Sisällön tarjoaa Blogger.

Ensimmäinen ulkomaanmatka taaperon kanssa - miten varauduin matkalle?

Tämä aihe kiinnosti itseäni, kun aloimme suunnittelemaan reissua ulkomaille. Mikäli K ei olisi sulkenut maailmaa, niin meidän minin ensimmäinen reissu olisi toteutunut 8kk ikäisenä. Asiat kuitenkin meni miten meni, joten eka ulkomaanmatkamme oli minin ollessa melkein 3-vuotias taaperoinen.


Itse en yleisesti jaa sen kummemmin mitään lapseemme liittyen, sillä minun mielipiteeni on se, ettei lapseni kuulu nettiin. Muutamia vilauksia saattaa toki instagramin tarinoissa ja reelseissä näkyä, mutta kasvot tai häneen liittyvät henkilökohtaiset asiat eivät tule näkymään (eikä kuulumaan) nettiin. Enempää siihen aiheeseen pureutumatta, tämä aihe on ok, sillä tässä ei käsitellä lapseni henkilökohtaisia asioita.


Kaikki sujui kuitenkin todella luonnostaan. Minua ei jännittänyt mikään muu, kuin lentomatka ja sekin lähinnä siksi, että mietin miten touhukasta tenavaa saa viihdytettyä yhdessä kohtaa sen neljä tuntia. Siitäkin selvittiin, vaikka rehellisesti sanottuna se vaati hyvin paljon työtä.

ensimmäinen ulkomaanmatka taaperon kanssa


Miten minä sitten varauduin koko reissuun?

TEKEMISTÄ LENNOLLE
Meille suositeltiin ihan eniten tablettia. Lapsi on aina yksilöllinen, joten lyhyelle 4 tunnin lennolle nappasimme pelkän tabletin mukaan. Pelkkä tabletti ei meidän tapauksessa riittänyt. Seuraavalle lennolle otamme ainakin lisäksi muutamia pikkuleluja ja puuhakirjan muutamine värikynineen. Pehmolelu toki oli koneessa, sillä se on yleensä lapselle turva vanhempien rinnalla, jos jännittää ja nukuttaa - tällä lennolla ei kuitenkaan uni tullut liekkö jännityksen vuoksi.

VARAUDU TARVIKKEILLA
Itse varauduin reissulle kaikella tarpeellisella tärkeällä tarvikkeella. Näihin lukeutui siis särkylääkkeistä ja nenäsuihkeesta ksylitolpastilleista sekä ihan vaippoihin. Pakkaan ne mieluummin kotona, kuin lähden kohteesta ostamaan tietämättä mistä löydän mitäkin ja minkälaatuisia (esim vaipat) mikäkin on.

VARAA AIKAA
Lapsen kanssa kannattaa varata aina vähäsen sitä ylimääräistä aikaa. Kaikki saattaa sujua mutkitta, mutta välillä ei - etenkin uhmaikäisen kanssa varaan ihan perus arjessakin lisäaikaa siirtymätilanteisiin.

hania kreeta lapsen kanssa


LAPSEN EHDOILLA
Kohteessa mentiin aikalailla lapsen ehdoilla. Me ei koskaan olla oltu mitään baariporukkaa ulkomailla, joten me pystyttiin aikalailla tekemään samoja asiota kuin kaksistaan reissatessakin, mutta toki lapsen mielialan ja tilanteen mukaan. Se mikä ehkä erosi kaksistaan matkailusta, niin vietettiin aikaa enemmän rannalla kuin yleensä, sillä mini tykkää leikkiä hiekassa ja meressä. 

Meidän lisäksi matkassa oli mummi, joka oli suuri apu, sillä saatiin silloin tällöin kahdenkeskeistä aikaa käydä miehen kanssa jossain. Ja onhan tuo kolmas silmäpari vilkkaan lapsen kanssa muutenkin hyvä.

KEVYET MATKARATTAAT
Meillä oli menossa mukana kevyet matkarattaat. Niissä saa helposti myös nukuttua päiväunet (jos vaan nukahtaa) ja jatkaa itse kiertelyä ja kaartelua. Osahan nukkuu paremmin rattaissa, osa taas sisällä hiljaisuudessa - lapsen ehdoilla. Helpot, kevyet matkarattaat pystyi pakkaamaan myös tarpeen mukaan vuokra-autoon, linja-autoon, taxiin, tms jos lähdettiin huriselemaan pidemmälle.

EI SUUNNITELMIA
Me ei suunniteltu sen kummemmin, vaan mentiin pitkälti fiiliksen ja tilanteen mukaan. Tietysti pieniä suunnitelmia tuli tehtyä esim autonvuokrauksen ja tällaisten suhteen, mitkä on pakko suunnitella. 

