Sisällön tarjoaa Blogger.

Kööpenhamina 2/2

Noniin, toinen postaus Kööpenhaminasta olisi tässä ja mä en taas malta olla hössöttämättä seuraavasta matkakohteesta miehelle, kun käyn näitä kuvia ja matkaa läpi. Mä haluaisin hillitä itseni tässä asiassa, etenkin kun nykyään se lentäminenkin on noussut ilmastonmuutoksen osalta näin pinnalle negatiivisessa mielessä. Jospa mä vaan voisin edes muutaman kuukauden olla haikailematta muualle ja ihailla vaikka menneiden reissujen kuvia ja Aurinkomatkojen sivujen antimia. No haastavaa, mutta yritellään!

Kööpenhaminan toinen päivä meille meni aikalailla kaupungin kiertelyyn, mutta ennätimme käymään myös parissa ostoskeskuksessa. Lähdimme ajoissa tiistai aamuna jälleen Stroget ostoskatua pitkin kävelemään ja tällä kertaa meillä oli tähtäimessä Rundetårn eli pyöreä torni. Se oli tosiaan Kööpenhaminassa sellainen korkea paikka, mihin aina haluan kaupunkilomilla. Se, että näet kaupungin korkealta yläilmoista, kiehtoo jotenkin todella paljon, vaikka saatan kärsiä vähän korkeanpaikankammosta.

rundetårn kööpenhamina
rundetårn copenhagen
kööpenhamina rundetårn näköalatorni pyöreätorni

Rundetårniin kipuaminen oli vähän eri, mihin yleensä on tottunut näköalapaikkoihin mennessä. Yleensä sitä huristellaan hissillä monen metrin korkeuteen tosin esimerkiksi Vatikaanissa kupoliin käveltiin myös mutta tässä käveltiin ihan itse pyöreätä tornia ylös päin huipulle saakka. Siinä meinasi pää mennä vähän pyörälle, vaikka loivasti siitä saikin ylöspäin mentyä. Pääsymaksu sisään taisi olla joku 25 tanskan kruunua. Näköalat 36 metrin korkeudesta olivat jälleen aika mahtavat, joka paikassa se kaupunki on niin erilainen ja kiehtova.

rosenborgin linna kööpenhamina kings garden rosenborg slot

Nyhavnin satama-alueelle
lähdettiin heti Rundetårnin jälkeen. Kierreltiin sinne tiemme vähän sieltä sun täältä, että näimme muutakin kaupunkia ja törmäsimme matkan aikana aika vaikuttavan näköiseen Roseborgin linnaan. Puisto kyseisen linnan edessä oli myös melkoisen kaunis. Joka kerta kun kävelimme jonkin puistoalueen ohi, sanoin ihan ääneen, että kuinka kaunis tämä olisikaan kesällä.

nyhavn satama-aliue kööpenhamina

Nyhvan oli mun lemppari. Siellä oli tosiaan fiilis kohdillaan ja kevät kunnolla havaittavissa. Siellä istuskelivat jo ihmiset terassilla ja näin ollen mekin saatiin terassikausi auki, kun istahdettiin ottamaan siinä yhdet virkistävät. Aurinko porotti ja siihen ei tuuli päässyt, joten lämmin siinä oikeasti oli istuskella. Sinä päivänä oli luvattu +6 astetta, mutta siinä auringossa tuntui oikeasti reilusti yli kymmeneltäkin asteelta.

nyhavn copenhagen

Ihailtuamme Nyhavnin satama-aluetta, päätimme ottaa seuraavaksi kohteeksemme Fisketorvet ostoskeskuksen ja sinne suuntaan kävelimme aivan vesistön rajaa pitkin. Pääsimme kävelemään myös aikamoisen työmaa-alueen vierestä ja sillä alueella ei tainnut olla mitään muuta kuin jotain toimistorakennuksia sun muita. Aika hiljainen alue. Matkalla törmäsimme myös johonkin muuhun linnamaiseen rakennukseen, joka oli valtava ja sen pihamaalla oli myös ravirata. Yritin etsiä sitä kartalta, mutten löytänyt sen nimeä. Viimeisessä kuvassa kuitenkin näette!

Iltasella käväistiin eräässä toisessa ostoskeskuksessa, joka ei ihan siinä keskustassa ollut. Sekin oli valtava ja kierreltävää riitti. Sen jälkeen käväistiin illastamassa aivan meidän hotellin nurkilla. Sinä iltana oli hyvinkin kiva fiilis siitä, että seuraavana päivänä päästään kotiin - en oo ikinä oottanut reissuilla vielä kotiinlähtöä innolla - nimittäin se meidän hotellihuoneeseen meno iltaisin oli aina vain inhottavampaa.

Saatan vähän liioitella, ei se nyt niin kamala ollut.. Kyllä tässä kuitenkin huomasi oikeasti sen, kuinka suuri merkitys sillä yöpymispaikalla voikaan olla, vaikka yleensä sanon että siellä käy vain nukkumassa. Nyt se sitten todistettiin. Jos on epämiellyttävä hotelli, niin ei sinne edes tekisi mieli mennä nukkumaan. Hotellin ja yöpymispaikan tärkeys on yksityiskohtaista, ja minä pidän sitä todella tärkeänä.

kööpenhamina kokemuksia
vinkit kööpenhaminaan

Tivoli oli myös mun must see- listalla, mutta enhän mä tajunnut, ettei se ole auki vielä tähän aikaan vuodesta. Se taitaa avautua nyt huhtikuussa, jos oikein muistan. Petyin hivenen, kun meidän hotelli oli ihan siinä vieressä ja ajateltiin, että lähtöpäivänä ennätettäisiin käydä vilkaisemassa se alue, kun meillä lähti lento vasta iltapäivästä.

Jäipähän sitten nähtävää ensikerrallekin. Eli tosiaan Tivoli ja jokiristeily ovat ne ensi kerran jutut. Heitin jo äidilleni ehdotuksen, että mitäs jos mentäisiin hänen synttäriensä kunniaksi Köpikseen heinäkuussa. Sitten heitin myös puoliläpällä Lissabonin ja valehtelematta Barcelonakin kävi mielessä. Ai kamala, ehkä pysytään siinä Köpiksessä... Tai saa nyt nähdä lähdetäänkö mihinkään. Alan jo itsekin väsyä tähän ainaiseen hössöttämiseen matkustelun suhteen.

Mikä kohde osoittautui teidän suosikiksenne Kööpenhaminassa?
Aurinkoista ja keväistä sunnuntaita!

7 kommenttia

  1. Tuo torni vaikuttaa kyllä käymisen arvoiselta paikalta - ihana tosiaan päästä ihailemaan kaupunkia myös yläilmoista, mistä näkee kaiken paremmin :) Vitsit että tämän postauksen jälkeen oma matkakuume nousi taas huippuunsa, enää pari työpäivää ja sitten mekin lähdetään! <3 Toivottavasti meidän b&b majoitus ei ole kovin pettymys - ainakin kuvista päätelleen siellä vaikutti ihan siistiltä. Itsekin yleensä olen sitä mieltä, että reissuissa hotellissa käydään vain nukkumassa, mutta jos hotellille meno alkaa tuntua vastenmieliseltä, ei sekään ole hyvä.. Jonkinlainen taso pitää kuitenkin olla! :D Ihania kuvia tässäkin postauksessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelen kyllä tuota tornissa käyntiä, vaikkei sieltä nyt ihan yhtä hyvin näekään tuota kaupunkia, mitä esimerkiksi Berliinissä tv-towerista näki :'D Muthei onneksi sulla on nyt reissu tiedossa, ei tarvi kärvistellä matkakuumeen kanssa <3

      Nojoo, meillähän kuvissa vaikutti myös siistiltä ja arvostelut 8,7 mutta kun sitä ei koskaan näköjään tiedä mitä on vastassa. Toivotaan kuitenkin että nuo on sellaisia once in a lifetime- kokemuksia eikä niitä enää sattuis :'D Kiitos ja mukavaa reissua teille <3

      Poista
  2. Ihania matkakuvia! Oon käyny kööpenhaminassa joskus pienenä niin olisi kiva suunnata uudestaan kaupunki lomalle! Itsekin katson koko ajan matkoja, vaikka elokuussa odottaa thaimaan mutta i uei oo vuoteen nyt käynyt missään nii joku mini kaupunki lomakin olisi niin kiva, mutta saa nähdä ei sitä kyllä tarvitsisi mennä kun kuitenkin on jo se yksi pidempi reissu tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara <3 Joo jos pienenä on tuolla käynyt, niin ei ehkä muistakaan niin paljoa ja voin sanoa että vanhempanahan sitä katsotaan kaikkea ihan eri silmin mitä nuorena, joten kantsii käydä. Oon muuttunutkin varmasti siitä :) Ihanaa, että teillä on Thaimaan reissu jo buukattu, onhan se silti helppo lähteä käymään jollain lyhyellä kaupunkilomalla ennen sitä, jos sellainen houkuttaa. Kuitenkin kun ihan vastakohta Thaimaalle ;)

      Poista
  3. Voi että kun siellä on ollut upea kevätkeli, ja niin kaunis neitonen siellä kuvissa :* <3 En oo koskaan käynyt Köpiksessä, mutta haluaisin! Se vaan on sellainen kohde mikä ei tuu koskaan ensimmäisenä mieleen reissua suunnitellessa :D Harmi ettei teidän hotelli ollut kovin kummoinen, mutta onneksi siellä yleensä käy vain kääntymässä reissun aikana. Muuten teidän reissu näyttää kyllä olleen tosi ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jenniseni <3 Sä varmasti viihtyisit, mies vaan matkaan ja menoksi! Helppo kaupunkiloma ja ei tosiaan tarvi välttämättä olla viikonloppua pidempään. Toki ainahan sitä voi olla, varmasti riittää nähtävää ;) Joo voin sanoa, että vaikka siellä käy vain kääntymässä niin silti olis mukava, että siellä viihtyy sen lyhyenkin ajan, ajattelin joskus näet samoin että siellähän käy vaan nukkumassa :') Kuten Tuulikin sanoi, niin jonkinlainen taso se olla pitää ja että ei oo kiva jos vastenmieliseltä tuntuu sinne mennä :D Kiitos muru kommentista <3

      Poista
  4. Hui, mä haluaisin ehdottomasti päästä käymään tuolla tornissa, vaikka mullakin on ehkä jonkinasteinen korkeanpaikankammo. Silti, kyllä monen metrin korkeudesta kaupunki näyttää aina vain upeammalta kuin vain maantasalta katsottuna. Kööpenhaminassa näyttää olleen kyllä todella kauniit ilmat, vaikkei lämpöasteita ollutkaan kovin paljon. Näyttää silti todella kauniilta, kyllä tuonne mielellään matkustaisi edes kerran elämässään :>

    Ihania kuvia muutenkin <3 Mä oon niin kateellinen, kun sä osaat vangita täydelliset hetket ja kohteet kameralle!

    VastaaPoista