Sisällön tarjoaa Blogger.

Travel tips ~ Rome

matkavinkkejäroomaan
Tosiaan about hieman yli kaksi viikkoa jäljellä Rooman reissuun ja kaipailisin siellä käyneiltä hieman vinkkejä. Roopehan on Roomassa käynyt (tosin aika nuorena), mutta itse olen ensikertalainen. 
Tämä on myös ensimmäinen yhteinen ulkomaanreissu, mihin lähdemme kahdestaan. Toisaalta hirmuinen yay, mutta se tietty jännittää kuinka pärjää.

Olemme aika ahkerasti selanneet netistä kaikenlaisia juttuja, mutta tällä lailla saa tietysti enemmän irti. Olisin enempi kuin superkiitollinen teille, jotka jaksaisitte raapustella mulle vinkkejä ihan maan ja taivaan väliltä. Ihan mitä vain hyödyllistä siis!
 Hotellimme sijaitsee parin minsan päässä Terminin asemalta.
Joikainen pienikin vinkki on suuri hyöty, kiitän teitä jo etukäteen!

~ Kata ~

8 kommenttia

 1. olin 3 vuotta sitten roomassa ja oltiin tehty ns lista että mitä haluttaisiin nähdä, mutta nähtävää oli kauheesti. kun käytiin nähtävyydellä kartasta näky että nurkan takana on toinen ja sen nurkan takana toine ja siitä jatketta niin paljon kun jaksaa jatkaa .. :D kaikki käytiin läpi ja about 400 muutakin kirkkoa ja kohdetta. jokaiseen kohteeseen joka eteen tulee kannattaa mennä! ei petytty kertaakaan :) kaikista hienoin ja mieleen painuvin oli akveduktien ns lähtöpaikka :) käytiin illallaa pimeän aikaan jo ja oli upeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ainakaan nähtävyydet eivät lopu kesken;) Nähtävää tosiaan on varmasti hurjan paljon ja kaikkea ei ehdi nähdä, emmekä varmaan pysähdykään joka kohtaan, sillä aika ei riitä. Haluamme näet myös shoppailla:) Kuulostaa todella hyvältä, musta tuntuu että Rooma on muutenkin iltaisin pimeän aikaan upea näky:) Sen tosin näen sitten!:3

   Poista
 2. Terminiltä lähtee bussi portaportese markkinoille jotka ovat sunnuntaisin. Jos aikaa ja mielenkiintoa riittää niin siellä kannattaa ehdottomasti käydä:) vaatteita,koruja ja kenkiä superedullisesti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij kuulostaa shoppailijan paratiisilta, riippuen tietty onko vaatteet, kengät ja korut mun makuuni:) Voisinpa tsekkailla netistä lisää nuista markkinoista jos tietoa vaan löytyy!

   Poista
 3. Mäkin olin pieni kun käytiin Roomassa/Italiassa, joten hirveesti en muista :D Sen muistan että Colosseum oli kallis mutta sen arvoinen! Ja ylipäänsä Italiassa muistaakseni parhaat pitsat sai supermarketeista (siellä oli sellainen tiski josta sai ostaa pala kerrallaan pitsaa). Rooma on kyllä yks niistä paikoista joissa turistinähtävyydet (Colosseum, Vatikaani etc) on oikeasti näkemisin arvoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kävin pienenä Italiassa (en Roomassa..) En muista paljoa yhtään. Colosseum on tosiaan nähtävä ja koettava, ennen sitä en Roomasta lähde! Oij kiitos tuosta vinkistä! Saa nähdä voittaako ne pizza slicet New Yorkin pizza slicet;) No hehheh luulenpa että voittaa:') Joo ne nähtävyydet täytyy nähdä ja kokea:)

   Poista
 4. Se kannattaa ainakin muistaa, että jos suunnistatte Vatikaaniin niin vähintään polvet ja olkapäät piiloon. Ja suosittelen myös kiipeämään Pietarin kirkon kupoliin, sieltä näkee koko Vatikaanin ja senkin yli. Oon kyllä aika yllättyny, että lähdette Roomaan, pidin sua sellasena tyyppinä joka käy vaan Kanarian saarilla ja satunnaisesti jossain metropolissa. Rooma on ihana kaupunki ja näkemistä on on niin paljon, ettei kaikkea voi nähdä lyhyen loman aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kiitti tästä:) Oij kuulostaapa upeelta, täytyy ehdottomasti harkita sitä!:)
   Hahah Kanariansaaret on tosiaan koettu monet kerrat, jos mulla olisi ollut perheessämme vähän enemmän päätösvaltaa, niin olisin käynyt jo monessa eri paikassa. Harmi vain että en voinut pienenä päättää mihin mun porukat halusi lähteä perheemme kanssa;) Italiassahan mä oon pienenä käynyt, mutten Roomassa:)
   Nyt kun tässä iässä pääsee tekemään ja päättämään ihan omat reissunsa niin käyn ehdottomasti muualla, vaikka rakastan Kanariansaaria ja aion siellä käydä tästä eteenpäinkin. (Huhtikuun reissu serkkuni kanssa oli pakollinen Kanaria, olisimme halunneet lähteä Kreikkaan, Kreetalle tms. mutta ei ollut tarpeeksi lämmin meille niissä paikoissa joita katsoimme).
   Serkkuni oli jokunen vuosi sitten viikon Roomassa ja hän sanoi että se riitti ja pari päivää oli ehkä liikaakin, tietty se on ihan ihmisestä kiinni:D
   Ja musta varmaan löytyy monia muitakin puolia joita et tiedä;) Oon ylläreitä täynnä, jos näin voisi sanoa:D

   Poista