veikkaan etten saa tota miekkosta houkuteltua, nytkin ois Aurinkomatkoilla ihan huikeet talvialet mutta ei siitäkään huolimatta nappaa toista :'D Kiitos <3

      Poista
  7. Täällä on kyllä myös yksi, joka matkakuumeilee aika useinkin! Mutta onneksi itse olen tosiaan lähdössä ensiviikon sunnuntaina Tokioon viikoksi lomailemaan niin saa nähdä, milloin sitten seuraavaksi lähtee jonnekin reissulle :'D Japani kun kuitenkin syö aika paljon rahaa, hehs...


    Tämä oli kuitenkin oikein kiva postaus! ♥ Kuvat olivat todella ihania, etenkin tuon ensimmäisen kuvan kissa on varsin viehättävä! Tässähän tulee samalla kissakuumekin, oh no!
    Toivottavasti saisit käännytettyä poikaystäväsi pään ja pääsisitte lähtemään jonnekin reissuun talvilomallanne! Onhan se aina ihan kivaa päästä Suomen kylmyyttä ja pimeää pakoon :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, en kärsi yksin tästä ;D Ja voi, laita paljon kuvia sitten Tokiosta <3 Se varmasti syö kovasti rahaa, mutta kyllä mä sinne silti joskus haluan itsekin <3 Ja näinpä, tässä tulee kova kissakuume matkakuumeen lisäksi, etenkin kun selaan kuvia reissulta ja hirveesti on kuvia kisuista :D Ja joo ei taida onnata, vaikka Aurinkomatkoillakin on ihan huikee talviale, niin ei tota miestä nappaa :'D

      Poista
  8. Kiva oli lukea vähän tarkemmin kohteesta ja teidän reissusta. :) Ja nuo kisut! Kissat ovat ihania lemmikkeinä. <3 Reissukuumetta pukkaa täälläkin, olisin siellä Espanjassa viihtynyt pidempäänkin kuin kaksi viikkoa. :D Josko ensi vuodelle taas joku reissu, voitaisiin kavereiden kanssa lähteä. :)

    VastaaPoista