Sisällön tarjoaa Blogger.

Shortsit ja sukkahousut, toimiiko? - Asu alkusyksylle

autumn outfit ideas

DENIM JACKET BERSHKA
T-SHIRT GINA TRICOT
SHORTS PULL&BEAR
BAG MICHAEL KORS
SHOES VANS

farkkutakki tyyli

Ihana syksy on viimein saapunut, ollaan nautittu ihan superlämpimistä keleistä koko syyskuu ja niin se vissiin vielä lokakuun alkukin saadaan niistä nauttia. Syksy on parasta aikaa pukeutumisen suhteen, mun ihan ehdoton lemppari vuodenaikani.

Nyt tosin kävi niin hullusti, että mun ainokainen vakiokuvaajani oli pari viikkoa kyvytön kuvailemaan tai tekemään mitään muutakaan - asiasta en avaudu sen enempää, mutta sen vuoksi tää mahdottoman ihana aika jäi nyt tällä kertaa pois ja yhden yhtäkään syksyistä asua ruskan keskellä ei saatu kuvattua. Muahan harmittaa tää ihan hirveesti, sillä nyt olis ollut niin lämmin ja pitkä syksy toteuttaa ihania asuja. Harmi, kun pian on taas talvi ja sekin on melko kehnoa aikaa asuilujen suhteen.
  asu alku syksylleautumn style

Tämä asukokonaisuus valikoitui päälle elokuun lopulla, eli tää on just alkusyksylle sopiva vaatetus. Opin keväällä 2019 käyttämään shortseja tällaisten mustien, läpikuultavien sukkiksien kanssa. Mä en ennen niinkään välittänyt kyseisestä trendistä, mut siitä keväästä asti oon tykännyt hurjasti ja on kivaa vaihtelua kevät- ja syyspukeutumiseen.

Nämä asussa näkyvät taitaa tosin olla mun vaatehuoneeni ainoat shortsit, jotka osaan sukkahousujen ja nimenomaan mustien läpikuultavien sukkisten kanssa yhdistää. Lisäksi shortseissa vaadin tuon löysöhkön rennon paperbag mallin, jotta se näyttää omaan silmääni hyvälle. Mitä mieltä ootte, onko shortsien ja sukkisten kombo toimiva?

denim jacket bershka autumn outfit  
Tällä hetkellä blogeissa ja instagramissa on kiertänyt lahkeetonlokakuu tyylihaaste, johon itsekin päätin tarttua. Näitä shortseja tuskin siis ylleni enää tässä lokakuussa vedän, vaikka lämmintä saattaisikin riittää. Sukkahousuja ei lasketa lahkeiksi, joten lahkeetonlokakuu haasteessa nimenomaan kannustetaan käyttämään helmoja, eli vaatekaappisi hameita ja mekkoja. Mua odottaa ihan todella ihanat, uudet revityt farkut käyttöä, mutta ne saavat nyt tosiaan odottaa muita hetkiä, sillä haluan ehdottomasti olla mukana tuossa lahkeetonlokakuu- haasteessa.

shortsit sukkahousujen kanssa over size denim jacket iso farkkutakki asu

Katsotaan, jos tuo kuvaajani tuosta pian on taas kykenevä hommiin, niin päästäisiin kuvaamaan muutamat syksyiset lookit vielä blogin puolelle, ennen kuin ensilumet satelee maahan ja puut ovat ihan kaljuja. Ruska kuitenkin lähtee ihan yhtä nopeasti kuin tuleekin, mutta toivossa on hyvä elää!

shortsi asu oversize farkkutakki bershka

Ootteko te kuulleet tuosta lahkeetonlokakuu- haasteesta?
Meinasitteko itse tarttua haasteeseen?

10 kommenttia

  1. Itse olen sitä ihmetellyt, miksi tuota yhdistelmää välillä niin voimakkaasti vastustetaan. Mielestäni hauska tapa pidentää kesän shortsi-kautta, kun ei paljain säärin enää tarkene. Eikä paksutkaan sukkahousut shortsien kanssa näytä miteenkään pahalta omasta mielestäni.

