Sisällön tarjoaa Blogger.

Älä tuomitse ulkonäön perusteella

Jokainen ihminen tekee johtopäätöksensä toisesta ensinäkemällä. Moni tekee perustelut ihmisestä sen kannalta, miltä hän näyttää. Se on ihan fakta. Mutta ihan oikeasti, kuinka moni on edes sitä miltä näyttää?

pohdintaa

Ensivaikutelma, mielikuva joka syntyy ihmisestä heti ensitapaamisella, eli tietysti se miltä näytät. Moni saattaa miettiä ihmisen ulkonäön perusteella millainen hän saattaisi olla luonteeltaan, koska on nyt tuon tyylinen ja päättää tulisiko kyseisen ihmisen kanssa toimeen. Mutta entäs sitten kun näin kivasti yleistäen suurin osa kansalaisista katsoo ulkonäön josta sitten vedetään kaikki maailman johtopäätökset millainen ihminen on kyseessä. Päätetään silloin tutustuuko tähän vai jättääkö tutustumatta. Mä olen sitä mieltä että ihmistä ei pidä tuomita heti ulkonäön perusteella. Ulkonäkö voi toki kertoa ihmisestä jonkin verran, muttei läheskään kaikkea ja vain tutustumalla paljastuu miltä sieltä kuoren alta löytyy. Saatat jättää ennakkoluulojesi vuoksi taakse ihmisen, josta voi tulla yksi lähin ystäväsi tai jopa ehkä kumppani.

Esimerkiksi minulle on muutamakin nykyinen kaverini tai ystäväni kertonut kuinka alussa luuli minun olevan nokka pystyssä kävelevä itserakas pintaliitäjä, koska pidän laittautumisesta ja pukeudun ja tälläydyn usein viimosen päälle. Jopa mieheni luuli minua täysin erilaiseksi ennen kuin tutustui minuun täysin - hän ei aluksi edes halunnut lähempää tuttavuutta tällä meinaan ihan kaverillista suhdetta. Wait... Minuun tutustuttiin ja olin ihan erilainen miksikä minua alussa luultiin. Me jopa päädyimme mieheni kanssa yhteen. Lainaten erään ystäväni sanoja, paljastuinkin erittäin rennoksi ja mukavaksi naiseksi ihan älyttömän oudolla huumorintajulla varustettuna.

älä tuomitse ulkonäön perusteella

Kirjoitan tätä tekstiä myös osittain itselleni. En siis tuomitse, mutta suoraan sanottuna saatan vieraksua ja pelätä eräänlaisen tyylin omaavia ihmisiä - sellaisia, jotka polki mua nuorempana alaspäin. Ja ajatella että siinä poppoossa oli myös täysin aikuinen ihminen mukana. Silti oon huomannut muutamien saman tyylin omaavan ihmisen olevan ihan jotain muuta mitä olivat he, jotka mua herjasi nuorempana. Oon tullut toimeen ja vieläpä ihan todella hyvin.

Musta on kurjaa, että tänä päivänä saan edelleen sanoa joillekin, että joku ihminen voi olla ihan erilainen miltä näyttää. Me ollaan kuitenkin aikuisia, eikö sen pitäisi olla itsestään selvää että ulkonäkö ei kerro kaikkea? Kyllä sitä edelleen on törmätty ajatuksiin "miten mä nyt tulen tuon kanssa toimeen, kun se on ihan erilainen kuin mä". Tuo on ihan puppua, koska kaikki ajatukset lähtee ihan sieltä omien korvien välistä. Ehkä vähän kliseisesti sanottuna, jos me kaikki nyt olisimme samanlaisia, samasta muotista veistettyjä, tulisimme varmasti paljon huonommin toimeen. Pyörin sellaisessa porukassa, jossa on ihmisiä joka lähtöön ja voin sanoa että ilmapiiri on oikeasti melko puhdistava, koska kaikki me ollaan erilaisia - tyyliltään kuin ihan luonteeltaankin.

pohintapostaus ulkonäkö

Muistakaa, että vain tutustumalla kunnolla voit nähdä ihmisen todellisen luonteen. Joku voi vaikka pukeutua rohkeasti, mutta on ujo kuin mikä. Toinen saattaa huolehtia kovasti ulkonäöstään, muttei välttämättä sisimmiltään ole pinnallinen ihminen luonteeltaan. Herkät ihmiset saattavat näyttää ulkonäöltään ihan muulta kuin herkiltä. Koskaan ei voi tietää! Ja lopuksi: En sano että kaikkien kanssa täytyisi tulla toimeen, ei tietenkään voi. Ei nyt kuitenkaan lähdetä siihen.

