Sisällön tarjoaa Blogger.

Raskausajan tyylini

raskausajalla pukeutuminen
KUVA JA MUOKKAUS: MILLA, MOON SHAPED LITTLE BOX

pregnant outfit ideas

Kivaa marraskuista torstaita! Ajattelin tulla kertomaan teille vähän mun raskausajan tyylistä - sehän ei nyt poikennut lainkaan mun omasta tyylistäni, sillä pystyin toteuttamaan ihan omaa tyyliäni, ihan omilla vaatteillani aika hyvin koko raskauden ajan. Mua kuitenkin raskauden alussa vähän mietitytti se, sillä mulle tyyli on todella tärkeä. Lisäksi koosteet ovat aina osoittautuneet hyvinkin suosituiksi - syksyinen tyylikyselykin saa katselukertoja koko ajan enemmän ja enemmän. Veikkaan siis, että osaa teistä lukijoistakin kiinnostaa mun ajatukset liittyen aiheeseen.

tyyli raskaana
stripe dress pregnancy look
Ainoa ostamani mammavaate äitiysleggareiden lisäksi oli tämä H&M:n raitamekko

Sinänsä mulla oli hyvin helppo aika raskaana, kun plussasin huhtikuussa. Kesä oli nimittäin edessä, jolloin sai muutenkin vähän vähemmän pitää vaatetta päällä. Löysiä mekkoja ja sen semmoista.. Aika paljon mulle tuli joitain tiettyjä vaatteita ikävä ja loppuvaiheessa olisin niin kovasti halunnut pukeutua niihin, mutta masun kanssa en voinut. Esimerkiksi lyhyet tiukahkot hameet ja korkeavyötäröiset housut sai jättää koko kesäksi ja syksyksi kaappiin.

Kevät meni tosiaan sisällä pahoinvoinnin kourissa, joten en edes pistänyt nokkaani kovin usein pihalle - eipä se masu vielä iso olisi ollutkaan silloin, joten kaikki vaatteet olisivat vielä menneet. Alkukesästäkin perus vaatteet meni, mutta kesän edetessä masu tietysti kasvoi ja pystyin käyttämään lähinnä mekkoja, niin tiukkoja kuin hulmuavia helmojakin. Syksyllä isot neuleet oli se mun juttu. Talvipakkasia en ennättänyt vauvamasuni kanssa nähdä ja veikkaan, että se olisi ollut ehkä se haastavin juttu.

raskaus tyyli
pregnancy
pregnancy style raskausajan tyylini tyyli raskaana ollessa

Kesä oli tosiaan hyvin helppo, kun sai heitettyä omia mekkoja vaan niskaan. Harmitti sinänsä, että hameita en voinut käyttää - maxihameita lukuun ottamatta, sillä ne menivät hyvin vauvamasun yläpuolelle eivätkä puristaneet ollenkaan, kuten lyhyemmät hameeni olisivat tehneet.

Kesän aikana masu tosiaan kasvoi pienestä kummusta ihan kunnon raskausmahaan. Alkukesä meni vielä hyvin helposti, mutta loppukesästä oma kroppa alkoi ahdistaa, vaikka ylimääräistä muhun ei kertynyt lainkaan. Loppukesästä sitten pukeuduinkin vähän peittävämpiin vaatteisiin oman mielialan vuoksi, vaikka lämpöä olisikin ollut vielä riittämiin. Vähän siinä alkoi jo syksyäkin odottaa, että saisi paksumpaa ja peittävämpää vaatetta ylle. Näin perästä päin mietin mikä mua oikein ahdisti, kai mulla oli vaan jo niin tukala olo ja vähän ikävä omaa kroppaa. Btw nyt mä vähän ikävöin taas tuota masua..

pregnancy look
pregnancy midsummer look
raskausajan tyyli pukeutuminen raskausajalla
KUVA JA MUOKKAUS: MILLA, MOON SHAPED LITTLE BOX

Rehellisesti sanottuna vähän pelkäsin marraskuun aikaa, kun masu olisi suurimmillaan ja pakkaset tulivat. Esimerkiksi lämpimin untuvatakkini ei enää mennyt kiinni ja oon parin talven ajan alkanut käyttämään sitä jo -5 asteen pakkasilla, koska olen ainainen vilukissa ja joka vuosi muutun mukavuudenhaluisemmaksi. Kokeilin sitä itse asiassa lokakuun viimeinen päivä, jolloin oli pakkasta ja marraskuun ensimmäisenähän me lähdettiin jo sairaalaan päin. Eli nämä pakkaskelit jäivät nyt pois ja en ennättänyt talvisia tyylejä kokeilla, mikä oli ehkä hyvä juttu kun lämpimin takki ei enää sopinut.

