Sisällön tarjoaa Blogger.

Marraskuun iloja

Ihan mahtavaa, miten nopeasti joulukuu, tämä vuoden viimeinen kuukausi tuli. Yleensä marraskuu matelee, mutta tänä vuonna se hujahti ihan silmänräpäyksessä - johtunee tietysti siitä, että elämä muuttui täysin vauvan synnyttyä. Elämä on ollut niin erilaista, se on ollut IHANAA.

Tähän aikaan vuodesta on yleensä painettu hulluna duunia, odotettu ja juhlittu pikkujouluja useaan otteeseen, mietitty miten sitä uutta vuotta juhlistetaan tänä vuonna ja haaveiltu ulkomaanmatkasta vuodenvaihteen jälkeen yleensä mitään kuitenkaan varaamatta. Nyt on vaan eletty leppoista vauva-arkea, vähän ehkä väsyneitä päiviä ja öitä, kun pieni herää syömään 1-2 tunnin välein, etenkin öisin. Ja menty edelleen siinä vauvakuplassa, jonka vuoksi todennäköisesti se marraskuu menikin hujauksessa.

baby-boy-pentik-bunny-pentik-pupu

Me ei marraskuun aikana oikein päästy ihmisten ilmoille, kun ei ollut oikein suositeltavaa lähteä ison keskosen kanssa mihinkään kauppakeskuksiin sun muihin. Mitä nyt pakolliset ruokakauppakäynnit on käyty, mutta multa on jäänyt välistä esimerkiksi yhdet suunnitellut markkinat, joulunavaukset ja kauppakeskusreissu, mitä suunnittelin tuolle marraskuulle. Mieluummin ei kuitenkaan ota mitään riskejä pienen kanssa!

Eilen kuitenkin uskallettiin jo lähteä vähäsen käymään kaupungilla muutamassa liikkeessä, kun ikää on vauvalle kertynyt kuukausi - kylläpä oli virkistävää! Ihanaa oli päästä vähän ihmisten ilmoille, kun menevänä persoonana meinaa vähän tulla mökkihöperöksi, vaikka vaunulenkkejä on heitetty lähes päivittäin. Tämä vauveliaika menee kuitenkin nopeasti ja onneksi osasin omalla tavalla nauttia tuosta vastasyntyneen ajasta. Laskettu aika olisi muuten ensiviikon maanantaina, mikä on kyllä ihan hullua.

kuulumiset-marraskuu

Ihanan vauva-arjen keskelle mahtui kuitenkin kaikkea kivaa, vaikkei mihinkään kotoa oikein päästy. Listaanpa tähän nyt niitä muutamia marraskuun iloja, mitä vauva-ilojen lisäksi on elämääni mahtunut.

VAUNULENKIT
Ne piristää ihan hirveesti. En olisi muuten koskaan kuvitellut, että vaunujen työntö on oikeasti todella raskasta, etenkin kun meidän asuinalue on yhtä mäkeä. Ylä- ja alamäkeä vaunuilla mentäessä käy oikeasti melkoisesta treenistä, etenkin jos on yhtään loskaa ja/tai lunta. Toisaalta ihan mahtavaa, kun saa tän mun rapistuneen kunnon palautumaan, hhe.

ISYYSLOMA
Mies piti pari viikkoa isyyslomaa heti, kun päästiin sairaalasta pois. Olihan se ihanaa ja jännittävää astua uuteen arkeen yhdessä perheenä - sen jälkeen pitikin tottua taas uuteen arkeen, kun mies palasi töihin, mutta hyvin menee! Yhden viikon hän jätti vielä talviloman kylkeen, että päästään viettämään sitten ensivuoden puolella toiset kaksi viikkoa yhdessä.

JOULUHERKUT
Koko marraskuu meni herkutellessa heti kun sairaalasta pääsin kotiin rehellisesti aloitin herkuttelun jo sairaalassa. Oon kumonnut pari konvehtirasiaa ja hitokseen suklaata, syönyt piparkakkujäätelöä pari purkkia miehen kanssa puokkiin, herkutellut joulun kausimaku rahkoilla, tehnyt joulutorttuja.. Oon varmaan ihan jouluherkkuähkyssä kohta, etten jouluna enää halua mitään jouluista makua...