Arvostakaa erilaisuutta, ihan kaikissa muodoissa. Me ollaan kaikki ihmisiä!

Onko teille käynyt niin, että olette ajatelleet ettette missään nimessä voisi tulla jonkun ihmisen kanssa toimeen, mutta hänestä onkin tullut hyvä ystävä, sydänystävä tai jopa kumppani?
Ajatuksia sekä kokemuksia voi heitellä kommentteihin 


25 kommenttia

 1. Tosi hyvä postaus ja oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Monesti sen ulkokuoren alta voi löytyä mitä vaan sellaista mitä ei ajatellut löytävänsä ja musta on tyhmää arvostella ketään just esim ulkonäön perusteella. Koska minkä me sille voidaan miltä näytetään?
  Mä oon henkilökohtaisesti sellainen et oon tosi avoin ja voisin ystävystyä melkeinpä kenen tahansa kanssa. Ulkonäöllä ei ole mulle väliä vaan just sillä luonteen samanlaisuudella ja sillä tuleeko vaan toimeen.
  Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan mun puolesta, erilaisuus on rikkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että oot! Lähinnä ajattelin tässä ehkä tyylillisesti, jokainenhan voi vaikuttaa tyylillään miltä näyttää :) Mutta muuten siis ei, hankala selittää :') Mä myös lähden innolla tutustumaan uusiin ihmisiin, nykyään jopa uskallan sellaisiin jonka tyyliset mua nuorempana polki. Ehkä tosin hieman varauksella. :D Erilaisuus on tosiaan rikkaus <3 Kiitoksia Ella kommentista <3

   Poista
 2. Ihan jo toi otsikko kiteyttää mun mielestä kaiken oleellisen. Toisen tuomitseminen ulkonäön perusteella on älytöntä, vaikka varmasti kaikki ovat jossain vaiheessa elämäänsä niin tehneet. Tai jos eivät ihan tuominneet niin ainakin muodostaneet niitä tosi voimakkaita mielipiteitä. Ensivaikutelma kertoo toki paljon, mutta kun se ei tosiaan oo välttämättä lähelläkään sitä oikeaa totuutta eikä kerro kaikkea siitä ihmisestä. Tosi hyvä postaus ja mun mielestä aihekin on hurjan tärkeä :)

  Monesti huomaa, että varsinkin tosi kauniita ihmisiä pidetään pinnallisina ja omaa napaansa tuijottavina nirppanokkina. Onkin ihan hauska huomata, miten sitten jossain vaiheessa ihmiseen tutustuttua porukka sanookin että "sehän on tosi mukava, kiltti ja rento tyyppi!" vaikka aluksi on luultu ulkonäön perusteella jotain ihan muuta :D Mun exää esimerkiksi monet piti tosi ylimielisenä, kun hän oli ulospäin sellanen tosi chilli ja "cool" tapaus, minkä monet tulkitsi ylimielisyydeksi. Tosiasiassa kyseinen mies on yksi ymmärtävin, kiltein ja läheisiään rakastavin ihminen ketä oon koskaan tuntenut. Niin kaukana ylimielisestä, kun vain voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Otsikkoa mietin pitkään, koska aattelin sen olevan ehkä vähän liian suora ja sellainen että ymmärretäänköhän mitä ajan takaa :D Jokainen meistä sen on jossain elämänsä aikana tosiaan tehnyt, sekin on fakta. Onneksi oon kasvanut siitä, toivottavasti tämä postaus saa jotkut ajattelemaan myös asiaa.

