Sisällön tarjoaa Blogger.

5 x elokuulta

Elokuuta on jäljellä abouttiarallaa viikon verran, mutta mulle tuli syksyiset vibat jo puolessa välissä elokuuta. Havahduin kesälomani viimeisenä päivänä, että oon alkanut tosiaan jo sytyttelemään iltaisin ne tunnelmaa tuovat kynttilät, tehnyt omenakaurapaistosta, joka on siis syksyn suosikki jälkkäriäni, pukeutunut kotona ylisuureen kauluspaitaan ja ylipolven ulottuviin villasukkiin, haaveillut kovasti syyspukeutumisesta ja maininnut useasti sanan syksy.

Alku elokuu tuntui todellakin kesältä ja vaikka tässä tuleekin varmaan olemaan lämpimiä päiviä, niin fiilis on syksy. Haluan jakaa nyt muutamia kuvia ja meidän puuhailuja elokuulta, suurin osa ovat ihan alku elokuulta, jolloin oltiin vielä lomalla. Nämä oli ehkä nämä viimeiset kesäiset tekemiset tälle vuodelle, veikkaan.

kuopion kallavesiristeily sisäsvesiristeily kallavedellä kuopio

Viimeisenä hellepäivänä kävimme N:n kanssa sisävesiristeilyllä. Mä halusin kyseiselle risteilylle jo viime kesänä, mutta emme ennättäneet. Hellejakson aikana meidän piti pariin otteeseen mennä, mutta ne peruuntuivat muutamista syistä. Viimeinen hellepäivä, joka oli myös N:n viimeisiä lomapäiviä, päätettiin että nyt mennään eikä meinata.

Sää oli aamupäivästä pilvinen ja taivas repesi 15 minuuttia ennen satamaan lipumista, saatiin siis nauttia loput 15 minsaa auringosta. Silti ilma oli lämpöinen, vaikka tuulikin oli aika kova. Suosittelen, risteily oli oikeasti ihan mukavaa kesäistä ajanvietettä, voi ihanaa mitä maisemia ja minkälaisten asuntojen ohi me livuttiin. Näin maisemia mitä en ennen ollut nähnyt, vaikka oon asunut koko ikäni Kuopiossa.

kissa kuopion eläinpuisto vehmasmäki pepe chihuahua vehmasmäen eläinpuisto hevoset

Kuten tässä postauksessa mainitsinkin, kävin perheeni kanssa elokuun ekalla viikolla Vehmasmäen kotieläintilalla. Halusin jakaa vielä muutaman kuvan tuolta, sillä paikka on oikeasti ihan todella suloinen. Edelleen pakko hehkuttaa, kuinka ihanaa oli, että myös tuo meidän pieni chihumme pääsi mukaan. Tuo on myös koiralle erikoinen päivä ja Pepellä oli ihmeteltävää, ihana oli katsoa kun pieni meni innoissaan uusien hajujen perässä. Hevosia meidän koiramme ei kuitenkaan voinut edes katsoa, toinen taisi pelätä tosissaan näitä isoja ja ylväitä eläimiä.

keltainen maximekko

Pari viikkoa sitten oli grillijuhlat aivan ihastuttavalla porukalla. Mä oon aina halunnut pitää moiset, mutta kerrostalossa ei pahemmin grillailla. Kiitos näistä, ne olivat ihanat! Kuvia kyseisistä juhlista en saanut, mutta asu sentään saatiin talteen. Samaisella asulla hiihtelin heinäkuun Viinijuhlilla. Lisää tästä asusta myöhemmin omassa postauksessaan.

fudge kansainväliset markkinat
belgian vohvelit kansainvälisetsuurmarkkinat

Kansainväliset suurmarkkinat, se mitä kovasti odotin elokuulta. Yleensä oon tehnyt tästä oman postauksensa, mutta kuvat lähinnä vaan toistavat itseään vuosi vuodelta. Silti mä joka vuosi kannan kameraa ja räpsin kuvia tuolla, koska onhan nuo vaan mahtavat markkinat.

Itse kävin kahtena päivänä ja tänä vuonna tarttui jopa yksi ihastuttava ostos matkaan. Lisäksi perinteinen nutella banaani lettu vaihtui tänä vuonna vohveliin. Käytiin vohveleilla belgialaisessa vohvelikojussa. Oij namskis että oli hyvää!

pitkospuilla vuorilampi luontopolku
vuorilampi kuopio

Sitten tämä, joka on jo vahvasti syksyä mun mieleen. Viime sunnuntaina käytiin aivan uudella metsäreitillä ja otettiin jopa eväät matkaan. Syksyllä täytyisi useammin suunnistaa laavulle nautiskelemaan.

