Sisällön tarjoaa Blogger.

Täytyykö joka postauksen olla tarkasti suunniteltu?

Otsikko on se kysymys. Mä rupesin mietiskelemään tätä todella paljon kun julkaisin Kypros puhelimessani- postauksen. Sielläkin kommentoitiin, että kaipailtiin niitä vanhoja kunnon puhelinkuvia ja sitä, ettei postauksia olisi suunniteltu pieniäkin yksityiskohtia myöten. Mä oon täysin samaa mieltä, kyllä sitä rentoa otetta kaipaan itsekin välillä, vaikka onhan niitä ihania ja tarkoin suunniteltuja postauksiakin kiva lukea.

Sitä luetaan muutenkin paljon otsikoita, miten tehdä blogista parempi tai miten kuvata ammattimaisemmin, millainen blogin täytyy olla, mitä kannattaa postata... Lyhyesti, mikä kannattaa tehdä ja miten. Ymmärrän kyllä, että jokainen haluaa panostaa laatuun, sillä kyllähän se tuo lukijakuntaa ja kävijöitä enemmän. Ymmärrän sen, että vaalea ja simppeli pohja vetää kävijöitä enemmän, onhan mullakin vaalea ja simppeli blogi. Sitä en ymmärrä, että miksi tästäkin harrastuksesta on tehty niin vakavaa.

teddy coat outfit

Luonnosteletteko, eli suunnitteletteko pitkään postausta ennen julkaisua?

Sitten se, minkä oon lukenut usein tällaisissa "vinkkejä bloggaajille"- tyyppisissä kirjoituksissa ja se on, että LUONNOSTELE. On nimenomaan kehotettu, että älä julkaise tekstiä, jonka kirjoitit tunti sitten. Mä voin myöntää, etten luonnostellut pätkääkään viimeisintä kahta asupostausta ja tuota Kypros puhelimessani- postausta, vaan julkaisin ne melkein heti kirjoituksen jälkeen. Okei, odotin ehkä tunnin tai pari, että aivot ovat tyhjät ja oikoluin ne mahdollisten kirjoitusvirheiden osalta. Ja ne ovat ihan yhtä hyvässä suosiossa, kuin mun luonnostellutkin postaukset. Tietysti joskus kun ei vaan oo yhtään kirjoitus-flowta, niin en mä pysty mitään julkaisemaan ja jätän postaamatta, koska siinä  tapauksessa julkaisin pelkkiä kuvia tyhjällä tekstikentällä, mutta nuiden kohdalla nyt oli hyvä flow meneillään.

teddytakki teddy coat outfit ideas winter

Ennen luonnostelin postaukset aina ja luonnostelin niitä pitkään. Niin pitkään, että se alkoi tuntua jäykältä ja raskaalta. En loppu peleissä saanut julkaistua postausta ollenkaan, kun elin siinä ajatusmaailmassa etten voi julkaista noin vain kirjoitettua tekstiä ja aina tulisi lisättävää tai korjattavaa. Päätinkin ruveta hölläämään ja se muuten auttoi!

No nyt voin myöntää, että luonnoksissa on kyllä kymmeniä postauksia aluillaan, mutta ihan vain siksi että ne on täytynyt kirjoittaa johonkin muistiin, sillä nyt on ollut paljon inspiraatiota. Mielipide postauksia tuli ja tulee luonnosteltua varmasti vielä kuukausia, joitain jopa vuosia. Asupostauksia saatoin pitää ennen luonnoksissa minimissään viikon tai pari, rupesin työstämään sitä siis ainakin viikkoa ennen, mutta nykyään nekin tahtoo mennä aika lailla suunnittelematta.

Siis pointtihan tässä yrittää olla se, että nuo postaukset mitä en luonnostellut lainkaan, eivät eronneet kyllä niistä luonnostelluista. Eli antakaa vaan mennä, jos flowta löytyy.

winter outfit ideas

Multa löytyy enemmän lukulistalta niitä blogeja, jotka ovat ehkä sitä arkisempaa ja rentoa. Eihän useimmassa niissäkään ole mitään puhelinkuvia, mutta ote on rento ja tykkään itse sellaisia lukea. Yhdessä taas on lähes aina kuulemma puhelinkuvat ja mä en huomannut sitä ennen kuin tuli puheeksi ja se blogi kuuluukin mun suosikeihin.

