Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuoleeko blogit?

Tää aihe, joka on nyt ollut pinnalla kauan, mun on pakko funtsia sitä samaa itsekin täällä blogissa. Tätä on saanut varmasti jokainen bloggaaja mietiskellä ja blogien lukijat lukea jo varmasti ainakin yhdestä blogista. Onko blogimaailma tulossa tiensä päähän?

Yhä useampi bloggaaja lopettaa, joko ihan vain ajanpuutteen vuoksi tai sitten paineiden vuoksi, koska lähes joka blogit alkavat olemaan niin ammattimaisesti toteutettuja ja tarkasti suunniteltuja. Mitkä ovat kyllä ihan ymmärrettäviä seikkoja. Mutta suurin osa on siirtynyt videoiden ihmeelliseen maailmaan ja voisin sanoa että yli puolet ex blogilukijoista on varmasti siirtynyt myös. Jotkut tykkää pelkästään instailla ja toteuttaa tätä blogityylistä harrastusta ihan vain instagramissa, koska se vie vähemmän aikaa ja on niin sanotusti helpompi. Se on fine.

field

Mä myönnän, että esimerkiksi itse oon alkanut hyvin harvoihin blogeihin kommentoimaan ja oon useissa sellainen piilolukija, joka lukee ja jättää kommentoimatta. Näin häviää se vuorovaikutus ja varmasti myös se inspiraatio. Se varmasti näkyy myös mun blogissani, koska en jätä jälkiä niin useisiin blogeihin mitä ennen - toki mun lukulistallanikin on yli puolet vähemmän blogeja, mitä oli ehkä neljä vuotta taaksepäin. Mutta siksi, koska blogeja ei ole enää niin paljoa.

Sain viimein mun Google Analyticsin todennäköisesti toimimaan ja lukema on aikalailla eri mitä se oli muutamia vuosia sitten, ennen kun käväisin blogiyhteisössä, jolloin se mun Analytics meni myös sekaisin. Ajat ovat muuttuneet siitä. Blogiliikennettä ei vaan ole yksinkertaisesti niin paljon mitä oli ennen, kuten ei blogin kirjoittajiakaan.

Ennen ympäri Suomea oli myös hirveästi blogitapahtumia ja niistä sai lukea. Sai lukea perus postauksia blogityttöjen päivistä ja suuremmista tapahtumista isojen kuin pienienkin porukoiden kesken. Kaikki on muuttunut, mutta tuntuu että itse oon samalla edelleen. Rakastan blogitapahtumia, mutten itse enää kyllä oo järjestämässä niitä muiden kuin omien läheisten tyttöjen kanssa, joiden kanssa olen tutustunut ihan pelkästään blogien välityksellä.

pellolla

Musta itsestäni on niin kummallista ajatella, että miksi halutaan siirtyä videomateriaaliin, kun itse saan kirjoituksesta niin paljon enemmän ja se on loppu peleissä ihan todella tärkeä taito, mitä katsotaan esimerkiksi varmasti työnhaussa sun muussa ihan todella isona plussana. Tietysti jokainen tavallaan ja ymmärrän sen täysin. On se videoiden luominen ja toteuttaminenkin hyvä taito, etenkin kun se on alkanut nousemaan niin pinnalle instastoryissa sun muissa snapchat vehkeissä.

Mä itse haluan silti uskoa siihen, että pieni osa meistä blogimaailman ihmisistä haluaa edelleen vain ja ainoastaan toteuttaa tätä juttua kirjoituksen muodossa ja pelkästään lukea. Mä itse olen sellainen, etten pysty videoihin niin hyvin keskittymään, mitä blogien lukemiseen ja mä voin veikata etten ole ainoa tällä maapallolla. Varmasti joku osa siitä somemaailmasta haluaa pysyä tässä ehkä hivenen vanhanaikaisessakin tyylissä blogata ja lukea blogeja.

kesäilta

Mitä mieltä te olette tästä aiheesta?
Tykkäättekö te enemmän lukea blogeja vai katsella niitä videoita?

