Sisällön tarjoaa Blogger.

Tallinnan joulumarkkinat

Jännä palata pitkästä aikaa kirjoittelemaan. Etenkin aiheesta, josta on kulunut jo päälle parikin kuukautta. Kävimme joulukuun alussa miehen kanssa kaksin viikonloppureissulla Tallinnassa. Pohdin aluksi Riian ja Tallinnan välillä, mutta Riika saa jäädä jollekin kesäreissulle mieluummin. 

Pääasiassa tarkoitus oli kierrellä joulumarkkinoita ja viettää ihan vain chilli kahdenkeskeinen aikuisten viikonloppu. Syödä hyvää ruokaa, siemailla viinilasillisia ja nauttia ihan vain toistemme seurasta. Ja näin me tehtiinkin.

Pohdin myös kovasti lapsen mukaan ottamista, mutta ehkä kaupunkiloma ei ole paras mahdollinen neljävuotiaan kanssa. Lisäksi kahdenkeskeinen pikku matka teki hyvää parisuhteelle. Kohteessa kovan pakkasen takia myös huokaisin hieman helpotuksesta, kun ei miniä otettu matkaan. Ristiriitaisia tunteita herättää aina se, kun lapsen haluaisi ottaa ihan joka matkalle mukaan, mutta aikusten matkat ovat silloin tällöin oikeasti todella vapauttavia ja tarpeellisia.  

tallinnan joulumarkkinat
tallinna joulumarkkinat

Meidän viikonlopulle osui aika jäätävä keli. Pakkasta oli Virossa silloin semmoiset -10 vähän päälle, mutta kuten jokainen hoksaa, niin samanmoisen voi varmaan lisätä päälle merituulen ja kovan viiman takia. Meillä oli toki vaatetta päällä, mutta kierrellessä ja kaarrellessa markkinoita sekä Tallinnaa ylipäätään, oli se aika jäistä.

Hotelliksi valitsin L'ermitage hotellin, josta on matkaa vanhaan kaupunkiin noin kymmenisen minuuttia. Sijainti oli todella hyvä, vaikka alunperin olisin halunnut My city hotel nimiseen hotelliin, joka olisi ihan vanhassa kaupungissa. Meitä ei kuitenkaan yleensä haittaa kävellä, mutta tuon viileän ilman takia taidettiin paristi käyttää Bolt sovellusta ja napata taksi. Ja suosittelen todella Boltia, ihan todella kätevä sovellus! Taksin voi maksaa suoraan, näkee kuljettajan ja auton rekkarin sekä näkee missä kohtaa taksi on tulossa.

tallinna talvella
tallinna jouluna
raatihuoneen joulumarkkinat tallinna 
Jos vertailen Tallinnan joulumarkkinoita Berliinin joulumarkkinoihin, niin kyllähän tuo Berliini vei voiton. Sitä osasin toki epäilläkin, mutta Tallinna on suht lähellä ja kyseessä oli aika budjettimatka.

Tallinnan Raatihuoneen joulutori oli kauniisti valaistu ja tunnelmallinen kaikkine valoineen ja kojuineen. Taisihan siellä myös karuselli ja ihan iso lavakin olevan. Kojuista löytyi perus käsitöitä, kaikenlaisia herkkuja sun muita tuliaistapaisia juttuja. Itse nappasin äidille kauniin käsintehdyn kynttilän tuliaisiksi ja kiitokseksi siitä, kun otti jälleen meidän minin koko viikonlopuksi hoitoon. Mietinpä sitä sitten kotona, miksi en itselleni ottanut myös, sillä rakastan kynttilöitä.

Minille yritin etsiä sellaista jouluista lasipalloa, jonka sisässä on lumisade. Berliinissä niitä oli hurjan paljon myynnissä markkinoilla, mutta tuolla ei ollut lainkaan. Tuliaiskrääsä kaupoissa olisi ollut Tallinna aiheisia, mutta mä halusin hänelle jouluisen sellaisen. Hän ihastui ystävämme luona sellaiseen lumisadelasipalloon miksikä nitä nyt oikeesti kutsutaan? ja se oli ihan must have tuliainen minille. Onneksi löysin sellaisen eräästä kirjakaupasta Viru ostoskeskuksesta, johon menimme pyörimään ja pakoon kylmää.

rottermann aukio tallinna joulumarkkinat

Rottermannin aukiolla oli myös yksi, vähän pienempi joulutori. Siellä oli kojuja paljon vähemmän, mutta tunnelma oli yhtä ihana. Viima tosin taisi sielläkin paiskata pitkin kasvoja, joten hörppäsimme mukilliset glögiä melko ripeällä otteella. Glögi ei maistunut, se oli jotain ihan todella hirvittävän makuista verrattuna erään kahvilan glögiin, missä kävimme. Berliinin glögiviinit voitti myös ihan 6-0 nuo Tallinnan markkinoiden glögit.

otto's restaurant tallinna
joulumarkkinat tallinna kokemuksia

Kuvia ei tullut myöskään otettua ihan niin paljon, mitä olisin toivonut. Esimerkiksi markkinoilla ollessa nautin mieluummin lämpimistä lapasista (tai nahkahanskoista) kuin siitä, että räpsin kuvia kylmin sormin. Sen vuoksi kuvasaldo jäi hieman pieneksi. Olisin mielelläni ottanut enemmän blogia ajatellen, sillä muutamasta suunnasta tuli toiveita Tallinnan joulumarkkina postauksesta. Jopsa tällä kertaa teksti kertoisi enemmän.

Lyhykäisyydessään, Tallinna on ihan kiva kohde käväistä hakemassa joulufiilistä ja ehken jopa toteuttaa samalla niitä joululahjaostoksia. Matka on lyhyt ja helppo, ja on se vaan niin että kyllä minä joulumarkkinoista nautin ihan toden teolla!

jouluinen tallinna

Kävittekö joulumarkkinoilla viime vuonna 
tai mitä kohdetta suosittelisitte itse?


Ei kommentteja