   Joo tuo on myös totta, kauniita ihmisiä pidetään hyvinkin pinnallisena ja omaan napaansa tuijottavina. Vähän niinkun toi sun exäsi tapaus. Oma olemus ja sellainen ulkonäkö mille ei ehkä voi mitään, antaa myös hyvin paljon ennakkoluuloja tai jotain... mutta myös tyyli vaikuttaa kovasti siihen. Ihanaa pohdintaa sulla aiheesta, kiitos Linda että jaoit myös kokemuksia! <3

   Poista
 3. Ihana postaus, samoja mietteitä on ollut myös täällä - miuta eräs kuvasi timantiksi, sillä kuulemma ensivaikutelma oli todella kova, välinpitämätön ja pinnallinen, mutta kun pääsi tutustumaan muuhunkin kuin kuoreen, niin vaikutelma olikin päinvastainen ja hän sanoi, että olen hienoimpia ja empaattisimpia ihmisiä, joihin hän on tutustunut. Tämän yritän muistaa aina välillä, kun osa ihmisistä saattaa tulkita alussa hiljaisuuden tai ujouden ylimielisyydeksi. :) En kovin helposti päästä enää nykyään ihmisiä lähelle, juurikin nuoruudessa ja nuorena aikuisena "saatujen" huonojen kokemuksien takia, mutta joskus joidenkin kanssa natsaa heti ja tutustuminen sujuu kuin luonnostaan. ^^ Sellaiset ihmissuhteet ovat kyllä parhaita, ulkonäköön tai luonteeseen katsomatta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :3 Mulla on ollut tämä postaus puolisen vuotta, ylikin, luonnoksissa. Nyt rohkaistuin julkaisemaan vaikka olin vieläkin sitä mieltä että pakko pimittää sitä tuolla. :D

   Ihana että jaoit myös tuon oman kokemuksesi. Sen olen huomannut just että jos pitää koroista ja kauniista vaatteista sun muista (kuten sinäkin) niin se saatetaan helposti leimata välinpitämättömäksi ja pinnalliseksi sun muuksi. Mä olen saanut usein samanlaisia sanoja jotka on sitten korjattu kun on muhun kunnolla tutustuttu :)

   Mä lähden usein tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta jos oikeasti huomaan vähänkin sellaista ettei musta pidetä, otan kovasti takapakkia, koska mullakin on huonoja kokemuksia menneisyydestä, varmasti meilllä kaikilla. Eihän noi ihmissuhteet oo koskaan ruusuilla tanssimista ja väkisinkin joku ei pidä jostain. :D Mutta tuollaiset kuvailemasi ihmissuhteet on kyllä parhaita, se kun natsaa jonkun kanssa heti, se on kultaa <3

   Poista
 4. Word! Oon niin samaa mieltä tästä. Ja oon itsekin kuullut että minustakin on ollut vastaavia ennakkoluuloja juuri laittautumisen ja pukeutumisen takia, mutta eihän ne kerro ihmisestä mitään!! Sisin on se joka merkitsee, ja on surullista miten ihmisiä tuomitaan ottamatta sisimmästä selvää. Toki, joskus osittain syyllistyn siihen itsekin, ainakin lievien ennakko-oletusten muodossa. Jokaisessa on niin paljon enemmän kuin se pelkkä pinta, ja moni ei sitä sisintään edes halua kaikille näyttää. Ja tunnistan itseni niin hyvin tuosta, että suhtautuu varauksella ihmisiin, jotka on joskus aiemmin kohdellut huonosti tai polkenut alaspäin..

  Loistava, ajatuksia herättävä postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas <3 Ihanaa että osu ja uppos ;) Se on niin outoa, mutta joo ehken se kun lähdet rohkeesti tutustumaan ja olet oma itsesi, niin aika pian noi ennakkoluulot kumoutuu, etenkin mieskavereiden kanssa oon sen huomannut :D Joidenkin naispuolisten kanssa myös, muttei kaikkien. :D Jokaisen uuden ihmisen kanssa saapi olla toki varpaillaan aluksi ja aika nopeasti huomaan uskallanko näyttää sen todellisen oman itseni - kaikille ei sitä tosiaan halua kuten sinäkin sanoit :) Ihanaa että sullakin heräs ajatuksia tästä, kiitos muru kommentistasi <3

