Sisällön tarjoaa Blogger.

Kansainväliset suurmarkkinat

Joka vuotinen pakollinen postaus! Kyseessä on nimittäin Kansainväliset suurmakkinat, jotka rantautuivat Kuopioon tämän viikon lopun ajaksi. Tämä on minulle aina ikäänkuin pakollinen tilaisuus jossa täytyy käydä joka vuosi - ja jossa täytyy räpsiä näköjään lähes samat kuvat. Tämä on myös kunnollinen syksyn merkki, sillä Kuopiossa nämä markkinat ovat aina elokuun välivaiheilla jolloin syksyn voi tyyliin jo haistaa ja muitakin syksyn merkkejä voi bongata. En muuten ole tyytyväinen kuviin, asetukset olivat jääneet pepuilleen. Antaapa mennä silti.

macarons-kansainvälisetmarkkinat

espanjalaiset-makeiset-kansainväliset-suurmarkkinat-kuopio

Itsehän en siis ole kova markkinaihminen, mutta näillä viihtyy. Pistäydyimme torstaina melkeinpä heti töiden jälkeen torilla, jossa vierähti muutamakin tunti. Itse pidän erilaisista kulttuureista ja kaikesta kansainvälisestä, joten markkinoilla on ihana kierrellä ja kaarella, nähdä ja kuulla erilaisia ihmisiä ja ostaa jotain hyvää. Sanoinkin miehelle että tänne pitäisi ihan oikeasti tulla tyhjällä vatsalla ja tulla vain syömään!

kansainväliset-markkinat-kuopio-fudge-lontoo

nougat-kansainvälisetmarkkinat-kuopio

Viime vuonna ostin ihanan banaani nutella crepen, joten jo silloin päätin että ensivuonna haluan ehdottomasti kokeilla vohvelia. Tänä vuonna olin kuitenkin miehen kanssa liikkeellä ja tämä halusi sitten tämän letun. Mä en halunnut annoskateutta joten myös minun oli pakko loppujen lopuksi valita se crepe. Siitä huolimatta sain annoskateuksia kun vierestä käveli sitten joku vohvelin ostanut, hha. Nyt mua harmittaa, en kerennyt tänä vuonna maistaa sitä voffelia, vaikka ehdotin seuraavana päivänä miehelle että käydäänkö vielä kerran.

Jotain erilaista sentään tein, ennen mukaani on lähtenyt Lontoon teltasta kasa fudgeja, mutta viime vuonna ne jäi lähes kokonaan syömättä, joten tänä vuonna jätin ne suosiolla ostamatta ja päädyin ostamaan sitten palasen nougatia. Mulla oli hieman suuret odotukset sitä kohtaan, ostin vadelma-valkosuklaan mutta makua koko nougatissa oli hädin tuskin yhtään. Oletin että näissä sitä makua juuri olisi. Mun täytyi ostaa myös teetä ja hunajaa, mutta hunajaa en löytänyt vaikka muistelin että viime vuonna sellaisia siellä näin. Sen vuoksi myös tee jäi ostamatta.

banana-nutella-kermavaahto-kookos-lettu-kansainvälisetsuurmarkkinat-kuopio

asukokonaisuus-kansainvälisetmarkkinat-kuopio

Asukokonaisuudeksi valikoitui melko basic asu. Avokkaita täytyy vielä käyttää kun ehtii ja sää suosii, mutta kiilat piti ehdottomati pistää jalkaan jotta torin mukulakivistä selviää. Jakkuja ei mun päällä ole näkynyt pitkiin aikoihin enkä niitä oikein osaa käyttääkään, mutta jostain syystä nyt teki mieli. Tuo onkin ainut jakkuni, sitä en ole kehdannut myydä pois sillä aikoinaan se osoittautui suosikki jakukseni. Ja myönnettäköön että minkä tahansa jakun pistäisin ylleni, en tykkäisi, mutta tuo tosiaan tuntuu jopa hyvälle.

kansainvälisetmarkkinat-kuopio

Viime vuotinen samainen postaus löytyy täältä. Huomaa että mielipiteeni on tänäkin vuonna lähes sama mitä tuolloin. Kyllä nämä vain ovat kesän yksi odotetuin juttu mitä Kuopioon tulee ♥ Nyt minä painun miehen kainaloon viettämään leppoisaa leffa iltaa, aloitettiin Taru Sormusten Herrasta trilogy, yksi ikuinen lempparini! Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikkoa!

Kävittekö te Kansainvälisillä markkinoilla?
Onko teillä joku must-juttu mikä sieltä täytyy ehdottomasti ostaa?