20 kommenttia

 1. Tää on aihe mitä oon miettinyt monet kerrat. Oon itse huomannut eniten sen, että kommentointi on vähentynyt omassa blogissani jonkin verran, vaikka kävijämäärissä ei oo tapahtunut muutosta kuin korkeintaan parempaan suuntaan. Ja onhan monet aiemmat lempiblogit lopettaneet tai harventaneet tosi paljon postaustahtia. Jotenkin luulen, ettei tää trendi näy kauneusblogeissa vielä ihan niin voimakkasti, kun niitä on muutenkin lähtökohtaisesti ollut vähän verrattuna vaikka lifestyleblogeihin. Toki YouTuben puolelle on monet siirtyneet tekemään videoita, mutta samaan aikaan tulee myös uusia kauneusblogeja, kun vanhat lopettaa.

  Voiskohan tässä olla joku ns. sukupolvenvaihdos menossa? :D Tai siis, että me jotka ollaan oltu nuoria/nuoria aikuisia blogien kulta-aikaan saatetaan kyllästyä itse bloggaamaan, kun ikää tulee lisää, ja uudempi sukupolvi taas haluaa mieluummin katsella ja kuvata videoita ja pitää vaikka just IG-blogia tms. Eli niitä uusia blogeja ei niin paljon sitten synny?

  Mä itse luen mieluummin blogeja kuin katselen pitkiä videoita, vaikka niitäkin tulee kyllä katsottua. Jotenkin koen blogitekstit paljon helpommiksi, kun niitä voi lukea vaikkapa bussissa, mutta en mä videoita halua alkaa bussissa katsoa, ainakaa ilman kuulokkeita enkä oikeestaan edes niiden kanssa. Mutta siis joo, kyllä se harmittaa ihan suunnattomasti, jos blogimaailma on oikeesti kuolemassa eikä ihmisiä enää kiinnosta :/ Bloggaaminen on kuitenkin mulle niin rakas harratus, mutta jos kaikki lukijat jossain vaiheessa kaikkoaa niin eihän siinä sitten enää oikein oo mitään mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla! Mulla tässä kesän aikana on kommentointi vähentynyt kovasti, vaikka kävijämäärät ovat olleet vähän laskussa jo ennen kesääkin. Mä veikkaan kovasti, että toi ei näy kauneus- ja perheblogeissa, koska niitä on nykyään ihan hirveesti ja koko ajan törmää uusiin kauneus- ja perheblogeihin. Veikkaan tämän tosiaan olevan näissä lifestyle- ja tyyliblogeissa :D

   Aika hyvä pointti toi sun miettimä asia. Ehkä se tosiaan on tuota, koska muutamia vuosia sitten juurikin oman ikäisiä lifestyle bloggaajia oli ihan kamalasti, ehkä se oli se meidän ikästen juttu sillon. :D Ainakin tubetapahtumia mitä täällä Kuopiossa on ollut, niin oon nähnyt suurimmaksi osaksi olevan vaan todella nuoria, eli oikeesti aika hyvä pointti. Se on nyt heidän juttu.

   Ihana, että siellä ollaan juurikin samoilla linjoilla mitä minä, eli siis teksti tuntuu enempi siltä omalta jutulta. Meitä on tosiaan vielä varmasti useita, jotka mieluummin lukee kuin katsoo videoita ;) Uskon myös, että tää maailma ei kokonaan kuihdu, kuten alempanakin kommenteissa taidettiin mainita. Olisipa kuitenkin kiva, jos yhä useampi edelleen jaksaisi vielä kommentoida, kuten aikoinaan, eikä vain lukisi ja lähtisi - tää sama pitäis itsekin muistaa, että kommentoi :')

   Kiitos Linda pitkästä kommentistasi ja että jaoit ajatuksesi näinkin tarkkaan <3

   Poista
 2. Voi kun tuli jotenkin tosi haikea fiilis tätä postausta lukiessa, mä kun olen ehdottomasti kans niitä "vanhanaikaisia" tyyppejä, jotka haluais nimenomaan kirjoittaa ja lukea blogeja! :( Mä todella toivon että blogimaailma ei kuole, ja eihän se varmaan kokonaan kuolekaan. Mutta toivon, että myös ei-työkseen-bloggaavatkin jatkaisivat blogien kirjottamista, eikä olisi niitä pelkkiä ammattilaisblogeja, jotka on tosiaan tehty aivan viimeisen päälle. Tää on ollut tosi rakas harrastus, ja toivon että pysyisikin sellaisena vielä pitkään, vaikkei kirjoitettua tai kommentoitua tule niin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sielläkin samaistutaan näihin fiiliksiin. Mä vähän arvelin, että siellä ollaan samoilla linjoilla ja säkin tykkäät enempi siitä lukemisesta ja kirjoittamisesta :) Eihän tää tosiaan koskaan tuu kokonaan lopahtamaan, mutta mäkin toivon enempi myös niitä harrastelijoita, jotka kirjoittaa. Itse kun en lue mitään ammattilaisblogeja, vaan enemmän just harrastuspohjalla bloggaavia :D