   Poista
 5. Tosi loistava postaus! <3 Siis mullekin vastikään sanottiin, että mulla on just sellainen resting bitch face ja näytän kylmältä ja pelottavalta. Tulipa järkytyksenä, koska itse olen ajatellut olevani kaikkea muuta, etenkin helposti lähestyttävä ja lämmin ihminen! :D Ylipäätään ulkonäön perusteella musta on moni saanut aivan erilaisen kuvan mitä olen. Ja toisaalta myös itsekin teen vahingossa päätelmiä ulkonäön perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia <3 Hha se on vaan joidenkin perusilme, ei sille voi mitään - kenenkään perusilme ei ole hymyilevä. Toki onhan niitä joiden perusilme on oikeesti pelottava ja jäätävä, tiedän sellaisiakin mutten siis oo itse vetänyt siitä mitään johtopäätöksiä ja heistä on useimmiten paljastunut erittäin hymyileviä ja herttaisia, kuten säkin varmasti oot :D Ja hei nyt tiedät omastakin kokemuksesta, älä enää sinäkään vahingossa tee päätelmiä noin, tutustutaan ensin ;)

   Poista
 6. Tosi hyvä postaus! Mä tiedän, että mua pidetään pinnallisena ulkonäön takia, koska pidän hameita ja korkkareita. Samasta syystä on jonkun kerran luultu, että oon väkivaltaisessa suhteessa, koska eihän kukaan pidä hameita, ellei joku pakota! Viimeisen kohdalla nauroin niin, että vattaan sattui. Tuntuu omituiselta vetää noin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä ihan vaan ulkonäön perusteella. Jos nyt ite mietin omia ajatuksia, niin aika paljon rajoittuvat juuri siihen, että onkohan toi hirbeen negatiivinen, kun sillä on noin paljon mustaa päällä. Jälkikäteen aina miettii, että kuinka tyhmiä tuollaiset ajatukset on!

  Jos jättäisi tutustumatta ihmisiin ensmäisten ajatusten takia, niin kuinka paljon ihania ihmisiä olisi jäänyt tuttavapiirin ulkopuolelle. Ainakin itselläni olisi jäänyt niin parhaan ystävään ja mieheen tutustuminen hoitamatta, jos olisi ennakkoluuloja kuunnellut.

  🖤:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, miten nuo helmat ja korot oikeesti voi antaa lähes kaikista sellaisen kuvan :D Tähän on törmätty niin usein :') Ja mitäh, tollasta en oo koskaan ennen edes kuullut, mitä ihmettä!! :D En tiedä mitä tossa on sit ollut, mutta tuntuu ettei oo enää edes mitään ennakkoluuloja vaan silkkaa kateutta tai huhujen levittelyä - ehkäpä just niidne ennakkoluulojen vuoksi tosin :D Ainakin mun korvaan se kuulostaa siltä! Ihanaa että sielläkään on löytynyt esim kumppani vaikka ennakkoluuloja on aluksi ollut <3 Kiitos tuhannesti kommentistasi ja siitä että jaoit kokemuksiasi <3

   Poista
 7. Todella hyvä postaus Kata! <3 Tykkään kovasti sun pohdintapostauksista, osaat kirjoittaa hyvin ja sulla on hyviä ajatuksia :) Itse olen samaa mieltä sun kanssa, ulkonäön perusteella ei kannata tuomita! Muakin on monesti sen kautta tuomittu tai kuviteltu erilaiseksi kuin sitten olenkaan :D Oon itsekin siihen joskus sortunut, mutta oikeasti kannattaa vain tutustua ihmisiin rohkeasti ja avoimesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Niina, oon yhtä hymyä sun kommenttisi takia ja olen iloinen että oon viimein uskaltautunut näihin postauksiin jossa kerron mielipiteitä ja ajatuksiani syvemmältä 8) Tosiaan jokainen meistä on varmasti sortunut siihen, mutta kannattaa muistaa tosiaan se että rohkeasti ja avoimesti tutustumaan jos seuraavalla kerralla meinaa niin tapahtua että sortuu ;)

