Sisällön tarjoaa Blogger.

9 x kohokohdat ja mitä opin vuonna 2018

Mähän sanoin, etten halua tehdä mitään vuosikoostetta mun kuluneesta vuodestani, mutta jotenkin halusin palata muistelemaan mennyttä vuotta. Siksipä ajattelinkin koota yhteen postaukseen ne muutamat mieleen jääneimmät asiat vuodelta 2018 - taisin tosiaan tehdä vuodesta 2017 samanlaisen, enkä silloinkaan enää tehnyt vuosikoostetta, jossa on jokaiselta kuulta jotain.

Anyway.. Vaikka vuoteeni mahtuikin paljon pieniä ja kivoja hetkiä, niin listaan tähän kuitenkin jutut, mitkä juurtuivat ihan kunnolla mieleen vuodelta 2018. Vuosi 2018 ei ollut mikään superhuippuparas, vaan sellainen ihana, tasaisen kiva vuosi.

risteily silja line 1

TUKHOLMAN RISTEILY HELMIKUUSSA

Helmikuussa päästiin miehen kanssa arkea pakoon pienelle Tukholman reissulle, se virkisti kummasti alkuvuodesta. Toki olisin mielelläni lähtenyt lämpöön, kuten talvisin olen tottunut, mutta tuo reissu oli parempi kuin ei mitään.

Yllätys synttärit 2

YLLÄRI SYNTTÄRIT MAALISKUUSSA

Tiesin siis, että mulle oltiin synttäreitä järkkäämässä, mutta en tiennyt mitä oli luvassa. Parasta on oikeasti yllärisynttärit, joista ei edes tiedä. Tiedättekö just vaikka Frendeissä, tullaan tietämättä sisälle ja kaikki huutaa yllätyyyys! Tällaiset mä vielä joskus jollekin järjestän!

pääsiäinen 3

PÄÄSIÄINEN MAALISKUUSSA

Mä olen pääsiäisen yleensä aina töissä, mutta vuonna 2018 mulla oli välissä yksi vapaapäivä. Ihanan aurinkoinen sunnuntai, jolloin suunnattiin pilkille. Tää jäi itse asiassa aika syvästi mieleeni, sillä ulkoilua ja auringonpaistetta kevättalvella, parasta!

vappu 4

VAPPU TOUKOKUUSSA

Nämä juhlat jäivät mieleen ihan vain siksi, että nämä olivat yhdet ensimmäisistä juhlista joihin aloin oikeasti panostamaan ja sitä rataa jatkuikin ihan loppuvuodelle uuteen vuoteen asti. Tykkään järjestellä teemajuhlia ja vaikkei nämä sen kummemmin teemalliset juhlat olleetkaan, niin ostin silti kaikennäköisiä härpäkkeitä ja vappujuttuja. Lisäksi leivottiin vielä ihan itse munkkeja kyseisiin kemuihin. Eli oikeasti, panostin!

Kesä raate 5

KESÄN RAATTEEN REISSU

Kesään 2018 mahtui oikeasti ihan tosi paljon kaikkea ihanaa, mutta extempore viikonloppureissu Raatteeseen piristi aika kummasti. Etenkin kun viikonlopun extempore reissut eivät ole mulle tuttuja ja itsestäänselvyys, koska olen yleensä töissä. Ihana päästä pois kaupungin hälinästä välillä, vieläpä kesällä kun kaikki tuolla oli niin vehreää! Ja tuolloin osui vielä aika lämmin viikonloppukin. Tänä kesänä haluan ehdottomasti käydä tutustumassa Raatteessa olevaan talvisotamuseoon.

tahko juhannus 6

TAHKON JUHANNUS KESÄKUUSSA

Oij että, tää oli oikeasti aika huippu reissu ja meille on nyt tällekin vuodelle suunnitelmissa samanmoinen. Keskikesän juhla on aina yksi parhaimmista, siinä tuntuu että kesä lähtee käyntiin, vaikka siis kyseessähän on jo keskikesä. Sitä on mukava lähteä viettelemään rennosti kaveriporukalla mökille. Toki meillä oli myös festariliput Tahkon Juhannukseen, joten pääsi ihan kunnolla festaritunnelmaankin.

