Sisällön tarjoaa Blogger.

5 x kummalliset blogimaailman sanonnat

Blogimaailma on täynnä erilaisia ja omaperäisiä bloggaajia. Haluan nostaa esille blogimaailmassa nähdyt, melko yleiset sanat/sanonnat joita itse en jostain syystä osaa käyttää ja jotka hieman kummastuttaakin. Jokainen ihminenhän on erilainen, jokaisella on se oma juttu ja tyyli kirjoittaa. Eli mun ei ole todellakaan tarkoitus loukata ketään. Nämä siis hämmästyttävät ja kummastuttavat minua, eli ovat minun mielipiteitäni. Elä siis loukkaannu!

bloggaus-blogimaailma-kummalliset-jutut

1. Moi Tyypit
Se kun bloggaaja aloittaa postauksen tyylillä "Moi tyypit!". Mä en vaan osaa sanoa tyypit, mulle tyyppi meinaa jotain hiipparia, kummallista, ehkäpä jotain outoa kulkijaa. Niin siis jotain ihme tyyppiä! Mulla tulee siis todella kummallinen olo jos luen näin.

2. Anteeksi tästä blogihiljaisuudesta
What? Mä en itse osaa pyytää anteeksi, koska mä en ole sitoutunut mihinkään tässä hommassa. En ole allekirjoittanut sitä että postaan 3-4 kertaa viikossa vaikka sitä tahtia ihannoin ja siihen kolmeen yleensä pyrin. Jos olen viikon radiohiljaisuudessa, niin se on ymmärrettävä, suotta sitä pahoittelemaan vaikka sitä harmitteleekin. Meillä bloggaajillakin on muuta elämää, vaikka sitä ei ehkä luulisi kun muuten notkumme tunti tolkulla tietokoneella.

3. Tulin pikaisesti moikkaamaan teitä...
Tai jotain tuohon tyyliin. Tähän mä havahduin yksi ilta kun kirjoittelin kevyemmän puoleista postausta ja kirjoitin ajatuksissani näin. En ole koskaan näin tainnut kirjoittaa, ainakaan en muista. Mutta meinasin ja mietin että miksi. Tähän oon muutamaan otteeseen törmännyt ja tämä kuulostaa korvaani vähän hassulle. Ja ei, en tiedä syytä.

4. "Moi, Terve, Moikka, Heippa..." 
Se kun joka postaus aloitetaan näin. Siis joo ei tässä mitään vikaa ole, aikoinaan itsekin harrastin tätä ja nykypäivinäkin saatan itse joskus aloittaa postauksen tyylillä "Oikein mukavaa sitä ja tätä..". Joskus saatoin jopa viljellä sitä ihanaa tai mukavaa tiistaita, torstaita tai sunnuntaita yleisimmät päivät jona postaan ovat nuo.. mutta jotenkin ei vaan iske tai kolahda muhun. Fiilis on jotenkin tönkkö jos alussa lukee aina näin.

5. Kotiuttaa- sana
Tätä itsekin viljelin paljolti aikoinaan ja saatanpa sitä joskus huomaamattani tehdä vieläkin - mutta jos huomaan kirjoittavani näin niin kumitan sen tekstikentältä samantien. Se nimittäin alkoi lukea joka paikassa bloggaajien kommenteissa ja kirjoituksissa, niin se alkoi kuulostaa hassulta. Tulee olo ettei sitä ole ostettu tai ei aio ostaa, vaan se on saatu tai aiotaan saada, joten miksei vaan voi sanoa "ostaa", pitääkö sitä jotenkin kaunistella?

5-x-blogimaailman-kummallisuudet-bloggaus

Tietysti suurinosa näistäkin pinttyy käyttäjäänsä ja sitä ei enää edes huomaa kun sitä käyttää silloin kun sen kirjoittaa siihen tekstikenttään. Sitä vaan sitten lukijat huomaavat tarkemmin. Siksi haluaisinkin kysyä, tuleeko kenties mieleen joku mitä minä viljelen teksteissä huomaamatta ja se pistää teillä silmään?