   Poista
 8. Tää oli tosi hyvä postaus ja oon täysin samaa mieltä :) Osaat hyvin pukea ajatuksia sanoiksi, mulla on vielä sen kanssa vähän ongelmia ja saatan olla mielipiteiden kanssa tosi kärkäs :D oon huomannut, että itse vedän omat johtopäätökseni ihmisten ulkoisesta olemuksesta, mutta en anna sen kuitenkaan estää tutustumista. Mulla ehkä se ensivaikutelma vaikuttaa eniten ja se tosi harvoin enää muuttuu, vaikka antaisikin mahdollisuuden ihmiselle :D
  Oon myös huomannut, että mut kuvitellaan ihan erilaiseksi ihmiseksi kuin oikeasti olen ja aika harva uskaltaa edes lähestyä mua :D Veikkaa, että siihen vaikuttaa mun koko aikainen nyrpeä ilmekin jonkin verran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jasu :) Yhtä hymyä oon sinunkin kommenttisi jälkeen, kiitoksia <3 Tuo on hyvä, vaikka saatatkin vetää omat johtopäätöksesi ihmisestä niin et silti anna sen estää tutustumasta, toi on todella hyvä juttu :) Moni kun saattaa jättää tutustumatta! Hha mulle on joskus myös sanottu että mullakin ois nyrpeä ilme ja sen takia olisin vaikea lähestyttävä - okei saattaa joskus ollakin jos on vaikka esimerkiksi väsynyt :D Ei kenenkään perusilme oo "hymy korvissa" :D

   Poista
 9. Wow mikä postaus ja täyttä asiaa! Olisin voinut itse kirjoittaa tämän niin samoilla linjoilla olen sinun kanssasi!
  Mun yksi hyvä ystävä kärsii "resting bitch" naamasta ja, koska hän on muutenkin aika "kovan" näköinen muija pitkine jalkoineen ja tatuoitujen käsivarsien kanssa niin saan usein kuulla muilta tutuiltani "olipas se sun kaveri mukava, vaikka oli niin kovan näköinen". Ystäväni on tottunut tähän ja on jopa kerran joutunut työpaikalla juttelemaan pomon kanssa, kun pomo luuli, että hän ei viihdy työpaikalla, koska "naama oli myrtsi". Hän on yksi rakkaimmista ja iloisimmista ystävistäni ja todellakin kiteyttää sen, ettei ulkonäön perusteella pidä tuomita! :D

  Hyvä kirjoitus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Siiri! :3 Mahtava kuulla että oot samoilla linjoilla ja ihana että jaoit myös tuon! :) Tosiaan mullakin on yksi "kovan" näkönen kaveri mutta on sisimmältään oikein mukava ja ihana, eli tiedän täysin mistä puhut ;) Kiitoksia kommentistasi <3

   Poista
 10. Todella hyvää pohdintaa Kata! :) Olen asiasta ihan samaa mieltä, että ihminen voi olla sisimmiltään täysin erilainen miltä ulkoapäin näyttää. Olen myös onneksi itse kasvanut kyseisestä ajatuksesta eroon, että en voisi tutustua joihinkin ihmisiin koska he näyttävät tietynlaisilta, koska ulkonäkö ei tosiaan kerro puoliakaan siitä millainen olet! Nuorempana kun omasin heikomman itsetunnon, niin pidin etenkin erittäin kauniita ihmisiä uhkana, mikä on ihan typerää näin jälkikäteen ajateltuna, sillä jokainen on kaunis omalla tavallaan :D Toki edelleenkin ulkonäkö kiinnittää uudessa ihmisessä ensimmäisenä huomioni, mutta se ei enää määrittele sitä, keneen haluan tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuuli :) Sama juttu, oon tosi iloinen että oon itsekin kasvanut siitä ajatuksesta eroon, sillä mäkin olen tietysti nuorempana ollut sellainen. Ehkä lähes suurinosa on? Ja kyllä, sama juttu ton itsetunnon kanssa, nuorena oli mullakin huono itsetunto ja kauniit ihmiset suorastaan pelottivat :D Tietysti ulkonäkö antaa ensimmäiset ajatukset ihmisestä, mutta ei määrittele sitä haluaako tutustua :) Ihanaa pohdintaa Tuuli sultakin, kiitos <3

   Poista
 11. Tämä oli kyllä erittäin ihana postaus, kiitos että kirjoitit ja julkaisit tämän! <3 Mä olen miettinyt samoja asioita ja halunnut kirjoittaakin tästä aiheesta, mutta jostain syystä en ole osannut luoda ajatuksiani kunnolla sanoiksi. Sä kuitenkin kiteytit sekä omat että myös minun ajatukseni tässä tekstissä, joten kiitos myös siitä.