blogimiitti itäsuomi 7

BLOGGAAJANAISET
SYYSKUUSSA

Tää oli sellainen pieni kesän jälkeinen pelastus mulle, kun pääsi blogin kautta tutustuneiden, tärkeiksi tulleiden naisten kanssa viettämään ihanaa päivää. Se, kun samanhenkiset ihmiset kokoontuu pitkästä aikaa, on se vaan ihanaa. Naistenjuttuja ja kuvailua, saa olla oma itsensä sun muuta. Onneksi parin naisen kanssa pian taas nähdään ♥

pafos kypros 8

KYPROS SYYSKUUSSA

Päästiin ensimmäistä kertaa tutustumaan Kyprokseen ja kohteeksemme valitsimme tuolloin Pafoksen. Se nyt ei kummemmin eroa Kreikasta, mutta toisaalta taas huomasin monia pieniä eroavaisuuksia. Mikään kohde ei ole samanlainen, vaikka samankaltaiseksi niitä usein kuvaillaan. Ihana ja lämmin viikko Kyproksella tosiaan, aij että tekee pahaa katsoa näitä kuvia...

Berliini 9

BERLIINI JOULUKUUSSA

Ensikosketukseni Saksaan. Lähdimme äitini kanssa joulumarkkinoita ihailemaan ja tutustumaan myös Berliiniin ensimmäistä kertaa sellaiselle neljän päivän reissulle. Reissu, jota en koskaan tule unohtamaan! Ihana oli käydä äidin kanssa, eikä varmasti jää viimeiseksi reissuksemme, jos se on minusta kiinni.



MITÄ OPIN VUONNA 2018?

Vuoteen mahtui myös niitä huonompiakin juttuja, jopa ahdistusta ja pahaa mieltä. Ihmisiä tuli ja meni, oikeat ystävät jää ja sitä rataa... Ihan ensimmäiseksi haluan mainita sen, että ei pidä olla liian sinisilmäinen - mä jätän ennakkoluulot uusista ihmisistä pois ja ajattelen jokaisesta hyvää, mutta se ei todellakaan tarkoita, että ne muutkin tekisivät niin. Kaikkia ei pidä päästää liian lähelle, ihmiset voivat yllättää vielä näköjään ihan aikuisiässäkin. Sekin täytyy muistaa, että jokaisen kanssa ei vaan voi tulla toimeen ja kaikkia ei vaan yksinkertaisesti voi miellyttää - tämä on paha mulla, kun yritän olla nykyään ns. "kaikkien kaveri", mutta huomaan erittäin helposti, jos musta ei pidetä, ja sekös on mulle ongelma. Lisäksi itselle on hyvä muistutella välillä, että suhteiden eteen täytyy tehdä töitä, ne eivät ole itsestäänselvyys eikä sen pidä antaa mennä siihen.

Näillä fiiliksillä meni vuosi 2018. Nyt elellään päivä kerrallaan vuotta 2019 ja katsotaan mitä se meille tuo, otetaan jälleen se mitä meille annetaan.


Mitkä olivat teidän kohokohtia vuonna 2018?
Entä mitä opitte?

16 kommenttia

  1. Tää oli tosi kiva tapa toteuttaa vuosikatsaus, kun pääsee syventymään kunnolla niihin parhaisiin hetkiin. Ja itellekin on kivempi myöhemmin muistella juuri niitä vuoden parhaita juttuja <3 Tosi kauniita kuvia muuten!!