Mä en sinänsä itse katso kuvien laatua kovin tarkoin, että miltä se nyt muiden blogeissa näyttää. Mä luen tekstiä ja tietysti rakastan katsella niitä kuvia, mutta en laadultaan, vaan millaisia ne ovat kokonaisuudessaan - toki jos on ihan hirveätä pikselimössöä niin se häiritsee, mutta nykyaikana sellaiseen on hankala törmätä ja sellaiseen en ole edes tainnut törmätä. Katson, millainen ihminen siellä raapustelee, ja koukutun jos koukutun.

white teddy coat bershka

Ehkä tämän takia blogimaailma alkaa myös olla hiipumassa. Täällä "kisaillaan" entistä enemmän ja verrataan itseään muihin, jolloin niitä persoonallisia ja aitoja katoaa entistä enemmän. Ja ehkä nyt harrastebloggaajana saattaa hivenen jäädä sitten ammattilaisten jalkoihin. Sellainen perus päiväkirjamaisuus alkaa hävitä ja tää harrastus aletaan ottaa liian vakavasti, koska aletaan pyrkimään siihen täydellisyyteen. Höllätään nyt vähän, meidän blogit on just täydellisiä tällaisina kuin ne on!

Tässä postauksessa ei nyt tainnut olla päätä eikä häntää, mutta halusin raapustaa nämä hyvinkin sekalaiset ajatukset tähän aiheeseen liittyen myös teille.

Mitä ajatuksia tämä herätteli teissä?
Luonnosteletteko te postauksia pitkään ennen julkaisua?


Lue myös: Kärsiikö ostospostauksia enää tehdä?

32 kommenttia

 1. En luonnostele, mutta blogi onkin mulle harrastelua. Kirjoitan useampaakin blogia, mutta en tavoittele niille näkyvyyttä, saati rahaa tai yhteistyökuvioita tms. Senpä takia niiden pitäminen onkin huoletonta. Ensin ehkä ajattelin, että haluaisin enemmän lukijoita ja luin myös noita ohjeita, mutta totesin nopeasti, että mulla on jo ihana työ, johon panostan kaikkeni, joten en tarvi blogista kakkostyötä itselleni. Sitähän se kai melkein vaatii, jos oikeasti haluaa ison blogin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lähinnä juuri niille harrastelijoille tämä olikin, koska nykyään tulee usein vastaan just niitä postauksia, joissa pohditaan tätä kaikkea ja kokee paineita vaikka haluaisi kirjoitella vain harrastuksena :) Mukaan lukien itse olen kokenut joskus paineita, kun alkoi nämä ns. harrastelijat tipahtaa pois blogimaailmasta, koska tästä on tullut tunne että tämä on enempi kilpailua tai jotain siihen suuntaan.. Olen samaa mieltä kuin sinä, en tarvitse kakkostyötä tästä koska pidän työstäni ja olkoon tämä harrastus, josta en ota paineita - haluan että muutkin harrastuspohjalta kirjoittavat muistavat, että ei oteta tästä nyt niitä paineita! :) Kiitoksia kun jaoit ajatuksesi täällä <3

   Poista
 2. Kyllä se itselläkin on nimenomaan tuo kirjoittamisen flow, minkä mukaan tekstiä ja postauksia syntyy. Harvemmin teen luonnoksia, ehkä silloin, jos on jokin aihe mitä haluaa useammasta näkökulmasta pohtia.

  Tosi kiva, kun nostit tämän aiheen esille. Itse pidän juuri tällaisista aidoista ja persoonallisista blogeista kuten sinulla on. Oikeastaan liian viimeistellyt ja “ohjeiden mukaisesti" tehdyt blogit ja somesisällöt ärsyttää ja vähän ahdistaakin, ja harmittaa kun yhä useampi tuntuu menevän siihen suuntaan. Joten mun toive on: pysy just tuollaisena kun oot <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla Salla! <3 Tosiaan jos haluaa useasta näkökulmasta pohtia, niin niitä luonnostelee kauan, tajusinpahan itsekin kun sanoit sen ääneen ;)

