Sisällön tarjoaa Blogger.

Teneriffan Playa de las Americas kokemuksia

kokemukset playa de las americas


Kuten edellisessä postauksessa jo lupailin, niin halusin koota vinkit ja kokemukset Teneriffan Playa de las Americasista ihan omaan postaukseensa, sillä blogiini eksyy hyvin paljon tietyn matkakohteen kokemuksia hakevia. Esimerkiksi Kreetan Kato Stalos kokemuksia on haettu paljon ja tänne on päätynyt sillä hakusanalla useita kävijöitä.

Kanarialla on tullut matkattua vähän vaikka missä, mutta näin vanhemmalla iällä aina valintana on Playa de las Americas. Kohde on helppo, sillä jokaiselle löytyy jotakin ja auton vuokraus on myös helppoa, jos haluaa nähdä saaren sisällä muuta. Tässä kuitenkin yksityiskohtaiset asiat, mitkä ovat omien kokemuksieni mukaan mainitsemisen arvoisia ja mitkä pistää negatiivisesti mieleen.

playa de las americas kokemuksia lapsen kanssa


PLUSSAT

Pitkä rantakatu ja helppo liikkua. Ihan aluksi haluan mainita, että tämä paikka on ihan ykkösmesta lapsen kanssa. Liikkuminen on helppoa rattaiden kanssa, ja superpitkä rantakatu ilman autoliikennettä on helppo, kun ei tarvitse varoa autoja ja esimerkiksi meidän taaperon kanssa sai ihan kunnolla juoksennella kadulla. Hän on niin vilkas, että hänen täytyisi olla nimittäin rattaissa, mikäli autotie kulkisi vieressä.

Rannat loivia ja lapsiystävällisiä. Rannat ovat loivia ja lapsiystävällisiä, eikä suuria aaltoja ole ainakaan meidän aikana lähes koskaan ollut. Ja olen käynyt täällä ihan todella monta kertaa. Vesi on kyllä melko kylmää. Meidän mini tykkää vesileikeistä, mutta täällä hän ei rantaviivalla viihtynyt varmaan juurikin kylmän veden vuoksi. Kreetalla oli syksyllä lämmintä vettä ja siellä hän olisi ihan himona rantaviivalla leikkinyt - aallot olivat siellä taas aika hurjia, eikä häntä mielellään siinä rantaviivalla tietenkään paljoa pitänyt.

teneriffa kokemuksia lapsen kanssa


Jokaiselle jotakin.
Jotenkin koen, että täältä löytyisi jokaiselle jotakin. On rantoja, rauhaa, yöelämää, hyvät shoppailimahdollisuudet, aktiviteettia, retkiä.. You name it! Täällä ei takuulla tule tylsää, jos vaan ei sitä halua. Tietysti turistikohteiden välttäjille tämä ei oo parhain vaihtoehto, koska täällähän on turisteja paljon, mutta se ei meitä haittaa.

Autonvuokraus kätevää. Autonvuokraus oli ihan todella helppoa. Me oltiin pakettimatkalaisia ja suosimme aina Aurinkomatkoja. Sen kautta sai kätevästi vuokrattua auton turvaistuimen kera. Uskoisin auton vuokrauksen käyvän kyllä yhtä kätevästi ilman matkanvälittäjiäkään, sillä autonvuokrauspaikkoja löytyy. Liikenne on aina eri juttu vieraassa paikassa, mutta onneksi meillä mies on aina ratissa tarpeen mukaan, niin mun ei tarvi panikoida muuta kuin navigointilaite-apulaisena.

parque santiago minigolf playa de las americas tenerife


Yleinen ilmapiiri.
Yleinen ilmapiiri on vaan tuolla saarella ja juurikin tuossa paikassa jotain sellaista, mitä minä rakastan. Sitä on vaikea selittää. Lisäksi Kanarian ilmasto on mukava, sellainen Suomen kesä on kiva silloin tällöin, enkä aina kaipaa matkustaa paikkaan, jossa hikoillaan 24/7. Tosin nyt meille sattui aika hikiset kelit, parhaimmillaan oli +27 astetta! En valittanut kuitenkaan.

