Sisällön tarjoaa Blogger.

Palautteet bloggaajille - ne ovat tärkeitä

Ajattelin taas tulla jakamaan teille hieman ajatuksiani. Sain tässä hiljattain nimittäin kommentin postaukseeni jossa valittelin että into ja inspiraatio ovat hukassa, kommentissa mainittiin kuinka lukijallakin katosi into lukea blogiani koska lopetin kommentteihin vastaamisen. Järkytyin. Tartuin tähän välittömästi sillä itse en mieli lukea blogeja joissa itse bloggaaja ei vastaa lukijoiden kommentteihin.

Eka asia kommentin tullessa mietin "Mitä? Oliko tuo kommentti tosiaan mulle? Mulle, joka pitää omiin kommentteihin vastaamista yhtenä tärkeimpänä juttuna bloggauksessa. Minä, joka aina vastaan - tai niin mä uskallan väittää." 

kahvila houkutus kuopio

Mulle tuli tuosta kommentista todella paha mieli, ei siksi että se olisi ollut pahansävyinen tai törkeä - päinvastoin se oli hyvää, kehittävää palautetta josta olen todella kiitollinen. Sellaista jota haluankin. Tuo kommentti itse asiassa avasi silmäni. Tajusin että olen laiminlyönyt yhtä bloggaamisen osa-aluetta, jota olen aina pitänyt yhtenä tärkeimpänä asiana bloggaamisessa. 
Uskallan siis väittää että tuo ei ole täysin totta, sillä minähän vastaan kommentteihin, tosin jälkijunassa ehkä. Saatan vastata postauksien kommentteihin heti seuraavana päivänä, sitä seuraavana, tai silloin kun olen postannut uuden postauksen - tajusin että siihenkin saattaa jopa mennä viikkoja, ei hitto, ihan hävettää!

Mun on pakko myöntää että kesällä mulla jäi parista postauksesta kommentteihin vastaamatta - tästäkin sain palautetta erästä toista kautta! Siihen ei pitäisi heittää minkään sortin selityksiä kiireistä, vuorotyöstä, muusta elämästä tai sen semmoisista. Aina on aikaa vastata kommentteihin jos sulla on kerta aikaa postata tai lukea muiden blogeja. Mä itse pistin nuo kaksi edellä mainittua juttua kesällä kaiken edelle - myös sen omien kommentteihin vastaamisen edelle - pidin niitä tärkeimpinä. No se oli väärin.
Kesäisin melko monella ei ole aikaa istua koneella niin paljon mitä muina aikoina, sen vuoksi blogikin hiljenee, sen vuoksi kommentteihin vastaaminen mulla jäi taka-alalle ja niihin vastaaminen vain venyi ja venyi - muutaman jäi vastaamatta kuten sanoin.

autumn syksy vaahteranlehti
 
Tänä vuonna olen tainnut muutenkin olla epäaktiivisempi blogimaailmassa. Alkuvuodesta elämänitilanteeni muuttui täysin, voisin väittää että heti tammikuussa.. Yleensä en jaa mitään sen kummempia henkilökohtaisuuksia tarkasti, mutta menköön nyt. Erohan mulle tuli 4-5 vuoden suhteesta huhtikuussa, mutta voin nyt myöntää että se alkoi vaikuttamaan muhun jo alkuvuonna. Tämä siis vaikutti myös koko bloggailuun, niin postauksiin kun muiden blogien lukemiseen, siis koko pakettiin mikä kuuluu bloggaamiseen.

pihlajanmarjoja

Postauksen aiheena ei pitänyt olla kuitenkaan tämä kommentti, vaan se että palautteet on meille bloggaajille todella tärkeitä. Tuokin kommentti sai minut tajuamaan sen pienen todellisuuden. Antakaa siis ihmeessä niiden ruusujen rinnalle hieman niitä risuja, kehittäviä palautteita. Muistakaa kuitenkin että rakentavalla palautteella on rajansa ja ne erottaa aika helposti piikittelevistä ja naljailevista sävyistä. Palautteiden avulla kehitymme.

Pidän itse tätä harrastusta todella tärkeänä, haluan kehittyä tässä vaikken tällä mitään sen suurempaa haekkaan. Sen vuoksi aion nyt tarttua tähän saamaani palautteeseen ja pistän kommentteihin vastaamisen ykkössijalle, kuten se oli bloggauksen alkutaipaileillakin. Ja arvatkaas mitä? Taas kerran mua pelottaa painaa tuota kuuluisaa "Julkise"-nappia kun kyseessä on postaus joka sisältää paljon tekstiä, sekä niitä mielipiteitä joita olen ujo jakamaan "suurelle yleisölle".