Samaistutko näihin mitä minä pidän kummallisina?
Onko siellä joku "blogisana" mikä ihmetyttää ja kummastuttaa teitä?

Kata

34 kommenttia

 1. Tää oli kyllä niin mahtava idea! Itse teen tuota 4. kohtaa, eli aloitan suurin piirtein kaikki postaukset sanalla "moi" :D Tosi nätit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini!:D Mä nykyään en jostain syystä enää edes kiinnitä huomiota tuohon kun niin monissa blogeissa kuitenkin aloitetaan sillä moilla tai muulla sellaisella:D Pakko oli vaan tähän pistää!

   Poista
 2. Haha tästä löytyy kyllä sellaisia juttuja joita itsekin käytän ahkerasti, mutta toisaalta ne myös jossain määrin ärsyttää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä käyttää ihan huomaamatta! Muutamaa olen joskus itsekin käyttänyt, sitten aloin kiinnittää niihin huomiota enemmän ja lopetin:D

   Poista
 3. Täähän oli hauska postausidea! :D Pystyn kyllä samaistumaan lähes kaikkiin kohtiin, ja ymmärrän mitä ajat noilla takaa. Itsehän havahduin siihen, että viime aikoina olen liian usein pahoitellut blogissani postaamattomuutta, ja päätin että nyt sille on tultava loppu! Myös tuo kotiuttaa -sana on alkanut huvittamaan, sillä sitä näkyy lähes jokaisessa blogissa (niin myös omassanikin) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuinka tykkäsitte niin moni 8) Mahtavaa myös että samaistuit, tuo pahoittelu on tosiaan turhaa koska eihän herranen aika aina voi vaan ehtiä. Ei kannata stressata<3 Jep mäkin käytin aina enen kotiuttaa sanaa, nyt se vaan kuulostaa enemmän ja enemmän hölmöltä:'D

   Poista
 4. Hyöh, kotiuttaminen on kauhein blogiklisee ikinä. Ihan rehellisesti vaan jos kaikki käyttäisivät sitä sanaa 'ostaa' tai vaikka 'hankkia'.
  Toi tyypit-juttu tuntuu olevan joku pk-seudun juttu. Useampikin helsinkiläinen tuttu jauhaa tyypeistä ja sanoo että lähdin moikkaamaan tyyppejä 😂 en vaan ymmärrä. Ei sovi savolaisen suuhun yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin melkein sanoa samaa, niin on:D Ihan vaan kaunistelematta voisi sanoa ostaa tai hankkia:D Niinpäs muuten taitaa olla, nyt ku tarkemmin ajattelen niin se tyyppi-juttu vilahtaakin enempi näiden pk-seudun bloggaajien postauksissa:D Ei tosiaan sovi savolaisten suuhun:')

   Poista
 5. Haha itse viljelen varsinkin yötä kotiuttaa sanaa vähän liiankin usein :D Tosin nyt oon pyrkinyt sitäkin vähentämään, sillä se oikeesti kuulostaa aika hassulta. Nykyään myös aloitan postaukset aina joskus "Moi tms. sanalla, mutta en kyllä aina :)

  Tää oli hauska postaus ja laittoi kyllä miettimään noita kyseisiä ilmauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika oli joskus istellänikin:D Aika moni kummastutti muuten kun kommentoivat että aloittavat yleensä postaukset moilla, kun en ole tajunnut. En mä vaan enää nykyään kiinnitä siihen vissiin huomiota, mutta se oli pakko pistää tähän koska yleensä jos kiinnitän, se tuntuu tönkölle!:D Mahtava että tykkäsit, mahtavaa että sain sut miettimään näitä:') ♥

   Poista
 6. Hahah, hauska postausidea! Ihan totta kyllä, nää kummastuttaa, vaikka itekin sorrun joihinkin näistä aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:D Niin ja kun siihen saattaa ns sokeutua kun niitä käyttää, ei sitä itse välttämättä tajua:D