   Halusin nostaa tämän esille, kun tässä silloin tällöin on lukenut nyt niitä postauksia, joissa harrastelijat miettivät lopettamista, kun kokevat paineita, kun nykyään alkaa olla tosi paljon upeita blogeja niin upeilla ja ammattimaisilla kuvilla höystettynä :D Kiitoksia Salla kun jaoit ajatuksesi myös tähän liittyen, samat sanat voisin sanoa sinulle, pysy just tuollaisena kun oot <3

   Poista
 3. Oon huomannut ihan saman! Toki mä itse pyrin blogilla muuhunkin kuin harrastukseen, mutta silti hauskinta on se, että mun parhaat tekstit (omasta mielestäni + lukukertojen mukaan) syntyy yhdeltä istumalta. Sitten kun se flow iskee, oon parhaimmillani. Silloin mä myös julkaisen tekstin yleensä heti, joskin usein kirjoittamisen jälkeen editoin kuvat jos sellaiset on valmiina. Jos kuvia ei oo valmiina, niiden ottamisen vuoksi julkaisu saattaa venyä päivillä, mutta harvemmin sitten kosken tekstiin enää kuitenkaan :D Suunnitelmattomuus on siis ainakin mulla toiminut hyvin!

  Muutenkin mä olen miettinyt, että haluaisin blogimaailmaan enemmän sitä vanhaa fiilistä. Niitä vanhoja what's on my bag -postauksia ja muita vastaavia rentoja normiarjen haasteita :D Puhelinkuvia tykkään katsoa muiden blogeista tosi paljon, mutta mulla itselläni ei synny niin kivoja puhelinkuvia, joita haluaisin julkaista. Silti tääkin on niin tasapainottelua, kun itse en esimerkiksi halua omasta blogistani päiväkirjaa, mutta silti suunnittelemattomuus ja tavallinen arki selkeästi toimii :D

  Elli / ellileppiniemi.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli kommentistasi ja ihana kuulla ajatuksia myös sinulta, kun sä kuitenkin pyrit muuhunkin kuin harrastukseen, mutta sun blogisi on kuitenkin todella rento ja teksti niin ihanaa ja persoonallista luettavaa <3 Sellaista mitä on oikeasti kiva ja rento lukea ;) Mahtava kuulla, että siellä suunnittelemattomuus toimii!

   Joo hei mä oon miettinyt ihan samaa, niitä postauksia mitä löytynee laukusta, enempi myday postauksia ja tyyliin instagram lately- postauksia! :D Mä tajusin, että mulla oli muutamia vuosia sitten paljon parempia puhelinkuvia intassa, mutta nykyään kuvat otan kameralla, koska rakastan kuvailla kameralla enemmän kuin puhelimella. :D Joten sen vuoksi ne arkisemmat kuvat ovat hävinneet mun feedistä kokonaan, mikä harmittaa sinänsä :D

   Ihana kuulla, että sä oot löytänyt oman juttusi täällä. Vaikka siis et halua päiväkirjamaisuutta ja haluat ottaa ns. vakavammin tän bloggailun, niin sulla on siitä kaikesta huolimatta oikeesti todella rento tapa toteuttaa sitä. Sen vuoksi sanon myös sulle, että jatka ihan tolla samalla mallilla! <3

   Poista
 4. Itse en luonnostele, ja julkaisen heti. Oksennan tekstin itsestäni ulos, se on siinä semmoisenaan, kuvat on luurilla räpsitty jos niitä edes on.
  Harrastus ja vertaistuki on mun blogini pääsuunta, fyrkkaa ei kilise, mutta blogi on ollut ponnahduslauta muuhun.
  En oikeastaan kirjoita edes, ellei ole asiaa. En mieti postaustiheyttä sen kummemmin. Vaikka seuraajia onkin 14k on blogi edelleen Facebookissa, bloggerissa on sisarblogi joka on vain tekstiensäilöntäpaikka. En tykkää ulkoasua miettiä, en koe tärkeäksi itselleni, vaikka monelle se on, ja saisin panomastamalla lisää ehkä lukijoita sinne alustalle.
  Unohdan koko bloggerin kokoajan. 😄

  Mutta ammattibloggaajia sitoo vähän muutkin asiat kuin omat laukunsisältökuvat, siinä tulee vastuu ja odotukset mukana. Se on vakavampaa syystäkin.