Kata

34 kommenttia

  1. Vähänkö mielenkiintoiset markkinat! <3 Mä kyllä oon markkinaihminen, vaikken juurikaan muuta tosiaan shoppaile kuin ruokaa.. :D Kojut on aina täynnä niin mielenkiintoista ruokaa ja herkkua, että toivoisi voivansa ostaa ja syödä jokaisen. Aina tulee annoskateus. Noita lontoon fudgeja testasin tänä vuonna.

    Ja noista kameran asetuksista puheen ollen.. hitsi markkinoilla on vaikea ottaa kuvia kun kojut tuntuu hohkaavan keltaisuutta ja vaikeita pintoja. Ja siinä kun yrittää nopeasti kuvan räpsiä, niin ei ole paljon asetuksein säädölle aikaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan olleet:) Mä itse pidin todella paljon ♥ Joo en itsekään lähes muuta ostanutkaan kun pelkkää ruokaa. Harmittaa hieman tuo tee ja hunaja mitä olisin halunnut näin syksyn kynnyksellä:D Kaikkea tosiaan olisi tehnyt mieli maistaa:')

      No joo totta puhut kyllä. Ei siinä kummemmin ehtinyt ruveta säätelemään muuta kuin valoisuutta tilanteen mukaan jos sitäkään kunnolla!:D Tosin musta tuntuu että joku muukin asetus jäi vähän huonosti.

      Poista
  2. Aivan ihanan oloiset markkinat ja niin herkullisen näköisiä myytäviä! Varsinkin nuo banaaninutellacrepet on ihanan näköisiä *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Sini, nää on ehdottomasti yhdet mielenkiintoisimmista markkinoista! 8)

      Poista
  3. Näitä kuvia katsellessa tuli kyllä nälkä :D Suurmarkkinat ovat kyllä tosi kiva tapahtuma, täällä Tampereella ne oli jo alkukesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä, sepä se:D Joo nehän tosiaan kiertää eripuolilla Suomea kesän ajan, itse on tottunut tähän loppukesään ja se on kyllä niin syksyn merkki mulle:)

      Poista
  4. Tuolla tuli pyörähdettyä nopeasti tortaina sekä perjantaina! Me ihan otettiin ruokaa tuolla ja hyvää kyllä oli :) Mun ois niin tehnyt mieli ostaa noitahan macaronsseja mutta en sitten raskinut :D Kansainvälisillä markkinoilla tulee kyllä aina käytyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhih ihme ettei torstaina törmäilty, harmi!:D Perjantaina itsein olisin halunnut vielä torilla pyörähtää. Mä meinasin myös ostaa nuita macaronseja matkaan mutta ne jäivät sitten kuitenkin tuonne a ihailin vain;)

      Poista
  5. onpa kivoja kuvia, rupes tekemään hulluna mieli noita herkkuja :'D onhan se huippua, miten paljon eri kulttuurien juttuja tuonne saa mahtumaan! mä en oo IKINÄ käynyt kansainvälisillä suurmarkkinoilla, vaikka on ne joensuussakin olleet! harmittaa ihan sikana, oon nimittäin aina halunnut mutten oo sit ollut maisemissa jostain syystä :( ihanaa uutta viikkoa muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni!:) ♥ Munkin tekisi mieli, harmi että ne olivat vain viikonlopun;) Mitääh Jenni, käyppä ensivuonna ehdottomasti! Nää on mitä mielenkiintoisimmat jos vaan tykkää eri kulttuurista ja ruoista, tuollaisesta tunnelmasta 8) Harmi ettet ole päässyt senkään takia kun et ole ollut maisemissa tuolloin. Ihanaa viikkoa myös sulle murusein ♥

      Poista
  6. Kivojahan kuvia nämä ovat :) Meillä nää markkinat oli täällä Tampereella jo muistaakseni toukokuussa! Ihan kiva kävellä läpi, mutta ei me miehen kanssa ainakaan löydetty mitään ostettavaa, paitsi suklaahedelmätikut :D
    Pakko muuten kysyä, kuvaatko sä raakakuvina? Se yleensä antaa vähän pelivaraa jos asetukset jää pepulleen, niinkuin sanoit :D

    www.hennam.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on, mahtava kuulla! Itse vaan en ole kovin tyytyväinen:') Joo nämähän kiertää ihan koko kesän ja ajankohdat vaihtelee rutkasti joidenkin kaupunkien välillä, sitä sai lukea jo tosiaan toukokuussa muistaakseni näistä blogeissa;)

      Hhaa en kuvaa raakakuvina, ei riitä skilssit moiseen:D Kerran kokeilin ja sitten muokkasin ja muunsin jpg. kuvaksi mutta hitto vieköön tosiaan kuvanmuokkaus ei ollut niin iisiä mitä luulin:D Ja kun itse haluan muokata mahdollisimman vähän. Olisihan se hauska opetella!