   Poista
 7. Haha eikä mikä postausidea :D En kestä, mä käytän näistä neljää...varsinkin tota nelosta, aloitan melkein joka postauksen jollain heipsan ja lässytilää, kun en keksi muuta :D tuosta kakkosesta oon koittanut päästä irti, koska tosiaan en oo luvannut mitään tiettyä tahtia postauksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 8) Joo-o mä itsekin joskus käytin kun en osannut aloittaa muulla, mutta kun menee vaan suoraan asiaan niin se on siinä;) Luin joskus jostain että blogit on kuin nykyajan lehdet, eihän niissäkään sanota moi alussa, joten siitä taisin itse oppia ja pudottaa pois tuon.:'D Tosin moni blogi jossa kerrotaan elämästä ja kuulumisia yms. jotenkin niihin se vaan käy!

   Poista
 8. Mua ei sillee häiritse näistä mikään :D Ehkä vähäsen se, että pahoittelee aina sitä ettei bloggaa on vähän ihmeellistä, koska en koe että sitä pitäisi pahoitella mitenkään. Mä muuten aloitan aina mun tekstin moi, hei tai muuten tervehtimällä:) Mun mielestä se on kohteliasta tervehtiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon hämmästynyt useasti jo kun moni vakkarilukulistani (kuten sinäkin) on kommentoinut että aloittaa moilla. Nytkin hämmästyin, aloitatko?:'D Mä näköjään osaan skipata sen täysin? Kyllä on kohteliasta tervehtiä, se on totta enkä tähän edes osaa sanoa vastaväitettä;) Mutta kuten vastasin ylempäänkin, luin joskus jostain että blogit on tyyliin nykyajan lehdet, eihän niissäkään sanota moi alussa. Siloin itse pudotin sen pois:D

   Poista
 9. Hahaha, miten hauska lista! Olen ihmetellyt näitä ihan kaikkia. Etenkin noi alkumoikat ja niiden lisäksi myös loppuheipat tai hyvän viikonlopun/päivän/illan tms. toivotukset ovat aina jotenkin niin... no, kummallisia. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kiitos!:D Joo-o itse toivottelen aina nuo lopputoivotukset, pitäisiköhän sekin pudottaa pois:'D Kiitoksia kommentistasi:)

   Poista
 10. Olipas hauska postaus, vaikka itse käytänkin näistä monia.. :D Oikein nauratti, kun itsekin aloin kelailemaan miltä nämä kuullostavat. :D

  VastaaPoista
 11. Hahaa, ihan mahtava!! :D Mää käytän niin blogissa kun normisti puhuessakin tota "tyyppi" sanaa :D se on vaan jääny jotenkin! Hauska postaus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Siis käytätkö?? Miten mä yllätyn niin kovasti kun mun LEMPPARI bloggaajat joiden blogeja luen jatkuvasti ja säännöllisesti kommentoi nyt että näitä joitain käyttää!? Mä elän sumussa nyt:'D

   Poista
 12. Hah, tää oli hauska! :D Mua ei suoranaisesti mikään kummastuta noista tai en silleen ole kiinnittänyt niihin huomiota muiden teksteissä (paitsi nyt ehkä jatkossa kun luki tämän ) :D Mutta mä huomaan, että käytän lähes aina sanaa "kotiuttaa". Jotenkin tulee aina vain kirjoitettua niin eikä esimerkiksi "ostaa" sanaa :D Mä myös tervehdin usein tekstin alussa, mutta nykyään oon vähentänyt sitä :) Tietenkin on kohteliasta tervehtiä lukijaa ja tuntuu jotenkin luontevalta aloittaa tervehdyksellä, koska kyllähän sitä tuolla kasvotustenkin tervehditään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhaa kiitos, mahtavaa!:D Joo-o jos itse käyttää niitä niin tuskin kiinnittää itse huomiota muidenkaan blogeissa näihin, ehkä? Mä ennen käytin myös osaa näistä ihan ahkerasti.

