Sisällön tarjoaa Blogger.

Ravintola Ehta, Kuopio

kuopio

Me käydään aika usein ulkona syömässä, mutta harvoin testataan mitään uutta ravintolaa. Viime perjantaina ihana mieheni vei minut kuitenkin syömään Ravintola Ehtaan, paikkaan jota Kuopiossa kehutaan ja jota me molemmat olemme halunneet pitkään testata. Kieltämättä tuo ravintola on houkuttanut mua jo yli vuoden, joten olihan tuo jo aikakin pistäytyä! 

kuopiolainen bloggaaja 
Coat - Rokita | Bag - Guess | Shoes - Dinsko
ravintola ehta menu 1

Varausta meillä ei ravintolaan ollut, eikä sitä onneksi tarvinnutkaan. Meille tarjottiin paikkaa keskeltä salia tai ikkunan vierestä ja koska minä olen se ikuinen ikkunapaikkojen fani, niin tietysti valittiin se ikkunapöytä. Minusta on mukava katsella ulos, varsinkin kun tuona iltana sateli kauniisti vielä lunta. Ravintola oli fiilikseltään todella rento ja lämmin paikka. Myös palvelu oli ihanan rentoa, tarjoilijana voin sanoa että sitä sen olla pitääkin!
 
raintola ehta alku snacks ruisnachot

 Alkupalaa emme ottaneet, alkunaposteltavaksi riitti hyvin talon tarjoamat ruisnachot. Ollaan opittu kantapään kautta se että alkupalat on hyvä jättää väliin, jos tahtoo syödä lautasen lähes tyhjäksi. Ja jos vaikka haluaa sitä jälkkäriä, mikä kylläkin tällä kertaa jäi ottamatta.

ravintola ehta kana burger

Molemmat tilattiin se tuttu ja turvallinen burgeri, siitä olen eniten kehuja kuullut joten valinnanvaikeutta ruoan suhteen ei ollut. Mies otti Ehta burgerin kun itse taas otin kovan aurajuuston ystävänä Kana burgerin, jonne lisämaksusta halusin tietysti cheddarjuuston. Molemmat otettiin kylkeen vielä bataattiranuja, jotka maksoivat kylläkin 4 euroa lisää, onneksi niiden mukana tuli sitten dippi joista yleensä muissa paikoissa veloitetaan.

Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun menen ravintolaan, jossa ostan yli 10 euron burgerin johon täytyy vielä lisämaksusta ostaa ranut jos niitä mieli tekee. Tietysti sitä pitää olla vamis maksamaan jos ravintolaan menee, mutta tuo nyt joka tapauksessa oli mulle juttu mitä ihmettelen suuresti. Siitä huolimatta ruoka maittoi, eikä mistään - ei edes niistä maksavista bataattiranuista - jäänyt paha maku suuhun. Voisin ehdottomasti mennä uudelleenkin.

ravintola ehta siideri happy joe

Ravintola Ehta on siis Sokos Hotel Puijonsarven tiloissa oleva ravintola. Jos tulet Kuopioon ja majoitut vaikka sitten siinä Sokos Hotel Puijonsarvessa, niin suosittelen lämpimästi tätä paikkaa. Hyvä ruoka, mukava ilmapiiri ja älyttömän ihana palvelu!

Oletteko te käyneet Ehdassa?
Mitä piditte?

~ Kata ~

25 kommenttia

  1. Oi miten houkuttelevia kuvia ja tuo ulkona susta otettu kuva on tosi tunnelmallinen!♡ Vaikuttas kivalta ravintolalta, hassua kyllä tuo että ranut maksoivat erikseen..o.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Maria kommentista! ♥ Mä muistan kun Nikonilla en voinut koskaan ottaa iltaulkokuvia koska en osannut säätää asetuksia oikein ja se ei miellyttänyt silmää, mutta voi kun Olympuksella osasin aikalailla heti! 8)
      Hmm en siis ole ainoa joka törmäili ensimmäistä kertaa siihen että ranuista täytyy maksaa erikseen jos ne haluaa hampurilaisen kylkeen :o Kumma juttu mikä ei kyllä haitannut minua, ihmettelin vain!:D

      Poista
  2. Ehta on varmasti Kuopion paras ravintola! <3 käytiin syömässä siellä viime kuun lopussa ja mun valinta on myös tuo kana burgeri bataattiranuilla, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se ei parhaan paikalle noussut mutta todella hyvä kyllä 8) Tuonne voisi jopa iltaa lähteä istumaan hyvän ruoan ja juoman merkeissä bloggaajien kesken, eikös? Olisko ideaa!;) Niin mä olen aina ihaillut sinun instasta kun ootte käynyt Ehdassa muutaman kerran ja nyt kun Nässyn kanssa nähtiin teidän kuvat viimeksi niin mietittiin molemmat että tuonne on kyllä pakko päästä kun molemmat oltiin haluttu testata jo pitkään kyseistä ravintolaa! :D

      Poista
  3. Nam, kuulostaa hyvälle! Seuraavan kerran Kuopioon eksyessä pakko testata tuo. :) Täällä asustellessa miltei unohtaa, että Suomessa ranskalaisista tms tarvitsee harvoin lisähintaa maksaa. Mahtaa Suomen hintataso lämmittää sydäntä vielä pitkään.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelen testaamaan mikäli tänne eksyt;) Aij sielläkö pitää maksaa ja se on yleistä? Hha jännä juttu! Tervetuloa kotisuomeen sitten, varmasti lämmittää sydäntä:D
      Ulkomailla ruoka tuntuu olevan niin unelmahalpaa ravintoloissa (ei tietty jokaisessa maailmankolkassa kuten vissiin siellä mutta siis u know) että ihan itkettää! No ei nyt sentään:D Haluan niin ulkomaille nyt, se meinaisi sitä että ulkona syödään joka ilta ymmä ymmä. ♥ Aika ihanaa ois;)

