Sisällön tarjoaa Blogger.

Arjesta postaaminen somessa - Miksi blogini ei ole enää lifestyle?

Olette saattaneetkin jo huomata, että bloggailen nykyään lähinnä asuja ja ajatuksia. Blogini oon aina esitellyt lifestylena, mutta sellaisia (ainakaan kunnon lifestyle) postauksia multa ei ole tullut nyt varmaan vuoteen. No tää johtunee nyt tosiaan ihan siitä, että keskityn nyt vain asuihin, pohdintoihin ja ehken silloin tällöin myös kauneus- ja matkailu aiheisiin.

Nimittäin se arki ja arjesta postaaminen somessa, se taitaisi kuitenkin olla nykyään se somettajien juttu? Ihmiset haluavat jakaa ja lukea enemmän arjesta, ja näin ollen kertoa seuraajille, että vaikka elämä somen läpi näyttäis kuinka ihanalta, niin se arki on ihan meillä jokaisella. Lisäksi nopea selailu on lisääntynyt, sillä ihmisillä on nykyään niin kiire. Ei jäädä selailemaan ja ihmettelemään, eikä pysähdytä niin paljon keskustelemaan ja kommentoimaan. 

some ja arki
lifestyle blogista tyyliblogiksi

Lifestyle blogit sisältävät juttuja laidasta laitaan, mutta niissä kerrotaan lähinnä omasta arjesta ja elämästä. Se oli aikoinana ihan todella kivaa, mutta nykyajan blogimaailmassa tuntuu, että sun täytyy lifestyle bloggaajana erottua eduksesi. Nykyään myös instagram on se alusta, jolle suurin osa somevaikuttajista ja ex-bloggaajista ovat siirtyneet ja eikä ihmekään. Siellä se arjen jakaminen esimerkiksi storyn puolella on helpompaa ja ehken rehellisesti sanottuna ainakin mun mielestäni mielenkiintoisempaa, kun blogista luettuna. 

Mun blogini aktiiviset käyttäjät ovat kasvaneet puolella alkuvuoteen verrattuna. Mikä ei tosin näy ulos päin, sillä kommentit ovat vähentyneet hirvittävästi liittyen varmaan juurikin siihen, mitä alussa kirjoitin - ihmisillä on niin kova kiire. Saan instassa esimerkiksi enemmän kommentteja, ja sehän on paljon nopeampi kommentointiin, kuin blogi. Nyt kun olen hiljattain muuttanut myös blogini sisällön muoti- tai sanoisinko tarkemmin tyyliblogiksi, niin en tiedä johtuuko se lukijoiden kasvu tästä muutoksesta. Nimittäin blogit.fi sivustolla siirsin blogini kategoriasta lifestyle kategoriaan muoti ja tuntuu, että liikennettä tulee sieltä nyt sitten enemmän kuin yleensä.

tyyliblogi matkailublogi kuopio
arjen jakaminen somessa

Miksi blogini ei ole enää lifestyle?

Lähinnä siksi, että en koe mun arkeni olevan mielenkiintoista. Etenkin kun perhe-elämä alkoi, niin mua ei edes kiinnosta jakaa perhe-elämä arkea blogissa, eikä itse asiassa missään muuallakaan somessa. Suojelen samalla lastani. Lisäksi se, että se arjen jakaminen tuntuu ihan todella henkilökohtaiselta jutulta. 

Kun aloitin bloggaamaan, jaoin ihan todella paljon itsestäni ja läheisistäni. Mua jollain tapaa kaduttaa se ihan kamalasti, sillä nykyään haluan jakaa mahdolllisimman vähän. Näin ollen en näe edes syytä pitää lifestyleblogia. Lisäksi jaan oikeasti pieniä paloja arjestani (todella harvoin kylläkin) instagramin puolella, sillä se on tosiaan helpompi alusta jakaa niitä pieniäkin arjen juttujani, joita olen valmis someen jakamaan. Totta kai mä kirjoitan silloin tällöin tännekin kuulumisiani elämästä, mutta nekin tulee nykyään kirjoitettua asujen kylkeen ja vieläpä sinne postauksen loppuun hyvin lyhyesti. En jaa samalla tapaa asioita, mitä silloin blogien kulta-aikoina.

arjesta kertominen somessa
arjen jako some

Mikä blogini sitten on?

