Sisällön tarjoaa Blogger.

Berliinin joulumarkkinat

keisari vilhelmin muistokirkko Breitscheidplatz
Breitscheidplatz joulumarkkinat berliini

Palataanpa nyt muistelemaan hetkeksi meidän Berliinin reissun yhtä niin sanottua "pääasiaa" eli näitä ihania joulumarkkinoita. Joulumarkkinathan ovat Berliinissä aika suosiossa, moni suuntaa muualtakin päin varmasti ihailemaan näitä joulumarkkinoita ja viettämään sinne jopa aikaa. Jopa Suomesta oon monien kuulleen lähtevän aina joulunalla Euroopan suurkaupunkeihin markkinahumuun ja juurikin Berliiniin.

Nyt vuorostani pääsin minä ja voisin kuvitella käyväni muinakin vuosina jossain muualla päin ellen jopa uudelleen Berliinissä. Joulu näkyi tuolla Saksan pääkaupungissa aivan eri tavoin kuin mitä esimerkiksi Kuopiossa näkyy. Helsinkikin panostaa jo suuresti Kuopioon verrattuna, mutta mitä vielä. Berliinissä oli kadut pullollaan joulujuttuja näiden useiden ihanien markkinoiden lisäksi. Siellä toki ihmisiäkin riittää joka päivälle. Ja mikä parasta, markkinoita oli ympäri kaupunkia.

alexanderplatz joulumarkkinat berliini
alexandraplatz christmasmarket
ferris wheel berlin christmasmarket alexanderplatz

Ensimmäisenä päivänä me kävimme Alexanderplatzin joulumarkkinoilla. Otimme heti mukilliset glögiä ja nautimme ne paikoiltaan pöydän ääressä, joissa toki seisottiin eikä istuttu. Ihanaa oli katsella iloisia ihmisiä ja nauttia siinä markkinahulinasta. Tuo olikin aivan eri luokkaa mitä muualla olen kokenut, silti tuli vähän Kansainvälisten markkinoiden fiilis tuollakin. No markkinat mitkä markkinat.

Näillä markkinoilla mun huomioni kiinnitti ehdottomasti markkinoiden keskellä oleva luistelurata, reunalla oleva maailmanpyörä ja toisella reunalla oleva, korkealle kohoava Tv-Tower. Mitään herkkuja me emme nauttineet, paitsi viimeisenä päivänä kävimme vielä kerran näillä markkinoilla tornissa käynnin jälkeen ja mä nappasin herkullisen nutella crepen. Jokaisilla markkinoilla myytiinkin paljon erilaisia herkkuja, käsitöitä, koristeita ja paljon pientä kivaa krääsää.

Breitscheidplatz christmasmarket berlin germany
Breitscheidplatz christmasmarket berlin
Breitscheidplatz berlin germany

Breitscheidplatzin joulumarkkinoihin törmäsimme ihan vahingossa, vaikka olin lukenut niistä ennen reissua netistäkin - en vaan pysynyt kartalla ja muistanut vielä paikkojen nimiä kunnolla. Siirryimme itse asiassa Kurfürstendammin ostoskadulle yhtä iltaa vasten ja suunnitelmissa oli Korsin liike sekä muuten kiertelisimme sen kadun ja muutamat kaupat. Törmäsimme siis vahingossa näihin markkinoihin, mutta kulutimme silti mieluummin aikaa pidempään nuilla markkinoilla ja jätimme ostoskadun kävelyn sikseen - parissa kaupassa kävimme ihan vaan huvikseen, kun ne olivat markkinoiden vieressä. 

Jäimme myös sinne nauttimaan kupilliset glögiä - tällä kertaa istuimme ihanan tunnemallisessa teltassa, sellaisia ei Alexanderplatzilla ollut lainkaan. Teltassa oli myös ihanat pöydät joiden tuoleina toimi kiikut ja olisin halunnut sellaiseen istumaan, mutta ne olivat monen muunkin suosiossa. Nämä markkinat oli koottu Keisari Vilhelmin muistokirkon ympärille ja tunnelma oli siellä varsin viehättävä, kun satojen kojujen keskeltä kohoaa upean näköinen kirkko katsokaa nyt tuota postauksen ensimmäistä kuvaa. Tämä kiinnitti minun huomioni tässä paikassa. Lisäksi markkinat olivat paljon tukkoisemmalla paikalla mitä esimerkiksi Alexanderplatzin markkinat ja näillä markkinoilla jouluvaloja riitti paljon enemmän.

Breitscheidplatzin joulumarkkinat berliini
joulumarkkinat
Gendarmenmarktin aukion joulumarkkinat

Gendarmenmarktin aukiolla olevaan joulutoriin törmättiin myös - se tapahtui viimeisenä päivänä kun olimme kävelemässä hotellille päin Berliinin tuomiokirkolta. Kuten mainitsin ensimmäisessä postauksessa, tässä on syy miksi suosin kävelemistä!! Muuten emme olisi törmänneet näihin markkinoihin.

Näissä markkinoissa huomioni kiinnittyi ihastuttaviin valkoisiin "nuuskamuikkus-telttoihin" ja nämä olivat melko näyttävienkin rakennusten reunustamalla aukiolla. Luin tässä myöhemmin, että kyseisillä markkinoilla kokkailee Michelin-tähdellä palkittuja kokkeja. Paikalle olikin sitten pääsymaksu, eikä ihmekään! Me meinasimme rynnistää sisään, mutta meidät pysäytettiinkin heti ovella ja pyydettiin pääsylippua. Jätimmekin nämä markkinat sen vuoksi väliin.

Potsdamerplatzilla oli myös jotkut markkinat, tai ainakin ne näyttivät siltä - niillä emme sen kummemmin käyneet. Kävelimme sen ohi ensimmäisenä kokonaisena päivänä aamusella, kun vettä tuli ihan kunnolla. Siellä markkinafiilis oli hyvin vetinen, pieni luistelurata lainehti ja paikka oli autio. Muutama hassu koriste ja lava sekä luistinrata. Vesisateen loputtua taisi sitten olla vilinää ja vilskettä ja taisimme muistaakseni ehkä sen läpikin kävellä. Mä en jostain syystä pysynyt oikein kärryillä oliko se nyt tämä kyseinen markkinapaikka, hhe.

joulumarkkiat berliini
christmasmarket berlin alexanderplatz
jouluvalot berliinissä

Markkinat olivat lyhyesti sanottuna aivan ihania ja voisin suositella näitä jokaiselle joulua rakastaville ja markkinoilla viihtyville. Tämän kummempaa joulupostausta mulla ei ollut suunnitelmissa, sillä joka vuosi tulee kirjoiteltua samaa jouluaiheista postausta. Olen jouluihminen, mutta joulupostaukset eivät vaan oo mua varten. Veikkaan kuitenkin, että tässä on kerrankin erilaista lukemista teille ja se liittyy vahvasti joulunaikaan, ihan tarpeeksi jouluinen postaus tähän aaton lähettyville. Nyt minä pistän läppärin kiinni ja alan joulun viettoon tuon oman rakkaani kanssa.

Aivan ihanaa joulua kaikille ♥

Oletteko te vierailleet joillain näistä?
Mitä muita Euroopan kaupunkien joulumarkkinoita suosittelisitte?



Lue myös: Hurmaava Berliini

16 kommenttia

  1. "hieman" näyttäisi olevan paremmat puitteet, mitä Tampereen Joulutorilla oli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o voisin vaikka vannoa, vaikken ikinä ole Tampereen joulutorilla käynytkään ;)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa kyllä ihanilta markkinoilta :) Ja tuo kirkko on tosissaan mahtavan näköinen! Itse olen alkanut jo pohtimaan seuraavaa kaupunkilomakohdetta, ja yksi niistä olisi ehdottomasti Berliini <3 Katsotaan kuitenkin milloin ja mihin sitä tulee sitten jossain vaiheessa lähdettyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne kyllä olivatkin Tuuli! Sä olisit varmasti myös viihtynyt! :) Mä suosittelen kyllä lämmöllä Berliiniä :) Kesällähän tuo kaupunki olisi varmasti upea, olisi ihana käydä sillä jokiristeilylläkin - ehkä toinen kerta Berliinissä on sitten joku tuleva kesä. Odotan innolla mihin sitten joskus päädyt, kun varaat seuraavan kohteesi ;)