Mitä mieltä olitte näistä ajatuksistani?
Bloggaajat! Vastaillaankos siellä kommentteihin ja pidetäänkö sitä ykkössijalla bloggailussa?

~ Kata ~

36 kommenttia

 1. Jälleen kerran hyvä postaus, avasi silmät. Miusta oot kyllä vastaillu kommentteihin ihan hetkessä, paljon nopeammin kun mie muistan vastata omiini. Pelkkiä ruusuja siis tältä suunnalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että sielläkin tämä postaus herätti ajatuksia:) Minun mielestä säkin vastaat kyllä hyvässä ajassa blogisi kommentteihin! Ihan ymmärrettävää että sitä ei ihan hetkessä välttämättä pääse koneelle vastailemaan, kunhan vaan vastaa eikö:)

   Poista
 2. Mahtava postaus ja tosi tärkeestä aiheesta<3 Hyvä kun uskalsit tämän julkaista, sulla on tosi fiksuja ajatuksia ja hyviä mielipiteitä! :) Oma elämäntilanne vaikuttaa totta kai hurjasti siihen bloggaamiseenkin ja se on ihan ymmärrettävää, mutta mä en itse oo kyllä koskaan kokenut, ettet sä esimerkiksi vastaisi kommentteihin :) Itsellekin se homma on tärkeetä ja vaikka en aina välittömästi samana päivänä niihin vastaakaan, pyrin kuitenkin niin tekemään mahdollisimman pian. Mä tuskin edes lukisin blogia, jonka kirjoittaja ei vastaa kommentteihin, sillä mun mielestä se on ihan itsestään selvää, että niihin tulee vastata :D Vaikka sitten pienellä viiveellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hyvin tärkeä aihe tämä! Tällaiset kommentit saa oikeasti lisää rohkeutta julkaista näitä omia mielipiteitä ja ajatuksia asioista jotka varmasti puhuttaa useita, kiitoksia Linda ♥ Tosiaan parempi vastata hieman ehkä myöhään kun ei milloinkaan, eikö. Mahdollisimman pian kuitenkin kuten sanoit. Tosiaan tuo on itsestään selvää, että täytyisi vastata. Ethän sä jätä vastaamatta esimerkiksi tekstiviesteihin, s-posteihin tai sen semmoisiinkaan. Voikohan nuihin edes verrata, anyway varmaan tiedät mitä ajan takaa?:D

   Poista
 3. Asiateksti! :) Mä olen itse aina tutkinut uusista blogeista sen, miten bloggaaja vastaa kommentteihin. On ihan älytöntä, että jotkut bloggaajat ei käytä hyväkseen blogiensa suurinta kommunikointikanavaa :/ Tuntuu turhalta kommentoida jos kommenttiin ei saa vastausta. Mä ymmärrän omalta osaltani myös sen, että vastailu laahaa, joskus elämässä on vaan törkeämpiä asioita kuin bloggaaminen, mutta toisaalta ihmettelen jos monen postauksen kommentteihin ei ole vastattu. Tossa vaiheessa lähinnä mietityttää, että kumpi lopulta on tärkeää: kommunikointi lukijoiden kanssa vai postaustahti/julkaiseminen. Jokaisella kuitenkin tapansa ja lähtökohtaisesti ei pieni viive mitään haittaa, ainakaan erittäin hyvästä syystä kuten sulla :)