Paras minigolf paikka, missä ikinä olen käynyt. Parque Santiago on vaan yksinkertaisesti kaunein ja paras minigolf kenttä, missä olen käynyt. Ratoja on yhteensä 3 - kaksi kappaletta lyhyempiä 9 reiän ratoja ja yksi 18 reiän rata. Jokainen näistä käytiin pelaamassa tällä reissulla!  

Sää on hyvä. Playa de las Americas on saaren eteläisellä puolella, jossa sää on usein aurinkoisempi ja lämpöisempi, kuin saaren pohjoisella puolella. Ja esimerkiksi jos säätiedote näyttää pilvenhattaraa tai vesipisaraa, niin se ei välttämättä päde ja se on monesti nähty.

playa de las americas teneriffa kokemuksia

ruoka kokemuksia teneriffa


MIINUKSET

Hyökkäävät kaupustelijat. Aurinkolasi- ja kellomyyjät, joita on aina ollut, mutta nyt niitä tuntui olevan vielä enemmän. Yleensä niiltä on vältytty, mutta nyt aika moni yritti tulla kaupittelemaan laseja, kelloja ja muutaman kerran vähän jotain kyseenalaisempaakin (vaikka meillä oli nyt lapsikin mukana?!).. Nooo, olihan näitäkin, jotka myyvät lapsille mieleisiä vilkkuvia ja vinkuvia leluja ja nyt kun oli itselläkin lapsi, niin vielä pahemmin kävi nämäkin myymään...

Kylmä vesi. Tämä tuli mainittua jo ylempänä, mutta ikävää on se, että vesi on aika jäistä etenkin tällaiselle vilukissalle. Tähän mainittakoon myös, että simpukoita ei enää paljoa löydy - pienenä ollessa löytyi aina, tai näin muistelen!

Ruoka. Tämä oli kummallista, sillä Kanarialla oon yleensä pitänyt ruoasta, mutten tiedä mikä nyt oli. Useissa paikoissa tuntui nyt, ettei niissä ole tarpeeksi mausteita minun makuuni. Yhdessä rantaraflassa tosin söin älyttömän hyvän kanawokin, jossa oli makua! Pizza toimi aina.

teneriffa kokemuksia


Voisin kuvitella itseni tänne talveksi asumaan ja viettämään eläkepäiviäni. Minulla on vaan pala sydämestä aina tuolla.

Kertokaa ihmeessä teidän kokemuksistanne tuolla, jos olette käyneet?


2 kommenttia

 1. Kuulostaa kivalta ja lapsiperheelle sopivalta paikalta :) Mä olen käynyt Kanarialla tasan kerran, Lanzarotella, ja siitä paikasta jäi mieleen lähinnä jäätävä tuuli ja kylmä merivesi :D Mulle on toki jälkeenpäin sanottu, että kannattaa suunnata ennemmin Teneriffalle, jos haluaa mahdollisesti ton tuulenkin osalta vähän miellyttävämmän kokemuksen Kanarialta. Katsotaan jos sinne joskus vielä päätyisi, vaikka just tonne Playa de las Americasille!

  Ne kaipustelijat on ihan superärsyttäviä, mulla lähtisi varmasti järki, jos lapsen nähden vielä tultaisiin kaupittelemaan ties mitä tavaraa. Eikä sekään kovin kivaa ole, että tullaan myymään kaikkia lasten juttuja, kun se lapsi todennäköisesti niistä innostuu eikä välttämättä itsellä ole halua moisia tavaroita lähteä ostamaan. Pahimassa tapauksessa saa vielä kunnon itkun aikaan pienelle, jos ei mitään ostetakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todentotta onkin :) Ehdottomasti suosittelen kyllä tuota paikkaa, mikäli Kanarialle matkaa eikä mikään tietty ole mielessä, mutta haluaa juurikin rentoutta ja lapsiystävällistä, lämmintä paikkaa :)

   Joo, minua ihan puistatti, kun ties mitä yrittivät myydä. Onneksi ei kovin myöhään oltu yleensä liikenteessä. Ja joo, noi lasten mieleisten lelujen myyjätkin sen suhteen ikäviä, jos tulee niitä pettymyksiä pienelle, onneksi ei meillä tullut sen kummempia harmistuksia niiden suhteen!

   Poista