Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuinka usein- haaste ja meidän ihanat odotuskuvat

Bongasin Millan blogista erityisen kivan haasteen, josta hän vinkkasikin mulle jo ennen julkaisua, että olisi kiva jos toteuttaisin tämän. Tietysti blogihaasteiden ylimpänä ystävänä odottelin kovasti Millan julkaisua ja sen luettuani päätin tarttua tähän heti!

Kysymyksiä oli aika paljon ja pohdin jo jakavani nämä kahteen eri postaukseen, mutta päätin lopulta pistää kaikki kerralla tulemaan. Lisäksi pohdin kovasti, että mitkä ihmeen kuvat mä tähän laitan ja sitten muistin syyskuussa otetut odotuskuvat. Niitä pystyi hyvin hyödyntämään tässä ja ne käyvätkin tähän aika hyvin siksi, että tässä on myös kysymyksiä liittyen tuohon parempaan puoliskoon ja meidän suhteeseemme.

Postauksen ihanat odotuskuvat otti tietysti ihana Bella Photon Salla. Näistä teetämme vielä ihan valokuvat.

syksy odotuskuvat

Kuinka usein minun tulee...

Vaihdettua lakanat?
Enpä ole pistänyt merkille, sillä vaihdan ne aina silloin kun koen sille tarvetta. Miehen sanoin vaihdan kuulemma liian usein.

Vaihdettua pyyhkeet?
Parin viikon välein, joskus useamminkin.

Pestyä hiukset?
Pyrin joka toisena tai joka kolmantena päivänä pesemään hiukset, riippuen onko käyttänyt muita hiusaineita kuin öljyä. Mahdollisimman pitkä pesuväli on parasta hiuksille ja pesuväliä kasvattaneena ne likaantuvatkin hitaammin.

Soitettua äidille/isälle?
En soittele, mutta viestiä tulee laiteltua, koska me ei äidin kanssa oikein tykätä puhua puhelimessa. Joskus useammin ja joskus vähän vähemmän.

Nähtyä niitä porukoita?
Äitiä tulee kyllä nähtyä välillä liian vähän ja välillä sitten todella usein. Riippuu lähinnä töistä ja muista elämän menoista. Isän haudalla tulee käytyä muutamia kertoja vuodessa.

Käytyä leffassa?
Hyvin harvoin. Alussa käytiin miehen kanssa usein elokuvissa, mutta nykyään jopa leffalippujen käyttö jää melkein siihen eräpäivään. Yhdet liput jäi nyt käyttämättäkin, kun en raskauden takia kehtaa mennä, kun pitäis ravata vessassa usein ja näin menee se leffa ohi.

Föönattua tukkaa?
Sillloin tällöin. Yritän aina kuivatella hiukset ihan itsestään, mutta aamulla jos pesee ja lähtee sitten johonkin, niin on pakko tarttua siihen fööniin.

Putsattua lattiakaivot?
Mies hoitaa sen homman ja ehken paristi kuukaudessa.

Käytyä metsässä?
Välillä usein ja välillä harvemmin. Riippuu niin myös vuodenajasta.

Käytyä suihkussa?
Päivittäin.

Sanottua läheisille, että rakastat heitä?
Joka päivä.

Tarkistettua kuivakaapin sisältö?
Aina ennen kauppaan lähtöä, joskus tietysti unohtuu tarkistaa.

odotuskuvaukset

Pestyä vessaa?
Pyrin pesemään vessan kerran viikossa.

Putsattua liesituulettimen?
Mies hoitaa tämän, joten en osaa sanoa.

Syötyä noutoruokaa?
Välillä useammin ja välillä vähän harvemmin. Näin raskaana ollessa on tehnyt kuitenkin enemmän mieli kotiruokaa, joten tämän vuoden ollaan enemmän tehty ruokaa kotona kuin yleensä, vaikka eihän me ennenkään joka viikko rampattu ulkona syömässä. Lisäksi sairaslomalla kun oon ollut, niin on myös ollut ihan erilailla aikaa tehdä ruokaa.

Valehdeltua?
Jos joku vastaisi tähän ettei koskaan, niin siinä tulisi valhe. Jokainen valehtelee joskus, mutta eri asia onko kyseessä pieni valkoinen valhe vai muuten vain valehtelu. Mä en pidä valehtelusta, en isoista enkä esimerkiksi sellaisista asioista, minkä totuudella ei loppu peleissä oo mitään merkitystä - todella hankala selittää, mutta joskus myös ne pienet valkoiset valheet ovat ihan turhia valheita.