  Olen itsekin välillä ennakkoluuloinen, kun näen toisen ihmisen. Kyse ei ole kuitenkaan aina siitä, että arvostelisin toisen osapuolen pukeutumista tai ulkonäköä, lähinnä saatan miettiä ITSEÄNI; mitä tuo henkilö minusta ajattelee? Mitähän muut ajattelevat minusta, kun en ole samanlainen kuin muut, vaan lähinnä massasta erottuva, animea katsova "nörttityttö"?

  Moni on kyllä sanonut mun olevan täysin erilainen kuin millaisen kuvan on musta ensinäkemältä saanut, ja voin itsekin myöntää, että näin on muutamien ihmisten kohdalla käynyt. Vaikka mietin paljon muiden mielipiteitä itsestäni, olen myös ollut ennakkoluuloinen muista. Muistan kun nykyisen, erittäin tärkeän työkaverini kanssa olimme samassa koulussa, mutta eri luokilla. En ikinä kuvitellut, että meistä tulisi näin läheisiä, mutta niin siinä kuitenkin kävi, ja olen siitä erittäin kiitollinen; onnellinen. Ja olemme kuitenkin niin erilaisia; mutta silti tulemme hyvin toimeen.

  Tietysti kiinnitän vieläkin huomiota muiden ihmisten ulkonäköön, mutta se ei todellakaan määrittele sitä, haluanko tutustua kyseiseen henkilöön vaiko en. Kiitos kuitenkin tästä postauksesta, jokaisen tulisi lukea tämä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Emmi <3 Mä toivon että kirjoittaisit itsekin tästä, olisi hauska lukea sunkin ajatuksia enemmän tästä asiasta, vaikka hyvin kommenttiisikin kirjoitit :)

   Mullakin on joskus ollut noita samoja ajatuksia, että mitä jotkut aattelee musta. Mutta pitäis muistaa unohtaa nuo ajatukset, mä en ainakaan välitä nykyään mitä muut ajattelee minusta, koska oon hyvä just tällasena, just kuten säkin. <3

   Ja hei, mä luen mangaa, katson animea, mutta se ei näy ulospäin ;) Nuorempana se näkyi enempi. Sen takia tiedän hyvin mistä puhut, koska muistan itsekin kuinka meitä "lytättiin" sen takia koska oli ns. erilainen nuori :D En tiedä nykyään kun on ikää tullut, kun se osa musta ei näy ulospäin. Sen vaan muistan että moni ei oikein ymmärtänyt sitä jos luki mangaa ymmä ym ja sen vuoksi oli "outo".. Aij että, tästäkin vois niin kirjottaa kokonaisen postauksen :D

   Ja hei sullakin on siis kokemusta siitä että joku jonka kanssa et ikinä olis kuvitellut tutustuvasi, onkin nyt läheinen sulle. Tuo jos mikä kertoo että ei pitäis kuunnella niitä ennakkoluulojaan ;;) kiitos ihanasta kommentistasi, oli oikein ihana lukea sun ajatukset tästä <3

   Poista
 12. olipa hyvä teksti kata!! Mä oon monesti kuullut että musta on aatellu että oon ihan erialinen, monesti juuri sen mukaan mitä oon pukeutunut. Nuorempana sitä varsinkin tuli helposti oltu saman tyylsiten ihmisten kanssa, mutta nykyään mulla on paljon erityylisiö ystäviä ja tuntuu että kun kaikki on omalla tavalla erialisia nii kaikki täydentää aina jotain nporukkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! :3 Sitä tosiaan voi yllättyä ihmisestä. Se on toisaalta hauska kuulla mitä itsestä on ajateltu ensinäkemältä :') Onneksi sielläkin on nykyään ystävää ja kaveria ihan jokaiseen tyyliin, kyllä se vaan täydentää ;)

   Poista
 13. Aamen! Mun mielestä ei voi korostaa liikaa, että ulkonäkö voi pettää. Ja siis myös nimenomaan pettää sen ekan negatiivisen mielikuvan kun totuus onkin jotain paljon positiivisempaa. Elämä ois tosi pinnallista, jos kaikki vaan tutustuisivat toisiinsa ulkonäön perusteella hah :)

  VastaaPoista