Sisällön tarjoaa Blogger.

Paloja Kreetalta - plussat ja miinukset

Matkakuumeen nostattajaa tässä tarjolla hei!


Ensimmäistä matkapostausta kehiin, ai että miten voimaannuttava reissu oli. Matkakuumeen luulisi aina lieventyvän, mutta hittovie kun se vain kasvoi. Ajatella, että viime reissusta oli se 4vuotta. Sitä tunsi olevansa taas elossa, se voimaannutti - tuntui niin hyvälle, etten osaa sanoin kuvailla. Ihan kun olisi saanut itsestään palasen takaisin. Palasen, minkä oli kadottanut jonnekin.


kreeta hania vinkkejähania kreeta plussat ja miinukset


Haluan vähän jakaa kokemuksiani Kreetan Haniasta. Majoituksemme ei sijainnut ihan Hanian keskustassa, sillä luinkin, että siellä ei kunnon uima-rantoja ole ja meno on melko vilkasta. Majoituksemme oli ihastuttava Creta Palm, joka sijaitsi Kato Staloksessa. Halusin aluksi hotellin mahdollisimman läheltä Hanian keskustaa, mutta 3vuotiaan kanssa kaupunkielämä ei ole välttämättä parhain vaihtoehto, sillä halusimme rauhaa, rantoja ja helppoutta. Kato Stalos oli oikein oivallinen valinta siihen ja pari kertaa Hanian keskustassa käynti riitti vallan mainiosti. 

Jaan yleensä reissulta mieleenpainuneita paloja, sekä vähän plussia ja miinuksia. Tämä postaus käsittelee hyvin vahvasti niitä, eli toisin sanoen minun kokemuksia ja vinkkejä Haniaan löydät tästä postauksesta.


hania kreeta


PLUSSAT


Hania on lomakohteena hyvä sellaiselle, joka haluaa lomalta rauhaa, hyvää oloa ja rentoutumista. Juuri loistava valinta meille, kun ollaan eletty ruuhkavuosia ja oikein loistava valinta myös meidän taaperon ensimmäiseksi lomakohteeksi.


Helposti Hanian keskustaan. Tosiaan parempi vaihtoehto meille oli majoitus muualla, kuin ihan Hanian keskustassa. Taxi maksoi nimittäin n20 euroa Kato Staloksesta Hanian kaeskustaan. Myös paikallisbussi kulki lienekkö 15 minuutin välein eessun taassun, mutta me mukavuudenhaluisena hyppäsimme ne pari kertaa taxiin, kun Hanian keskustassa kävimme. Ja se pari kertaa oli riittävä.


Hienohiekkaiset, lapsiystävälliset rannat. Meidän mini rakastaa olla rannalla ja tehdä hiekkakakkuja - se nähtiin jo kesällä Suomessa. Uimaan meno oli vähän haastava, sillä punaisen lipun ollessa salossa, ei mereen ole menemistä ja meidän reissun kohdalla pääsimme uimaan vain yhden kerran Kato Staloksessa ja toisen kerran Elafonissilla. Lapsiystävällisen rannan vuoksi valitsimme Kato Staloksen, eli pienen lomakylän Hanian keskustan sijaan.


Kaunis satama-alue ja suloiset pienet kujat. Hanian venetsialainen satama oli kaunis. Hanian vanhaa kaupunkia ei voi verrata esimerkiksi Rodoksen vanhaan kaupunkiin, mutta sekin oli omalla tavallaan hyvin kiehtova - ei tosin niin kiehtova kuin Rodoksen vanha kaupunki. Venetsialainen satama oli aivan vanhan kaupungin kyljessä, jonka reunalta alkaa suoraan Hanian uudempi keskusta. Sieltä löytyi muutamia kauppoja kuten Zara, Stradivarius, Bershka, Tally Weijl, H&M ja Pull&Bear. Vanhassa kaupungissa on sitten paikallisia pikku puljuja.


