Sisällön tarjoaa Blogger.

25 x mitä olen oppinut 25 vuodessa

birthday blogpost ideas

1.
Heti kun olet sujut itsesi kanssa ja pidät itsestäsi sellaisena kuin olet, niin osaat arvostaa myös muita ihan eri tavalla.

2. Äiti ja isä ovat aina oikeassa, kuuntele heitä. Harmi vain, etten voi enää omaa isääni kuulla, tai voi kysyä häneltä niitä tuhansia kysymyksiä, mitä mulla vielä olisi ollut. Onneksi tulet uniini välillä ♥

3. Joskus tulee olla itsekäs ja pistää itsensä muiden edelle, vaikka kuinka tahtoisi ajatella aina ensin muita.

4. Mieti ratkaisujasi ja mitä päätät, sillä joudut elämään niiden kanssa koko lopun elämäsi. Menneisyys on aina menneisyyttä ja sanotaan, että sen voi jättää taakse, mutta loppupeleissä se ei koskaan unohdu, vaikka se eteenpäin eläessä sinne kauas jääkin.

5. Jos et ole tyytyväinen itseesi, älä valita siitä koko ajan muille. Sinä itse olet ainoa, joka voi asialle jotain tehdä ja siinä kohtaa valitus ei sinua auta pätkän vertaa.

birthday blogpost

6. Puhu, sano kaikki ääneen. Myöhemmin voi olla liian myöhäistä.

7. Jotkut ihmiset ovat julmia, eikä sille asialle voi tehdä yhtään mitään. Jokainen meistä ei kohtele toisia, niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan.

8. Unelmien eteen tulee tehdä töitä.

9. Itkeminen ei ole heikkous, se on vahvuus.

10. Elämä tuo mukanaan usein uusia ihmisiä ja osa hyvinkin läheisistä jää matkavarrella pois. Osan kanssa riitaantuu, osa jää matkanvarrelle ihan vain sen vuoksi, koska elämä kuljettaa jostain syystä eri suuntiin. Se on ihan fine, se on elämää ja sen vuoksi ei tarvi kantaa kaunaa.

birthday post

11. Työ ja huvi kannattaa pitää tietynlaisessa balanssissa, niin elämä on paljon mukavampaa ja stressittömämpää ja näin ollen työ ja muukin arki sujuu paremmin. Tietty välillä saa painaa töissä kuin viimeistä päivää, mutta näin ollen kannattaa sitten muistaa se vapaa-aikakin.

12. Muista ottaa omaa aikaa ja kuunnella itseäsi.

13. Ystävyys- ja parisuhteet ovat kahdenkauppaa. Mihin ikinä elämä viekään ne, se johtuu kahdesta ihmisestä, ei vain toisesta osapuolesta. Älä syytä ikinä vain itseäsi tai vaihtoehtoisesti sitä toista osapuolta. Molempien täytyisi pysähtyä miettimään, että missä itsellä meni vikaan ja miksi tilanne meni siihen, mihin se menikään.

14. Katkeruus vie energiaa ja voimia. Opettele päästämään irti ja antamaan anteeksi.

15. Asioilla on aina tapana järjestyä.

25 birthday

16. Elä niin kuin itse haluat, äläkä elä siten kun muiden mielestä "pitäisi". Esimerkiksi koko amiskan ajan tuli useasta tuutista, että lukio ja yliopisto ovat se ainoa ja oikea vaihtoehto. Nyt olen kuitenkin oppinut, että kaikkien ei tarvitse pitää koulua elämänsä ykkösjuttuna, sillä ammatiksi riittää se normaalikin. Työ, jonka saat sieltä ammattikoulusta! Ja kukaan ei vaan voi väittää tähän vastaan, koska se on fakta, kyllähän niiden koulujen pitäis se niille ihmisille opettaa. ;)

17. Onnellisuus on itse asiassa todella paljon itsestä ja ihan omasta asenteesta kiinni. Jos valitat ja kylvet koko ajan itsesäälissä, on ymmärrettävää että elämä ei näytä valoisalta. Kaiken lisäksi vielä tartutat sen kanssaolijoihin.

18. Kaikkien kanssa ei voi tulla toimeen. Älä siis tuputa seuraasi niille, joista huomaat, etteivät he siitä pidä.

19. Älä tuomitse, älä kuuntele juoruja. Jokaisen kannattaa jättää ne ennakkoluulot ja mahdollisten juorujen kuuntelu. Tiesittekö, että juorun kulkiessa eteenpäin, se muuttaa muotoaan jokaisen ihmisen kohdalla, se kehittyy hieman? Tutustu siis ihmiseen itseensä itse, äläkä muiden ihmisten sanomien kautta.

synttärippostaus

20. Jäikö joku asia tekemättä? No se minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

21. Ihmiset ovat erilaisia ja se täytyy yksinkertaisesti hyväksyä. Jokaisen näkökanta tulee huomioida, eikä ole oikeaa tai väärää mielipidettä, ratkaisua tai mitä tahansa. Hyväksy jokainen sellaisenaan ja arvosta ihmisenä, vaikkei ajatusmaailma ja mielipiteet kohtaakaan.

