Sisällön tarjoaa Blogger.

Se ihana takkikausi

Takkikausi on pian täällä, kuinka moni siellä rakastaa takkeja?

Siis rehellisesti sanottuna minun ei pitänyt julkaista mitään syksyyn liittyvää vielä pitkään aikaan, mutta syksy on kovaa vauhtia lähestymässä ja sehän meinaa sitä että takkikausi alkaa. Itse rakastan syyspukeutumista sillä rakastan nimenomaan takkeja. Niitä voi pitää vielä syksyllä auki, jolloin saa enemmän toteuttaa omaa tyyliään - kerrospukeutumisen hyvä puoli vielä siinä vaiheessa.

Karsin keväällä ihan rankalla kädellä takkirekkiäni joten tänä syksynä saan ehdottomasti suoda itselleni ainakin kaksi uutta takkia. Mieshän ei nyt varmaan moisesta ideasta yhtään tykkää, sorry N. Yksi takki on muhinut viime keväästä asti mielessä ja se pistettiinkin Millan kanssa aluille. Milla on mun luotto, takit mitä ei kaupasta löydy niin häneen voi aina luottaa sillä häneltä löytyy taitoa tehdä se mulle! Anyway vilkaisin takkeja Esprit.fi sivustolta ja tällaisiin upeisiin yksilöihin törmäsin.

välikausitakit

Kasasin tähän muutaman takin, jotka käyvät täydellisesti niin sanotusti siihen välikauteen. Nämä nyt itse asiassa olisi käynyt varmaan koko kesän ajan, koska Suomen kesä oli tänä vuonna ihan tähän asti suoraan sanottuna syvältä. Hyvin harvoin ilman päällyspusakkaa on voinut lähteä liikenteeseen. Anyway kyseessä on siis takki joka käy silloin kun ei ole liian kylmä, siinä kesän ja syksyn vaihteessa tai miksei ihan lämpiminä syyspäivinä tai loppukesän iltoina. Tämän tyyppisillä pärjää hyvin jos alla on vaikka toppi, t-paita tai se pitkähihainen.

Näistä minua miellyttää tuo paksua neulosta oleva monivärinen takki. Sitä löytyi myös värissä navy jos mustavalkoinen ei ole se oma juttu. Itse omistan tismalleen samantyyppisen viitan ja rakastan sitä. Loput kollaasin yksilöistä ovat collegea joka myös omalla tavallaan alkoi kiehtoa minua. College materiaalina kuulostaa aina hieman rennolta, mutta siitä huoliamatta nuo takit näyttää minusta todella tyylikkäiltä ja simppeleiltä.


päällystakit

Sitten vähän paksumpiin takkeihin. Nämä voisi heittää ylle jo kun maa alkaa olla aamuisin kuurassa, eikä asteet nouse enää plussan puolelle - tämähän on niin yksilöllistä kun itse menen samoissa takeissa syksystä talveen. Tietty kovilla pakkasilla on untuvaa mutta ei nyt mennä siihen.

Näistä minua kiehtoi eniten tuo keltainen takki. Keltainen on nyt ollut muutenkin ihan huipulla pukeutumisessani, en kyllä valitettavasti omista sitä paljoa. Tänä vuonna keltainen takki lähti tilaukseen ihan mittatilaustyönä, kun hurahdin eräässä sarjassa näkyvään takkiin. Myös tuo keltainen takki olisi kelvannut, mutta minulla on jo lähes samantyyppinen harmaana. Tilaamani keltainen takki on vähän erikoisempi, odotan innolla sitä!

Käytännöllisin juttu olisi kuitenkin tänä vuonna se perus musta takki, jota en siis itse tällä hetkellä omista muuna kuin untavatakkina ja karvaturkkina kahteen kertaan. Sellainen klassinen, tyylikäs ja ajaton musta takki täytyisi jokaisen kaapista löytyä. Tästä kollaasista valitsisin ehdottomasti kyseiseksi takiksi tuon keskellä olevan yksinappisen takin.

Joko siellä ollaan ihailtu takkeja, onko siellä takkihulluja?
Mikä iski teihin eniten näistä valitsemistani Espritin takeista?


Kata

kuva

23 kommenttia

  1. Onpa kivan näköisiä takkeja! :) Mä tykkäsin eniten tuosta ensimmäisen kollaasin keskimmäisestä harmaasta takista :) Pitäisi itsekkin löytää uusi villakangastakki tai vastaava. Myös uusi nahkatakki pitäisi löytää! Mutta eiköhän semmoiset löydy. Nykyään on niin ihania takkeja kaupat täynnä :D Sulle tosiaan sopii tuo keltainen hirmu hyvin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä totta vie!:) Joo nuo college takit on kyllä tosi kivoja ja itse nyt etsiskelen sellaista:') Harmi ettei Kuopiossa ole enää Espritin liikettä niin voisin käydä sieltä tsekkaamassa:< Täälläkin uusi nahkatakki on etsinnöissä, mutta ei vaan löydy mieleistä! Kaupat tosiaan pullollaan mitä ihanimpia takkeja, kiitos kommentistasi Niina ♥

      Poista
  2. Mää oon aivan takkifriikki ja nyt on tullu osteltua parikin takkia syksyä varten ;) (Jotka tosin ollu jo käytössä tässä ihanassa suomen kesässä :'DD) Aivan ihania nää kaikki takit, ton beigen voisin kotiuttaa!<3 Sulle tosissaan sopis toi keltanen :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaa mahtavaa että siellä on kohtalontoveri! 8) Mä en vielä ole muuta kuin tuon tilauksen tehnyt siitä mittatilaustakista!:D Tuo beige onkin ihan kun sulle tehty;) Ja kiitos ihana<3