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij kiitos paljon Sanna, olipa ilo kuulla että tykkäsit tästä toteutustavasta ;) Joo-o myönnettäköön että näitähän myös kiva lukea jälkeenpäin ihan itse ja tehdessä toki muistella mennyttä vuotta :3 Kiitos myös kuvakehuista, selasin sun blogiasi ja mä ihastuin sun blogisi kuviin, etenkin joo siis niiden vuosikatsauksien kuvat sai mun kuvausinnon ihan kunnolla puhkeemaan 8)

      Poista
  2. Kiva, että teit tälläisen katsauksen edes viime vuoteen, näitä on niin kiva lukea ♥ Sun vuoteenhan on kuulunut vaikka mitä kivaa, kolme ulkomaanmatkaakin! Toivottavasti tulevakin vuosi on sulle yhtä hyvä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Jasu, mahtava kuulla että sinäkin tykkäsit :3 Matkustelua on ollut kyllä kivasti vuonna 2018 ja toivon, että tänä tulevankin vuonna pääsisi muutamaan paikkaan - ainakin yhteen uuteen jos ei jopa kahteen kuten viimekin vuonna ;) Toivon myös sulle ihanaa tätä uutta vuotta <3

      Poista
  3. Kiva postaus! :) Toi tahkon juhannus ois joskus kyl hauska käydä kokemassa :>!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sofia :3 Hha joo hei suosittelen, se oli oikeesti aika superkiva, kuten festarit yleensäkin ;)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus, kiva päästä muistelemaan tätä kautta mitä kaikkea sun blogista on tullut luettuakin viime vuoden aikana! Ihania juttuja mahtunut sun vuoteen 2018<3

    Toi viimeinen iso kappale herätti tosi paljon ajatuksia. Tosi harmi, jos oot menettänyt ystäviäsi viime vuoden aikana :( Mutta kuten säkin sanoit, ei kaikkia vaan voi miellyttää vaikka kuinka koittaisi ja ihmiset voi yllättää ihan koska vaan. Joskus ne ihmissuhteet, joiden luulisi olevan ikuisia, päättyvätkin ihan yllättäen jostain sellaisesta syystä, mitä ei olisi ikinä itse uskonut. Niitä pettymyksiä ihmissuhteissa kokee ihan väistämättäkin elämän aikana, mutta aina ne silti tuntuu yhtä pahalta. Onneksi elämä kuitenkin jatkuu ja kaikesta voi koittaa oppia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Linda ja mahtijuttu että tykkäsit lueskella tämän :3 En onneksi itse asiassa menettänyt kovinkaan läheisiä ihmisiä, mutta se että aluksi oikeasti luulee että voisi tullakin hyviä, mutta sit sattuu ja tapahtuu. Noh, ei voi mitään :D Kuten sanoit se kuuluu elämään :) Opitaan ja eletään <3

      Poista
  5. Toi viimeinen pätkä oli ihan ko suoraan mun ajatuksista! Ainut minkä tosin mä oon jo oppinut, minkä kiusaamis tausta on mulle opettanut, että kaikkia ei tosiaankaan voi miellyttää. Mutta, ei kuulukaan miellyttää! :)
    Onneks sunkin vuoteen on kuitenkin mahtunut hurjasti myös niitä ihania juttuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on kyllä täyttä totta mitä sanoit, ei kaikkia kuulukaan miellyttää :D Todella kiva että pystyit samaistumaan, vaikka aihe onkin inhottava ja arka. Se on sitä elämää kuitenkin. Harmi myös kuulla, että sulla on kiusaamistaustaa, voin siihen hieman samaistua mutta onneksi ei kamalasti kuitenkaan. Kenenkään ei pitäisi koskaan joutua kiusan kohteeksi, tiedän että se on hirveää :( Kiitos Henna että jaoit ajatuksiasi täällä <3

      Poista
  6. Olipa kiva postaus Kata! <3 Muistan hyvin nuo kaikki mainitsemasi asiat viime vuodelta, oi että tuli ikävä kesää ja sitä lämpöä B-) Reissukuume on täällä ihan valtava, tekisi vaan mieli johonkin lämpöön, mutta keväämmällä saatetaan kyllä mieheni kanssa ottaa jokin minireissu johonkin!

