Sisällön tarjoaa Blogger.

Kööpenhamina 1/2

Nyt pääsen viimein kertomaan teille meidän Köpiksen reissusta ihan kunnolla! Mulla oli tarkoitus jakaa tämä postaus jo tiistaina, mutta onneksi muistin, että mä vanhenen ja pistin luonnoksissa olevaa synttäripostausta kehiin. Hyvin se sai katselukertoja, kiitos! Palataanpa kuitenkin meidän Kööpenhaminan reissuun ja mitä ensimmäisenä päivänä tuli koettua.

streets of copenhagen

Me saavuttiin Kööpenhaminaan noin puoli yksi paikallista aikaa. Me olisimme voineet junailla tiemme keskustaan ihan junalla, mutta päätimme silti hypätä taxiin. Junahan olisi ollut mainio, sillä junaan olisi päässyt hyppäämään suoraan Terminaalista 3 ja hotellimme oli kuitenkin ihan keskustan päärautatie-aseman vieressä, mutta me emme jostain syystä osanneet keskittyä tarkastelemaan kunnolla lippu-automaatteja ja millä pääsi minnekin, koska se luki meistä ensikertalaisista tosi epäselvästi niissä.

Menimme siis sieltä mistä aita on matalin. Lähes aina käytämme kyllä ulkomailla mennessä jalkojamme, mutta todella pitkiin matkoihin lähes aina taxia. Näin aika ei mene siihen turhaan junailuun ja päästään suoraan sinne minne täytyykin. Jännä sinänsä, sillä suosin kuitenkin yleensä julkista liikennettä. Ehkä ensikerralla osaa sitten hypätä junaan, kun kohteiden nimet ynnä muut eivät tunnu enää niin vieraalta.

copenhagen

Hotellille päästiin siis erittäin helposti ja taxi maksoi about 250 tanskan kruunua - sama homma kentälle lähtiessäkin, hyppäsimme taxiin ja hinta oli sama. Hotellimme oli tällä kertaa aivan järkyttävä. Varasimme hotellin booking.comin kautta. Yleensä aina mä oon osannut valita bookingin kautta mitä ihanimman hotellin, mutta tällä kertaa pääsimme kuitenkin todistamaan sen, että kuva voi vääristää todellisuutta ihan todella paljon.

Hotelli oli kuitenkin remontissa, joten tiedä sitten onko se remontin jälkeen aivan upea ja oliko bookingin kuvat napattu just sellaisesta remontoidusta huoneesta, missä me ei tosiaan oltu. Meillä oli kuitenkin hyvin etova hotellihuone - joka näytti miehen mielestä ihan motellin huoneelta, ei hotellin - josta olisin halunnut lähteä ihan saman tien. Olimme kuitenkin maksaneet sen jo ennakkoon, sama se kun siellä kävi vain nukkumassa.

kööpenhamina kokemuksia

Lähdimme lähes heti kiertelemään sitten kaupunkia. Päästiin kuitenkin parisataa metriä eteenpäin kunnes alkoi sataa ja meillähän ei ollut sateenvarjoa matkassa. Sadetta tuli vaakatasossa ja päälle vielä tuuli, joten istahdimme lähimpään pubiin. Katsoimme säätä ilmatieteenlaitoksen sivuilta ja se näytti, että tunnin päästä pitäisi paistaa aurinko täydeltä sinitaivaalta ja niinhän se teki. Huomaatte postauksen kuvista, kuinka nopeasti sää muuttui, kaikki kuvat on samalta iltapäivältä. Päästiin siis tunnin sisään ihan asiaan ja kiertelemään kaunista, värikästä kaupunkia auringonpaisteessa.

albans church copenhagen

Kööpenhamina on näin turresti sanottuna kunnon pyöräkaupunki, mutta sen mä jo tiesinkin. Kesällä olisi ihana hypätä pyörän selkään ja kiertää kaupunkia sillä. Niin pääsisi nopeasti. Toisaalta olen itse ehkä enemmän kävelijätyyppiä, sillä niin ennättää nähdä ja katsella rauhassa enemmän ja pysähtyä katselemaan upeita maisemia. Mies ihmetteli kovasti sitä pyörien paljoutta ja mä tosiaan täsmensin, että täällä se pyörä on se juttu.

kööpenhamina vinkit
pieni merenneito patsas kööpenhamina tanska

Me ennätettiin tosiaan nähdä ja kokea paljon jo tuona ensimmäisenä päivänä, vaikka päästiin vasta kolmen neljän maissa kunnolla kiertelemään. Lähdettiin melkeinpä heti Stroget- ostoskatua pitkin kävelemään ja ihmettelemään. Päätettiin kesken kävelyn, että suunnataan pieni mereneito patsaalle.