      Poista
  3. takkeja ei Suomen ilmastossa voi olla liikaa!! Oon jotenkin innostunut keltaisesti, joten tuo keltainen takki olisi aivan ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhah ei todellakaan voi!;) Täälläkin on keltaisesta innostuttu hhi kiitos kommentista;)

      Poista
  4. Oi kohtalontoveri! Mä kans rakastan takkeja ja syys- ja kevätpukeutumista. Takit on parasta, ai että.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mahtavaa että siellä samaistutaan;) Takit on kyllä paras juttu pukeutumisessa keväällä ja syksyllä. Talvella vähän huono kun pitää pistää kylmyyden vuoksi kiinni ja ei näy kuin se takki.:') Kiitos kommentista Armi ♥

      Poista
  5. Siis mä oon niin takkifriikki, ettei mitään rajaa! Tuntuu, että ne muuttaa asua niin paljon eikä niihin koskaan kyllästy, toisin kuin ehkä johonkin paitaan... Mä tykkäilen noista pitkistä löysistä takeista jotka valitsit, vaikka tällasen pätkän päällä ne ehkä näyttäs vähän liian isoilta, heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että sielläkin samaistuttiin tähän! Se tosiaan oikeesti tuo paljon, ihana kasata asu takin ympärille ja se takkihan siinä yleensä on se pää asia mutta silti ♥ Ja hei joo, tämä pitkä löysähkö muoti-ilmiö ja oversize on meille lyhyille vähän huono siinä suhteen kun ne näyttää överi isoilta, yöpuvuilta tai hukumme siihen vaatteeseen, mutta minäkin tykkään hirveesti sellaisista.:D

      Poista
  6. Ah, takit! Mä voisin elää pelkillä takeilla, noh ei nyt sentään, mutta on ne kyllä jees! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta, niin mäkin voisin:'D Kiitos kommentistasi<3

      Poista
  7. Mä kyllä ootan, että saa vetäistä takin päälle syksyllä! Voisin kotiuttaa vaikka minkä näköisiä takkeja, niillä saa muutettua niin kivasti asun ilmettä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä en ihan vielä odota kun kesäsäät taisi vasta alkaa, mutta siis on se mahtavaa kun syksyllä pääsee takeilla leikittelemään ja saa toteuttaa tyyliään 8)

      Poista
  8. Joo, tunnistan itseni, takkihullu täällä! :D Syksy on mustakin just siks niin ihanaa aikaa kun saa käyttää kaikkia erilaisia takkeja. Ihania takkeja oot valinnut tähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elli. 8) Mahtavaa että sielläkin on yksi takkifriikki taas;) Toivon aina todella että talvikin on melko leuto että saapi talvellakin käyttää lähes samoja takkeja kuin syksyllä :)

      Poista
  9. Ah takit on parhautta. Ja mun mielestä niitä on fiksua olla Suomessa paljon, etenkin just syys ja talvitakkeja. Talvella ei ainakaan näe ihmisistä juuri muuta, kuin sen paksun talvitakin. Mulla on täksi talveksi etsinnässä sellainen pitkä musta villakangastakki. Viime talvena täydellinen tuli jo vastaan, mutta en ostanut sitä (Argh miksi en.. :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano 8) Totta puhut, ne pitää lämpimänä! Talvella sen vuoksi on tosi hankala toteuttaa tyyliä kun tosiaan joutuu vuoraantumaan takkiin ja se on oltava kiinni että pysyy lämpimänä. Mutta leudot talvet ovat parhautta kun ei tarvi olla niin vuorautunut:') Voi eii, tiedän niin tunteen kun ei sitten ostanutkaan jotain mistä piti ja sitä sitten katuu:'D

      Poista
  10. Haha, mie just eilen kirjoitin takkeihin liittyvää postausta ja pakko oli laskea omat takit eteisestä - en ois uskonut että miulla on melkein kolmekymmentä erilaista takkia! :D Suurin osa joko itsetehtyjä, lahjoina saatuja tai kirppikseltä löydettyjä. :) Eli juu, täällä myös yksi takkeja rakastava! Ihana tää takkiprojekti mitä siulle aletaan tekemään, on niin kaunis malli ja väri! <3

    VastaaPoista
  11. Mä myös tykkään sikana noista ns. puvuntakeista mitä myydään. Mua harmittaa niin paljon, että heitin vanhan HM:n nukkaisen takin pois, kun en oo sitä parempaakaan enää löytänyt. Nyt on ainoastaan tuulitakkeja ja syystakkeja, mutta vaatetta kuitenkin löytyy -ei heti tarvitse lähteä tommosta ostamaan toivottavasti.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän ostaa sit kun eteen pölähtää se mieluinen, ei väkisin tai mitään kannata:) Syystakeillakin pärjää hyvin Suomen talvessa, paitsi et sit niissä -15 pakkasissa ehken enää:')

      Poista
  12. Yksi takkihullu täällä hei! Etenkin välikausina tuntuu, ettei takkeja vaan voi olla liikaa! :D Neulos- ja collegekankaiset takit on myös mun mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoit suorat sanat Piia, välikausina takkeja ei voi olla liikaa!:D Tuollainen collegekankainen takki on ehken kyllä pakko tänä vuonna ostaa jos eteen sattuu sellainen mulle heti nyt. 8)

      Poista