   Joo-o kuten oon ylempänäkin kommentoinut tuohon alkumoikkaan, että joskus itse luin että nämä blogit on nykyajan lehtiä ja niissäkään ei moilla aloiteta. Siitä lähtien pudotin sen itseltä pois:D Ja siis artikkelit, eihän niitäkään aloiteta sillä:D Tosin on blogeja joihin nuo käy nuo alkumoikat täydellisesti, just sellaisia kuulumisblogeja ym:) Vaikka onhan omanikin sellainen, niin en tiedä, en vaan tykkää!:'D

   Poista
 13. Kotiuttaja ilmoittautuu :D Täytyypä kyseisen sanan käyttö lopettaa asap!
  Ja mua kans nyppii toi "tyypit"- sanan käyttö :D EI sovi omaankaan suuhuni tai korvaan ollenkaan :D
  Tää oli hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha apua, eihän niitä tarvi lopettaa tämän postaukseni takia, kuten sanoin jokainen on omanlaisensa;) Mahtavaa että toi tyypit nyppii, mua lähinnä nypi mikään mutta siis kummastuttaa vaan kovasti:D Ehkä tuo kotiuttaa on alkanut vähän nyppimään pakko myöntää! Kiva että tykkäsit postauksesta, kiitos:)

   Poista
 14. Hahah tää oli älyttömän hauska!! :D aloinkin heti miettiä mitä tulee itse käytettyä ja sitten hihittelin täällä itselleni koska no, itseironia on parasta 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaha kiitos Elli, mahtava kuulla:D Kyllä sitä vaan tällaisten myötä tajuaa ja havahtuu:D

   Poista
 15. Ihana postaus, tää laitto hymyilyttämään. :D Kotiuttaminen ja tyypit ihmetyttää miutakin, sen jutun voi vaikka ostaakin ja tyypit nyt vaan kuullostaa ihan kummalliselta. :) Miulla on samankaltainen teksti luonnoksissa tulossa, mut siinä listaan lähinnä ärsyttävimpiä asioita somessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hha kiitos Milla! 8) Tyypit- sana ei tosiaan taida olla täällä päin Suomessa yleistä, tosiaan eteläsuomalaisten juttu vissiin? Mahtavaa hei, en malta odottaa millon julkaiset sen tekstin!!:D

   Poista
 16. Mä käytän tyypit sanaa arjessa liveänkin, joten se eksyy usein blogiinkin. Käytän sitä livenä itseasiassa melkee häiritsevän paljon. :D Mä tykkään välillä alottaa postauksrn moikkauksella, samoin kun loppuun laittaa jonkun lukijoille tarkotetun kysymyksen. Musta ne tuo blogiin persoonallisuutta ja sellasta vähemmän kiiltokuvamaista meininkiä, mun blogi pitää olla paljon rennompi kuin lehti!

  Kotiuttaa-sana on ärsyttävä, ja toinen on hurahtaa. Jossain vaiheessa kaikki bloggaajat oli hurahtaneita johonkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! ♥ Joo se tosiaan on jossain päin suomea ihan yleinen käytettävä sana vissiin ?;) Täällä päin ei, sen vuoksi varmaan särähtää ja pahasti!

   Itsekin laitan tosiaan kysymyksen lukijoille postauksen loppuun, se on ihan ehdoton. Moikkaus taas tosi tönkkö jos sitä on joka tekstissä:D Joo tosiaan lehteen verraten en itsekään halua blogistani sellaista, vaan sen täytyy olla rento, mutta minusta blogiin saa sitä muullakin kun sillä ainaisella moikkauksella. Itse jos kirjoitan niin, se tuntuu jotenkin lötköltä aloitukselta, eikä tartuta mukaan tai jotain.. Siis se vaan on hassu, mutta luen monia joissa tosiaan sitä näkee:)

   Joo-o mäkin käytän tuota hurahtaa, mutten mielestäni usein, nyt se alkoi kuulostaa munkin korvaan oudolle, hhuh:D Tällainen postaus ois hauska lukea muiltakin, alkaa heti kiinnittää huomiota näihin juttuihin!:D

   Poista