  P.s Ihana lukea sun blogia taas, oma bloggaustauko väntyi samalla seuraustauoksikin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos!! ♥ Tuolla vastaustyylilläkin on varmasti osansa asiaan, jos esimerkiksi vastaan pitkällä tyylillä johonkin ja saan vastaukseksi vain "kiitos kommentistasi" tyylisen vastauksen niin tuntuu vähän ihmeelliselle, näitäkin on. Musta tuntuu että itse vastailin joskus kiireellä todella lyhyesti ja kadun sitä, siksi nykyään myös aion vastata kommentteihin vain kun on oikeasti aikaa paneutua asiaan. Ymmärrätköhän mitä ajan takaa:D
   Tuo on tosiaan että vastailu saattaa laahata kun elämässä on paljon tärkeimpiäkin juttuja, mutta tosiaan kuten sanoit on ihme jos monen postauksen kommentteihin ei ole vastattu, sitten tuntuu turhalta itse heittää kommenttia.
   Mielestäni niin kommunikointu kuten postausitahti on omalla tavallaan tärkeitä asioita. Moni haluaa useasti luettavaa, itse oon huomannut että jos on ollut pitkä väli postaamatta niin lukijoita katoaa, jännä juttu! :D En ota siitä kuitenkaan stressiä:) Postaan kun ehdin ja jos se ei riitä, niin olkoon. Karusti sanottu mutta totta:/
   Ihana muuten että olet palannut blogimaailmaan, mä ajan kanssa aion mennä selaamaan uuden blogisi, en ole ehtinyt ja kylläpä harmittaa! Käyn nyt kuitenkin lisäämässä sinut lukulistalleni heti, sillä kuten sanoin viime blogissasikin, olet yksi lempparibloggaajani 8) ♥

   Poista
 4. Tää oli kyllä hyvä postaus! Mua ihan hävettää kun on viime aikoina vastannut niin epäaktiivisesti oman blogin kommentteihin ja en ihmettelisi yhtään että joku siitä jotain sanoisi (tai on itseasiassa sanonutkin). Pitäisi panostaa kyllä kaikkiin bloggailun osa-alueisiin samalla tavalla :) ihanat muuten nämä kuvat tässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava että pidit Viivi, kiitoksia! :) Joo mulla oli sama fiilis varsinkin kun tuon kommentin sain, en vissiin ottanut opikseni ekalla kerralla kun sain palautetta siitä että muutamiin postauksiin en ole vastannut kesän aikana, pitää varmaan kaivella nekin postaukset ja käydä vastaamassa vaikka onhan siitäkin aikaa:/ Moni kuitenkin selaa vanhoja postauksia, haluan vastata niihin:D
   Olet oikeassa että kaikkiin bloggailun osa-alueisiin pitäisi panostaa samalla tavalla, mutta ei slle mitään että kun muu elämä heittelehtii niin blogiasiat saattaa unohtua, onneksi on näitä kommentoijia vielä jotka muistuttelee asiasta, olen kiitollinen hänellekin joka kommentoi ja muistutti mua että vastailehan kommentteihin!:)

   Poista
 5. Hyvä postaus. Itse en jaksaisi lukea blogeja, joissa bloggaaja ei vastaa kommentteihin. Ihan sama kuinka hyvä blogi muuten olisi. Mä en odota, että kommentteihin vastataan saman tien, mutta tärkeintä on että niihin vastataan vaikkakin siihen menisi muutama päivä. Itse pyrin vastailemaan blogini kommentteihin enintään parin päivän viiveellä. Toki elämäntilanne vaikuttaa blogiaktiivisuuten, sen varmasti ymmärtää jokainen lukija. Sulla on muuten tosi kiva blogi. Mä en ole varma, että oletko mun lukulistalla, mut jos et ole, niin käyn heti lisäämässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sanna! Mäkään en tosiaan odota että kommentteihin ollaaan vastaamassa heti, onhan muutakin elämää tietysti jokaisella. Mutta tosiaan kunhan niihin vastaa!:D Itseäni tosiaan hävettää etten ole muutamiin kesän postauksiini vastannut ja kesällä olin todella epäaktivinen kommentti osa-alueella. Nyt otin opikseni ja mukavaa että tämä ehkä muistutti hieman muitakin:) Ja niin, elämäntilanne vaikuttaa kaikkeen bloggauksessa, sen tosiaan ymmärtää varmasti jokainen:) Kivaa että tykästyit blogiini ja päädyit lukemaan. Mäkin kurkkasin hieman blogiasi tänään aamulla ja se vaikuttaa seuraamisen arvoiselta joten klikkasin myös itseni lukijaksi;) Meikkileikit on mun mieleeni! ♥