Milla vastasi tähän kuitenkin ihan täydellisesti ja sitä lainatakseni; pieni valkoinen valhe on ehkä hyvä heittää silloin, kun haluaa välttää riidanhaluisia ihmisiä tai uhkaavia tilanteita.

Riideltyä?
En pidä riitelystäkään ja yritän parhaani mukaan välttää niitä. Pakko kuitenkin myöntää, että jos joku alkaa haastamaan riitaa, niin mulla ei pitkään saata pinna kestää. Eli yritän päästä tilanteesta pois, mutta jos joku jankkaa, niin kyllä mä varmasti alan sanomaan takaisin ihan samalla mitalla. Onneksi riitoja kuitenkin harvemmin tulee kenenkään kanssa.

Sheivattua?
No aika usein, lähes joka viikko yhden tai kaksi kertaa viikossa. Nyt on muuten sheivaaminen ihan todella hankalaa ison mahan kanssa ja sen vuoksi tulee sheivattua vähän vähemmän. Aij että mua ahdistaa..

Vaihdettua hammasharjaa?
Sitten kun se näyttää siltä, että se pitäisi vaihtaa.

Käytyä kirjastossa?
Oon käynyt kirjastossa ehkä viimeksi ala-asteella. Sitten kun vauveli kasvaa, niin luultavasti tulee käytyä lainaamassa kirjoja, mitä sitten lukee hänelle.

Pestyä tyynyä ja peittoa?
Aij kauheeta, mä en tiennyt että ne pitää pestä. Tuuletan niitä kyllä parvekkeella, etenkin talvella kovilla pakkasilla tuuletan aina kun vaihdetaan lakanat. Taidanpa heittää meidän peiton pesukoneeseen...

Syötyä herkkuja?
Ihan liian monena päivänä saattaa tulla herkuteltua, mutta en kyllä kerralla mitään suurta määrää. Lapsosen kasvaessa täytyy ehdottomasti laittaa se lauantai herkkupäiväksi ja pysyttävä siinä itsekin.

syksyinen odotuskuva

Soitat anopille?
No ei ainakaan tällä hetkellä ollenkaan, mä en kauheasti tykkää puhua puhelimessa.

Soitettua mummolle?
Aina juuri ennen kuin menen hänen luokseen käymään, sillä varmistan onko ketään kotona.

Pestyä rintsikoita?
Muutaman käyttökerran jälkeen.

Leivottua?
Yleensä syksyisin tulee se leipomisvimma, mutta sanottaisiinko että muutaman kerran puolessa vuodessa.

Käytyä vaa'alla?
Ennen en käynyt koskaan, mutta nyt raskaana oon ihan mielenkiinnosta seurannut painoa ja merkannut joka maanantai aamuna ylös paljon painan. On hauska seurata, kuinka paino nousee, kun vauveli kasvaa.

Komennat miestäsi?
Pyytäminen on eri asia kuin komentaminen, joten pakko vastata tähän, etten koskaan. Yleensä pyydän asioita, ja jos asiaa ei meinaa tapahtua ja se venyy, niin sitten saatan tiukemmin asiasta mainita. Jos mitään ei edelleenkään tapahdu, niin mikä estää mua tekemästä sen sitten itse. Siinä vaiheessa mies kyllä tulee asiaa suorittamaan.

Syötyä irtokarkkeja?
Mä en sen kummemmin välitä irtokarkeista, mutta silloin tällöin niitä tulee ostettua ja syötyä. Ympäripyöreesti vastattuna noin muutaman kerran vuodessa.

Vierailtua isovanhemmillasi?
Ihan liian harvoin, vaikka molemmat mummot asuvat ihan samassa kaupungissakin.

Pestyä pyykkiä?
1-3 kertaa viikossa riippuen tosiaan miten on vaatteita käytetty ja miten niitä pyyhkeitä ja lakanoita pestään..

Imuroit kotisi?
Kerran viikkoon imuroin ennen, mutta nyt en oo raskaudeltani kyennyt. Mies taas painaa aamustan iltaan töissä, joten en kehtaa aina häntäkään pistää 12 tunnin työpäivien jälkeen illalla imurin varteen. Yritetään nyt edes se kaksi kertaa kuussa saada imuroitua yhteisvoimin tai sitten mies imuroi - häntä tosin täytyy vähän muistutella, että voisitkos nyt imuroida, sillä mä teen sen yleensä kerran viikkoon.