KriKri ravintola Kato Saloksessa. Tätä ravintolaa voin todella suositella. Kaunis ravintolamiljöö, aivan mahtava pihviannos ja palvelu oli ihanaa sekä lapsen huomioivaa. Isona plussana rannan tuntumassa. Täällä kohteessa ei sellaista kunnon rantakatua ollut, mutta osa ravintoloista oli tehty niin, että sisäänkäynti oli kadulla ja sisäkautta pääsi sitten katetulle terassille syömään ja ihailemaan meren kuohuja. Tämä ravintola oli ainoa, missä kävimme kahdesti ja se valikoitua viimeisen illan ravintolaksi. Alla kuva meidän viimeisen illan maisemista. Eikö ole ihanaa?


krikri ravintola hania kreeta


MIINUKSET


Ei rantakatua. Rakastan kävellä rantakaduilla, mutta valitettavasti tässä kohteessa ei kunnollisia rantakatuja ollut. Uimarantaa ja rantaviivaa kyllä löytyi, mikä oli todella kaunista katsottavaa ja rantaviivaa pitkin oli kiva käydä kävelemässä. Muutama ravintola saattoi rannan tuntumaan jäädä, ja niissä olikin aivan ihana istua.


Rattailla kulku vaikeaa. Rattaiden kanssa kulku oli yllättävän haastavaa kapeilla ja pienillä kaduilla, mitä juurikin Kato Staloksessa oli. Taxilla tuli pari kertaa huristeltua, sekä käveltyä muihin suuntiin, niin kadut leveni enemmän, etenkin Malemeen päin kävellessä.

Jos lähtisin Kreetalle uudelleen, niin Platanias (luultavasti se oli Plataniaksen aluetta) voisi olla se, mistä majoitusta katsoisin. Itse asiassa ihan ensimmäistä kertaa Kreetan matkoja selatessa (ennen K:ta)  Platanias oli mielessä ja sieltä olisimme majoituksen ottaneet, mikäli maailma ei olisi "pystähtynyt".


Ei suojateitä. Meidän majoituksen lähettyvillä ei ollut lainkaan kunnon suojateitä, tämä on ehkä lähinnä rattaiden kanssa harmillista. Onhan sitä itse helppo juosta tien yli itsekseen, mutta kun lapsen kanssa rattailla yrität mennä tien yli, missä ei ole suojateitä, niin onhan se pirun vaikeaa.


Pilvistä ja sateista kaksi päivää. Tämä nyt ei ollut kohteen vika lainkaan, mutta meille osui kaksi vähän pilviempää ja tuulisempaa päivää. Yhtenä iltana jopa satoi sen verran, että saatiin värjötellä hotellihuoneessa, sillä ei oltu varauduttu sadevaatteisiin tai pitkiin vetimiin. Lisäksi lapsen kanssa ei kehdannut lähteä juoskentelemaan sateeseen rattaiden kanssa, sillä niihinkään ei ollut mitään sadesuojaa mukana.

Mietittiinkin, että jos kohteessa olisi ollut joku iso kunnon ostoskeskus, olisi sinne voinut huristella taxilla sadepäivää viettämään. Luin, ettei Kreetan läheisyydessä siis ollut mitään sellaista kunnollista ostaria.


Ei nähty merikilpikonnia. Siis tämäkään ei nyt varsinaisesti ole kohteen vika, vaan tämä on just sitä, että ole oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Seuraan facebookissa paria Kreeta ryhmää ja syyskuun aikana oli Hanian satamassa jotkut bonganneet merikilpikonnia. Mähän odotin tätä kovasti, josko meidän kohdalle osuisi myös, mutta vaikka kuinka satamassa tiiraili veteen, ei me nähty yhtäkään. 


Rannalla oli merikilpikonna vauvoille tehtyjä alueita, jotka johti rannasta suoraan mereen. Niissä olikin juuri kyltti, että annetaan rauha niille. 


venetsialainen satama hania kreetakreeta hania lapsen kanssa


Olen yleensä reissussa kuvannut kuvat ihan Olympus kameralla, mutta tämä reissu tuli mentyä lähinnä puhelimen kameralla. Oli minulla kyllä kamera mukana ja joitain kuvia sillä räpsinkin. Mä en nyt jostain syystä pidä yhtään puhelimen kuvista täällä blogin puolella, joten tästä oppineena kamera kulkee edelleen matkassa ulkomailla. No tulipahan kokeiltua!

Oletko käynyt Kreetalla? 
Mitä teidän plussa-miinut listalta löytyy?

2 kommenttia

  1. Mukava kirjoitus tähän tylsään syksyyn :) Olen käynyt lapsena kerran, enkä muista siitä kovin mitään. En tiedä, lähtisinkö uudestaan. Toki tuolla on kaunis ja monimuotoinen luonto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että postaus piristi syksyäsi :) Suosittelen, todella kiva kohde käydä ja varmasti löytynee jokaiselle jotakin, riippuen tietty siitä mihin suuntaan saarella lähtee 8) Kiitoksia kommentistasi Katri <3

      Poista