    Voin kyllä allekirjoittaa täysin tuon viimeisen kappaleen - olen itsekin taipuvainen muiden miellyttämiseen ja haluan ajatella kaikista hyvää, mutta joskus vaan huomaa selvästi olleensa liian sinisilmäinen.. Ja itse kyllä vaistoan heti, jos joku ei miusta pidä - sillekään ei sitten voi mitään, sillä en rupea muuttumaan kenekään takia. Toivottavasti tämä vuosi toisi siulle tullessaan uusia, ihania ihmissuhteita ja paljon iloa! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta Tuuli 8) Ihana kuulla että sä muistit nää! :D Ja älä muuta sano kesästä. Talvi on kaunis ja eläminen hetkessä kannattaa muistaa, mutta lämpöä rakastavana voin oikeasti sanoa että kaipaan aina kesää talvisin, vaikka haluan nauttia talven riennoistakin. Ja voih kunpa pääsis tosiaan lämpöön nyt <3 Toivon todella, että teillä onnistuu miehesi kanssa jokin minireissu edes keväämmällä <3

      Ihana että pystyit samaistumaan tuohon viimeiseen kappaleeseen, vaikka aihe onkin todella harmillinen. Ja mahtavaa että joku muukin on liian sinisilmäinen :D Eiköhän Tuuli paranneta tuota asiaa tänä vuonna 2019 ;) Ja tosiaan, ei voi muuttaa itteensä kenenkään takia, ollaan sellaisia kuin ollaan ja se tekee meistä just mahtavia <3 Ja ihanasti sanoit viimeiseksi, toivon sitä samaa sulle Tuuli <3

      Poista
  7. Tämä oli mun mielestä kyllä todella kiva postaus, kiva tapa toteuttaa niin sanottu vuosikatsaus kuluneesta vuodesta! Mä olen yleensä tehnyt vuosikatsauspostauksen oman blogini puolelle, mutta sen tekeminen on kyllä todella raskasta ja osittain turhauttavaakin... Ehkä teen tämän tyyppisen postauksen, jos sua ei vain haittaa, että hieman lainaan tätä ideaa :>
    Sulle sattui tosi kivoja juttuja viimevuonna, kiva että noin moni asia on jäänyt kunnolla sun mieleen <3 Ihanaa, että pääsit muutamallekin reissulle vuonna 2018 ja pääsit hieman irti arjesta!

    Mitä tulee tuohon, kun sanoit, ettei kannata päästää kaikkia ihmisiä liian lähelle niin oot kyllä niin tavattoman oikeassa... Mulla on itselläni ollut todella paljon risuja ystävyyssuhteissa, mutta nyt muutaman vuoden aikana ne ovat päättyneet niin, että tämä toinen osapuoli on vain lähtenyt ja eräs mulle todella läheinen ystävä kirjoitti minusta Twitterissään, että olen kaksinaamainen (ei tosin maininnut nimeäni, mutta tiesin, ketä hän tarkoitti sanoillaan) ja lopulta viimevuonna maalis-huhtikuussa hän vain poisti mut Facebookin kavereistaan ja lopetti mun seuraamisen joka paikassa, kertomatta mulle mitään. Kun laitoin hänelle viestiä ja kysyin, mitä on tapahtunut, hän vain ilmoitti haluavansa pitää tauon minusta. Ja nyt, ihan vähän aikaa sitten, tämän kyseisen ihmisen läheinen ystävä (jonka kaveri myös minä olin), lopetti mun seuraamiseni eri sosiaalisissa medioissa, eikä jaksanut edes ilmoittaa, ettei häntä enää kiinnosta. Mua on niin paljon viimeaikoina puukotettu selkään, että mä olen ryhtynyt paljon varovaisemmaksi enkä todellakaan aio tehdä samoja virheitä kuin ennen tein.
    Nimittäin tämä, joka halusi minusta tauon, oli todella manipuloiva jo alussa ja sai mut tuntemaan itseni riittämättömäksi loppuvaiheessa. Olin hänen tukenaan koko ajan - niin kuin hän oli myös mun tukena - mutta yhtäkkiä en ollutkaan enää riittävä; en ollut tarpeeksi paljon kuulemma läsnä. Onneksi tällaisista asioista oppii, mutta mua vituttaa, kun ihmiset voivat olla niin hiton julmia, vaikka en kummallekaan näistä ihmisistä tehnyt yhtään mitään pahaa.