Perheessä kinataan vaatetuksesta?
No eipä täällä oikeastaan kinata vaatteista, välillä saatan mainita miehelle johonkin hienompaan paikkaan lähtiessä, että oisko mitään jos vähän panostaisi, hhe. Mutta ei siitä mitään kinaa saada aikaiseksi. Aika usein mies myös kysyy multa, että mitä voisi laittaa, jos ollaan johonkin juhliin tai muihin sellaisiin menossa. Hän ei välitä sinänsä tyylistä, vaan on perus farkut ja huppari tyyppiä.

Käytyä hammaslääkärissä?
Aina kun kutsu käy. Mulle tulee tosiaan kutsut aina tarkistuksiin. Viimeksi taisin käydä pari vuotta sitten ja sieltä sanottiinkin, että muutaman vuoden päästä tulee taas tarkistuskäynti.

odotuskuvat syksy rakkaus

Käytyä kaupassa?
Ihan kunnolla ruokakaupassa käydään kerran viikossa, ja kerran täytyy sitten käydä jotain pikkuostoksia, kuten hedelmiä, suorittamassa ennen seuraavan viikon suurempaa kauppareissua.

Pestyä ikkunoita?
Pyritään pesemään ikkunat aina keväällä.

Vaihdettua sukkia?
Joka käytön jälkeen. Sukkahousuja paljon käyttävänä en ihan joka kerta pistä pesuun, vaan saatan käyttää muutaman kerran ennen pyykkiin heittämistä. 

Oltua eri mieltä ystävän kanssa?
Varmasti joka kerta jossain asiassa on jonkun kanssa eri mieltä ja sehän ei todellakaan ole väärin. Itse asiassa parasta on keskustella aiheesta, jossa kaksi ihmistä ovat eri mieltä jostain, jos keskustelussa molemmat huomioi myös sen toisen mielipiteen ja osaa käyttäytyä.

Siivottua?
Mulla on siivouksen suhteen oikeesti joku ongelma. Siivoan päivittäin, sillä haluan ylläpitää siisteyttä ja paikkojen pitää olla siistit. Nyt raskaana ollessa ei oo välttämättä kroppa antanut ja silloin töissä käydessä kiireaikoina ei ole voinut niin hyvin pitää siisteyttä yllä, mutta yritän parhaani. Ahdistun pienimpäänkin sotkuun.

Tarkistettua palovaroitin?
Tämä on miehen homma, joten en osaa sanoa.

Pestyä lattiat?
Keittiö tulee mopattua kerran kuussa, paitsi nyt raskaana ollessa ei oo voimat riittääneet - ei edes siihen imurointiin. Ahdistun.

Ostat uusia vaatteita?
Rehellisesti sanottuna kerran kuussa tulee kyllä jotain uutta ostettua, ei ehkä ihan joka kuukausi, mutta lähemmäs.

Käytyä kaapistot läpi?
Ehkä kerran vuodessa.

Olet tehnyt raskaustestin?
Tämän muistan hyvin nyt kun raskaana ollaan, plussasin keskiviikkona 10.4.2019 joten viimeksi silloin.

Peset autosi?
En omista autoa, mutta jos omistaisin niin mies pesisi sitä varmaan koko ajan, kuten omaansakin.

Siivottua lääkekaappi?
Kerran vuodessa tämäkin.

Puhdistettua hiukset harjasta?
Aina kun se näyttää siltä. Tangle Teezer pääsee myös pesukoneeseen välillä.

odotuskuvaus

Huomenna on marraskuun ensimmäinen! Täällä alkaa olla jännät paikat, kun laskettu aika on joulukuun alussa eli marraskuun lopussa se voi olla jo menoa. Jännittää kyllä ihan superisti ja viikonloppuna käydyt vauva- ja synnytyskeskustelut omissa baby showereissa pisti kyllä jälleen mielenpäälle monia asioita. Pelkopolilla on käyty puhumassa ja synnytyspelkoisena mulla on kuitenkin melko luottavainen fiilis omaan kehoon. Välillä kuitenkin edelleen pelko ja jännitys nostaa päätään, mutta se vaan on kohdattava. Ihanaa alkavaa marraskuuta kaikille ♥

Samaistutteko joihinkin kohtiin?
Entä lähteekö haaste toteutukseen?