   Kiitos Jenni kun jaoit ajatuksiasi <3

   Poista
 3. Olen miettinyt vähän samanlaisia fiiliksiä jo vuosien ajan. Kommentointi on vähentynyt, ennen on tullut sentään kommentteja itellekin. Enää ei ole tullut melkeinpä vuoteen, ja motivaatio on loppunut viimeisen vuoden aikana. Olen pitänyt useammin matalaa profiilia ja taukoja, ko ennen.

  Ennen olen voinut päivittää vaikka parin päivän välein ja lukijoita riitti silloinkin. Nykyään päivitän neljän- viiden päivän välein, ja silti tulee tyyliin 20 lukukertaa - hyvä jos senkään vertaa. Koska kaikki ovat siirtynyt vloggauksen tai instan maailmaan, itekkin olen harkinnut jälkimmäistä. Syitä on monia miksi bloggaaminen kuolee. Jotkut haluavat aikuistumisen myötä pitää matalaa profiilia ja näyttää/kertoa kuulumisia vain kavereille, joillakin motivaatio loppuu, joillakin hommat muuttaa muotoaan ja jotkut - no, lopettavat koko homman.

  Ennen mullakin oli useita blogeja, joita seurasin aktiivisesti. Nykyään heistä tyyliin 10% päivittää vähintään kerran kuussa. Yli 60-70% heistä on lopettanut, ennemmin tai myöhemmin. Mutta vaikka mikä ois, en tule vaihtamaan tätä bloggaamista vloggaamiseen. Valokuvaaminen on vaan niin kivaa, ja blogeja seuratessa voi samalla kuunnella vaikkapa musiikkia.

  Sekavaa tekstiä, mut toivottavasti ymmärrätte pointtini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittava kuulla, että siellä on se vuorovaikutus lopahtanut kokonaan! Tuo on ehkä se pelko, mikä itsellä on koko ajan - etenkin kun kesän aikana täällä omassa blogissa on se kommentointi romahtanut alemmas. Toki se kesä vaikuttaa, toivotaan että taas kesän jälkeen lukijat jaksavat jälleen enemmän raapustella, koska tuo jos mikä varmasti laskee sitä motivaatiota :(

   Ymmärsin pointtisi hyvin ja ei ollut lainkaan sekavaa tekstiä! Kiitos tuhannesti kun jaksoit jakaa ajatuksiasi täällä ja kommentoit ;) Toivotaan, että tää blogi harrastus nousisi vielä ja harrastelijatkin jaksaisivat jatkaa tätä hommaa :) Ja mikä tärkeintä, se vuorovaikutus palaisi jälleen isoksi, kuten se vuosia sitten oli!

   Poista
 4. Tätä asiaa varmasti tosi moni on miettinyt, ja itsekin kieltämättä olen jo pari kertaa ollut ihan tosissani lopettamassa blogiani. Jokin kuitenkin edelleen siinä jarruttelee, sillä muistan kun blogi oli yksi tärkeimmistä harrastuksistani jokunen vuosi sitten, ja oikeasti jaksoin panostaa siihen. Nykyään kirjoittelen vaan silloin tällöin, mutta se on itselleni ihan fine ja turha stressaaminenkin on jäänyt vähemmälle :) Itsekin tykkään mieluummin lukea blogeja kuin katsoa videoita - ainoastan IG storyt ovat sellaisia joita on helppo selata ja katsoa seurattavien kuulumisia myös niiden videoiden muodossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasinkin sinusta sen, vaikkakin tän postauksen ajatus lähti jo ajat sitten ja on ollut luonnoksissa kuukausia. :) Musta on ihan huippua, miten sä oot pitänyt blogisi pystyssä ja oot hyväksynyt sen, ettei tarvi postailla koko aikaa ja teet sitä silloin kun vaan riittää aikaa ja inspistä. Oot ihan huippu <3 Tuo pitäisi monen harrastelijan muistaa, ettei postaustahdin tarvi ollakaan mitenkään aktiivista ja sen vuoksi pistää jäihin harrastusta, joka on itselle rakas ja mikä antaa paljon. Ja hei mä itse katselen hyvin harvoin IG storyja, katson vain jos tiedän jonkun seuraamani ihmisen olevan reissussa :') Niitä mä katselen mielelläni <3