Päädyttiin siinä kävellessä Nyhavn satama-alueen vierelle, mutta se haluttiin jättää seuraavalle päivälle, koska olisi enemmän aikaa istahtaa ihan terassille seuraamaan sitä menoa ja meininkiä. Päädyttiin siis tsekkaamaan pieni merenneitopatsas ja sen lähiympäristö tuona ensimmäisenä päivänä.

Pieni merenneito on mun mielestä ihan todella suloinen nähtävyys, vaikkei se sen kummempi ja suurempi asia olekaan. Alue, missä patsas on, on aivan upea. Mua kehotettiinkin enemmän katselemaan ympärilleen tuolla alueella ja näihän se on. Kannattaa vilkuilla ympärilleen tuolla! Kuumana kesäpäivänä tuolla viihtyisi ihan hengailu- ja piknikmielessäkin, sillä se on oikeasti varsin viehättävää aluetta.

joutsenet kööpenhamina
Sopivasti patsasta ihaillessa kaksi joutsenta lipui ruokailemaan patsaan juurelle, toivat kivaa lisätunnelmaa
pieni merenneito kööpenhamina tanska

Kööpenhamina ihastutti jo ensimmäisenä päivänä. Kaikki sellaiset must see- nähtävyydet ovat aika pienellä alueella ja kerkeää nähdä parin päivän reissulla. Värikäs, ihastuttava kaupunki, jossa vesi on läsnä, vanhempaa rakennusta ja rakennelmaa löytyy, mutta vihreitä puistoja on siellä täällä. Minä tykkään.

Oletteko te käyneet Kööpenhaminassa?
Minkälaisen kuvan kaupunki antoi teille heti ensimmäisenä päivänä?

9 kommenttia

  1. matkapostaukset on aina niin kivoja! <3 ite en oo (vielä) päässyt käymään kööpenhaminassa mutta toivottavasti tulevaisuudessa pääsisin :)! ihania nuo joutsenet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pidän kovasti matkapostauksista, niiden lukemisesta ja niiden teosta ;) <3 Siksi mulla niitä aika useita ilmestyykin, vaikka reissu on lyhyt :'D Toivotaan että pian pääsisit käymään tuolla, kiitos kommentistasi :3

      Poista
  2. Kiva lukea näitä matkapostauksia <3 Itsekin olen saanut sen käsityksen, että Köpiksessä tosiaan pyöräillään paljon, ja nähnyt instassa kuvia jostain jumalattoman isosta pyöräparkista, haha :D Tosi harmi että teidän hotelli ei vastannut odotuksia, mutta onneksi ette viettäneet tuolla sentään mitään viikkoa - siinä vaiheessa hotellin vaihto olisi ehkä tullut tarpeeseen! Nuo värikkäät talot on ihania, ja voi miten symppis tuo joutsenkuva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan että säkin pidät Tuuli <3 Vielä tulee ainakin pari ;) Joo, siellä oli kyllä useita pyöräparkkeja ja monikerroksisia vielä :D Kuten tuossa mun lomakuulumis postauksessa olikin jo kuva (meinasin laittaa saman tähän, mutta en kehdannut).

      Joo, viikoksi en olisi sinne ehkä jäänyt, mutta on se silti ikävää kun ei tee mieli edes iltaisin lähteä hotellille. Yleensä odottelee sitä sit et pääsee lepäämään ja niin edelleen.. Lisäksi sitä mietti että jes, onneks kohta pääsee kotiin - ei ikinä oo tarvinnut reissussa vielä ajatella noin. :( Eli kyllä se oikeasti latisti aikalailla reissua, vaikka sitä kuvitellaankin aina, että siellä vaan käy nukkumassa ja näin uskotteli itselleenkin.

      Kiitos Tuuli kommentistasi <3

      Poista
  3. Onpas ihania kuvia! ♥ Tuli sellainen olo, että minäkin varmasti viihtyisin tuolla! Mä rakastan kaikkea värikästä ja vanhaa, joten Kööpenhamina voisi olla mulle oikea matkakohde :') Haluaisin myös ehdottomasti päästä näkemään tuon Pieni Merenneito -patsaan, koska kaikki sanovat, että se on kaikesta huolimatta aivan ihana, vaikkei se niin mahtipontinen olekaan. Silti, kaikki pienikin on välillä suurta!

