Sisällön tarjoaa Blogger.

15 kysymystä hiuksista

Mun lemppari kosmetiikkabloggaajani Linda oli kirjoittanut Lipstick love- blogiinsa kivan haasteen hiuksiin liittyen. Rakastan höpötellä hiuksista ja enpä ole aikoihin blogissa aiheesta puhunutkaan - taisi olla joskus vuonna 2017 viimeksi, kun kirjoittelin 25 kysymystä- haasteen hiuksiin liittyen. Päivitellään siis vähän "tukkakuulumisia" tämän haasteen avulla!


1. Hiustyyppi?
Paksut, vahvat ja aika karheat. Hiukseni ovat suhteellisen suorat, mutta kosteassa ilmassa taipuisat ja pitkään kosteassa ollessa saattaa hieman kiharoitua.

2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?
Vakiokampaajani sijaitsee Kuopion keskustassa, ja käyn lähinnä aina samalla. Nyt kampaajani on ollut pitkään äitiyslomalla, mutta onneksi samassa paikkaa on myös toinen, joka osaa hommansa. Käyn kampaajalla nykyään ehkä kerran tai kaksi puolessa vuodessa.

3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?
Ollaan nyt pitkään laitettu vaaleaa raitaa mun oman, luonnollisen värini päälle ja sävytetty kylmemmäksi. Nyt viimeksi arvoin kovasti, leikkaanko jälleen lyhyeksi vai alanko kasvattaa hiuksia.
Aloitin kuitenkin kasvatusprojektin, mikä on melko haastava, kun hiukseni ovat nyt siinä mitassa, että haluaisin ne pätkäistä lyhyeksi tai saada kerralla pituutta esimerkiksi pidennyksillä. Taistelen tän vaiheen ja odottelen sinnikkäästi, jospa kesällä olis jo hyvin pituutta!

4. Tukkajumalasi?
Kaikki, joilla on pitkä ja paksu tukka! Lyhyt malli edelleen kiehtoo myös, mutta onhan ne pitkät ja paksut hiukset aikamoinen unelma.

5. Suosikkikampaus?
Mulla on aina joku tietty kampaus, mitä suosin tietyssä vaiheessa. Viime vuonna suosin alkuvuoden sitä ihanaa loivaa lainetta, kesän taas tykkäsin laittaa päällimmäisen hiusosion pikkunutturalle päälaelle. Tällä hetkellä mun hiusmitta on sellainen, että aina kun sen laitan, niin ehdottomasti kiharaa tai lainetta. Tai sitten iso muhkea hiusnuttura.

longbob hair

6. Kuinka usein peset hiukset - aamulla vai illalla?
Viikolla mun on pakko pestä hiukset illalla, kun mies on kotosalla. Ennen se oli ehdottomasti aamu jolloin pesin, mutta vauvan kanssa ei nyt ihan onnistu, sillä hän hermostuu heti jos poistun huoneesta, ja aamulla en vaan yksinkertaisesti ennätä viettää aikaa suihkussa kauaa. Viikonloppuisin sitten pesen aamulla, jos pesupäivä osuu siihen. Pyrin pesemään hiukset joka kolmas päivä.

7. Vakio hätäkampaus?
Pikkunuttura päälaella tai iso ja muhkea "donitsinuttura" ilman sitä donaria, kun nykyään tällä hiuspituudellani sen jälleen niin saan. Niin helppo hiuslookki, molemmat!

8. Millaisia hiustuotteita käytät - uusin lemppari ja ikisuosikki? 
Useimmiten hiuslakkaa ja hiusöljyä. Joskus myös muotovaahtoa, suolasuihketta ja hiuspuuteria tulee laitettua. Uusin lemppari taitanee olla suolasuihke, eikä sekään nyt enää järin uusi tulokas mun hiustuotteiden joukossa ole. En vaan oo aikoihin tutustunut uusiin hiusjuttuihin. Ikisuosikki on ehdottomasti CHIn hiusöljy!

9. Mikä hiustuote ei nappaa?
Pakko mainita tismalleen samat kuin Linda omassa postauksessaan, vahat ja geelit. Eihän niillä pitkähiuksinen oikein mitään tee.

10. Jäätävin hiuslookisi?
Jopa sen täysin vaalean tukan, sillä 2 sentin omalla tummalla tyvellä päihittää yläasteen kusen keltainen tukka. Hyi kamala. Se oli sitä kotivärjäystä...

vaaleat hiustenpidennykset microloop
Kuva hiustenpidennyksillä vuodelta 2014

11. Syötkö ravinnelisää hiuksille?
Syön biotiinia, joka siis vahvistaa ja kiihdyttää hiusten sekä kynsien kasvua. Hiuksissa en ole eroa huomannut, mutta kynsiä se ainakin mulla vahvistaa, etenkin nyt kun en ole vuoteen saanut tehtyä geelirakennekynsiä itselleni - siitä puheenollen toivon, että pian pääsisin jälleen tekemään niitä itselleni!

12. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?
Olen, on ollut teippipidennystä sekä micro loop pidennystä.

13. Hiuskatastrofi?
Joskus aikoinaan kun halusin mustista hiuksista eroon, kävin jossain kampaajalla ja siellä vedettiin sitten liian tujuilla aineilla ja mun hiuksien latvat olivat ihan epätasaiset sen jälkeen. Kun heitin hiukset taakse, niin latvoissa oli jopa 3 sentin heittoa, olettaen että hiusten latvat menee tasaisesti, niin mulla oli ns. "lovi" hiusten latvassa siinä keskellä.

Toinen paha oli, kun olin joskus ylä-asteella, niin äitini yritti tehdä mustalla värillä raitoja mulle. Lopputulos: mulla oli sit musta läntti keskellä päätä. Hyvin raidoitettu äiti!

14. Millä suoristat ja/tai kiharrat?
Mulla on ihan Remingtonin suoristin, jolla kiharran, suoristan ja teen laineet. Lisäksi löytyy BabyBlissin muotoilurauta sekä OBH Nordicin lainerauta.

15. Hiusvinkki?
Jos blondaat, tee se kampaajalla tai edes ammattilaisen kanssa.


Ihanaa tiistain jatkoa!
Kertokaa ihmeessä, mikä on teidän hiusvinkkinne?

Ei kommentteja