Luonto on sellanen juttu mitä rakastan, vaikkei sitä päälle päin huomaa. Mulle on jopa ihmiset sanoneet että miten mä muka pärjään metsässä. No ensinnäkin ulkonäkö voi pettää, kuten tässä postauksessa siitä pidemmin puhuinkin. Mä oon pienestä pitäen rämpinyt metsässä isän kanssa, kävimme kalassa sun muuta. Uskokaa tai älkää, mulla on jopa oma virveli! Joten vaikka oonkin päälle päin tällanen hienohelma, mä rakastan luontoa sekä siellä liikkumista, olemista ja tekemistä.

vuorilampi lenkkipolku pitkospuut kuopio suomi luonto

Tiistaina palasin muuten töihin neljän viikon kesälomalta ja meninkin iltavuoroon - mä oon varmaan ainoa joka nautti töihin paluusta, koska yleensä kuulen siitä vain valitusta, hhe. Tajusin kuitenkin että oon palannut arkeen pikku hiljaa jo viime viikon aikana, vaikka mä olinkin vielä lomalla, mies aloitti työt jo viime viikolla. Oon nimittäin löytänyt itseni siivoamasta ja pesemästä pyykkiä hullunlailla, tehnyt muita arkiaskareita samaa tahtia kuin arkena, tehnyt raikkaita ruokaisia salaatteja ruoaksi ja olemme löytäneet itsemme miehen kanssa lenkkipoluilta lenkiltä usein. Just sellaisia asioita mitä arkena tulee tehtyä.

Mitä kesäisiä asioita teillä mahtui elokuuhun?
Joko siellä odotellaan innolla syksyä?

22 kommenttia

  1. Ihana postaus! Ja hei tiiän niin ton, kun porukka ihmettelee miten mä voin muka mennä johonkin metsään talsimaan yms. kun oon kuulemma niin kaupunkilaistyttö kuin olla voi :D Mutta siis koko pienen ikäni oon lähimetsässä leikkinyt, käynyt isän kanssa kalassa ja isovanhempien kanssa marja- ja sienimetsällä. Nyt aikuisena toi kaikki on valitettavasti vähän jäänyt, mutta luonto on mulle edelleen tärkeä. Ei mua metsään saisi telttaan nukkumaan, mutta rakastan yli kaiken ihan vaan kävellä rauhassa metsäpoluilla :)

    Toi vohveliannos näyttää ihan älyttömän hyvältä! Ja ihana Pepe, hevoset kyllä on vähän pelottavia, varsinkin jos on itse noin pikkuinen<3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda <3 :) Hha joo, mahtavaa että joku samaistuu tuohon metsäjuttuun! :D Mulla sama juttu, nuo asiat ovat tosiaan vähän jääneet nyt kun ikää on tullut, ja lähinnä sitä vaan metsässä käy kävelemässä. Tänä vuonna kyllä haluan sieneen, mutta saa nähdä! :D Metsään telttaan nukkumaan, hmmm mä en sano koskaan ei, mutta tällä hetkellä ei iskisi :)

      Vohveli oli kyllä äly hyvää! Ja Pepen käytös hevosien lähellä oli kyllä melko huvittavaa kun päätä käänsi aina pois hevosten suunnasta, vaikka toinen pelkäsi tosissaan niin silti se jollain tasolla vähän hihitytti :D <3

      Poista
  2. Voi mitä ihania kuvia nuo kuvat susta, oot aivan mielettömän kauniina, kuten aina! <3 Tuo keltainen mekko on tosi suloinen, kuten ekan kuvan hamekin! :) Tuo belgialainen vohvelikin näyttää ihan taivaalliselta, vitsi mäkin haluan joskus noille suurmarkkinoille herkuttelemaan ja katselemaan :D Mä ainakin ootan syksyä jo innolla, ja oon alkanut taas teen suurkuluttajaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi muru, kiitos 8) ♥ Niistä molemmista tulee asupostausta myöhemmin, en vaan oo ennättänyt vielä julkaista niitä 8) Mekko on rakkautta kuten valkoinen hamonenkin <3 Nuilla markkinoilla kyllä kelpaa herkutella, käytiin toisena päivänä myös pizzoilla siellä! :D Teetä ehdottomasti, kun on jo niin viileitä iltoja <3 Toivottavasti syksy pysyisi pitkään lämpöisenä :)