  Mommy Be Good

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin lähinnä juuri meille harrastelijoille, kun olen lukenut joistain blogeista, kuinka se paine tulee ja mietitään lopettamista, koska täällä nykyään on niin paljon upeita kuvia ja juttua ihan harrastelijoillakin. Itse olen välillä myös paininut niiden ajatuksien kanssa, vaikka haluan vain harrastuksena tätä hommaa tehdä. Halusin tsempata niin itseäni kun muita, että ei pidä ottaa liian vakavasti, jos harrastuspohjalla tätä tekee <3

   Tiedän että ammattibloggaajien homma on otettava vakavasti, ja ne päiväkirjamaiset jutut eivät vain riitä, enkä missään nimessä kiellä sitä, se kannattaakin ottaa vakavasti jos haluaa ns. pysyä pinnalla ;) Mahtavaa, että siellä osataan ottaa homma rennolla otteella, eikä stressata. Mahtava että jaoit ajatuksesi, kiitos tuhannesti <3

   Poista
 5. Mä ymmärsin tän tekstin ja oon sunkaa samaa mieltä! Blogien kesken on tosi kova kilpailu ja monesti mullekin tulee sellaista kommenttia, että onko järkeä blogata, jos siitä ei saa sitä leipää. Mun mielestä toi on hassua, koska bloggaaminen ainakin itselle on tosi kehittävä harrastus. Opiskelen digitaalista markkinointia ja blogihan on monin paikoin samojen taitojen opettelua, kun mitä koulussa käydään. Silti jo ennen opiskeluja koin blogin hyödylliseksi. Ja mitä jos blogi on harrastus, niin eikö sitä blogia saa pyörittää juuri sillä otteella, kuin haluaa!

  Ja plus mitä tulee päiväkirjamaisiin teksteihin niin minusta ne kertoo bloggaajasta tosi paljon ja tuo bloggaajaa paljon lähemmäksi lukioita. Esimerkiksi kyllä minusta on mielenkiintoista lukea bloggaajan ajatuksia tai päivästä päiväkirjamuodossa oli kyseeessä sitten pienempi tai isompi blogi. Ja aika monet isotkin blogit on omalta lukulistalla kadonneet tai vierailut blogin parissa vähentyneet, jos sisältö vaikuttaa ns liian tarkoin harkitulta ja laskelmoidulta. En tiedä saitko kiinni ajatuksistani, mutta niin hyvä teksti Kata!! :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Siiri, kiitos! 8) Höh jopas on omituinen kommentti, totta kai on järkeä vaikkei siitä rahallista palkkiota saa. Tää harrastus kun antaa niin paljon myös muuta, ymmärrän kyllä että jotkut eivät sitä älyä - itsekin olen törmännyt sellaisiin ihmisiin ihan lähipiirissä joskus. :D

   Sain ajatuksistasi kiinni. Toisaalta jotkut haluavat kohota blogilla ylös päin ja kuten ylempänä tulikin kommenttia, niin perus päiväkirjapostaukset eivät enää siinä vaiheessa riitä. Sen vuoksi sitten jotkut blogit muuttuvat, koska kirjoittaja itse varmasti haluaa ansaitakin jotain sillä ja sitten onkin tehtävä enemmän ja vakavammin.

   Mukava kuitenkin huomata, että täällä blogimaailmassa on edelleen paljon meitä harrastelijoita, toivottavasti ne harrastelijat eivät vain sitten ota paineita liikaa ja vertaa itteään just niihin jotka haluaa tehdä tätä hommaa työkseen, tätäkin ajoin takaa, kuten varmaan älysit! :)

   Poista
 6. Tosi hyvä aihe! Mä en yleensä erityisemmin luonnostele postauksia. Ideoita kirjoitan ylös esimerkiksi puhelimen muistioon tai suoraan blogin luonnoksiin, mutta kun alan kirjoittamaan, niin postaus tulee useimmiten valmiiksi kerralla. Olen myös vähän kärsimätön enkä ''turhaan'' jaksa hioa ja odotella postauksen julkaisua, ellen ole juuri vaikka samana päivänä julkaissut jo postausta.