   Poista
 6. tosi hyvä ja ajatuksia herättävä postaus! ihana lukea näitä sun ajatuksia enemmänkin, rohkeasti vaan ♥ mulle kommentteihin vastaaminen on tärkeää - se että itse vastaan, ja se että mun lukemissa blogeissa vastataan. sainkin just hetki sitten kivaa kommenttia siitä, miten kauniisti vastailen kommentteihin :) ja niihin on kyllä kiva panostaa! mutta ymmärrän myös tuon toisen puolen niin hyvin.. mullakin on joskus vastailu viivästynyt, jopa viikkoja. ja se on aivan ymmärrettävää, ja yritän olla syyllistämättä itseäni siitä. pääasia että joskus vastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että sielläkin tämä jäi mielenpäälle jos noin voisi sanoa:') ♥ Tuollaiset tsempit saa oikeasti rohkeutta julkaista tällaisia jatkossakin, se saa myös innostumaan tämäntyylisistä postauksista enempi!:)
   Sinä tosiaan vastaat todella kauniisti kommentteihisi, minun täytyisi niin ottaa sinulta oppia. Oot sä kyllä yksi mun suosikkinblogaajani en voi muuta sanoa, ihailen sua valtavasti ♥
   Elä tosiaan syyllistytä itseäsi että kommentteihin vastailu venyy, mä itse asiassa pyörin omantunnontuskissa kun en kahteen päivään ehtinyt vastata edellisen postauksen kommentteihin ja tänään viimein pääsin vastaamaan niihin. Nyt kun sain tähän postaukseen kommentteja niin tajusin että stressasin kaksi päivää turhaan kun en ehtinyt niihin edellisen poustin kommiin vastata, tosiaan ajan kanssa kunhan ei veny monen moneen viikkoon se vastailu! Pääasia tosiaan että joskus vastaa, kuten sanoit:)

   Poista
 7. Todella hyvä postaus ja ihana miten avasit omia ajatuksia tämän aiheen kanssa. Ja oot muuten hurjan kaunis tuossa kuvassa! <3 Mut tosiaan mie itse kanssa katon blogeista et vastaako bloggaaja kommentteihin vai ei, jos ei niin todennäköisesti en viitsi kommentoida ja saatan myös ko. blogin unohtaa kokonaan. Ei tavallaan ole tarttumapintaa, jos tiedät mitä tarkoitan. Kommentteihin vastaaminen kertoo siitä, että bloggaaja välittää lukijoistaan ja haluaa jakaa ajatuksia - miusta on ihana miten paljon tuolla miunkin blogissa on herännyt keskustelua useisiin postauksiin! :) Monesti lukijat tulee myös katsomaan vastaukset ja kommentoimaan lisää, se antaa uutta boostia bloggaamiseen ja saa välillä ajattelemaan eri suunnalta jotain asiaa. ^^ Parempi vastailla kommentteihin myöhemmin kun ei koskaan, mutta kuukausien tauko menee miusta jo vähän yli ellei ole erikseen tauosta ilmoitettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että pidit, minusta on tällaisissa postauksissa kiva lukea niitä oikeita esimerkkejä, postauksen otsikko tosin vähän ajaa harhaan kun tässä käsitellään kyllä enempi sitä kommentteihin vastailua, mutta noh se oli se palaute joten menköön nyt tuo otsikko. :D
   Tajuan tosiaan mitä ajat takaa tarttumapinnalla, onhan se ihana että postaus herättää muissa ajatuksia ja lukijat kommentoi, mutta jos postaaja ei vastaa kommentteihin niin se tuntuu hieman välinpitämättömältä mielestäni eikä ainakaan saa minua todennäköisesti kommentoimaan uudelleen. Ja jos tosiaan lukija tulee katsomaan vastauksen ja kommentoi lisää niin kyllä se antaa uutta boostia ja tuntuu että tosiaan ollaan mielenkiinnolla lukemassa! Ihana fiilis ♥ :)

   Poista
 8. Toki jokainen tekee itse päätökset oman bloginsa suhteen, mutta kyllä mää oon samaa mieltä siitä, että into lukea blogia (ja varsinkin) into kommentoida on kyllä koetuksella, jos bloggaaja ei ikinä vastaa kommentteihin. Omalla kohdallani näen sen just noin kun sanoit - jos on aikaa postailla niin on oltava myös aikaa vastailla! :)

  Kyllä mää sen ymmärrän, että aina ei ehdi vastailla pian tai joskus unohtui kokonaan. Mutta itse en kyllä osaisi jättää vastamatta :) ihan vaikka siitä syystä, että tiedän kuinka kivaa on saada kommentteja ja haluan todellakin kiittää kommentin jättäjää vastaamalla. Tuskimpa ketään huvittaa säännöllisesti toista ilahduttaa kommenteilla, jos ne näyttävät menevän kuuroille korville :) sellainen olohan siitä helposti tulee.

  Mutta kuten kaiken muunkin kanssa - jokainen bloggaaja saa musta päättää omat sääntönsä itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm tuo on kyllä täyttä asiaa myös, se että jokainen bloggaaja päättää ja laatii omat sääntönsä. Mielestäni kommentointi puolin toisin sekä vastailu niihin on tärkeää ja kuten Patricia kommentoi alempana, tärkeä vuorovaikutus. Kukapa bloggaaja ei pitäisi vuorovaikutuksesta? Tietty on niitä jotka eivät esimerkiksi pidä kommenttointia mahdollisena, se on fine, mutta jos pitää niin se tarkoittaa että todennäköisesti haluaa kommenttia ja vuorovaikutusta, miksi siihen ei sitten vastata jos sitä haluaa? Nää on näitä suuria kysymyksiä:')

   Joo tosiaan elämä kun heittelee meitä kaikkia silloin tällöin niin täytyy muistaa että saattaa joskus lipsua ja ehkäpä jopa unohtaa, sen ymmärrän ja varmasti moni muukin:) Ja tosiaan itsekin haluan kiittää kommentoijaa vastaamalla mutta haluan myös keskustelua aikaan joten tietysti haluan myös vastata, en pelkästään kiittää ja niin edelleen:)
   Mutta hei todellakin, täytyy muistaa myös mitä sinä sanoit, jokainen bloggaaja saa päättää omat sääntönsä, eihän se tietenkään ole sääntö että täytyy vastata. Se on jokaisen oma asia miten hommat hoitaa:)

   Poista
 9. Puhut niin täyttä asiaa! Kyllä se palautteen antaminen on bloggaamisessa yks tärkeimpiä puolia :) Mä oon ainakin huimasti kehittynyt vuoden aikana kritiikin ja palautteen myötä, mikä on ihan mahtava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että olet tuota mieltä:) Se on mahtava että sä olet kehittynyt siinä, huippua! Mä itse saan harvoin kehittävää palautetta joten ehkäpä sen vuoksi otan siitä todella herkästi itseeni - tästäkin kehittävästä palautteesta tein tämän postauksen kun se tosiaan jäi vaivaamaan.

   Poista
 10. Todella hyvin kirjotettu postaus! :) puhut täyttä asiaa ja tunsin pienen piston myös itsessäni tuon kommentteihin vastailun myötä. Vastaan kyllä aina, mutta joskus saattaa venyä kolmeen neljään päivään..kamalaa kun sen ihan kirjoittaa. Joten parannetaas molemmat tapojamme ! ♡ ja rakentavaa palautetta on kiva saada! Täytyis oppia ite sitä jakamaan enemmän niiden kehujen rinnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Roosa! Mielestäni sä vastailet kyllä kommentteihin hyvää rataa, ei se mitään jos kommentteihin vastaamiseen menee se muutamakin päivä, ei sitä aina vaan ehdi! Itse en edes avaa bloggeria joskus kolmeen päivään joten mitenpä siinä sitten vastailisi kommentteihin:D Ei siis hätää!
   Tiedätkö mulle tuli mahtava fiilis että sain muutaman kanssabloggaajani funtsimaan kommentteihin vastailua ja miettimään tätä samaa asiaa.:) Pari taisi myös kommentoida että on myös ollut "laiska" tällä samalla osa-alueella:D Parannetaan tapojamme yhdessä ♥ Ja tuokin on aivan totta että täytyisi muistaa jakaa rakentavaa palautetta hyvän maun rajoissa niiden kehujen rinnalle. Sitä vaan ei itse aina ehkä tajua:D

   Poista
 11. Tosi hyvin kirjoitettu postaus Kata <3 Oma mielenkiintoni lakkaa myös melko nopeasti, jos huomaan ettei bloggaaja vaivaudu vastaamaan kommentteihin ollenkaan. Eri asia on sitten pieni viiveellä vastaaminen, sen kyllä ymmärtää varmasti jokainen, ja täytyy myöntää etten itsekään enää vastaile kommentteihin välttämättä heti vaan pienellä viiveellä.. Kommentointi puolin ja toisin on mielestäni se blogin suola, ja en siksi nää yhtäkään järkevää syytä sille, miksei kommentteihin vastattaisi laisinkaan :D Jokaisella on elämässään sellaisia hetkiä, kun blogi ei vaan tule ykkösenä ja haluaa suunnata ajatuksensa muihin asioihin, se on täysin ymmärrettävää :) Ja hei, miusta ainakin on hienoa että olet alkanut jakamaan myös vähän näitä syvällisempiäkin ajatuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee Tuuli, kiitos 8) ♥ Tuo on totta, mun mielenkiintoni voi lakata myös melko nopeasti siihen millä tavoin vastaa. Pitkän kommentin jälkeen pelkkä "kiitos kommentistasi" vastaus ei ole oikein makuuni, itse saatoin kiireessä (en noin lyhyesti) mutta samalla tyylillä vastata, voi minua ei näin ei näin... Tosin jokainen tyylillään, onhan sekin vastaus ♥