      Poista
  3. Kuulostaa kokonaisuudessaan ihan älyttömän ihanalle kesälomalle Kata!<3 Oot tehnyt ihan hulluna kaikenlaista ja nää kuvat vaan oikein säteilee kesäfiilistä :') Tuo kuva susta tossa koivikossa <3<3
    Mun kesäjuttuja elokuussa on ollut piknik ja rantapäivä ja tottakai blockfest ;) Ehkä ihan inasen jo odotan kynttilöitä ja hyggeilyäkin sysksyssä<3
    Mukavaa viikonloppua sinne :-*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos Emilia ♥ :) Sullakin on elokuulle vielä mahtunut ihania kesäjuttuja, piknik jäi multa tänä vuonna kokonaan pois ja ei taidettu käydä kertaakaan, mutta toisaalta päästiin käväisemään tuolla laavulla ;) Rantapäiviäkään mulla ei tänä kesänä ollut kuin yksi, mutta noh kohta pääsee aurinkoa palvomaan vielä viikoksi ja kunnolla rannalle vieläpä :D Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinnekin <3

      Poista
  4. Ihana postaus ♥ ja aivan ihanat nuo kaksi asukuvaa, mikä kesäleidi ♥ Olisi kiva päästä itsekin joskus Kansainvälisille suurmarkkinoille, meilläpäin nuo markkinat ovat aika säälittäviä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3 Niistä tulee myöhemmin kunnon kuvat ja postaukset 8) Nuo markkinat ovat kyllä sellaset että kantsii käydä vaikka jos lähikaupunkiin sattuisi, kivan kesäreissun vois tehdä siinä samalla ;)

      Poista
  5. Ite voin samaistua niin tuohon et syksy vibat alko tulee elokuun puolella välin ja kynttilät ahkeraan palana ja muitaki sisustus valoja tullu kaapista kaiveltua :) Lomailu on kivaa ja mut tietyllä tavalla siinä alkaa kaivata sitä arkirutiinia sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ihana että jollain muullakin syttyi kynttilät jo elokuun puolvälissä! :D Mä en vielä sisustusvaloja oo kaivanut mutta pian varmaan tulee laiteltua sellaiset punotut pallovalot, etenkin kun olkkari ollaan saatu hieman uuteen uskoon :D Ja oikeessa oot, loma on ihanaa, mutta arkea kaipaa :)

      Poista
  6. Oooi miten ihana tuo keltainen mekko! <3 Todella kaunis! ^^ Täällä on myös kynttilöitä poltettu ja vähän mietitty syksyäkin. Hieman viileämmät kelit olisivat tervetulleita, täällä on vielä lämpöä riittänyt - tänään tosin tuuli kovasti. :) Luonto on kyllä ihana, mie tykkään kans seikkailla metsissä ja tutkia ympäristöä. Täällä maalla on kyllä kiva asua, kun metsää on omalla tontillakin ihan kiitettävästi ja pääsee eri reittejä + kohteita tutkimaan joko ihan pihasta tai tyyliin 20km säteellä. :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on aivan ihana, parempia kuvia tulee kyllä myöhemmin mekosta 8) Kiitoksia Milla <3 Lämpöähän riittää näköjään vielä hyvin, mutta on ilma jo vähän sellanen syksysen kolea :D Maalla asumisen hyvä puoli on tosiaan kun metsä lähellä. Mä pidän enempi kaupungin läheisyydessä asumisesta, mutta että metsään pääsisi melkein heti, kuten esim meillä nyt :) Ei tarvi kävellä kuin ehkä viitisen minsa akun pääsee upeaan Puijon metsään <3

      Poista
  7. Ihania juttuja Kata! <3 Mä odotan myös innolla noita Kansainvälisiä suurmarkkinoita, siellä on kiva käydä joka vuosi :) Mäkin rakastan luontoa ja ehdottomasti pitäisi useammin käydä luonnossa. Se rauhoittaa niin paljon mieltä! Ihania kuvia Kata susta, oot niin nätti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina <3 Joka vuotinen tapahtuma mikä tosiaan pakko nähdä ja kokea 8) Luonnossa kävely tosiaan rauhoittaa mieltä, siellä tulee kyllä mentyä usein <3 Ihana Niina, kiitos kauheesti ihanista sanoistasi taas <3