      Poista
  7. Toi on kyllä herkullinen tapahtuma, käytiin parina viimevuonna kun se oli meitä lähellä Keravalla. Nyt kun kerava on rempassa, on nää siirtynyt Hyvinkäälle. Ei sitten ehditty sinne asti menemään :/ noita fudgeja ollaan ostettu aina ja lopulta ne on menny roskiin kun on niin raskaita syödä.. :D mutta näyttää niin hyviltä!

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi että missasitte ne nyt tänä vuonna:/ Joo nuo fudget ovat melko raskaita syödä. Itse aina mahdollisimman pieniä paloja bongasin sieltä mutta silti kun niitä pilkkoi niin paljon ja syömättä ja meni roskiin. Nougat meni täällä kyllä kokonaan:'D

      Poista
  8. Ai vitsit mitä herkkuja! Ja kuvat on oikein hyviä, älä suotta murehdi niitä ;) Mun oli myös tarkoitus mennä poikaystäväni kanssa kyseisille markkinoille aiemmin kesällä, kun ne Turussa olivat, mutta ohiajaessa nähtiin se jäätävä väenpaljous siellä jokirannassa markkina-alueella ja päätettiin jättää välistä :D Meistä ei oikein kumpikaan tykkään mistään isoista väkijoukoista ja se meno näytti just siltä, että siellä liikutaan tasan sen massan mukana ja kaikki ovat toistensa tiellä. No, ehkä ensi vuonna sitten, sillä ehdottomasti noi markkinat olisi koettava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä Linda! 8) Voi visi, kiva kuulla että kuvat passaa:3 Joo tosiaan ne ovat kyllä täpötäynnä väkeä aina, ei ole tosiaan kiva paikka niille jotka eivät väenpaljoudessa viihdy. Suosittelen oikeasti vierailemaan ensivuonna näille, ovat ihanan tunnelmalliset mun mielestä!

      Poista
  9. Voi vitsi kun en tänä vuonna ehtinyt käydä. Viime vuonna kävin ja maisteltiin miehen kanssa jotain ihanaa kirsikkastruudelia ja lettuja myös. Ja joka kerta toi brittien fudge-koju näyttää niiin hyvälle, mutta oon kahdesti ostanut heidän tuotteitaan ja kaikki maistuu ihan samalle! :( Se on sääli, koska noi on ulkonäöltään niin houkuttelevia ja ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että sinäkin missasit ne:/ Mä veikkaan että suurimmaksi osaksi itsekin on ennen ostanut fudgeja vain ulkonäön vuoksi, koska ne on tosiaan jääneet syömättä. Tietysti niitä on maistellut, mutta kuten sanoit kaikki maistuu lähes samalle lukuunottamatta sitä ihan pientä makua mitä nyt sitten ottaakaan (cafelatte, mansikka, baileys..) vähän ne sieltä maistuu muttei paljoo:D Mutta tuollahan myydään myös kaikkea muuta ihanaa ja houkuttelevaa, tosin maistuukohan nekään sitten miltään.. Ei tuo ostamani nougat ainakaan kamalasti:'D

      Poista
  10. Mun mielestä nää oli kyllä kivoja kuvia :) Herkulliselta näyttää! Itse oon jakku ihminen ja tuo jakku on kyllä ihana

    Sara V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara V mahtava kuulla että kuvat näyttää hyviltä;)

      Poista
  11. Voii ihanaa kun oot taas päässy käymään tuolla<3 Aivan ihana asu ja kaunis sinä :-* Hitsi noi kaikki herkut näyttää NIIN hyvälle :D<3 Mun must have juttu noilta markkinoilta on aina joku Crepe ja churrot!!! NAM ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä 8) Tykkään ♥ Kiitos paljon ihana Emilia<3 Crepe on kyllä must-juttu tuolla:D Mutta mä nyt harmittelen kovasti sitä vohvelia:')

      Poista
  12. Nam mitä herkkuja! Kuolaan niin paljon noille macaron-kekseille :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaronsit ovat kyllä niin ihania;) Mun haave olisi kyllä ehdottomasti niiden osto ihan itse Pariisissa;)