    Itse olen mies, ja mielestäni shortsit on kesällä hyvin mukava ja rento vaate. Olen myös testannut noita sukkahousuja shortsien alla. Jotkut esim. 60 den sukkahousut shortsien alla lämmittää siinä kuin farkutkin, mutta eivät tunnu ollenkaan ahdistavilta päällä, vaan joustavina ihon myötäisinä ovat hyvinkin mukavat. Omistan muutamat miesten sukkahousutkin, kun tuollaisiakin löytyy nykyään. Joskus puin mustat 100 den miesten sukkahousut lyhyiden shortsien alle. Lähdin sitten tuossa asussa kävelemään kaupungille. Yllättävän harva vastaantulija niitä edes havaitsi, ja nekin jotka havaitsi, niin reaktio oli yleensä vain koivissa vähän pidempään viipynyt katse. Pari hymyä sai vastaantulevilta ihmisiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä itsekin ihmettelin joskus, mikä siinä on se juttu, mitä "kammoksutaan". Kuitenkin kun katselee amerikkalaisia sarjoja (mitä nyt mieleeni tulee just esimerkiksi Gossip Girl, Pretty little liears..) niin niissä vilahtaa usein jollain tällainen kombo ja he näyttävät niissä upeille. Kai se sit on joku suomalaisten juttu, että ei uskalleta pukea näyttävästi ja joukosta erottuen :D

      Mä käytän itse usein talvella helmoja ja saappaita, ja olen todennut esim just 60 denin sukkisten lämmittävän ihan samallalailla kuin ne farkutkin, eli samaistun ajatuksiisi. Toki ihan älyttömän kovilla pakkasilla ei, mutta leudoilla keleillä sitten. Talvella nää shortsit vois olla ihan hauska vaikka nyt niillä vähän paksummilla sukkiksilla ja ehkä joillain tosi kivoilla saappailla!

      Muttajoo, tyylillä on hauska herättää huomiota, eiköhän jatketa shortsien ja sukkisten komboa ;) Minä heitän yleensä pitkään katsoville ja niille hymyille iloisen hymyn ja pitkän ja syvän katseen takaisin, näytän kuinka ylpeä ja itsevarma on siitä, mitä ylläni kannan :D

      Poista
    2. Pukeutumiseen liittyy enemmän asenteellisuutta ja stereotypioita, kuin mihinkään muuhun. Miehet on historiassa käyttäneet mekkoja, hameita, sukkahousuja, korkokenkiä, peruukkeja, röyhelöitä jne. Samoin nahkavaatteet on olleet niitä kaikkein kovimpaan työhön tarkoitettuja työvaatteita vielä viime vuosisadan puolessa välissä. Nyt jos jotain noita mies laittaa päälleen, niin joku alkaa heti homottelemaan ym. Samoin, jos joku äiti kyselee jossain foorumilla 4-vuotiaalle pojalle sopivia sukkahousuja, niin viimeistään kolmas vastaaja kyselee, että meinasitko kasvattaa pojasta homon. Ihan niinkuin sukupuolinen suuntautuminen olisi jotenkin siitä kiinni, onko alushousu ja sukka yhtä vaatetta, vai erillisiä.

      Miehen pukeutumisessa on paljon tiukemmat rajat, mitä "voi" pukea, mutta silti naisen pukeutuminen herättää enemmän huomiota. En muista kuin pari kertaa, että joku olisi edes kääntynyt katsomaan perää tai puhunut kaverilleen siitä, että on huomannut nuo sukkahousut minulla. Sen sijaan olen kuullut useammankin kerran kun jotkut on arvostelleet keskenään jonkun vähän värikkäämmmin pukeutuvan naisen tyyliä. Ilmeisesti mies sukkahousuissa kuuluu sellaisiin sekopäihin, ettei niistä kannata välittää.

      Poista
    3. Totta puhut. Se on on kyllä ihmeellistä, kuinka tää on muuttunut niin rajusti. Etenkin kun nykyään yritetään pyrkiä just siihen suvaitsevaisuuteen ja siihen, että jokainen saisi olla oma itsensä. Ihmiset on muutenkin muuttuneet paljon negatiivisempaan suuntaan, meinaan siis että hirveesti valitetaan, nälvitään ja puhutaan negatiivisesti melkeinpä ihan mistä tahansa asiasta.

