Sisällön tarjoaa Blogger.

Oma domain

oma-domain-bloggeriin

Olin pitkään miettiny omaa domainia ja viimeistään Ellin postauksesta innostukseni heräsi. Hän oli kirjoittanut houkuttelevan postauksen omasta domainista ja päätin tarttua tänä maanantai aamuna kunnolla siihen ja pistin pitkään mielessä olleen homman aluille. Elli oli listannut Bloggaaja, erottuuko blogisi tarpeeksi? - postaukseensa hyvän määrän oman domainin plussista. Ne jos mitkä saivat heti minut surffaamaan ja etsimään lisää tietoa omasta verkkotunnuksesta. Olihan se jo aikakin tämä asia hoitaa, kumminkin kun olen blogannut nelisen vuotta ja en tästä hommasta hevillä luovu. Ja loppupeleissä, ei tämä ollut niin iso prosessi mitä olin luullut.

Oman verkkotunnukseni hommasin samasta mistä Ellikin, elikkä Zonerilta. Sieltä sai heti hyvin neuvoja mieltä askarruttaviin kysymyksiin, minulta kysyttiin esimerkiksi chatissa melkein heti sivuille mennessä, tarvitsenko apua. Palvelu oli siis erinomaista. Sain chatissa myös helpot ohjeet kuinka ohjata verkkotunnus Bloggeriin. Olen peukalo keskellä kämmentä tällaisissa tietokone jutskissa, joten iso kiitos myös miehelleni joka oli apuna. Hän on muutenkin tukena ja apuna blogihommissani etten voi olla kuin kiitollinen - ja hänhän ne kuvatkin minusta aina ottaa.

oma-domain-bloggeriin-linkki-helppo-ohje

Tässä vielä linkki Zonerin sivuille, jos kiinnostuksesi ja halusi omaan verkkotunnukseen heräsi yhtä paljon kuin minun. Tässä vielä linkki ohjeisiin kuinka homma menee Verkkotunnuksen ohjaus Bloggeriin. Zonerilla oli myös houkuttava tarjous jonka vuoksi en enää alkanut epäröimään. Domain ja verkkotunnus-palvelujen ensimmäinen tilausjakso -50%. Tuo jos mikä sai minutkin viimein lyömään lukkoon tämän. Vielä pitäisi tsekkailla muutamat sivut minne olen vanhan osoitteen pistänyt ja tietysti muuttaa ne tähän uuteen. Aika hyvin toimii kuitenkin tuo uudelleenohjaus, joten ei tässä taida olla vielä hätä.

Jokos siellä on alkanut oma domain kiinnostamaan?

Kata

30 kommenttia

  1. Jeah, mulla on oikeastaan blogiaikojen alusta ollut oma domain, Godaddyltä kun saa sen ensimmäisen vuoden aina eurolla ;) Vaikka siinä blogipääteessä ei mitään vikaa ole, näyttäähän se virallisempi versio kivemmalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, olisikohan pitänyt tehdä hintavertailua ensin?;D Noo eipä tuokaan paha hinta tuolta Zonerilta ollut. Ellikin kun sitä niin vahvasti suositteli ja ohjeet sai samoiten tuolla verkkosivulle nopean palvelun vuoksi eteen niin mielessä hintavertailuja ollut, se vaan oli että no nyt lähtee;) Joo en itsekään niin kiinnitä huomiota tuohon blospotin päätteeseen ja se ei häiritse, mutta tosiaan näin näyttää paremmalta ja onhan se kiva kun sain nyt osoitteenkin blogini nykyiseksi nimeksi.:)

      Poista
  2. Jee, huippua! Onneksi olkoon Kata, varmasti hyvä päätös :)

    VastaaPoista
  3. Mäkin aloin innostumaan. Pitääpäs vähän tutkailla asiaa. Ihanaa, että mies tukee sinua blogin pidossa ja ottaa kuvia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että sain sinut innostumaan tähän:) Kiittäkäämme Ellaa, ilman häntä tuskin olisin hetkeen vielä itsekään tätä hommannut:) Joo, mulla on kyllä kultainen tuo mies 8)

