Sisällön tarjoaa Blogger.

5 x säästövinkit

 Toteutettu yhteistyössä Sortter.fi kanssaSäästäminen. Se yksi puhutuin ja ajankohtainen aihe lähes aina. Etenkin nyt, kun hinnat ovat nousseet ja nousevat ilmeisesti koko ajan. Mun on pitkään tehnyt mieli kirjoittaa omat säästövinkkini ylös, vaikka tuskin ne eroavat muiden säästövinkeistä, sillä monissa samanlaisissa artikkeleissa saattaa yleensä poimia aika samanlaisia kohtia.


5xsäästövinkit


5 x säästövinkkini


1. Säästöpossu

Ainakin omassa pankissani on mahdollisuus säästöpossu- toimintoon. Tämä tarkoittaa sitä, että automattisesti x määrä rahaa siirtyy haluamalleni tilille joka kerta, kun teen korttiostoksen, eli maksan kortilla. Itse olen asettanut määräksi 1 euron, mikä ei kuulosta paljolta, mutta kortilla kun maksaa yleensä aina, niin sitä vinguttaessa suuri määrä loppupeleissä kertyy ajan kanssa.


Itse asiassa katsoin, että keskimäärin 15-20 euroa kuukaudessa menee säästöön vain tällä toiminnolla, mikä tekee vuodessa yli 200 euroa.


2. Käteisnosto

Nostan x määrän käteistä kuukaudessa talteen, riippuen siitä paljonko palkkaa tulee. Käteistähän ei kannata kuitenkaan pitää suurta määrää, joten tämä menee meillä yleensä matkakassaan, ja meidän tapauksessamme kuluu pois, kun matkustellaan - toivon mukaan tämän K:n tilanteen jälkeen yhtä useasti kuin ennen.


Yrittäjänähän minä itse nostan itselleni palkkaa, eli omassa tapauksessani toimin niin, että jotkut asiakkaista kun maksaa minulle käteisellä, niin saan sen ns. "nostaa itselleni palkaksi". Otan tämän säästöön. Käteismaksuja tulee nykyisin todella vähän, (kutakuinkin 0-2 käteismaksua kuukaudessa) joten tämä toimii omalla kohdallani todella hyvin, eikä sen vuoksi tarvitse nostaa erikseen.


TIP! Jos käytät käteistä joskus, pistä kolikot silloin tällöin säästöpossuun! Tällä vinkillä kertyy myös!


3. Turhat ostot minimiin

Klassikko. Karsi turhat ostokset, älä shoppaile huvikseen, ruokakauppa ostoksissa vertaile hintoja, budjetoi, osta kerralla viikon ruoat... Meillä yritetään nykyään kovasti seurata ruokaostoksilla hintoja, mutta rehellisesti sanottuna parannettavan varaa olisi tämän asian kanssa. Toisaalta ruoassa emme halua seurata liikaakaan, sillä haluamme myös nauttia hyvästä ruoasta. Ja silloin tällöin ehkä myös mennä arjessa sieltä mistä aita on matalin, eli käydä ulkona syömässä tai woltata.


4. ASP-tili

Tämä oli itselläni pakollinen nuorempana ja avasin itselleni ASP- tilin melkeinpä heti täysi-ikäisenä, sillä halusin sen. Olen todella iloinen, että tällä hetkellä on sellainen tilanne, että saan todennäköisesti ensiasuntoetuni käyttää suoraan siihen, mihin todennäköisesti jäädään sitten asumaankin, eli siihen mahdolliseen omakotitaloon.


Nyt on pitänyt pistää asuntohankinnat ainakin hetkeksi sivuun vallitsevan tilanteen takia.


5. Mikäli tarvitset lainaa, kilpailuta

Kilpailuta lainat, niin säästät. Simppeliä. Netti on pullollaan vinkkejä säästämisestä, mutta mikäli tarvitsee lainaa suurempiin hankintoihin, kuten asumiseen, autoon, niin esimerkiksi Sortterilla voi verrata ja kilpailuttaa kätevästi lainat. 


Itse en vielä lainaa ole joutunut ottamaan, mutta mikäli johonkin suurempaan hankintaan olisi tarve, niin tsekkaisin ehdottomasti Sortterin sivut.Itse säästän yleisesti "pahan päivän varalle" tai yleisestikin ihan elämään, matkoihin, sekä välillä suurempiin hankintoihin. Matkakassa taitaa oman asunnon lisäksi se suurin, mihin haluan aina säästää. Näillä pikku vinkkivitosilla säästäämään!


Ihanaa viikon jatkoa!
Miten te säästätte?2 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä! Mulla oli aikoinaan tapana laittaa palkkapäivänä aina edellisestä palkasta tilille jääneet rahat säästöön, mutta jossain vaiheessa aloin suoraan laittaa aina joka tilistä sen muutaman sata euroa sivuun. Häitä varten oli pakko saada säästettyä useita tuhansia melko lyhyessä ajassa ja säästäminen jatkui entistä kovemmin, kun tulin raskaaksi ja tiesin, että äitiyslomalla tulot tippuu ja vauvantarvikkeetkaan ei ihan ilmaisia ole :D Nyt ei onnistu säästäminen nykyisillä tuloilla ihan samalla tavalla, mutta turhia ostoksia pyrin ehdottomasti välttämään ja muutenkin tarkastelemaan enemmän mitä kaupasta tulee ostettua, jotta sitä rahaa saisi edes hieman joka kuukausi säästöönkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuokin kuulostaa ihan todella hyvältä vinkiltä! Häiden suunnittelu pistää varmasti säästövaihteen päälle, kuten myös tuo raskaus :D Äitiyslomalla ei tosiaan pahemmin säästellä, mutta silloin saattaa säästää just vähän sillä, että katselee mitä ostaa. Se on myös jonkinlaista säästämistä, vaikkei se ns tuo mitään itselle "lisää".

   Kiitos Linda kommentistasi :) <3

   Poista