    Onneksi teidän reissunne sujui hyvin, vaikka hotellihuone olikin karmea :( Mä olen itse aina todella tarkka siitä, millaiseen hotelliin menen... Senpä vuoksi me ollaan jo pidemmän aikaa etsitty tarpeeksi siistiä ja kivan näköistä hotellihuonetta kaverin kanssa Lontoon reissua varten, koska vaikka siellä käy vain nukkumassa ja suihkussa, olisi silti kiva, että se olisi edes siisti, eikä täynnä roskaa tai mitään öttiäisiä...

    Jään innolla odottelemaan seuraavaakin postausta Kööpenhaminasta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin uskoa, että sinä jos joku tuolla viihtyisit <3 Toivottavasti säkin pian pääsisit käymään tuolla ;) Ja hyvin muuten sanottu, pienikin asia on välillä suurta ja tuo patsas oli ehkä just sellanen <3 Ehkä se vaan kun pienenä rakasti sitä satua, niin osaa jotenkin ottaa siitä kiinni ym. :D

      Joo-o sama täällä, mä valitsen todella tarkasti. Mutta esimerkiksi tuokin hotelli oli saanut 8,7 arvosteluja, mikä on meille aina ollut fine. Mä en ymmärrä, varmaan se tuli asiakaspalvelusta se arvostelu sitten, lisäksi usea kuitenkin kehui arvostelussa siisteyttä, mä en käsite miten! Varmaan ovat saaneet sitten näitä rempattuja huoneita.

      Lontoossa meille osui kerran ihan mahtava hotelli, mutten kuollaksenikaan muista mikä sen nimi oli, joten harmi kun en voi vinkata.. Nykyään ei tarvi onneksi hotellia sieltä ottaa, kun punkkaan serkkuni luona kun hän siellä asuu :)

      Ihana kuulla sun odottavan lisää matkapostauksia <3 Kiitos kommentista <3

      Poista
  4. Aivan upeita kuvia! Mutta hei tosi harmi, että hotelli oli pettymys :/ Se on ärsyttävää miten paljon ne kuvat hotellista voikaan vääristää sitä todellisuutta ja aina ei saa mitä luulee saavansa, vaikka kuinka koittaa etsiä siitä hotellista tietoa ja lukea arvosteluja. Mulla on myös Lontoon reissulta kokemus jokseenkin kamalasta hotellihuoneesta, mutta nukkumassahan sielläkin onneksi vaan käytiin niin sen kesti.

    Mä haluaisin lähteä Kööpenhaminaan auton kanssa, eli ensin laivalla Tukholmaan ja sieltä sitten ajellen Tanskaan. Pyöräily ei olis varmaan ihan munkaan juttu just sen takia, että kävellen näkee enemmän ja pystyy pysähtymään ottamaan kuvia ym.

    Innolla odotan muita Kööpenhaminapostauksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda <3 Se oli tosiaan harmi :< Kuvat tosiaan vääristi, mutta myös ne arvostelut, koska itse en todellakaan antaisi arvosteluksi 8,7. Tuo oli ehkä joku 5 tai 6 :'D Ja se tuntui enemmän motellilta se huone. Respa ja aamupalahuone olivat taas oikein ihania ja siistejä. Joten aika järkytys se oli huoneeseen astuessa. Tietysti kuten sanoin, niin sitä hotellia rempattiin, joten voi olla että uusia huoneita ei meille annettu.. Silti se että nukkumaankaan ei sinne iltaisin tehnyt mieli mennä, joten en usko että haluan enää ikinä kestää tuota :D Noh.. Jospa edes kerran elämässä täytyy tuollainen hotellikokemus kokea :'D

      Joo-o tuo autolla kiertely Euroopassa vois olla aika ihanaa! Mies on kokenut sen mutta hän ei oikein ennättänyt sillä tyylillä kierrellä itse pääkaupungeissa, vaan lähinnä ajoivat läpi, yöpyivät joskus jossain ja nopeasti ennätti jossain käydä nähtävyyksiä näkemässä. Mutta toki jos ottaa auton ja lähtee sitten Köpikseen ja yöpyy muutaman yön ihan siellä, niin ei ois pöllömpi idea! Tärkeimmät nähtävyydet on tosiaan kävelymatkaetäisyydellä, mutta autolla pääsis sit muualle päin Tanskaa, joten ei paha ollenkaan! ;)

      Poista
  5. En oo koskaan käynyt köpiksessä, mutta kohteena kiinnostaisi kyllä tosi paljon! Se on niin lähelläkin ja kaikkien puheiden perusteella ihana <3
    Harmi että teille sattu joku kaamea hotelli, mutta onneksi otit sen tolla asenteella! :)
    Ihanaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista