Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulukuun suunnitelmia

Mä saan havahtua joka vuosi siihen, että hitto joulukuu ja sitä sitten tajuaa että tässä vuodessa ei oo enää jäljellä kuin tää yksi kuukausi. Sitä hössötetään koko joulukuun alku ja odotellaan joulua. Tähän asti oon onneksi mennyt hössöttämättä ja niin aion mennä jouluun saakka. Sitten kun joulu on viimein täällä - se ihana ja rauhallisin päivä vuodesta - niin viikko ja bäm, juhlitaan uutta vuotta.

Sinne asti ei oo vielä mitään suunnitelmia, mutta yritin tämän vuoden mennäkin niin etten liiemmin suunnittele. Aika ristiriitasta kun lukee tän postauksen otsikon, vai mitä? Se on ollut todella vaikeaa, kun oon sellainen suunnittelija persoonaltani - tykkään suunnitella ja miettiä kuten ehkä ootte huomanneet, kun raapustelen usein bucket listoja sun muita tällaisia tänne blogiin. Vaikkakin syksyn bucket list jäi tekemättä, as always, nyyh.. Noh, katsotaan mitä tuo vuoden suurin juhla tuo tullessaan, ei hätäillä...

mitä tehdä ennen joulua

Blogeissa on kiertänytkin paljon postauksia, jossa bloggaajat jakavat jouluisia tekemisiään, mitä tekevät tämän joulukuun alun ennen joulua. Myös minä olin listannut tällaisia marraskuun aikana phonen kätköihin ja ennätinkin onneksi hyvin eilen tätä postausta luonnostelemaan teille, mä jo luulin etten ehdi julkaista koko postausta tässä joulukuun alussa ja tämä jää tekemättä.

Aikalailla samantyyppisiä juttuja oon bongannut muiden blogeista, aika monella meillä taitaa olla melko samanlaisia suunnitelmia ennen joulun tuloa. Mä oon vielä melko perinteistäni kiinni pitävä, joten suurin osa - ehken tuota Berliinin reissua ja joulumarkkinoilla kiertelyä lukuun ottamatta - ovat perinteisiä, mitä on tullut joka joulukuu tehtyä.

tekemistä joulukuulle

Pikkujouluile. Ja niitähän on ollut jo kahdet, vielä olisi kolmannet eli viimeiset ja ne ovat huomenna keskiviikkona, jolloin vietetään pikkujoulua työpoppoolla. Sen jälkeen saapi huokaista helpotuksesta. Saapi keskittyä kunnolla joulujuttuihin ja tehdä pieniä jouluisia juttuja etenkin miehen kanssa, jos emme muuten joulua tänä vuonna tule viettämään yhdessä, se saattaa hyvinkin olla edessä.

Joulumarkkinoiden kiertelyä ja jouluostoksia Berliinissä. Eli siis viikon päästä me suunnataankin tosiaan äidin kanssa jouluostoksille Berliiniin. Joulumarkkinat olivat se suurin syy mikä sai mut varaamaan tämän neljän päivän reissun, mutta pakkohan sitä ensikertalaisena on juostava muutamat Berliinin nähtävyydetkin.
Joululahjaostokset parille läheiselle perheenjäsenelle tulisi suorittaa siellä - miehelle taas ehdotin, että mitäpä jos emme taas ostaisi mitään toisillemme, vaan käyttäisimme mieluummin rahat johonkin elämykseen kuten ulkomaanmatkaan - se olisi molemmille varmasti paljon mieluisampaa. Psst… jos niitä vinkkejä Berliiniin löytyy, niin niitä voitte heitellä tänne.

Leivo pipareita ja joulutorttuja. Ja nimenomaan läheisimpien kanssa. Siskonpoikani on ainakin puhunut jo äidilleen että hän sitten leipoo jälleen tänä vuonna piparit tädin kanssa. Heti Berliinin reissun jälkeen tuleekin vietettyä vielä yksi vapaa joka menee varmasti leipomisen merkeissä. Haluan myös leipoa N:n kanssa joulutorttuja ja hieman pipareita ihan omaan kotiinkin.

Katso muutamia joululeffoja. Yksi katsottiinkin jo miehen kanssa sunnuntaina. Mä oon niin kaivannut nuita, että saa käpertyä miehen viereen ja katsella sellaisia leffoja, joissa ei tarvi sen kummemmin ajatella - sellaisia joululeffat just ovat. Alkuaikoina pidettiin usein N:n kanssa löhösunnuntaita jolloin katseltiin vaan leffoja.

Itsenäisyyspäivä rauhassa. Sen aion ehdottomasti viettää kotosalla miehen kanssa, kunhan hän suoriutuu ensin töistä kotiin. Tehdään hyvää ruokaa ja perinteisiä pieniä suolaisia herkkuja, kuten juustoa ja ruisnappeja lohella. Otetaan skumppalasit ja juodaan glögiä. Linnanjuhlia tuo toinen puolisko ei vielä suostu katsomaan, musta olisi mahtavaa aina katsella sitä pukuloistoa ja höpötellä siinä samalla kaikkea turhaa. Tämä on myös toinen vuosi, kun iltalenkki haudoille on kuulunut meidän Itsenäisyyspäivään.

Joulun valmistelut. Pienet valmistelut jouluun. Itsenäisyyspäivänä laitellaan viimeistään jouluvalot ikkunoihin ja hieman koristeita kotiin. Lahjoista ja niiden paketoinnista en ota stressiä, ostamme ihan läheisimmille vain jotain pientä ja tarpeellista. Aito kuusi tulee meille päivää tai kahta ennen joulua - vain jos päätetään viettää joulu kotosalla. Saattaa olla, että me molemmat vietämme tämän joulun eri paikoissa kokonaan ja jos minäkään en joulua ja sen välipäiviä ole kotosalla, niin turha meidän on kuusta ottaa. Tämä on niin auki vielä, mutta en aio ottaa siitäkään stressiä.

joulusuunnitelmia

Mitäs te puuhailette yleensä ennen joulua?
Ihanaa alkanutta joulukuuta kaikillle! ♥


Lue myös: Rauhallista joulua - mitä jouluuni kuuluu? , 5 x mitä tehdä ennen joulua?

8 kommenttia

  1. Ihana postaus, tykkään niin lukea jouluisia postauksia blogeista! :) ihanat jouluiset suunnitelmatkin, kuulostaa sopivan rennolta ja fiiliksen mukaan menemiseltä, mutta varmasti myös reissu Berliiniin lisää joulufiilistä <3 Oispa ihana joskus itsekin päästä joulumarkkinoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Jenni <3 Jouluiset postaukset ovat kyllä ihania, saapi nähdä saanko mitään muuta jouluista poustia aikaseksi enää, muuta kuin niistä markkinoista, joulukalenterista ja noh ihan perus joulun vietosta ;D

      Mä veikkaan että Berliinin joulumarkkinat tuovat joulufiilistä. Mä en oo moniin vuosiin päässyt joulumarkkinoille tai mihinkään joulunavajaisiin, kun oon aina ollut viikonloput töissä ja nehän ovat vaan viikonloppuisin täällä Kuopiossa. Ihanaa että Berliinissä on ihan monta viikkoa ennen joulua näitä markkinoita niin pääsen ekaa kertaa käymään muutenkin joulumarkkinoilla! Tosin tää jouluhulluus onkin iskenyt vähän tässä vanhemmalla iällä ja siinä 18 vuoden iässä tuskin olisin joulumarkkinoille halunnut näin kovaa, mitä tässä muutaman vuoden ajan ;D

      Poista
  2. Olipa kiva lukea sun joulukuun suunnitelmista :) Kuulostaa juuri sopivan rennolta :) Oon kyllä niin kade tuosta Berliinistä, sinne olisi ihanaa päästä ennen joulua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasu :3 Voi eii, no jospa säkin pääsisit joskus joulun alla Berliiniin ;)

      Poista
  3. Aika samoja juttuja täälläkin on vielä tiedossa ennen joulua :) Tosin pipareita ja joulutorttuja olen tehnyt jo, samoin parit pikkujoulut on tullut vietettyä! Enää olisi oikeastaan viimeisten lahjojen osto ja paketointi edessä, sitten voikin alkaa keskittymään kunnolla siihen rauhallisen joulufiiliksen luomiseen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij ihana kuulla, että samoilla linjoilla mennään joulunalla 8) Mäkin olen leiponut niitä meidän pikkujouluihin ystävän luona, mutta siis oman miehekkeen kanssa ja perheen kanssa odottelen vielä leivontapäivää :3 Ohhoh munkin pitäis pian piipahtaa lahjaostoksilla, ehkä jätän sen kuitenkin Berliiniin ;) Kiitos Tuuli kommentistasi <3

      Poista
  4. Olipas kivoja suunnitelmia, toivottavasti saat kaikki tehtyä, mutta ei kuitenkaan kannata liikaa stressata ♥ Onneksi joulukuu on vasta alussa ja tässä on vielä aikaa tehdä kaikenlaista ennen jouluaattoa :> Tärkeintä on kuitenkin nauttia silloin, kun siihen on mahdollisuus ja vain yrittää kerätä voimia tulevalle vuodelle! Mutta onhan se nyt aika ihmeellistä, että enää on vain tämä kuukausi jäljellä tätä vuotta ja sitten hypätäänkin jo vuoteen 2019... Aika menee aivan järjettömän nopeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei missään nimessä stressata näistä <3 Nää on nimittäin sellaisia juttuja mitkä menee omalla painollaan aina joulun tullessa. Tänä vuonna en kyllä tiedä ehditäänkö miehen kanssa leipoa kotona pipareita, mutta toivon että ehdittäisiin <3

      Täällä on keräilty voimia tulevaan vuoteen, entäs siellä? :) Nyt on hirmuinen työputki ja ensiperjantaina pääse pienille jouluvapaille ja mullakin on peräti 4 päivää vapaata joulun alla pitkästä aikaa <3 Ihanaa! Vaikka aika meneekin nopeasti, niin silti vuosi 2018 on ollut aivan ihana ja paljon on hyviä muistoja <3

      Poista