      Voihan tuo toki olla myös sitä, ettei kukaan huomaa onko ne sukkahousut vai vaan ihonmyötäiset housut, en tiedä. Toki itse huomaisin kyllä eron, mutta mites muuten kun kadulla viilettää vaan ohitse. Toivottavasti jokainen muistaisi, että jokainen on yksilö ja ei sen kummemmin puuttuisi siihen, mitä kukakin pitää päällä. Jokaisen tulisi saada pukeutua kuten itse haluaa :)

      Poista
    4. ihana tyyli, sopii mainiosti

      Poista
  2. Nyt täytyy sanoa, ettei itselle ole kyllä tullut koskaan mieleenkään yhdistää shortseja ja sukkahouosuja, mutta toihan näyttää ihan tosi hyvältä! :D Aina oppii siis jotain uutta :) Lahkeeton lokakuu on mulle myös ihan uusi juttu, hauskaa kun keksitään koko ajan tällaisia uusia juttuja! Tai en tiedä kuinka uusi toi on, mutta joka tapauksessa hauskaa kun tollasia haasteita nykyään on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein sitä shortsi-legginsi yhdistelmää nuorena niin paljon, joten oliskohan jäänyt joku kammo tähän, kun ne mun leggarit oli aina sellasta "sukkahousu"kangasta :') Tulipahan tässä pari päivää sitten mieleen tuo. Mutta noh, tykkään! Mä en itse ollut törmännyt tuohon lahkeeton lokakuu haasteeseen ennen tätä vuotta, kiva kun keksitään haasteita pukeutumiseen liittyen, vaikka voihan sitä itsekin keksiä kaikenlaisia haasteita! :D

      Poista
  3. Kivaltahan tuo näyttää. Oon käyttänyt paljonkin shortsi-sukkahousu yhdistelmää. Usein ollut vielä ylipolvarit mukana. Olen kyllä käyttänyt joskus talvellakin shortseja leudolla kelillä, villakankaisia. Niiden kanssa vaan esim. neulesukkahousut jalkaan, niin hyvin pärjää. Ja vaikka nilkkurit joissa ei ole korkoa. Ehkä kokeilen tänäkin talvena, varsinkin kun vastikään hommasin muutamat vähän näyttävämmät paksut sukkahousut. Mukavaa talvenjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi aivan ihana kuulla, että oot tuota mieltä <3 Veikkaan että tuun itse myös käyttämään enemmän tästä lähtien, muutamat kivat shortsit olis ostoslistallakin :) Ylipolven saappaat tai sukat shortsien kans kuulostaa kans ihan todella mielenkiintoiselta kokeilla! Ja oi just villakankaisia shortseja sukkiksilla, kuulostaa niin multa!! <3 Kyllä pitänee varmaan talvellakin (leudolla ilmalla) kokeilla jotain sukkis-shortsikomboa ja just nimenomaan paksuilla sukkiksilla, mulla onkin merinovillasukkikset olleet nyt ahkerasti käytössä.

      Kiitoksia kommentista ja kivaa talven jatkoa myös sinne! <3

      Poista
  4. On kokemusta farkku-shortseista ja mustat 20 den. sukkahousut yhdistelmästä loppukesästä, kun on jo hieman viileämpi ilma. Hyvin tarkenee ja mielestäni yhdistelmä toimii myös visuaalisesti. Shortsit oli hyvin lyhyeksi leikatut, lähes lahkeettomat ns. "hot-pants" tyylin Levikset, eli säärtä ja reittä oli reilusti esillä. Mulla oli myös samankaltaiset mustat tennarit, kuten kuvissa yllä, jotka matchaa juuri mustiin sukkiksiin.Yläosa oli taas harmaan sävyinen huppari, joten mukana oli kanssa sellaista "street-henkeä".
    Asu hyväksyttiin hyvin - jopa galleria ympäristössä, jossa oli silloin esillä valokuvataiteilijan teoksia. Sain jopa hänen kanssaan tovin jutella. Niin... ja olen siis todellakin miesoletettu.

    VastaaPoista