      Poista
  4. Oon käyny muutamassa paikassa, missä myös veloittavat erikseen ranuista, mutta eipä se ole ainakaan tähän mennessä mua harmittanut :) Täytyypä käydä tuo ravintola testaamassa, jos Kuopioon joskus tulen käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei tosiaan mullekaan tuo pahaa makua suuhun, mutta itse törmäsin tällaiseen ensimmäistä kertaa ja hieman kummastuttaa:D Itse olen myös tarjoilija ja olen aina ihmetellyt jos joku kysyy että maksaako ranut ylimääräistä ja oon aina ihmetellyt kyseistä kysymystä. Näköjään monessa paikkaa näin kuitenkin on - usein käyn ulkona syömässä ihan kun reissaan Suomessakin enkä kumma kyllä ole vielä koskaan missään tällaiseen törmännyt. Eipä tarvinnut kyllä Kuopiota edemmäs lähteä tätä todistamaan, hha:'D

      Poista
  5. Kuulostaapa hyvältä ravintolalta! :) Itselleni ulos syömään mennessä juurikin se rento ja nopea palvelu on tärkeää, sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin joutua ensin odottelemaan tarjoilijaa todella kauan tilauksen tehdäksesi, ja jos ruokailun aikana kukaan ei tule missään vaiheessa kysymään miten ruoka maistuu tms. Nuo bataattiranskalaiset näyttävät niin herkullisilta! Kyllä varmaan itseänikin ihmetyttäisi, jos joutuisin maksamaan ranskiksista erikseen, mutta juuri se hyvä palvelu & maistuva ruoka yleensä sitten kumoaa nuokin pienet "viat" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se oli;) Tuo on totta että ento ja nopea palvelu ovat tärkeää, mutta joskus jos on ruuhka-aika niin minua ei haittaa odotella mikäli tosiaan se juoma on siinä edessä. Jos pitää juomatilauksia ym odotella niin sitten menee yli ymmärryksen!
      Hahaa hienoa etten ole ainoa joka ihmettelee tuota ranujen erikseen maksua! Mua se ei tosiaan haitannut mutta tosiaan kummastutti:D Ja hei hyvä palvelu kumoaa pienet viat, ihan ammatissa olevana voin sanoa että jos pieni virhe löytyy ruoasta tai muusta niin hyvä palvelu on se joka voi pelastaa tilanteen:)

      Poista
  6. En oo käynyt, mutta nyt alko tekee mieli hampparia :D nam!

    VastaaPoista
  7. Ah, bataattiranskalaiset <3 näyttää niin hyvälle! Ei olisi pitänyt tulla lukemaan tällaista postausta, kun nälkä kurnii massussa ja menee vielä melkein neljä tuntia siihen, että pääsee syömään :D

    Mun on pakko myös kompata, että aivan ihanan tunnelmallinen toi kuva susta tuolla lumipyryssä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä itse en ole syönyt aamupalaa ja kun tulin vastailemaan kommentteihin niin tuli kyllä älytön nälkä itsellekin:D Tosin noin raskasta en aamiaiseksi pysty syömään! Oij todella kiva kuulla! Mä oon vähän arka ottamaan kuvia pimeellä kun mielestäni laatu kusasee samantien, mutta voi olla että pitää se varmaan useamminkin ottaa pimeitä tunnelmallisia kuvia 8) Kiitoksia Kirsi ihanasta kommasta ja toivottavasti pääsit syömään jotain maittavaa tuon neljän tunnin nälkyyden jälkeen ♥

      Poista
  8. Koskaan en ole Kuopiossa käynyt, mutta pitää laittaa tää ravintola muistiin, jos joskus sinne päin eksyy :)

    https://tzenni.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti Tzenni!:) Ja tervetuloa vain ihanaan Kuopioonkin;)

      Poista
  9. mä oon käyny tuolla syömässä vaan parikertaa ja hyvät ruuat on kyllä ollut :)) Ihanan tunnelmallisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kehuista <3 :) Ja mahtavaa että sielläkin tykätään Ehdasta ♥

      Poista
  10. Pitääkin käydä tuolla joskus kun hampparit näyttää niin hyviltä, kiitos vinkistä! Kuopiossa tulee tosin aika harvoin käytyä syömässä, sillä porukoiden luona käydessä tulee yleensä sitten syötyä siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ensikerran viet vaikka porukat tuonne syömään, mikäs sen ihanampaa kun illastaa pitkästä aikaa vanhempien kanssa ihan ravintolassa, vai mitä?;) Mukava että ravintolavinkistäni oli hyötyä ja paikka jäi mieleen:)

      Poista
  11. Oo kuinka kuulostaa hyvältä paikalta ja kuvat ovat todella houkuttelevia ♥ Hehee, itsekin istun aina ikkunapaikalla, jos vain mahdollista :D On niin mukava istua ravintolassa ja katsella ihmisten menoa ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleppa tänne Ellanoora niin käydään tuolla! 8) ♥ Ja joo tää on tätä, nyt kun perheessä on pieniä (siskonpojat) niin mä en joissain tilanteessa pääse enää ikkunapaikalle:'( Hhha no ei nyt sentään:D <3

      Poista
  12. Jotenki tuli mieleeni Carrien ja Mr Bigin illalliset :D <3 Ihanalta näyttää ja sai veden kielelle! Itsekään en oo vielä ostanut missään raflassa purilaista, kun jotenki 15-20€ kuulostaa purilaisesta aika isolta summalta :D Mutta suunnitelmissa on käydä kyllä syömässä OIKEA purilainen jossai täkäläisissä raflassa. :)

    VastaaPoista