    Sanon vielä loppuun, että tätä postausta oli tosi kiva lukea ja lopputekstit saivat mut ajattelemaan paljon. Kiitos ajatuksia herättävistä sanoista <3

    VastaaPoista
  8. Hei tee ihmeessä tämän tyyppinen postaus menneestä vuodestasi jos se ns. "isompi" ei iske. Se on kyllä oikeesti tosi raskas ja tylsäkin ehkä tehdä. Siks on hauskempaa jakaa näitä kohokohtia täällä, seassa on isompia kuin vähän pienempiäkin :3

    Voi kurjuus mitä siellä on käynyt. Tuo on vähän outoa ettei oo sanonut edes syytä ja jos on ollut ihan läheinenkin vielä. Ja jos et ollut tehnytkään mitään! Osa on kyllä julmia ja voin kyllä myöntää joskus että oon itsekin tehnyt aika julmasti menneisyydessä, mutta se oli ihan näitä teini-iän juttuja ja tässä iässä en kyllä kellekään tekisi niin.
    Musta olis oikeesti ihan kohtuullistakin että sanoisi mikä mieltä painaa ja vaikka se sattuisikin, niin silti tietäisi että mistä kenkä puristaa eikä jättäisi vaan noin yhtä ystävää. Toisaalta voit miettiä että oliko ne nyt sitten oikeesti läheisiä sulle, jos eivät ole kerta yrittäneet edes puhua sun kanssa asioista, korjata asioita ja tehnyt mitään ystävyytenne eteen ja vaan lähteneet pois sanomatta mitään sulle. Mun mielestä myös tuo on aika kaksinaamaista peliä, etenkin jos et oikeesti ole edes tehnyt mitään pahaa tai vaikka olisitkin ja et itse siitä tietäisi, niin siitä pitäisi osata puhua jos oikeesti yhtään ystävyys merkitsee. Eli peiliin olisi katsomista, jos sua sanotaan kaksinaamaiseksi, niin mitäs tuo muka sitten on..?

    Selitin asiat vähän sekavasti mutta toivottavasti sait jotenkin tartuttua tuohon mitä ajoin takaa. Ihana että keskustelua herää tällaisistakin aiheista, vaikka vähän syvemmälle mennäänkin henkilökohtaisiin, niin silti <3 :)

    VastaaPoista
  9. Vitsi miten paljon kaikkea ihanaa sun vuoteen on sisältynyt!<3 Niin paljon ihania kuvia ja hetkiä, mistä tulee itellekkin hyvä mieli :')
    Huomasin itsekkin, että viime vuonna ihmisiä lähti elämästä, mutta ne taisi olla sellaisia jotka eivät oikeasti olleet ystävyyden arvoisia. :/ Tästäkin taas riittäisi tarinoitavaa..

    Voi Kata sä oot niin ihana tyyppi, että en tiedä miten joku ei vois tykätä susta!! PUS!!<3

    Ja tänä vuonna nähään vihdoin, jookos:D!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että jaoin iloa sinne, kiitos Emilia <3 :) No näinpä, onneksi mulla ei kovin läheisiä ollut, mutta luulin että olisi voinut tulla. Kyllä varmasti riittäis meillä tarinoitavaa toisillemme. :D Pitäis tosiaan tänä vuonna oikeesti viimein nähdä!!! puspus <3

      Poista