22. Mene ja matkusta silloin kun voit, silloin kun kukaan ei rajoita sinua, sillä myöhemmin se voi olla liian myöhäistä. Myöhemmin sinulla voi olla monta rajoittajaa.

23. Vain puolustamalla itseään voi pärjätä, älä anna kenenkään talloa itseäsi. Samalla mitalla takaisin.

24. Osaa sanoa ei. Jos et osaa, niin opettele.

25. Tässä elämässä otetaan mitä annetaan.

25 birthday post

Tosiaan mä täytän tänään huikeat 25 vuotta! Tässä oli siis 25 asiaa mitä olen oppinut 25 vuoden aikana. Mitään unelmiani oman talon ja perheen suhteen ei oo vielä saavutettu, mutta muita unelmia on tullut toteutetuksi ja olen elänyt kerrassaan ihania hetkiä.

Jospa mä kuitenkin ennen kolmenkympin ikää ennättäisin sen omakotitalon ja auton hommata, jos vaikka lapsikin siunaantuisi ja se oma pieni chihu juoksisi meidän tulevalla suurella pihamaalla jossain rauhallisella alueella. Ei mulla mikään kriisi oo, ei... No ei vaan tosiaan otetaan se mitä annetaan, eletään päivä kerrallaan. Unelmia saa ja pitääkin olla, ja ehkä nuo mun suurimmatkin unelmat toteutuu joskus ajallaan, silloin kun on sen aika.

Hyvää synttäriä minä!


9 kommenttia

 1. Voi hyvää synttäriä sinä ihana! <3 Tosi hyviä asioita oot tähän listannut, ja niin paljon näitä samoja juttuja oon itsekin hoksannut pian mullakin täyttyvän 25 vuoden aikana ;) Ihania kuvia susta muru, oot niin kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3 Osan saatoin ilmaista melko karkeasti, mutta oli ihan pakko sanoa asiat suoraan tähän. Mahtava kuulla että siellä ollaan samoilla linjoilla <3 ;)

   Poista
 2. Hurjasti onnea näin päivän myöhässä! <3 Pystyn kyllä allekirjoittamaan oikeastaan kaikki kohdat, niin viisaita oivalluksia :) Itsensä hyväksyminen ja arvostaminen on oikeasti niin tärkeää, ja sen kautta oppii tosiaan arvostamaan toisiakin ihan uudella tapaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuuli <3 Mahtava kuulla, tuolla itsensä hyväksymisellä on oikeasti todella suuri vaikutus siihen miten muita kohtaan käyttäytyy. Oon sen huomannut ja mahtava että sä samaistut tuohon kohtaan. Mietin nimittäin viitsinkö laittaa tuota, koska oon lukenut joskus jotain keskustelua, jossa puhuttiin ettei toi pidä paikkaansa tai jotain :'D No varmaan se on mielipide juttu, en tiedä :) Mun mielestä toi vaan on noin!

   Poista
 3. Onnittelut! :) Nää on aina niin kivoja ja oon varmaan itsekin jonkun vastaavan listan toteuttanut, ehkä 25 kysymystä tuolloin kun viimevuonna samaan kvartaaliin pääsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo näitä oon bongannut parin vuoden sisään hirveästi blogeissa, joten pakkohan mun oli päästä apinoimaan ja tehdä tää :'D Toi kysymyksiin vastailukaan ei ois paha, jospa sit ensvuonna 26silla sellasen kehittelisi ;)

   Poista
 4. Myöhäiset syntymäpäiväonnittelut vielä täällä bloginkin puolella! ♥ Vaikka onnittelinkin sua jo Facebookissa virallisena päivänä :') Tämä oli kyllä todella kiva postaus, ja olen monesta kohdasta täysin samaa mieltä! Mun mielestä tuo "osaa sanoa ei" on kyllä ihan todella hyvä opetus, sillä nykyään harvemmin ihmiset osaavat kieltäytyä. Ja se on todella surullista. Kaikkeen ei todellakaan tarvitse suostua, joten kunhan opettelee sanomaan ei, jo pelkästään se kantaa elämässä pitkälle.

  Todella kiva postaus ja kauniita kuvia, tykästyin tuohon mekkoon! ♥ Se on niin ihanan värinenkin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanuus <3 Kieltäytyminen on tosiaan todella tärkeää ja jos sitä ei osaa, se kannattaa tosiaan opetella. Vähän sama kuin että joskus on ajateltava itseään, se tulee ehkä hivenen siinä samassa ;) Ihana kuulla että tuo tarttui sun silmiin tuolta kaiken joukosta, koska tärkeä juttu osata <3

   Ihana kuulla, kiitos! <3 Hmm jospa saisin pian tuon mekon ihan asukuvissakin esille ;) Toi väri on kyllä just sellanen sunkin väri että huhhuh <3 ;)

   Poista
 5. Ihana postaus! Vitsi mäkin oon haaveillut, että saisin 2 ja 5 pallojen kanssa kuvat synttäriksi ;) Haha! Mutta saapas nähdä! Kaikki nää sun kohdat kyllä pitää paikkansa♥

  VastaaPoista