   Kiitoksia Tuuli kommentista ja ihanaa, kun jaoit ajatuksiasi jälleen <3

   Poista
 5. Mäkin olen huomannut kommentoinnin selkeästi vähentyneen, vaikka kävijämäärät onkin nousseet jonkin verran. Olen itse myös samoilla linjoilla monen yllä kommentoivan kanssa siitä, että tykkään paljon mielummin lukea blogeja kuin katsoa videoita. Lukea voi missä tahansa! Oon myös "perinteinen" ihminen siinäkin suhteessa, etten suostu lukemaan kirjoja mistään padilta, vaan pysyttelen ihan perinteisissä kirjoissa. Niitä lukiessa on ihan eri fiilis! Puhumattakaan siitä, että näyttöä tulee tuijoteltua muutenkin joka päivä ihan tarpeeksi :)

  Mä ainakin aion jatkaa kirjoittamista ja omaa blogiani niin pitkään kuin vain on mahdollisuus. Toivon, että myös lukijat pysyvät mukana ja osa jaksaa edelleen arvostaa kirjoitettua matskua kuvineen :)

  Ps. Kauniita kuvia ja ihana tuo keltainen mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla että siellä ollaan samoilla linjoilla! Mä en myöskään ymmärrä tätä kirjojen lukua padilta :'D Vaikken siis itse lue kirjoja... Jos lukisin niin ehdottomasti kirja on oltava kirjana!
   Ne on tosiaan nuo kosmetiikkablogit, jotka ehken vetää nykyään kävijää enemmän puoleensa, onhan se ihan ymmärrettävä juttukin, että niitä porukka haluaa lukea kun sieltä löytää hyviä vinkkejä omaan meikkipussiin ja ihonhoitoon ym. ;) Pitäisi muistaa tuo oma aktiivisuus kommenteissa tosiaan, jotta se vuorovaikutuskin pysyy :)

   Kiitoksia Mia hirmuisesti kommentistasi <3

   Poista
 6. Itse vasta aloitin blogin pitämisen viime vuoden lopulla. En niinkään havittele suurta määrää lukijoita tai kommentoijia, vaan pidän blogia lähinnä päiväkirjamaisesti itselleni. Toki olisi kiva, että tekstejäni luettaisiin ja niitä kommentoitaisiin, mutta en ota siitä paineita. Haluan pitää tämän kivana harrastuksena. Olen myös kanssasi samaa mieltä siinä, että videot eivät itseäni houkuttele, tykkään kirjoittamisesta ja pidän myös lukea muiden kirjoituksia. Sinulla on kivan näköinen blogi, toivottavasti jatkat edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, en itsekään havittele suurta lukumäärää, mutta onhan se aina fakta, että kirjoittaminen on inspiroivampaa ja mukavampaa, kun tietää että joku lukee. Ja saa niitä kommentteja ja pystyy näin ollen keskustelemaan siitä, mistä kirjoittaa. :) Itsekään en siis halua edes tähdätä miksikään huippubloggaajaksi, vaan haluan nimenomaan pitää harrastuksena. Omia kirjoituksia on ihana lukea jälkeenpäin <3

   Kiitoksia kovasti kun jaoit ajatuksiasi tähän, jatkan ehdottomasti edelleen bloggaamista ja tuskin tästä ihan helposti luovun :)

   Poista
 7. Hyvä kirjoitus!! Tuota on varmasti tosi moni pohtinut ja kieltämättä itsekin. Tosin oon omissa pohdinnoissani tullut siihen tulokseen, että blogimaailma vain tuntuu kuolevan. Silloin blogien kulta-aikaan ei ollut kuin blogit, kun youtube oli vielä niin lasten kengissä, ja nyt kun kanavissakin on jo tarjotaa ja valinnanvaraa, jokainen etsii itselleen sopivimman. Ja itseasiassa Youtube on lähtenyt myös jo laskuun eikä se ole enää se trendikkäin kanava, vaan Instagram on kaikessa helppoudessaan. Mutta pian tulee varmasti jokin uusi kanava joka on se trendikkäin :D Ja todennäköisesti kanavien suosiokin kiertää, eli joskus vielä blogit on taas siellä huipulla jonkin aikaa.