Talvisemmat kelit olisivat tosiaan olleet pukeutumisen kannalta ehkä se vaikein juttu, koska en olisi päässyt niin hyvin toteuttamaan omaa tyyliäni. Esimerkiksi näihin loka-marraskuun aikoihin alan myös käyttää enemmän farkkuja, joita en raskausaikana saanut tietenkään lainkaan päälle - en kehdannut vain muutaman kuukauden ajaksi ostaa mitään mamma farkkuja. Ja onneksi en ostanutkaan, kun lokakuun olisin niitä vain saanut näköjään käytettyä. Takkeja mulla taas on monia, mutta mitä luultavammin vain kaksi olisi mennyt kiinni sen valtavan mahan kanssa.

raskausajan pukeutuminen
pregnancy outfit ideas
raskausajan tyyli kesä syksy

Kuten olen jo aiemminkin maininnut, ainoat mammavatteet olivatkin raitamekko ja äitiysleggarit. Aika huippua, että pärjäsin lähinnä niillä, pystyin pukeutumaan ihan omiin vaatteisiin ja mitään sen enempää ei tarvinnut ostaa. Loin muuten sen ainoan mamma raitamekon ympärille aika monia lookkeja, joita en valitettavasti saanut kuvattua teille tänne blogin puolelle - se oli tosiaan käytetyin vaatteeni raskausajalla. Harmittaa sinänsä, koska eikös se oo inspiroivin juttu käyttää samaa vaatekappaletta luoden erilaisia kokonaisuuksia niiden ympärille.

Raskaana ollessa isohkot ja mukavat vaatteet ovat tietysti se mukavin vaihtoehto, mutta itsellä meni myös tiukemmat mekot hyvin ja vauvamasu korostuikin hyvin sellaisten mekkojen kanssa. Rohkeasti siis vaan omaa vaatetta ylle! Loppuvaiheessa tosin kannattaa vähän katsoa mitä pistää, sillä joihinkin mun vaatteisiini jäi masun kohdalle löysempi kohta, kun masu venytti vaatetta - esimerkkinä viimeinen uusi pitkä neulemekko, saas nähdä auttaako pesu ja muoto palaa takaisin. Onneksi se ei hirveemmin kärsinyt ja se ei venynyt mitenkään silmäänpistävästi.

En tiedä mikä postauksen pointti oli. Halusin vaan ehkä kertoa ajatuksiani raskausajan tyylistäni, kun siitä "stressasin" alussa. Toivottavasti tästä on jollekin raskaana olevalle tyylilyylille hyötyä. Meitä kun on varmasti monia, jotka haluaa raskausajankin toteuttaa sitä omaa tyyliään!

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

6 kommenttia

  1. Voi Kata, tää oli hirmu ihana postaus <3 Sun tyyli on niin ihana, ja on ollut ihana huomata miten oot saanut toteuttaa omaa tyyliäsi myös raskaana ollessa! :) Ihan mahtavaa, että oot "joutunut" ostamaan vaan kaksi raskausvaatetta, ja muuten oot voinut käyttää omia vaatteitasi :) Sulla kyllä meni ajankohdan suhteen synnytys tosi nappiin, niin ei tarvinnut pohtia mitä pakkasilla puet ;) Ihana olet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että pidit tästä 8) Ihania sanoja jälleen sinulta, kiitos tuhannesti kommentistasi Jenni 8) Sun tyylisi on kuules myös aivan ihana ;) <3

      Poista
  2. Tää oli tosi kiva postaus! Ja ihan huippua oikeesti, että oot pärjännyt koko raskauden käytännössä lähes täysin omilla vaatteilla :) Ostettavaa riittää muutenkin vauvan tullessa niin eipä tarvii omiin raskausvaatteisiin tai vaikka johonkin riittävän isoon ja lämpimään talvitakkiin laittaa rahoja :D Sun tyyli on aina yhtä upea, näitä lookeja oli ilo katsella! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että sinäkin pidit tästä Linda, kiitos superisti ihanista sanoista sinullekin <3 Älä muuta sano, vauvan tullessa hankintoja on muutenkin ihan kamalasti, niin mukavaa säästöä edes tämä :D Vaikkakin raskausvaatteet on helppo varmaan myydä eteenpäin, niin eihän siitä samaa rahaa aina takaisin saa ;)

      Poista
  3. Todella kiva postaus, vaikkei mua koskekaan henkilökohtaisesti! Oli silti mukavaa päästä lukemaan sun ajatuksia raskausajan tyylistä ja nähdä kooste niistä asukokonaisuuksista, joita pidit tuona aikana :> Mä olisin todennäköisesti vain pukeutunut pelkkiin mammavaatteisiin, mutta sä onnistuit luomaan vauvamasusi ympärille ihania asuja! Nuo kolme viimeisintä asukokonaisuutta olivat todella kivan näköisiä, etenkin tuo viimeisin! Tuollaiset neulemekot ovat varmasti mukavia päällä, kun on raskaana ja ihan vaikka muutenkin!

    Haluaisin muuten itselleni niin kovasti tuollaiset sinapinkeltaiset sukkahousut... Täytyy siis lähteä metsästämään niitä!

    Näitä asuja oli kyllä ilo katsella, tykkäsin jokaisesta tosi paljon ja ne olivat niin sun näköisiä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, hauska kuulla että tykkäsit vaikkei tällä hetkellä koskekaan sun elämäntilannettasi ;) Ihana kuulla, mitkä oli sun lemppareita näistä - syksy <3 :) Ja hei nuita sinapinkeltaisia sukkiksia löytyy H&M:ltä, mukana tulee myös viininpunaiset ;)

      Poista