  Toi on kyllä tosi yleinen ilmiö, että bloggaaminen alkaa koko ajan muuttua entistä ammattimaisemmaksi! Jonkinlainen rentous ois kyllä kiva säilyttää. Tietty kommenttien ja lukijoiden määrä vaikuttaa myös tähän. Oon esimerkiksi huomannut, että rennot puhelinkuvapostaukset ei enää kerää niin paljon kommentteja kuin vaikka laadukkaammat postaukset, joissa on ihan kunnollinen aihe. Tää varmasti vaikuttaa siihen, minkälaista sisältöä blogeihin luodaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sini :3 Mä kirjoitan myös paljon ideoita puhelimen muistioon tai blogin luonnoksiin - nykyään en ehkä enää muistioon niinkään paljoa, vaan suoraan blogin teksteihin. Mäkin alan olemaan rohkeempi ja en jaksa enää jäädä pitkäksi aikaa varmaan hiomaan :D Yhtä tekstiä oon kohta hionut varmana vuoden ajan joten pitäisköhän sen päästä pian jo päivänvaloon :D

   Oot kyllä ihan oikeessa, että tuo kaikki varmasti vaikuttaa siihen, millaista sisältöä blogiin luodaan. Ne puhelinkuvapostaukset eivät ehkä kerää niin paljon kommentteja kuin muut, mutta itse ällistyin, kun taas mä julkaisin Kypros puhelimessani postauksen. Nimittäin kommentteja tuli paljon enemmän mitä yleensä esimerkiksi johonkin kuulumispostaukseen, kuten katselumääräkin tais olla hyvä. :D Liekkö sit se kun kyseessä oli lomakuvia, ne ovat aina vähän suositumpia mulla.

   Kiitos kun jaoit ajatuksiasi Sini, näitä on kiva pohtia!

   Poista
 7. Siis mun mielestä harrastuksesta ei tosiaan saisi tulla liikaa paineita! Itse luonnostelen ja mietin, joitakin postauksia pidempään ja toisinaan taas julkaisen heti. Riippuu vähän sisällöstä, mutta olen kuitenkin ottanut sen linjan, että liian kauan ei kannata hioa asioita, koska jossain kohtaa tulee aina se raja, että ne eivät siitä enää olennaisesti parane. Tämä pätee blogin lisäksi myös ihan muuallakin elämässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit, ei saiskaan! Sama juttu Maria, mäkin alan nyt enempi hölläämään nuissa pidempään mietityissä postauksissa, koska niissäkin mietin ehkä vähän liian pitkään. Oon sitä mieltä, että aina löytyy jotain hiottavaa, tekstistä kuin tekstistä, eli niiden pimittäminen vois johtaa ikuisuuteen jos alkaa liian tarkaksi :D Ainakin multa irtoo ajan myötä enemmän ja enemmän juttua, ja se saattaa lähtee vähän muuallekin aihealueelle siinä kyseisessä aiheessa, niin ei pitäs liian pitkään hioa.

   Kiitos Maria! <3

   Poista
 8. Niin hyvä kirjotus Kata <3 Oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa, pitäs enemmän tehä tätä hommaa sillai löysin rantein ja miettimättä sen enempää. Usein itellä menee kuvien ottamiseen ja editointiin eniten aikaa, kun taas kirjottaminen sujuu suht nopeasti ja sen jälkeen julkaisenkin postauksen oikeestaan heti.. Pitääpä kokeilla tota arkista rentoutta taas uudelleen blogissa <3
  Ps. en tiä miks nää kommentit tulee taas mun toisella tilillä vaikka en oo tähän kirjautuneena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia, ihana kuulla <3 Mulla taitanee mennä enemmän taas aikaa siinä tekstissä :') Hauska gallup olis muuten, kiinnostavaa kummassa bloggaajilla menee yleensä eniten aikaa, teksti vai kuvat ;) Sun blogis on kyllä jo ihanan rento ja tykkään itse ihan todella paljon, yks mun lemppari <3 Hmm.. jännä tuo kun sun tili hyppii kahdella, ehkä se ei osaa päättää välillä kummalla olla, hha :')

   Poista
 9. Mä luannostelen tooooosi harvoin. Tykkään siitä, että blogissa on just semmosia sanoja ja ajatuksia, jotka on sillä hetkellä ollut päässä. Bloggaus on mulle harrastus, joten en halua ottaa paineita siitä. Bloggaan, koska rakastan sitä. En siksi, että saisin miljoonittain katseluja postauksiin. En mä hirveästi muutenkaan elämässä suunnittele mitään, joten en ois aito itteni, jos toimisin blogin kanssa eri lailla.