      Poista
  8. Ihana pieni Pepe ♡ ja voi vitsi, nyt harmittaa ettei me ehditty käydä missään metsässä kävelemässä tänä kesänä! Onneksi syksylläkin vielä ehtii, jos ehtii :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhi Pepe kyllä on :3 No mekin käytiin tuossa parisen viikkoo sitten eli melko syksyiset fiilikset tuolla jo oli, syksyisin on ihanampi lähteekin tonne metsälle kun ei esim helle paina päälle eikä oo niin paljon itikoita ;)

      Poista
  9. Ihaania juttuja! Tuo sun valkoinen mekko on upea ja sopii sulle ihan todella hyvin. Mun elokuu painottu melkein kokonaan metsässä oloon ja pieniin patikointiretkiin :D Syksyä odotan innolla, sillä se on ehdottomasti lempi vuodenaikani<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka :3 Se on itse asiassa hame ja toppi, mä oon kalastellu valkoista mekkoa koko kesän mutta tuloksetta, löysin sit hameen ja ihana että voipi yhdistellä näin että se toimii ns. "mekkona" ;) Ihana että sä oot ennättänyt koko elokuun jo patikoida ja oleskella metsässä <3 Syksyisinkin se on aivan ihanaa! :)

      Poista
  10. Ihana fiilistelypostaus, tuli jotenkin tosi hyvä mieli tästä! :) Itsekin alan pikkuhiljaa olla jo syysmoodissa, ja monena iltana on tullut jo sytytettyä ne kynttilät (miten tuo iltojen pimeneminen tulikin ihan yhtäkkiä?!) :D Tuo risteily kuulostaa kivalta, täältä meidänkin satamasta pääsisi mm. kanavaristeilylle tai jopa Viipuriin saakka, mutta tuossa ensimmäisessä on tullut käytyä viimeeksi joskus monta monta vuotta sitten. Nam, tuo belgialainen vohveli näyttää syntisen hyvältä - miksen itse syönyt sellaista noilla markkinoilla!! :D

    Kommenttini tulee hieman myöhässä, kun blogeja ei tosiaan ehtinyt viime viikolla lukea lähes ollenkaan, mutta anyways ihanaa syksyn alkua sinne Kata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tuuli :3 Tuntui tosiaan että pimee tuli ihan yhtäkkiä, hyvä etten oo ainoo jos tuntuu siltä! Missä lie horroksessa elänyt :'D Mä suosittelen tota kanavaristeilyä, aika kiva erilainen kesätekeminen jos ei oo ennen tullut käytyä tai edellisestä kerrasta on monia vuosia :) Ensi vuonna sit suosittelen tota voffelia markkinoilla, oli aika namskis ;P

      Kiitos että kommentoit, mäkään en aina ennätä pysyä blogien tahdissa, esim viime viikonloppuna en avannut konetta kertaakaan, kiitos kuitenkin ihanasta kommentistasi ja hyvää viikonloppua ;) <3

      Poista
  11. Olipa ihana postaus ja ihania kuvia! Tykkäsin erityisesti noista viimeisimmistä kuvista, joissa näkyy luontoa sekä grillailuhetkeä <3 Pakko myöntää, etten olisi ikinä uskonut, että olet käynyt isäsi kanssa kalastamassa, mutta en todellakaan tarkoita tätä pahalla! Olen vain ajatellut, että kalastaminen ei ehkä ole kaikkien juttu, mutta kiva tietää, että joku muukin kuin minä tykkää käydä isänsä kanssa kalastusretkillä aina välillä :')

    Mä olen kyllä niin innoissani tulevasta syksystä, koska pian päästään katselemaan ihania maisemia, kun tulee ruska-aika ja Halloweenikin on jo niin lähellä! Oikein ihanaa syksyn alkua sinne suuntaan ja anteeksi, että kommenttini tulee hieman myöhässä... On vain ollut niin ihania lomapäiviä, etten ole pahemmin ehtinyt tai edes jaksanut istua koneella lukemassa blogeja... Kaikesta huolimatta, ihanaa ja aurinkoista syksyä sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi <3 Noissa vikoissa on kyllä jo sellasta syksyn tuntua, että syksyn rakastajat saattaa tykästyäkin niihin näin kesän jäljiltä ;) Joo siis mä kävisin vieläkin isän kanssa varmasti kalassa jos olis mahdollista moinen :D Käydäänkin välillä ystävän kanssa nykyään :3

      Ruska-aikaa ja Halloweenia täälläkin jo ootellaan, on tää syksy ihanaa aikaa <3 Ja hei aina ei jaksa olla koneella, ymmärrän sen kyllä hyvin <3 Ihanaa syksyn alkua sinnekin kovasti <3

      Poista