Sisällön tarjoaa Blogger.

Satumainen Muumi jääluola

Viime vuoden lopulla, ihan joulun jälkeen, Leppävirralle avautui aivan uskomaton satumaailma. Suunnatkaapa Vesileppikseen, siellä laskeudutaan 30 metriä alas maanalaiseen luolaan, tähän uskomattomaan taikamaailmaan. Sieltä löytyy nimittäin Muumi-jääveistosnäyttely, josta on iloa niin perheen pienimmille, kuin meille vanhemmillekin - näyttely jatkuu ihan kesän 2019 lopulle saakka, joten kiire ei tule. Oletteko te käyneet jo siellä?
 muumijääluola vesileppis
muumijääluola leppävirta

Ei ole kovin kauan aikaa siitä, kun me huristelimme siskoni kanssa vapaapäivänä Leppävirralle siskonpojat mukanamme ja suunnitelmissa olikin tosiaan tämä taianomainen muumi jääluola. Mä odotin kovasti tätä reissua, vaikka oletetaan, että täällä viihtyisi eniten ehkä lapsoset.

muumi jääveistokset leppävirta
muumi jääluola

Tosiaan, paikan ehkä ajatellaan olevan enemmän lapsille, mutta jos pitää muumeista ja tarinat ovat tuttuja, niin tämä on varmasti must see listan kärjessä, kuten mullakin oli. Lapsoset olivat ehkä enemmän innoissaan tuolla olleesta jäämäestä ja jäisestä muumitalosta, jonka sisälle pääsi, kun taas me aikuiset katselimme rauhassa näitä upeita veistoksia. Välillä lapsetkin pysähtyivät kuuntelemaan ja katselemaan.

Ja ennen kuin joku kysyy, niin ei, täällä ei tosiaan katsella ainoastaan vain pelkkiä jäisiä patsaita, sillä lähes jokaisen 16 jääveistoksen kohdilta löytyy myös pieni kyltti, josta voi lukea Taikatalven tarinaa eteenpäin. Kielet ovat muistaakseni ständeissä neljällä eri kielellä; suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Jos olen väärässä, niin mua saa muistutella ja valaista! Anyway mun mielestäni on ihana, että myös matkalaisia on ajateltu tämän suhteen.

moomin icesculptures leppävirta
moomin icecave

Kuten ehkä kuvista huomaatte, niin paikka on täynnä taikaa. Taustalla soiva musiikki, kaikki nuo valot ja jääveistokset laukaisevat kyllä mielikuvituksen valloilleen, jos sitä yhtään löytyy. Paikanpäälle kannattaa pukeutua lämpimästi. sillä kuten ehkä voittekin arvata, niin tuolla talven ihmemaassa on hyvin viileää. Sen vuoksi emme jättäneetkään tätä nähtävyyttä kesälle. Miten ihmeessä tuonne pukeutuisi, jos ulkona olisi vaikka helteet, hhe. Näyttelyn kiertää aika nopeasti läpi, mutta oli se sen arvoinenkin elämys.

moomin icecave vesileppis leppävirta
icecave moomin

Minusta on ihan mahtavaa, että vähän tänne pohjoisempaankin tulee välillä jotain tämän tyylistä erikoisuutta, yleensä nimittäin kaikki tällainen on etelässä, pääkaupunkiseudulla päin. Meiltä olikin noin 40 minuutin pituinen ajomatka tänne, joten vielä kehtasi lähteä pienempien lasten kanssa katselemaan tätä upeaa näyttelyä.

muumi jääveistosnäyttely

Oletteko käyneet täällä? Mikä oli teidän lemppari veistoksenne?
Ajattelitteko käydä, jos ette ole vielä käyneet?

18 kommenttia

  1. Ihan sikaupea paikka, tästä en ollukaan ennen sun postausta kuullut! Nyt kyllä alko tehä mieli päästä tuonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij mukava että teille joillekin tämä tuli ensimmäisen kerran täällä vastaan 8) Jos asuu lähellä, niin tuo kannattaa kyllä käydä katsastamassa! Tai miksei vähän kauempaakin tulisi ;) Tuohan on kylpylähotellin alhaalla, joten miksei yhdistäisi sitä tuollaiseen rentoilulomaan, jos kylpylöistä tykkää! :3

      Poista
  2. Siis aivan mielettömän upea paikka, miten en oo tiennyt tuollaisesta!! <3 Ehdottomasti voisin kyllä käydä, mikäli vaan kulkeminen olisi jonnekin tuota kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämmöllä Jenni, sä voisit pitää tuosta paikasta 8) Ja miksei vaikka ajelisi ihan kylpylälomalle tuonne, kun Vesileppis on kylpylä-hotelli ;)

      Poista
  3. Siiiiis V A U <3 Ihan mielettömän näköinen paikka toi! En kestä miten symppis toi silta on :D Ihanaa että sielläkin on tollanen paikka nyt lähellä! :) Tänne on kans tehty joku jääveistoksien satumaa ja se on kyllä pakko mennä kurkkaamaan joku päivä! Ompa ihanaa tulla pitkästä aikaa lukemaan blogeja ja kommentoida :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano, vau ! :D Mäkin pidin tuosta sillasta hirveesti, jotenkin tosi ihana <3 Ihana et sielläkin läheisyydessä on joku jääveistosnäyttely, mikäs siellä sit on teemana, tiedätkö? Ihana kommenttivyöry tuli sulta kyllä eilen, yritän vastata vanhempien poustien kommentteihin vielä tämän ja huomisen sisällä ;) <3

      Poista
  4. Siis vau mikä paikka, tahdon! Piti jo googlettaa, että missä kaukana Leppävirta on ja noh...kaukanahan se oli :D Mutta ihana postaus, kiva ihailla näitä veistoksia edes ruudun välityksellä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo teiltähän tuonne onkin sit sitä matkaa vähän enemmän kuin meiltä :D Mut tosiaan kylpylähän tuosta samasta paikasta löytyy, että jos haluatte tänne pohjoisempaan tulla niin onpahan tuolla muutakin tekemistä ;) Kiva että tykkäsit postauksestani, kiitos kommentistasi <3

      Poista
  5. Oooh, miten upea taikamaailma! <3 Olisipa mukavaa vierailla tuolla, pitää pitää mielessä, jos ehtisinkin :) Minusta on aika hauskaa, että pitävät tuota auki kesälläkin. Silloin tuollainen jäämaailma vasta satumaiselta näyttääkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsisit vielä vierailemaan siellä, kannattaa ihmeessä pitää mielessä, jos vaikka tulee käytyä lähistöllä tai ajettua vaikka ohitse :) Jep, musta on myös todella hyvä juttu, että näyttely jatkuu ihan kesälle asti. Pääseepähän silloinkin vielä näkemään tuon! Ja sinäpä sen sanoit, näyttää silloin satumaiselta enemmänkin, toki pitää muistaa vuorautua hyvin jos helteestä astuu tuonne ;) Tuota vain oli hauska funtsia siskon kanssa, että mitenkähän sitä pukeutuisi jos helle olisi ja tuonne sit menisi :D

      Poista
  6. Siis vau miten hianon näköstä! Hitsi kun ei oo aikaa lähtee käymään noin kauas :/

    🖤:llä sofilmas.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos kommentistasi <3 Tämähän jatkuu ihan kesään asti, että jos vaikka silloin on aikaa ja tulee lähimailla käytyä, niin voi pistäytyä sitten tuolla ;)

      Poista
  7. Voi miten ihanan näköinen paikka! <3 Muumeihin hurahtaneena tuolla olisi ihan siistiä käydä :) Heh, ehkä tosiaan talvi olisi hyvä ajankohta vierailulle, ettei tarvitsisi sitten kesävaatteissa hytistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä voisit tykätä kyllä tästä, mä veikkaisin 8) Toki voihan sinnekin ottaa lisävaatetta mukaan, mutta me vaan siskon kanssa naureskeltiin että kyllä se ois aika hauska kokemus varmaan lähtee helteestä tonne pakkaseen - me kun ollaan sellasia enemmänkin, että karataan sitä pakkasta eikä hellettä :')

      Poista
  8. Tää vaikuttaa kyllä upealta paikalta! :) Meillä on tarkoitus mennä muksun kanssa tuonne jonain päivänä, mukava olisi ja paljon katsottavaa ois molemmille. <3 Satumaiselta näyttää tää paikka! ^^ Ja ei olisi edes pitkä matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä suosittelen käväisemään, vois muksukin tykätä aika paljon tuosta ;) Teilläkään ei tosiaan ois matkaa paljo mitään, joten ehdottomasti vaan joku päivä tuonne suunnille :)

      Poista
  9. Voi että, niin kauniita kuvia! Tämän postauksen luettuani totesin, että mun on kyllä aivan pakko päästä käymään tuolla <3 Niin taianomaisen kaunis paikka, en malta odottaa, että itse pääsen tuonne ihastumaan ja ihmettelemään!

    Muumit on oman lapsuuden kulmakiviä ja tykkään niistä vieläkin niin tuo paikka on ehdottomasti meikäläiselle sopiva kohde :'D Asun Turussa niin kyllähän tuonne matkaa on, mutta enköhän mä kuskin saa - toivottavasti ainakin ennen kuin koko tuo näyttely loppuu, heheh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä todella toivon että pääset käymään tuolla <3 Mäkin oon lapsesta asti tykännyt muumeista ja edelleenkin pidän, joten ehdottomasti tiedän halusi päästä tuonne 8) Kyllähän tuonne on sulla matkaa ja näyttelyn kiertää todella nopeasti, mutta saatpahan jonkun kivan ajelureissun kokea jonkun kanssa, mun mielestä ei siis mitenkään tyhmä ajatus ;)

      Poista