  🖤:llä sofilmas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä just tykästyin kovasti sun blogissasi siihen rentouteen, mutta silti siellä oli helppo ja mukava lukea! :) Teet asiat rennosti ja vissiinkin suunnittelematta, mutta sulla on silti sellanen hyvä ote tuohon hommaan. Just siks mä klikkasin itteni lukijaksi ;) Jatka ihan tolla mallilla Sofia <3 Kiitoksia kun jaoit ajatuksiasi :3

   Poista
 10. Tosi hyvä teksti Kata! Ja heh, mä en välitä tippaakaan mistään "luonnostele postausta pitkään ennen sen julkaisua" säännöistä. Yleensä kaikki kuukauden suosikki -postauksetkin on kirjoitettu yhdeltä istumalta ja julkaistu myös heti sen jälkeen. Tuotearvosteluja saatan kirjoittaa useamman päivän ajan, jotta löydän ja saan niihin kaikki tarvittavat tiedot ja tekstistä tulisi soljuvampaa. Ne kun ei voi ihan samanlaista "tajunnanvirtaa" olla kuin vaikka ne suosikkipostaukset.

  Harrastuspohjalta kun bloggaa, ei tollasia ohjeita mun mielestä kannata ottaa liian kirjaimellisesti. Bloggaamisesta katoaisi ainakin itseltäni maku tosi nopeasti, jos stressaisin kaikista pienistäkin jutuista niin hirveän paljon. Sunkin blogin sisältö on ihan hurjan hyvää kaikin puolin - mihinkään "täydellisyyteen" on mun mielestä edes turha pyrkiä, kun tätä tekee harrastuksena. Kuten säkin sanoit, meidän blogit on hyviä just tällaisina :)

  Ammattibloggaajilla, kun oikeasti se rahantulokin riippuu siitä millaista sisältöä blogiin tuottaa, on varmasti enemmän paineita ja ihan syystäkin. Jos blogi on se työ niin siitä on luonnollistakin sitten ottaa enemmän paineita ja tehdä hommaa vakavammin kuin harrastemielessä kirjoittelevien kohdalla. Ohjeistukset ja vinkit on aina hyviä, niitä noudattamalla varmasti voi saada lisää liikennettä blogiin, mutta onko sillä lukijamäärällä toisaalta loppujen lopuksi niin väliä, jos ei bloggaa saadakseen rahaa tai muuten enemmän nimeä itselleen? Ei mun mielestä - ainakaan siinä mittakaavassa että kannattaa alkaa stressata asiasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hha mahtava että siellä ollaan samoilla linjoilla! Joo tosiaan tää postaus olikin siis nimenomaan harrastelijoille, ymmärrän siis toki että ammattibloggaajien tulee ottaa homma vakavasti ja silloin täytyy olla tarkempi :)

   Musta tuntuu että nykyään kun kirjoittaa vaan mikä on mielenpäällä, niin tulee paljon parempaa tekstiä. Toki mielipidepostauksia ja ehkä just tuotearvosteluja kirjoittaessa tuleekin vähän luonnostella aluksi. Etenkin tuotearvostelujen kohdalla jos haluaa vähän pidempään kokeilla sitä tuotetta ja kirjoittaa kattavamman jutun siitä, niin ihan ymmärrettävää. :3

