Sisällön tarjoaa Blogger.

Hurmaava Berliini

tv-tower berlin
hotel gat point charlie berlin
alexanderplatz joulumarkkinat

Joulumarkkinoita, kaupungissa kiertelyä, iloista fiilistä, shoppailua about 300 eri liikkettä sisältävässä kauppakeskuksessa, yli 50 kilometriä kolmessa päivässä... Berliini hurmasi minut kokonaan. Saavuimme maanantaina noin kello 13 Berliiniin paikallista aikaa, saimme laukkumme pikaisesti jonka jälkeen hyppäsimme taksiin ja huristelimme sillä kohti hotelliamme. Meillä olikin siis hyvin aikaa siinä ensimmäisenä päivänä, kun olimme ehkäpä noin kahden aikaan jo hotellissa.

Meidän hotellimme sijaitsi melko hyvällä paikalla. Potsdamer Platz oli todella lähellä, olikohan sinne kilometriäkään matkaa. Alexanderplatz oli taas vähän yli kahden kilsan päässä. Olimme aivan Checkpoint Charlien lähettyvillä, se taisikin sijaita ihan viereisellä kadulla. Mun mielestä ihan todella hyvä sijainti, sillä näin ensikertalaisena melkein kaikki se, missä halusin käydä, oli todella lähellä.

millainen on berliini
tv-tower berliini
mall of berlin kauppakeskus berliini

Ihan ensimmäiseksi suuntasimme joulumarkkinoille Alexander Platzille. Reissumme tarkoitus olikin lähteä tsekkaamaan joulumarkkinat, mutta tietysti myös ensimmäistä kertaa Berliiniin menevänä halusimme nähdä myös nähtävyyksiä ja kokemisen arvoisia paikkoja.

Mulla on tosi huono suuntavaisto ja olinkin melko kujalla aina välillä siitä mikä on missäkin suunnassa. Berliini oli tosi epäselvä kaupunki ainakin mulle. Eksyimme ihan kunnolla tasan kerran, mutta mä navigoin tiemme hotellille, se taisi olla ensimmäinen ilta vieläpä, joten ei ihme. Eksyessä saattaakin löytyä oikeasti melkoisia aarteita, meille tosin ei tällä kertaa käynyt niin, hhe. Heti kun osasin jotenkin liikkua tuolla hyvinkin epäselvässä kaupungissa ja paikat alkoi hahmottua, niin piti palata kotiin.

Me ei käytetty reissullamme lainkaan julkisia, vaan kävelimme kaikki matkat mihin halusimme. Tasan kerran taisimme hypätä taxiin, sillä ostoskatu jonne olimme suunnistamassa, oli about tunnin päässä meistä ja olimme lähdössä sinne iltaa vasten. Ja mulla nyt oli kiire Korsin liikkeeseen…Eniwei näin mun mielestäni näkee paljon enemmän, vaikkakin aika saattaa rajallistua kun aika menee siihen kävelyyn, mutta voin sanoa että siinä oikeasti näkee paljon enemmän. Tuntuuhan se rankalta suuressa kaupungissa, etenkin kun Berliinikin on jokseenkin suuri, mutta kyllä sitä jaksaa. Sitä aina muistuttaa itseään, että onhan sitä Manhattaniakin kävellyt ylös ja alas käyttämättä lainkaan julkisia, joten miksei muuallakin jaksaisi.

brandenburgin portti berliini
berliini kauppakeskus
berliini saksa

Berliinin postauksia on tulossa ainakin pari kappaletta. Tämän pienen katsauksen jälkeen haluan julkaista kuvia ja muutamia sanoja näistä aivan uskomattoman upeista joulumarkkinoista. Vierailimme muutamilla. Toisessa postauksessa haluan julkaista muutaman kuvan ja sanan näistä muutamista nähtävyyksistä, joissa ennätimme vierailla. Kolmas postaus saattanee myös tipahtaa, ihan sekalaisia kuvia ja sanoja meidän reissusta, sekä mitä mieltä olin yleisesti Berliinistä, vaikka tässä postauksessa taisinkin jo mainita sen olevan oikeasti aika mahtava - saa siis nähdä jääkö postaukset kahteen.

Paljon meillä jäi näkemättä, mutta paljon me nähtiin. Voisin kuvitella lähteväni joskus uudelleenkin Berliiniin, mä jollain tapaa taisin ihastua siihen ja Saksaan ylipäätään. Meillä oli siellä tulopäivänä puolikas päivä aikaa, sitten kaksi kokonaista päivää ja paluu päivä olikin ihan vain kotimatkaan, emme ennättäneet käydä enää missään. Kaupunkiloma pitkästä aikaa oli uskomattoman kiva. Ei ihme, kun nyt ollaan käyty rantalomilla muutamia kertoja peräkkäin. Kaupunkilomilla pitäisi muistaa käydä useammin!

Oletteko käyneet Berliinissä?
Mitä mieltä te olitte siitä?