      Poista
  4. Hei jes tosi kiva! Mäkin oon miettinyt nyt enemmän oman domainin hankkimista, mutta mulla itsellä on sinänsä huono kuva zonerista, joten koitan tutustua muihin firmoihin ennen kun päätän mistä sen hankin. :) sun osote on nyt kyllä tosi kiva ja simppeli!

    nooraemiliaaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, mä luin siitä vain hyvää jostain:o Nää on tosiaan vähän kakspiippusia juttuja, jotkut tykkää jotkut ei ja sehän pätee kaikkeen! Oli hauska kuulla mielipiteesi ja tuosta olisin mielelläni kuullut lisääkin:) Tosiaan se olisi kannattavaa tutustua muihin ja vertailla, mutta mä olen tällainen nyt ja heti persoona ja jos koen jotain hyväksi lyhyellä ajalla, hyppään sekaan. Kerran sitä eletään 8) Onneksi ei mitään huonoa itselle tullut vastaan ja tosi lämmin fiilis tuli Zonerista heti:) Ihanaa tosiaan saada osoite mätsäämään nykyiseen blogin nimeen, koska se oli blogini eka nimi pitkään ja en vaan tykännyt enää!

      Poista
    2. Tosiaan pakko tulla sanomaan, että mulla oli vähän väärinkäsityksiä tän firman kanssa jotka johtuivat täysin musta! Haha hyvä olla tällänen äkkipikanen ihminen. Onneksi en kellekään muulle ehtinyt firmaa ns. ''haukkumaan''. Mut kiva, että sulle tuli lämmin olo Zonerista! Mullakin se alkaa nyt palaamaan tän sähläyksen jälkeen. :)

      Poista
    3. Haha voi eii Noora:D No mutta sitä sattuu, onneksi selvisit väärinkäsityksistä ja homma on kunnossa:) Täällä myös äkkipikainen ihminen, joten ymmärrän hyvin!;)

      Poista
  5. Hei tuohan näyttää hyvältä! :) Hieman heräsi kiinnostuss omaan domainiin mutta ehkä tuo tämän hetkinen osoite riittää vielä toistaiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, todellakin! En tykännyt yhtään kun osoite oli eka blogini nimi, koska se oli pitkä eikä mätsännyt nykyiseen nimeen.:) Eipä se nyt sinänsä maailmaa kaatanut mutta lukijoille se on etenkin varmasti helpompi ja jos nimen muistaa muttei osoitetta, niin nyt on tosi iisi kun osoite on sama!

      Poista
  6. Oma domain kuulostaa kyllä kovin houkuttelevalta. Kiva, että hankit sellaisen! :)

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Minäkin olen miettinyt tuota asiaa mutta en ole vielä saanut aikaiseksi mutta näillä ohjeilla ehkä onnistuisin minäkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla että mielenkiinto heräsi hieman ja että näillä sinäkin pärjäisit ♥ Minäkin pärjäsin vaikka hieman piti miehen kanssa ihmetellä osaa kohtaa;)

      Poista
  8. mun on pitänyt keväästä asti hankkia se Millan kanssa asiasta enemmän juteltuani, mutta en oo VIELÄKÄÄN ehtinyt.. nyt kyllä heti vapaiden koittaessa hoidan homman pois alta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama, itse en kovinkaan monen kanssa asiasta puhunut. Mä oon itse pitkään miettinyt asiaa mutten koskaan tiennyt että domain = se oma verkkotunnus/nimi/sivusto :'D Terve oon tyhmä, mä tosiaan oon pihalla näissä. Sitten ystävän kanssa juteltua kävi ilmi että domain meinaa juuri tätä ja luin aiemmin hieman asiasta, mutten jaksanut vaivautua. Nyt sitten Ellin postauksesta sain intoa toteutukseen. Helppo eikä kestä edes kauaa! Pari tuntia meni yhden kohdan aktivoinnissa, mutta sen ajan sain maata ripsihuollossa ja sitten taas nopee simppeli juttu ja siinä se oli;) Suosittelen Jenni ♥