  Mä itse tykkään myös blogeista eniten, ja kakkosena on IG Storyt. Instan feed nimittäin on ehkä vähän menettänyt jo hohtoaan mun kohdalla. Myös Youtube ei enää kiinnosta kuten muutamia vuosia sitten, eikä videoiden katseluun ole aikaa. Samoin harmittaa kum blogien kommentointi on itselläni jäänyt tosi pahasti ja olen myös piilolukija :D Mutta tosiaan, luulen että varsinkin IG on vienyt blogeilta "elintilaa" kun se on se helpompi vaihtoehto. Itse kuitenkin haluan jatkossakin käyttää IG:tä blogin tukena ja erillisenä osana, ja tykkään sitten panostaa blogiin vaikka se työläämpää onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Elli! Totta puhut, Instagram taitanee olla nykyään se juttu ja nimenomaan enemmänkin ne tarinat, kuin se kuvienjulkaisu kuten sinäkin tuossa mainitsit. Eli sielläkin alkaa enempi se videomatsku kiinnostaa. Esimerkiksi julkaisen hyvin harvoin tarinaa, mutta kun julkaisen, niin kyllä siellä enemmän on katsojia kuin tykkääjiä niissä kuvissa :D

   Huippua, että päätit kuitenkin kommentoida tähän ja jakaa ajatuksiasi, heräsi näet mullakin enemmän ajatuksia näiden suhteen 8) Toivotaan, että blogitkin nousee joskus taas yhtä kiinnostaviksi kuin muutamia vuosia sitten ;) Ja olisipa mukava, jos me piilolukijatkin jaksettais jälleen kommentoida vähän enemmän!

   Poista
 8. Mulla on vähän sekä että; tykkään lukea blogeja ja jättää kommentteja, mutta samalla tykkään myös katsella videoita. Silloin en tosin jätä kommentteja, saatan tykätä videosta, mutta muuten en juurikaan jätä minkäänlaisia jälkiä videoihin, sillä kommentoin mieluummin blogeihin, koska minusta tämä ns. "vanhanaikainen" bloggaaminen on vain niin parasta! En ehkä itse päivittele blogiani kauhean usein enää, mutta en ole lopettamassa. Haluan blogata silloin, kun siltä tuntuu, sillä kirjoittaminen ei ole mulle työtä, vaan tapa purkaa ajatuksia ja pitää kirjoitustaitoa yllä.

  Tuntuu että mitä vähemmän kirjoitetaan, sitä vähemmän ihmisillä on enää taitoa tuoda julki omia fiiliksiään tai ylipäätään kirjoittaa. Koska karu faktahan on se, että nyt, kun kaikki on helposti tehtävissä tietokoneella ja tehdään enemmän vain videoita, ihmiset voivat menettää taidon kirjoittaa, mikä todellakin on tärkeää juurikin työnhaun kannalta, kuten säkin sanoit. Toivon kyllä, että blogimaailma ei ole kuolemassa ja että tämäkin skene herää jossain välissä oikein kunnolla eloon. Kiitos tästä kirjoituksesta, tykkäsin kovasti! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle menee molemmat, sekin on fine! Sulta tulee kyllä aina ihania ja pitkiä kommentteja, huomaa että luet kyllä ajatuksella ja tykkäät lueskella. Kiitos siis siitä 8) Pysy tuossa, että bloggaat kun jaksat ja purat ne ajatukset aina silloin blogiin kun haluat, se on hyvä taito ettet stressaa sit siitä kun ei oo sitä ns tiettyä postausrytmiä :)

   Uskon, ettei tää maailma kuole kokonaan. Onhan täällä kuitenkin meitä paljon, jotka tykkää purkaa fiiliksiä just kirjoittamalla. Mä oon kyllä huomannut kuinka mun taito kirjoituksen suhteen on kohentunut alkuajoilta ja haluan pitää tämän taidon hyvänä :) Välillä tökkii (kuten tällä hetkellä tuntuu, kun vastailen teidän kommentteihin:'D) mutta välillä sujuu ja ainakin omaan silmään teksti on sujuvampi kuin blogini alkuajoilla 8)