   Kiitos kommentistasi Linda <3

   Poista
 11. Tooosi hyvää pohdintaa! Paljon itsekin mietin blogien kiiltokuvamaisuutta ja täydellisyyttä, ja sitä miten kaikki on tarkkaan harkittua ja tavoitteellista. Itse luonnostelen joskus, ehkä useammin kuitenkaan en. Sellainen rentous on mukavaa ja ei tee tästä liian vakavaa :D Hyvä postaus muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Mahtavaa, joskus luonnostellaan ja joskus ei, se on sitä rennosti työstämistä mun mielestä 8) Ei mitään paineita siihen, että pitäis saada äkkiä pihalle joku teksti, mutta ei myöskään paineita siitä, että onko joku vasta kirjoitettu teksti hyvä sellaisenaan :)

   Poista
 12. Täällä ollaan kyllä ihan samoilla linjoilla asian suhteen! :) Itse en todellakaan luonnostele jokaista postausta valmiiksi, mutta toki jotkut postaukset kaipaavat hiomista pidempään ja joskus saatan myös odottaa sopivaa julkaisuajankohtaa. Useimmiten kuitenkin kirjoitan postauksen valmiiksi samantien, toki niinkuin siekin mainitsit, oikoluen tekstin aina pariin otteeseen ennen julkaisua.

  Sellainen liika kiiltokuvamaisuus ja "kriteerien mukaan" toteuttaminen vie lopulta innon koko hommasta, ja kyllähän se sieltä teksteistäkin paistaa sitten läpi. Itselläni ei ole ollut enää pitkiin aikoihin kovin säännöllistä postausrytmiä, mutta tämä on toiminut ihan hyvin - kirjoitan silloin kun siltä tuntuu, ja jos inspis on kateissa, niin sitten annan vain olla. Ammattibloggaajat ovat toki sitten erikseen, mutta itse en sellaiseksi pyrikään :) Huipputeksti Kata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli <3 Eli siellä mennään samoilla linjoilla kuin täällä 8) Ja tosiaan joskus itsekin odottelee just sitä sopivaa julkaisuajankohtaa, kuten sinäkin mainitsit. Oot ihan oikeassa tuossa asiassa ;)

   Tosiaan ammattibloggaajan ovat sitten asia erikseen ja tämä postaus oli lähinnä just meille harrastelijoille. En tajunnut sitä mainita itse tekstissä, mutta jospa moni sen sitten loppu peleissä ymmärtää :) Kiitos paljon Tuuli <3

   Poista
 13. Ihana postaus ja ihan mahtavaa pohdintaa aiheesta, joka varmasti kaikkia silloin tällöin mietityttää! ❤️

  Mä usein luonnostelen postauksia päässäni kunnes pääsen kirjoitus flowhun. Mutta esim mun kaikki asu postaukset missä on kuulumisia on kirjoitettu ihan siltä istumalta ja julkaistu :D ja ei oo tosiaan yhtään eroa lukumäärissä luonnosteltuihin postaulsiin joten olen huomannut tuon saman kuin sinä :)

  Mun mielestä kanssa rentouden katoaminen ja se suosion liika tavoittelu on yksi isoimpia syitä blogien hiipumiseen. Pakostakin välillä pohtii että mitä blogissaan julkaisee, kun vertaa itseään ammatiksi bloggaa Iin, mutta pitäisi kyllä pitää mielessä ettei harrastelijana täydy olla yhtä 'täydellinen' ❤️

  Ihanaa alkanutta viikkoa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane! :3 Voi mä kadehdin sua, jos luonnostelet niitä päässäsi. Mä kun saan ajatuksen, niin mun täytyy nimittäin heti kirjoittaa se ylös, koska en muista enää seuraavan kerran kun istahdan koneelle :D


   Kiva, että säkin olet huomannut näitä samoja asioita kuin minä, just että eihän niissä lukumäärissä ole yhtään eroa vaikka kuinka luonnostelee. Lisäksi se, että blogeja katoaa just sen kisailun takia. Harrastelijana ei kannata ottaa sitä ammattilaisen asennetta, koska siitä tulee just se stressi ja ahdistus :)