      Poista
  9. Oi että tosi kiva, kun oot saanut hankittua oman domainin! Mä oon joskus asiaa miettinyt, mutta en sitten sen kummemmin koskaan oikeasti vakavissani harkinnut asiaa. Jotenkin sen domainin hankkiminen on ollut ehkä hieman hämärän peitossa mulle, miten koko homma toimii, paljonko se maksaa yms.? Joten sen takia oon sitten jättänyt ne ajatukset ihan vaan pintapuolisiksi. Voi kuitenkin hyvin olla, että joskus tulevaisuudessa hankin sellaisen itsellenikin :) Kiitos siis tästä postauksesta, tuli todellakin tarpeeseen ja oli kiva lukea tästä aiheesta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän siinä kestikin:') Joo se oli pitkään hämärän peitossa mullakin, olin miettinyt mutten niinkään tajunnut mitä se meinaa enkä sen kummemin ottanut edes asiasta selvää. Tämä on kyllä kannattava kun se tekee omaperäisyyttä blogiin ja tekee sellaisen "oman". Ihnaa että tästä oli hyötyä kuten Ellinkin postauksesta oli minulle suuri hyöty kun pääsi kunnolla kärryille <3

      Poista
  10. Kiva kuulla, että oot hankkinut oman domainin! :) Kyllähän se luo blogiin semmoisen oman persoonallisuuden! Mäkin oon miettinyt tätä asiaa ja jossain vaiheessa olisi tarkoitus hankkia oma domain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, se tekee kyllä paljon blogiin! Tulee sellainen "ammattimaisempi" vaikkei mitään suurta blogillani haluakaan. Mutta u know.. Suosittelen ehdottomasti, vaikkei sinänsä ole mitään vikaa tuossa blogspot päätteessäkään:)

      Poista
  11. Oi että, ihanaa kun sulla on nyt oma domain!<3 Mä oon pohtinut ihan hirmuisen monta kertaa, että pitäiskö semmonen hommata! Aina oon kuitenkin päätynyt vielä rantapalloon (toistaiseksi ;)) Täytyypäs ottaa enemmän selvää noista plussista ja miinuksista! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on Emilia<3 8) Rantapallo on kyllä hyvä, tykkään:) Mutta ehdottomasti jos joskus et päädykkään enää sinne, oma domain tekee jotenkin hieman paremman oloiseksi ainakin minun mielestäni - vaikkei siis blogspot-päätteessä olekaan vikaa, en sillä ♥ Olen itse vaan tyytyväisempi, kun se on omaperäisempi ym. hankala selittää:'D

      Poista
  12. Onnea omasta domainista! :) Mäkin hankin vihdoin ja viimein yli neljän vuoden bloggaamisen jälkeen oman domainin ja myös Zonerilta ihan muutama viikko sitten. Yritin kans vähän vertailla ja lukea kokemuksia eri paikoista, mutta Zoneriin sitten päädyin. Noiden ohjeiden avulla oli prosessi yllättävän helppo, vaikka alkuun vähän stressasikin, kun en ole mikään IT-velho :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia ♥ Sama täällä, kuukau ja neljä vuotta olen blogannut joten tunsin oman domainin olevan ihan hyvä päätös. Mä en taas vertaillut lainkaan vaikka olisi ehkä pitänyt.:D Oon vaan niin nyt ja heti ihminen ja jos en olisi päätöstä lyönyt lukkoon, olisi hankinnassa kestänyt varmaan taas aikaa.. Zoner vaikutti kyllä hyvältä ja edullinen se mielestäni oli. Ohjeet olivat tosi hyvät vaikka vähän piti mieheltä apua pyytää. Stressaavaa toki oli, itsekään en ole hyvä sellaisissa it jutuissa;)

      Poista
  13. Voi miten ihana lukea että musta oli näin paljon hyötyä ja että innostuit! :) Oman domainin hankkiminen oli kyllä hyvä päätös<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin, kiitos todella hyödyllisestä ja hyvästä postauksesta;) Oli ehdottomasti todella hyvä päätös<3

      Poista
  14. Mahtavaa että hankit tän oman domainin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, kiitos Ellin että pääsi vähän kärryille mistä olikaan kyse!:)

      Poista