      Poista
  13. Itsekin tykkään käydä noilla Kansainvälisillä markkinoilla, ja kiva kun ne ovat rantautuneen myös tänne meidänkin paikkakunnalle :) Hauskaa, että siellä tuo kyseinen tapahtuma alkaa olla jo syksyn merkki, sillä täällä nuo markkinat järjestetään jo kesäkuun lopulla ja voisi sanoa että siitä se kesä kunnolla alkaa :'D Itsekin söin tuollaisen banaani-nutella crepen, ja oli se vaan hyvää vaikka viimeiset suupalat alkoivat aika ällönmakeita ollakin! Myös joitakin nougat-paloja tuli ostettua muistaakseni ranskalaisesta kojusta, mutta miustakaan ne eivät olleet kovinkaan kummoisia? :/

    Tykkään tuosta simppelistä asustasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, nämä tosiaan koko kesän ajan kiertää vaikka missä, onneksi joka vuonna lähes samoihin aikoihin samassa kaupungissa, niin ei mee pasmat sekaisin;) Olisi varmaan outoa jos täällä ne olisivat kesäkuun lopulla kun tosiaan kesä vasta alkaa kunnolla olemaan käynnissä:'D

      Joo aika ällömakee palanen oli ne viimeiset suupalat tuosta crepestä, mä en kaikkea ihan syönytkään, mutta mies veti kyllä munkin loppuun, haa hyi miten pystyy:'D Mä musitelisin että ostin oman nougatini Italian kojusta, en kuitenkaan muista joten jätin sen mainitsematta, koska en tosiaan ole varma:'D

      Kiitos ihana Tuuli ♥

      Poista
  14. Hih, noi markkinat on kyllä kivat! Ite tuli käytyä sillä lailla, et olin töissä siellä sen torstai-sunnuntai brittikojussa myymässä teekuppuja ynnä muuta mukavaa :D Sinänsä harmi, koska en sitten ehtinyt nauttimaan muista kojuista, mutta siellä oli kyllä kiva olla töissä. Ihmisiä ja tekemistä riitti. Tuli kuitenkin maisteltua aasialaista ruokaa, saksalaista hodaria ja noita "espanjalaisia makeisia", koska ne oli lähimmät kojut, hahah.

    Tiiätkö mitä! Teelajitelma sekä hunajaa ois ollu siinä brittikojussa. Ehkä ensi vuonna sitten ;) Ihanilta näyttää muuten nuo crepsit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siiis mitää:D Mä kävelin ja kyylin sitä brittikojua mutten kyllä bongannut hunajaa, löysin vaan hilloa ja marmeladia jos oikein muistan:D Mutta en nähnyt siinä lainkaan hunajaa joten teekin jäi ostamatta sen vuoksi. Mä nimittäin mjuistelin että viime vuonan näin hunajaa juurikin sillä kojulla! Ja hitto enpä nähnyt kyllä sinuakaan:D Olisi ollut hauska ylläri nähdä sut siinä ja vaihtaa muutama sana kanssasi:3

      Ensivuonna tosiaan uusiks ja nyt tiedän varmaksi että molemmat löytyy siitä samasta kojusta. Nyt en ollut varma kun en tarkkaan muistanut:D Kiitos Rosa<3

      Poista
  15. Mä tykkään kovasti noista markkinoista, parina vuonna olen käynyt ja nyt olisi taas tarkoitus mennä tänä vuonna! :) Vitsi mä tykkään myös noista Nutella letuista, nam nam :D Todella kivoja kuvia oot ottanut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Niina! ♥ Mahtavaa että sinäkin pidät ja sullakin tää on vissiin osoittautunut vähän niinkuin joka vuoden perineeksi siellä;)

      Poista
  16. Oi mitä kaikkia herkkuja! Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  17. mulla jäi tänäkin vuonna markkinat välistä, sillä olin ulkomailla! Kiva postaus, kivasti välittyy tunnelma, ja kiva asu :) itse käytin parivuotta sitten aina bleisereitä, mutta mulla taitaa yksi olla enää kaapissa, jotenkin en enää osaa vaan käyttää!

    VastaaPoista
  18. Pitihän tuolla taas käydä pyörähtämässä, juurikin ihana syksyn merkki täällä Kuopiossa tuo tapahtuma :) jäin miettimään tuota teetä ja hunajaa, tällä viikolla taitaa olla jotkut elonkorjuumarkkinat, oiskohan siellä :)

    VastaaPoista
  19. Nam mitä kuvia! Mä rakastan niin kaikkia tuollaisa tapahtumia, joskus oon käynytkin juuri noilla kansainvälisillä suurmarkkinoilla :)

    VastaaPoista