   Poista
 9. Mie tykkään enemmän lukea blogeja - niitä voi lukea myös illalla muiden nukkuessa tai missä vaan. IG- storyt ja YouTube vaatii yleensä meluttoman ympäristön, enkä ole oikein tuolta YT puolelta löytänyt sellaisia aikuiseen makuun sopivia sisältöjä. Monet siellä ovat nuorempia ja siksi todella monet tekevät kohderyhmälleen sopivampaa sisältöä, vaikka muuten olisi seuraajiaan vanhempi ja eri elämäntilanteessa. En usko, että blogimaailma kuolee - eihän kaikki pidä kirjojen sijaan äänikirjoista tai podcasteistakaan. Varmasti blogeille on oma seuraajakuntansa, mutta monesti myös seuraajat tykkää erilaisista sisällöistä eli jos on muuta somea, niin seurataan myös siellä. Blogin kommenttien väheneminen johtuu osittain myös siitä ainakin miulla, et osa kommentoi Instagramin kautta yksityisesti postauksia. :) Omalla aktiivisuudellakin on paljon merkitystä ja myös sillä, että jos ei koskaan vastaa kommentteihin tai vastaa pelkästään negatiivisiin kommentteihin, niin kuka silloin viitsii edes kommentoida säännöllisesti? En minä ainakaan, kommentoin mieluummin sellaisiin blogeihin, joissa myös seuraajat huomioidaan. :)

  Itse saan eniten inspiraatiota blogeista, sillä Instassa tyyli / muotijutut ovat todella lyhyitä, YouTubessa ei oikein ole sellaisia tyyli- ja muotivloggaajia, joiden tyyli inspiroisi ja jotka tekisivät pääosin tällaisia videoita. Joskus myös arvot menevät niin ristiin tai sisältö on niin ajattelematonta, etten jaksa seurata jotakuta kauemmin. Jokainen alusta muuttaa muotoaan, mutta onneksi voi valita ne kanavat, mistä itse tykkää eniten. :) Kirjoitustaito on hyödyksi ja sitä kannattaa pitää yllä - nykyään tuntuu, että yhä harvempi osaa kirjoittaa kunnolla tai edes hyvää Suomea. Onpa muuten ihanat kuvat tässä postauksessa, täydellinen asu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit, ehkä itsekin pidän siitä enempi, ettei blogeja varten tarvi kuulottimia julkisilla paikoilla, vaan voit lukea vaikka kahvilassa tai bussissa ihan rauhassa muiden kirjoituksia 8) Videot taas tarvii ne kuulottimet, jos et halua vihaisia katseita kun huudatat puhelinta :'D Enkä mä nyt muutenkaan osaa keskittyä niihin edes kotona jostain syystä.. Oot aivan oikeessa siitä, että omalla aktiivisuudella pötkii pitkälle, etenkin nyt kun kommentointi on vähentynyt :D

   Mielenkiintoisia pointteja kyllä sanoit ja olet aivan oikeessa esim siinä, ettei sellaisia tyylijuttuja löydy muualta kuin blogeista, mistä itsekään revin sitä inspistä. Toki on instatilejä joissa seuraan tyylipainotteisia tilejä ja niistä saa inspistä, muttei niihin osaa samalla tapaa kommentoida, vaikka se oliskin helpompaa kun blogeissa, koska sen voisi tehdä puhelimella jne. :D En vaan osaa! Ja jotenkin blogeissa osaa tarkemmin katsoa sitä asua kun instassa ja pohtia sitä kokonaisuutta..

   Kiitos Milla kommentistasi ja kun jaoit ajatuksiasi, sai lisää ajatuksia tähän aiheeseen liittyen teidän muidenkin pohdinnoista ;)

   Poista
 10. Samoja juttuja täälläkin mietitty! Ja huomaan kyllä että itsekkin vaikka tykkään edelleen lukea blogeja nii kommentteja jättää enää harvoin, toki yritän aina painaa jonkun tykkää tai vastaavan, että bloggaaja saisi kuintekin jonkun merkin että on käyty lukemassa ja tykätty! Itse tykkään edelleen blogeista en jaksa pitkiä videoita katsoa enää ollenkaan ja instagram Edelleen kyllä tykkään postailla omaam tahtiin ja lukea blogeja joten toivottavasti ei blogit kokonaan kuole pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Saara! Nyt pitäisi ryhtyä aktiivisemmaksi itsekin sen kommentoinnin kanssa, oon yrittänyt kyllä kovasti, mutta en vaan ymmärrä miksi ei kykene :'D Instaan tykkään kyllä itsekin postailla kuvia, ihan siis sinne feediin enkä storyyn. Mutta sekin on tosi harvoin kun sinne postailen! Storyyn postaan ehkä paristi kuussa riippuen elämäni sisällöstä, hhe :'D

   Poista