10 kommenttia

 1. Voi vitsi että nää kuvat on ihania <3 Niin kauniita, ootte niin suloisia yhdessä! Ja sun masu on niin suloinen <3 Tää postausidea on kyllä hirmu kiva, sekä sinun että Millan vastauksia oli kiva lukea :) Äläkä ahdistu siivoamisesta, ehdit kyllä tehdä sitä raskauden jälkeenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä aivan ihania <3 Onneksi ennätettiin ottaa edes nämä, kun en nyt ehtinyt otattaa yksin raskausmasukuvia. Se oli kyllä mielessä :D Onneksi saatiin kuitenkin asukuvien yhteydessä masukuviakin ottaa muistoksi :) Kiitoksia Jenni kommentistasi <3

   Poista
 2. Vitsit miten upeita kuvia teistä<3 Vau! Välittyi niin ihana tunnelma näistä :)

  Mä oon lukenut vastauksia tähän haasteeseen useammastakin blogista ja kiva oli sunkin vastaukset lukea! Meinasin jossain vaiheessa itsekin ehdottomasti tehdä tämän, mutta en sitten ehkä kuitenkaan tee :D Eihän nää mitenkään kovin henkilökohtaisia kysymyksiä ole, mutta silti jotenkin alkoi tulla sellanen olo, etten halua ihan kaikkiin julkisesti vastata. Enkä edes tiedä miksi, kun ei nää tosiaan ole mitenkään pahoja :D Ehkä en halua myöntää kaikkia itsellenikään, kun esimerkiksi ne ikkunat tulee pestyä vähän turhan harvoin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda <3 :) Itsekin mietin alussa onko osa kysymyksistä "liikaa", mutta en kokenut itse sitä ehkä niin. Voihan osaan jättää vastaamatta ja toteuttaa vain niillä kysymyksillä mihin haluat vastata :) Joten tee nyt ehdottomasti sinäkin, olisi hauska lukea sinunkin vastauksia edes niihin, mihin raaskit vastata 8)

   Poista
 3. Ihania kuvia tässä postauksessa! <3 Voisin muuten tehdä itsekin tämän, mutta en ehkä kehtaa paljastaa, kuinka harvoin vaihdan esimerkiksi pyyhkeet ja lakanat... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3 Sanon samaa kuin Lindalle, voithan sä jättää osan kysymyksistä pois ;)

   Poista
 4. Nää kuvat ovat aivan ihania! <3 Tuo neulemekko on jäänyt niiiiin mieleen, et alkaa itsekin jo tuollaisesta haaveilla. Jotenkin väri ja kokonaisuus on ihan kymppi. <3 Mukavaa, että otit haasteen vastaan ja näitä oli kyllä mukava lukea, tosi paljon samaistuttavaa. Ja tulipa postaus muuten hyvään saumaan muutenkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen samaa mieltä, kiitos <3 ;) Neule on kyllä ihana, voisi olla hauska nähdä sinunkin yhdistelevän tällaista 8) Ja jep niinpä tulikin, meinasi vähän itku tulla kuvia katsoessa :) <3

   Poista
 5. Olipas kiva haaste ja niin kovin kauniita kuvia! <3 Ihastelin kyllä jokaista kuvaa oikein huolella, kun niiden kohdalle pääsin. Kyllä jotkut vain ovat niin kuvauksellisia :> Näytätte niin ihanalta parilta, saatte varmasti teetettyä ihania valokuvia näistä! <3

  Haaste oli myös sellainen, jonka voisin itsekin toteuttaa, joten ehkäpä! Mulla on kyllä niin paljon kaikenlaista mielessä, mistä haluaisin bloggailla, muttei ole aikaa tai jaksamistakaan... No, toivotaan, että jossain välissä jaksaisin vaikka väkertää tämän haasteen oman blogin puolelle :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti :3 Toteuta sinäkin ihmeessä tämä haaste, lukisin mielelläni sunkin vastaukset näihin <3 ;) Bloggaat sitten kun jaksat ja kerkeät, hyvä että sulla on kaikenlaista mielessä sit kun ehdit palata blogin pariin ;) Se on nimittäin ikävää jos tekee mieli bloggailla ja aikaa on, muttei inspistä - eli sulla ei tuota ongelmaa taida sitten tulla :D

   Poista