BLACK FRIDAY
Mä en nykyään enää välitä koko alennusmyyntihässäkästä, kun se on vedetty ihan överiksi jo ja alennuksia on muutenkin nykyään lähes koko ajan pitkin vuotta. En oo muutamaan vuoteen tehnyt mitään ostoksia, ellei ole ollut oikeasti tarvis. Nyt tein kuitenkin tärkeitä, puuttuvia hankintoja vauvalle edullisesti ja sopivasti mun kasvorasvat sun muut olivat lopussa, joten sen lisäksi sain tilattua itselle The Body Shopilta tarpeelliset tuotteet edullisemmin. Säästöä suosin, mutten todellakaan ymmärrä sitä ajatusta, että "tilataan kun halvalla saa". Lisäksi suosisin kivijalkaliikkeitä enemmän kuin netistä tilaamista, mutten päässyt vauvan kanssa esimerkiksi sinne Body Shopille, joten valitettavasti piti tehdä tilaus netistä.

MATKA-AIHEISIA  REALITYSARJOJA
Oon yleensä katsonut ihan jotain kunnon sarjoja Netflixistä ja Viaplaysta, mutta nyt oon itse katsonut paljon Ummikot ulkomailla, Au paireja, Temppareita ja muita ulkomaille perustuvia kotimaisia realitysarjoja Ruudusta ja Katsomosta. Ihan hullua, kun yleensä en oo yhtään tykännyt tuollaisista, mutta nyt on matkakuume yltynyt niin kovaksi, että oon hurahtanut tuollaisiin.. Kyllä mä niiden jälkeen aattelin aloittaa Gossip Girlit alusta, koska hei haluan sitä tyyli-inspiraatiota näin raskausajan rajoitetun pukeutumisen jälkeen.

VIKINGS- SARJA
Jottei ihan realityksi olis tää homma mennyt, niin ollaan sentään miehen kanssa katsottu yhdessä Vikings- sarjaa Viaplaysta. Voin suositella, ihan todella hyvä, vaikkakin hivenen raaka kuten Game of Thrones ja Last Kingdom oli. Oon hieman herkkä sellaisille, mutta oon vahvistunut nuiden sarjojen myötä. Nyt tosin kaiken hormonihuurujen keskellä sitä tuntuu ottavat raskaammin ihan tällaisten sarjojenkin surulliset ja kamalat asiat.

JOULUNODOTUS
Marraskuun viimeisenä päivänä laittelin jo joulua kotiin ja siivoilin.  Yleensä oon tehnyt sen Itsenäisyyspäivänä, mutta nyt halusin aloittaa joulukuun ensimmäisen aamun jouluisissa fiiliksissä. Ihanaa!

muumimuki-tykkylumi-2019-talvi-kausimuki
Mies osti mulle sairaalasta päästyämme kotiinpaluulahjaksi tämän ihanan uutukaisen muumimukin ♥

Huomenna onkin Itsenäisyyspäivä, joten oikein hyvää ja leppoisaa Itsenäisyyspäivää kaikille!
Mitä iloja teidän marraskuuhun mahtui?


2 kommenttia

  1. Pakko heti ensimmäisenä kommentoida, että tuo Muumimuki on aivan ihana! Mäkin varmaan tarvitsen tuon nyt jouluksi, sillä onhan se nyt vaan niin söpö ja tunnelmallinen... Muumimukeissa on muutenkin aina niin ihana tunnelma, ettei ole mikään ihme, että minä ainakin keräilen niitä :'D

    Ihana kuulla, että sielläpäin marraskuu meni mukavissa merkeissä <3 Itselläni edeltävä kuu meni vahvasti töitä tehdessä ja väsymyksestä kärsiessä... Etelässä ei ole enää lunta tipantippaa, joten tämä pimeys pistää kyllä ainakin mut todella väsyneeksi. Aurinkoa ei ole juurikaan paistanut ja jos paistaa niin senkin ajan meikäläinen on töissä... Joulukuu on mennyt samoissa merkeissä valitettavasti, mutta ehkä tammikuussa täälläkin sataisi lunta ja tulisi edes hieman valoisampaa... Toivotaan ainakin parasta! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi muki on kyllä nätti, sen sävyt on mun mieleen 8) Mäkin keräilen tosiaan ne erikoisimmat itselle, tai siis mitkä miellyttää omaa silmää :) Harmi että siellä viime kuu meni väsymyksen merkeissä, vähän sitä täälläkin on, kun vauva heräilee yöllä useasti ja muutenkin tämä pimeä kuukausi on aina ollut raskas ja väsyttävä. Toivotaan, että tammikuussa saadaan nauttia siitä auringosta enemmän ja pianhan sitä alkaa valoisampaan suuntaan mennä jälleen, ihanaa 8) Tsemppiä <3

      Poista