   Kiitos ja ihanaa viikon jatkoa sinne <3

   Poista
 14. Tämä oli tosi hyvä postaus, ihanaa kun joku otti viimeinkin tämän asian esille! En tiedä, onko tästä aiheesta kirjoitettu aiemminkin paljon, mutta musta on kivaa, että edes joku sanoo ääneen sen, jota minäkin ajattelen aika usein; meidän täytyisi opetella ottamaan rennommin bloggailun kanssa. Ymmärrän kyllä, että joillekin tämä on työtä, mutta olet oikeassa siinä, että nykyään kilpaillaan - ehkä jopa sanattomastikin - paljon siitä, kenellä on paremman näköiset kuvat ja enemmän lukijoita. Itse en ole mikään muotibloggaaja, en tee yhteistöitä ja kirjoitan niistä aiheista, jotka minua itseäni kiinnostavat ja milloin minulla on sellainen olo, että tahdon jakaa ajatuksiani netissä. Oon sun kanssa samaa mieltä kaikesta, mitä tässä postauksessa kirjoitit :>

  Mä en itse luonnostele postauksiani juuri koskaan, ehkä välillä. Yleensä ne ovat kuitenkin juurikin niitä, jotka postaan heti oikoluvun jälkeen, koska miksikäs ei? Miksi täytyisi aina luonnostella; miksei voisi julkaista postauksia, vaikkei sitä olisi miettinytkään muutamaa hetkeä pidempään? Mulle juuri ne blogit ovat niitä lemppareita, joista näkyy se, että ehkä postauksia suunnitellaan kauan, mutta arvostan myös sitä, että se rentous näkyy, eikä kaikki ole liian suunniteltua. Sen kyllä aistii kirjoittajastakin, kuten esimerkiksi sinusta. Siksi juuri tykkäänkin sun blogista niin paljon ♥

  Kiitos tästä postauksesta, mä niin tykkäsin lukea tätä! Plus ihania kuvia olet tähän liittänyt, nuo maisemat ovat niin kauniita ja näytät aivan kuin pieneltä jääprinsessalta noin lumisissa maisemissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että siellä on ollut samoja ajatuksia. Mä oon lukenut hirveesti pohdintaa siitä, että jatkaako enää bloggaamista, kun oma blogi tuntuu niin huonolta muihin verrattuna. Nyt piti jonkinmoinen tsemppipostaus kirjoittaa, koska Tuolla Kypros puhelimessani -postauksen kommenteista sai niin kivan inspiksen valloilleen :D

   Voi vitsi miten ihana kuulla tuollaisia sanoja <3 Oon todella iloinen että rentous paistaa mun postauksista, vaikkakin osaa luonnostelen PITKÄÄN ja osa lähtee melkein heti kirjoituksen jälkeen maailmalle :'D Kiitos superisti jälleen, sun kommentit kyllä piristää aina päivä toisensa jälkeen, kun kirjoitat niin kauniisti <3

   Poista
 15. Olipas mielenkiintoinen postaus, hyvästä aiheesta :) Oon myös sitä mieltä, että blogimaailmassa pitäisi ottaa rennommin, eikä kaikkea tosiaan tarvitsisi suunnitella. Toki joitakin postauksia on hyvä luonnostella ja tunnustella pidempäänkin, mutta kaipaan niin sellaisia rennosti kirjoitettuja kuulumispostauksia missä on tyyliin puhelinkuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu! :3 Tosiaan mun mielestä molemmat on hyviä, musta on kiva välillä lukea rennompaa mutta välillä myös niitä, joista huomaa, että asiaa on pohdittu pidempään ja asiaan panostettu :)

   Poista
 16. vau upeat nämä talvikuvat, tuo takki on niin ihana!! Itse jossain vaiheessa yritin suunnitella postauksia tarkasti, mutta silloin huomasin, että en saanut postauksia ikinä ulos... Joten nykyään en suunnittele melkein ollenkaan, kirjoitan aina ylös jso tulee inspiraatio, jos vaikka ei silloin pääse muuten kirjoittamaan koneelle, mutta muuten mennään niin fiilis pohjalta että en enää suunnitelle ja se sopii itelle, toki jollekin toiselle varmaan sopii sitten suunnittelu paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saara :3 Joo tuo on sama homma mulla, niitä luonnosteli ja luonnosteli, sit oli fiilis ettei se oo ikinä valmis ja se jäi siihen roikkumaan :D Kuten mainitsinkin postauksessani saman. Musta molemmat on hyvä, mutta joka postaus ja liika suunnittelu on vain jatkuvasti luettuna todella raskasta :D

   Poista