   Pienellä viiveellä vastaaminen ei haittaa, mutta tajusin että viikko on pitkä aika, jos on reissussa sen ymmärtää tai jos oikeasti elämä on kääntynyt päälaelleen ja ei ole avannut bloggeria sen aikana niin ymmärtää. Ja bloggaaja varmasti myös pahoittelee jos noin on käynyt. Jokaisella kun tosiaan on elämässä niitä hetkiä kun blogi ei tule top 3 joukossa, kuten sanoit.
   Kuten muille sanoin niin isot kiitokset teille kun tsemppaatte mua näihin syvällisempiinkin postauksiin. Mulle tulee into kirjoittaa lisää kun sanotte niin kauniisti ja taidatte pitää näistä ♥

   Poista
 12. Tosi hyvä postaus Kata!:) Näin alkuun haluaisin sanoa, että mun mielestä kaikkien on hyvä muistaa, että bloggaajilla on tosi paljon muutakin elämää kuin blogi. Eli ei kannata heti odottaa vastauksia kommentteihin jne. Mutta mä itse arvostan bloggaajissa sitä, että vastataan kommentteihin jossain vaiheessa ja sillee kunnolla :) Ja itse vastaan aina kommentteihin, joskus menee kyllä kauemminkin, mutta aina jossai vaiheessa. Ja kyllä kommentoiminen on osa bloggaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Niina ♥ Tosiaan parempi myöhään kun ei milloinkaan ja hyvä vastata mielummin silloin kun siihen on oikeasti aikaa eikä hätähousuna kuten minä joskus. Tai se ettei vastaa ollenkaan. Ja tuo on totta että bloggaaminen on paljon muutakin kun postauksien vääntöä. Kommentointi on osa sitä, iso osa!

   Poista
 13. Hyviä ajatuksia muru<3 Turhaan pelkäät julkaista näitä :) Mulla kans joskus veny kommentteihin vastailu ja oon ottanukkin tavaks, et vastaan heti, kun huomaan et niitä on tullut :) Sillon niitä ei kasaudu ihan kauheesti ja ei tuu semmosta et "En mä nyt kerkee" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aws kiitoksia Emilia ♥ Tuo on hyvä että sulla se on mahdollista, mä itse käyn välillä päivän mittaa julkaisemassa kommentit phonella joten siinä samalla ei ehdi alkaa vastaamaan. Pidän enemmän siitä että vastaan koneella rauhassa - sama pätee muiden blogien lukua ja kommentointia (poikkeuksiakin kyllä löytyy, silloin tällöin luen ja kommentoin phonella, mutta todella harvoin!). Mutta sulla on hyvä tapa, pidä siitä kiinni!

   Poista
 14. Oi, ompa kiva että kommenttini oli hyödyllinen! Mietin pitkään, kommentoinko kyseistä kommenttia ollenkaan, mutta selvästi kannatti :) Jos tuo kommenttini olisi jäänyt täysin ilman vastaustasi, olisin tuskin enää palannut tänne lukemaan. Olet arvokas bloggaaja, joka huomioi kritiikin ja ottaa opikseen. Suuri kiitos siitä. <3
  Tsemppiä bloggailun jatkoon, täällä vielä keikutaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli todella ihana että päätit kommentoida tuosta asiasta, suuri kiitos sinulle! Mukavaa että olet tuota mieltä. ♥ Ihanaa oli huomata että olit kommentoinut myös tähän ja vieläpä noin tsemppaavilla ja kauniilla sanoilla, kiitos <3 Ehdottomasti vaan aina kommenttia kehiin jos on joku juttu mikä pistää silmään, haluan oppia ja kehittyä. Ilman palautetta ei kehity. Saan todella harvoin palautetta että olen todella iloinen että joku uskaltaa sitä antaa:) Mulle lukijat ovat tärkeitä, valehtelematta yksi tärkein juttu tässä. Te saatte mut innostumaan tästä entistä enemmän:)