      Poista
  3. Siis mä en kestä mitä kuvia! Tuonne on joskos pakko päästä<3 Arvaa vaan katseltiinko Berliinin matkoja näiden sun postausten jälkeen, maksua vaille oltiin jo lähdössä reissuun, mutta päädyttiin sitten toiseen kohteeseen, missä ei olla vielä käyty :D Mutta voi Berliini, tahdon! Jännä miten vielä alkuvuodesta sanoin, että kerta riitti ja nyt on niin kova hinku sinne takaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhi kiitoksia kovasti Jasu <3 Varmasti Berliini on sellainen johon haluaa toistekin, mutta mahtavaa että varasitte kuitenkin kohteen, jossa ette ole vielä käyneet <3 Mä haluan ehdottomasti ensi kerran Berliiniin kesäaikaan, sillä haluan sille jokiristeilylle ja kokea siis kesäisenkin Berliinin. Katsotaan milloin sitä päätyisi, tulevassa joskus 8)

      Samaistun! Mä sanoin kanssa esimerkiksi Pafoksesta, että kerta riittää, mutta silti olisi hauska käydä uudelleen. Jotenkin se, että osaa sitten paremmin liikkua siellä, kun on jo kerran käynyt niin tekis siitä varmaan helpompaa ja mielekkäämpää. Tai sit jotkut paikat vaan kolahtaa ja kovaa, mulle jokainen paikka tekee näköjään niin <3 :'D

      Poista
  4. Ohho, onpas näyttävää! Hieman erilaisempaa kuin täällä Suomessa :> Hienolta kuitenkin näyttää ja mukava kuulla, että joulumarkkinat olivat sun mieleen! En itse ole sen kummoisempi jouluihminen (ja olen tainnut tämänkin sanoa jo todella moneen otteeseen, hmm...), mutta jouluisia postauksia on aina mukava lukea ja tällaisia hienoja kuvia on oikein ilo katsella! ♥ Ensimmäinen kuva on oikein mahtipontinen, mä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin se oli! Mäkään en ennen ollut jouluihminen, tykkäsin joulusta mutta se aatto oli vain se mistä pidin, nykyään koko joulunaika kiehtoo kovasti :') Mukava että tykkäsit lukea tätä, vaikket ookkaan kovin jouluihminen. <3 Ensimmäinen kuva on kyllä mun mieleeni myös :)

      Poista
  5. Oi miten ihanalta nuo Berliinin joulumarkkinat näyttävätkään! <3 Voi että mäkin haluaisin joskus ihan kunnolla jonnekin hieman kauemmas kiertelemään joulutoreja, ois kyllä aivan täydellinen joulufiiliksen nostattaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhistus kun on unohtunut vastata, no parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Nää oli kyllä mielettömät markkinat, piti palata ihan vuoden päästä lueskelemaan ja fiilistelemään, kun ei nyt pääse :D Suosittelen ehdottomasti <3

      Poista
  6. Vitsi miten ihanan näköistä tuolla on!<3 Oon aina halunnu päästä käymään Saksassa joulun alla, kaikki on niin kehunut noita kaikkia markkinoita ja ei turhaan! 8) Niin upeita kuvia Kata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Emilia, nää oli kyllä sanoinkuvaamattoman upeet 8)

      Poista
  7. Upeita kuvia!! Olisi mahtava itsekin päästä käymään jollain tuollaisilla kunnon joulumarkkinoilla :)

    https://nouw.com/kiiainnanmaa

    VastaaPoista
  8. Vautsi, ihania kuvia ja on kyllä ihan eri tavalla panostettu kuin Suomen joulumarkkinoilla tai -toreilla! <3 Tuollaiset lahjapaketti valot ovat siistejä, tykkään varsinkin tuosta postauksen toisen kuvan paketista. Hyvin olet saanut tallennettua tunnelmaa markkinoilta tähän postaukseen, kuviin uppoutui toviksi kun on niin paljon nähtävää. :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että näihin uppoutui ja pidit kovasti. 8) Niin uppouiduin minäkin kun aloin uudelleen lukea ja nyt vasta oon huomannut, että puoliin kommenteista on jäänyt vastaamatta (hyvin noloa). No kait mä voin syyttää viime vuoden joulukiireitä tässä ;)

      Poista