ASENNE
Tärkein on myös ehkä oma asenne. Ei kannata stressata, hössöttää ja hätiköidä. Lapsi aistii voimakkaasti ja kyllähän mikä tahansa ilmapiiri tarttuu aikuisesta aikuiseenkin, niin miksei myös lapseen, joka aistii herkemmin muutenkin.

ulkomaanmatka taaperon kanssa

Kuten sanoin, kaikki tuntui sujuvalta ja luontevalta, sillä asioita tehtiin aikalailla samalla tapaa kuin ennen. Maaliskuun alussa suuntana on Kanaria ja lento on 6 tuntia. Mennyt lentomatka jännitti ja tämä tuleva jännittää myös, vaikka minä sekä mini varmasti muistaa, tietää ja ymmärtää, mitä odottaa.

Haluan kuitenkin, että meidän mini tottuu reissuamaan, sillä itse rakastan sitä ja haluan lapseni mukaan mahdollisimman usein. Tietysti aikuisten keskeisiä reissujakin varmasti tehdään, mutta yleisesti haluan lapseni mukaan mahdollisimman monille. Näin alkuun ne ovat kuitenkin rantalomia, sillä kaupunkilomat saattavat olla vielä turhan aktiviteettisia meidän pienelle.


Miten te saatte viihdytettyä vilkkaita minejä pidemmillä lennoilla?


4 kommenttia

 1. Ihan mahtavaa, että kirjoitit tällaisen postauksen! Oon itsekin kokeillut löytää netistä tietoa siitä, miten pienen lapsen kanssa matkustamisesta saisi mahdollisimman sujuvaa, ja tää sun postaus oli tosi kiva lisä siihen :) Mä olin alunperin ajatellut, että lähdettäisiin perheen kesken ensi kesänä ulkomaille, johonkin tyyliin Kreikkaan tai Espanjaan, mutta mies vaihtoikin työpaikkaa eikä hänellä juurikaan mitään lomaa siis kesällä ole, joten matkahaaveetkin siirtyy samalla. Joka tapauksessa viimeistään sitten kesällä -24 haluan jonnekin lähteä ja poikakin on siinä kohtaa sitten jo päälle 2-vuotias. Lentomatkat mietityttää itseänikin eniten ja lisäksi se, miten sen lapsen kanssa liikkuminen esim. kentältä hotelliin onnistuu parhaiten. Onko mitään turvaistuimia tai muita käytössä vai onko lapsi vaan sylissä jne.

  Ihanaa että pääsette pian jo uudestaan ulkomaille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tästä oli hyötyä! :) Ajattelin tosiaan etten varmasti ole ainut, joka pohtii näitä asioita - onhan se kuitenkin sanomattakin selvää, ettei se matkustelu ole enää samanlaista kuin ennen pienemmän ollessa mukana :)

   Harmi että teidän reissu siirtyy nyt sitten työkuvioiden takia. Sinänsä hyvä puoli varmasti sitten on se, että poikakin on vähän vanhempi ja nauttii ihan erilailla jo tuossa iässä. Itse ajattelin asian juurikin noin, kun mekin päästiin tuossa taaperoiässä sit ekalle reissulle!

   Ehkä muuten tuo ikä on parempi myös turvaistuimien kannalta, vaikka aika moni niitä ottaakin mukaan. Meillä ei ollut mitään ja poitsu istui sylissä tai omalla paikalla sitten bussissa. Ainoastaan auton vuokrauksessa saatiin (ja todellakin otettiin) tietysti sitten se turvaistuinkin, mutta esim taxissa ei mitään istuimia ollut (tosin ei pitkiä matkoja menty taxillakaan). Nämäkin asiat ovat siis helpompia sitten taaperon kanssa. :)

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Meillä oli joskus Prahassa mukana sellainen tarrakirja, jossa oli 333 tarraa ja joku merirosvotarina, jota pystyi samalla lukemaan hänelle. Oli siis noin kaksivuotias silloin. Kerkesi liimata kaikki tarrat lennon aikana ja höpöttää merirosvoista! :D <3 Myöhemmin mukana on ollut lelu tai joku puuhakirja, sekä naposteltavaa koneessa. Nyt ei olla vuosiin käyty ulkomailla, mutta veikkaan et seuraavalla reissulla ei tarvitse hirveästi viihdykettä miettiä enää kun lapsi alkaa olla sen verran iso jo. Mukava oli lukea siun mietteitä pienen kanssa reissaamisesta, tästä on varmasti monille hyötyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla kommentista <3 Kuulostaa ihanalle tuo merirosvo tarrakirja, voisi olla hyötyä meilläkin, mutta tuntuu että meillä olis ollut ne tarrat pitkin penkkejä ja selkänojia, eikä kirjan sivuilla :') Tai mistäs sitä tietää :D Tuollaisia sai aikoinaan lentokoneessa, kun minä olin pieni - harmi ettei enää saa. Puuhakirja on kyllä nyt pakko kokeilla :D Lapsien kasvaessa ei onneksi enää tarvitse moisia mietiskellä, kuulostaa helpolle! :D

   Poista