   Poista
 15. Hyviä ajatuksia <3 itse vastailen aina kommenteihin ja pidän sitä tosi tärkeänä vuorovaikutuksena :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Patricia! Se on kyllä yksi tärkein juttu bloggaamisessa ja sitä ei pidä unohtaa ♥

   Poista
 16. Olipa hyvä postaus! Itse yritän aina nopeasti vastata kommentteihin mutta välillä menee paripäivää sillä ei vaan tule käytyä koko blogissa jo on sellaista tekemistä mikä vaan menee blogin edelle! Ja palautetta on kyllä hyvä aina saada nii pystyy kehittymään, kunhan se on hyvällä maulla annettu:) ihania kuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava että siellä myös tykättiin.:) Joo tosiaan pari päivää ei haittaa ja siitä ei pidä ottaa stressiä, itsekään en välttämättä saata avata koko bloggeria kahteen päivään joten ei siinä pääse vastailemaan, jokainen varmasti ymmärtää ettei elämässä joka päivä ehdi koneella notkua. Mutta kunhan vastaa, eikö! Tosiaan ilman palautetta ei kehity, mutta kritiikki on annettava hyvän maun rajoissa:) Kiitoksia ♥

   Poista
 17. Tää oli tosi hyvä postaus Kata! <3 Avasi omatkin silmät, sillä oon ollut blogin kanssa aikamoisella hiljaiselolla ja vastasin tänään erittäin myöhässä joihinkin kommenteihin.. :s Ja kommentit on todellakin sellainen asia, josta itse olen erittäin kiitollinen. Tajusin myös, että itse kommentoin vain niihin blogeihin, joissa kommentteihin vastataan. Tärkeä asia kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Julia! ♥ Mahtavaa että säkin aloit funtsia tuota, mutta toisaalta sulla on ollutkin pieni blogitauko ja hyvästä syystä, ei sitä siinä vaiheessa varmaan ehdi edes ajatella kommentteihin vastaamista jos ei muutoinkaan avaa koko bloggeria ym. Mutta hei sinäkin sentään vastasit, parempi myöhään kun ei milloinkaan:)

   Poista
 18. Toi on miun mielestäni tärkeää, että bloggaaja vastaa. Itse lopetin yhden blogin lukemisen mikä oli muute kiva mutta, koska bloggaaja ei enää vastannu ja lopuksi ei enää julkaissut kommenttejani. Mietin vaan kyseisen ihmisen kohdalla, että eikö ollut tarpeeksi monta sydäntä vai eikö kehut ollut tarpeeksi imeliä, kun vertas julkaistuihin kommentteihin. On nimittäin meidän yhteinen tuttu kyseessä, tai ex ainakin.

  Sinulle siis ruusuja vain. Olet mielestäni onnistunut hyvin elämäntilanteesi nähden! :) Ei ainakaan mulle ole välittynyt, että motivaatio ois jokseenkin hävinnyt. Osaat vissii sen peittää hyvin! :D

  Itse taas en hirveemmi kommentoi nykyää.. Koska kännyllä on sika ärsyttävää ja koneelle en muista tunnuksia, että pääsisin samalla profiililla blogeja kattoo ja kommentoimaa:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whaat ei julkaissut kommenttejasi? Ymmärrän jos pahaa sävyä olevaa kommenttia ei julkaista mutta en usko sinusta että sä sellaisia laittaisit:D Rehellisesti mulla heräsi mielenkiinto kuka tyyppi on kyseessä, jos tuttukin on, mutta ymmärrän täysin en itsekään alkaisi tässä nimiä heittelemään:D Ihana saada myös omia kokemuksia teiltä lukijoilta, nämä on mielenkiintoisia!
   Hhaa mä osaan peittää tunnetilat sun muut hyvin ja tästä on mulle sanottukin:) Mutta ehken se tunne on ollut vaan pääkopassani ja pieni innonpuuska löytyy takaraivosta mistä bloggaus sitten lähtee;)
   Ja joo tosiaan ymmärrän tuon ettei jaksa phonella kommentoida, mäkään en pidä phonella kommentoimisesta. Mutta kuten edellisen postauksen kommenttiisi vastasin, ihana että siitä huolimatta kommentoit blogiini vaikka phonella se on tehtävä, kylläpä lämmittää mieltä! :)

   Poista