9 kommenttia

 1. Berliini on ehdottomasti yksi sellainen kohde, jossa aion varmasti joskus käydä! <3 Teidän miniloma kuulostaa kyllä ihanalta, ja varsinkin nuo joulumarkkinat olivat varmasti näkemisen arvoiset :) Haha, täällä myös toinen suuntavaistoton - yleensä aina se toinen/muut ketkä reissussa kanssani ovat, saavat hoitaa suunnistamisen ja kartan lukemisen :D Alkusyksyn Budapestin reissulla ystäväni sanoi kaupungin olevan todella yksinkertainen ja helposti opittavissa, mutta yksin olisin kyllä eksynyt sinne varmaan heti :D

  Anyways, kiva lukea näitä matkapostauksia ja innolla jään odottelemaan tulevia osia reissusta <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli <3 Mukava kuulla että säkin oot kiinnostunut Berliinistä ja että postaus oli mieluisaa luettavaa! :) Hhah mahtavaa etten oo ainoa jonka suuntavaistossa ei oo kehumista! Yleensä mäkin oon se perästä tulija, paitsi äidin kanssa kun tuolla oli niin mä tiesin että mulla on se suunnistus edessä.
   Sama oli New Yorkin matkalla, olin siellä äidin ja isän kanssa, joten mulle jäi sekin ja ne tuli perässä :'D Mä oon kyllä sitä mieltä että se on mukavampaa mennä jonkun muun mukana, kuin itse suunnistaa. Yksinkertaisetkin kaupungit osoittautuu just nimittäin hankalaksi, vaikka mitä muut sanoisi ;)

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen loma, ja suurkaupukien joulumarkkinat kiinnostavat aina itseäni.:)

  Jään odottelemaan jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Nicola kommentistasi <3 Mahtava kuulla, yritän sunnuntaille saada joulumarkkinoista kertovan postauksen ulos. Joulu on maanantaina joten mukava saada jotain jouluun liittyvää, kun muuten en ole jouluisia postauksia oikein raapustellut :)

   Poista
 3. Berliini on kyllä aivan ihana, haluaisin sinne uudestaan, vaikka heti<3 Mun mielestä siellä oli tosi helppoa liikkua, mutta mentiin jokapaikkaan julkisilla, kun päivän lippu maksoi vain 7€ ja se kattoi junat, bussit, ratikan...Kerran kyllä eksyttiin siitä huolimatta :D
  Odotan jo innolla tulevia matkapostauksia, tätä oli tosi kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa että kyllä minäkin mielelläni käväisisin tuolla uudelleen :) Sen verran mielenkiintoinen ja mukava kaupunki <3 Julkisilla liikkuminen on varmaan helppoa, tai ei ehkä mulle kun en jaksa paneutua tutkimaan mikä menee minnekin ymmä ym. Mulla on varmaan oikeesti jotain keskittymisongelmia koska ei millään jaksa keskittyä... :'D Metrokartta on mulle esim yhtä sokkeloa, vilkaisenkin sellaista ja menee motivaatio. Tosin esimerkiksi Lontoossa metrolla liikkuminen on tosi iisiä sitten, eli kai sen tuollakin osaisi - toisaalta oon siellä mennyt niin usein serkun matkassa että siksi oon itsekin oppinut metrot siellä suht hyvin. Mutta noh, me vaan tykätään kävellä muutenkin 8)Ja siksi majoitutaan yleensä suht keskustassa :)

   Ihana kuulla, että odotat lisää <3

   Poista
 4. Itse en ole Berliinissä käynyt, mutta kovasti tekisi mieli lähteä sinne jossain vaiheessa elämää! Monet kehuvat kaupunkia ja Saksaa ylipäätään todella ihanaksi paikaksi, joten täytyy tosissaan ruveta harkitsemaan jos tekisi minireissun sinne, hmm! Vaikka lyhyessä ajassa onkin niin vaikeaa nähdä aivan kaikkea niin onhan meillä onneksi tässä aikaa matkustaa sinne vaikka useammankin kerran jos ei ihan kaikkea näe!

  Jään innolla odottelemaan lisää postauksia teidän reissustanne ♥ Olet tähän postaukseen lisännyt todella ihania kuvia niin en millään malta odottaa, millaisia muita otoksia olet saanut otettua :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei oo ennen kiinnostanut Saksa yhtään, mutta Berliini antoi kyllä uuden kuvan siitä ja voisin käydä muuallakin päin! Joku tuleva kesä käyn varmasti uudelleen ;) Mä suosittelen kovasti Berliiniä ja Saksaa ylipäätään. Ja tuo on totta, onneksi on aikaa mennä useampaan paikkaan muutamiakin kertoja elämässä, miksi jättää kertaan jos jostain pitää <3 Ekalla kerralla ei koskaan näe kaikkea ja mukava käydä samoissa paikoissa useasti :)

   Ihana kuulla että oottelet Berliinin postauksia, vielä olis yksi tai kaksikin jopa tuloillaan, mutta ne jäävät vuoden 2019 puolelle ;)

   Poista
 5. Ihanaa että tykkäsit Berliinistä!<3 Muakaan ei oo juuri kiehtonut saksa aikaisemmin, jos joulumarkkinoita ei lasketa mukaan ;) Mutta Berliini voisi tosiaan olla käymisen arvoinen!:> Vaikka kesälläkin <3

  VastaaPoista