Kyllä mä luokittelen tämän muoti/tyyliblogiksi. Tarkemmin sanottuna siis tyyliblogi. Tyyliblogi on harvoin missään kategoriana, joten mennään näillä, eli muoti/tyyli blogi. Lisäksi se matkailu. Se aivan ihana matkustelu. Joskus kun sinne maailmalle pääsee, niin tulee varmasti jaettua matkapostauksia ihan hurjan suuri määrä täällä, kuten aina oon reissujemme jälkeen jakanut! Luulisin, että kaiken lisäksi jaan "reissu-arjen" tapahtumia instagramin storyssa, nyt kun olen viimein päässyt sisäistymään siihen. Suojelen silti läheisiäni, enkä aio heitä sen suuremmin sotkea somemaailmaan.

Eli asuja, asuja ja asuja! Niitä tulee ihan varmasti näkymään täällä eniten. Asujen sekaan ujutan varmasti silloin tällöin pieniä kuulumisia pinnalta kuin joskus ehkä myös pintaa syvemmältäkin. Matkustelua, kauneusjuttuja ja pohdintaa tipahtelee tänne myös silloin tällöin, vaikka luokittelen tämän vahvasti tyyliblogiksi. Näillä eväillä tunnen tämän homman taas maistuvan, eikä tarvitse pohtia jatkaako vai eikö jatka.

Minut löytää instagramista @kataaz

arki ja some

Näillä ajatuksilla on lähiaikoina menty! Mitä ajatuksia arjen jakamisesta somessa teissä herättää?
Oikein ihanaa joulun odotusta kaikille!


Lue myös: Kuoleeko blogit?

8 kommenttia

 1. Mä pystyn samaistumaan aika moneenkin asiaan tässä sun tekstissä, vaikka oma blogi toki edelleen jatkaa samaa linjaa mitä aloittaessakin. Mutta siis mäkään en turhan paljon halua omaa henk.koht elämääni jakaa somessa. Toki Instaan tulee storyjen muodossa päiviteltyä välillä sitä ihan normiarkea ja tapahtumia, mutta en tee sitä edes viikottain. En näe mitään väärää siinä, että ihmiset haluaa jakaa vaikka joka minuutilta mitä ovat tekemässä, mutta mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän tajuan etten halua itse näyttää kaikkea elämästäni muille ihmisille. Eikä mun elämäni sitä paitsi ole niin kiinnostavaa, että siitä viitsisi koko ajan jotain päivittää :D

  Oon myös sitä mieltä, että on vähän eri jakaa Instaan vaikkapa storyihin jotain kuin kirjoittaa blogiin kaikkea maan ja taivaan välillä. Blogissa ne on kaikkien nähtävillä vielä vuosienkin päästä (jos postauksia ei poista), kun taas storyt poistuu 24 h kuluttua eikä niitä nyt normaalisti katso muut kuin ne omat seuraajat. Toki voihan niidenkin joukossa olla ties mitä porukkaa, jos tili ei oo yksityinen, mutta koen sen silti rajatumpana millaiselle ihmisporukalle ne elämän hetket tulee jaettua siellä kuin blogissa. Oon myös samaa mieltä siitä, että niiden kuulumisten ym. jakaminen on IG:n puolelle storyihin helpompaa ja monesti jopa vähän mielekkäämpää, kun ne voi tehdä sinne reaaliajassa. Ei siinä mitään vikaa ole, että blogiin kirjoittaa päivien tai viikkojen kuluttua kuulumisia, mutta nykypäivänä vaan ollaan enemmän menty siihen tyyliin, että jaetaan se kyseinen hetki nyt eikä vasta myöhemmin. En tiedä osasinko selittää tota mitenkään järkevästi, mutta ehkä ymmärsit :D

  Mua harmittaa toi, kun sanot että saat nykyään niin paljon vähemmän kommentteja, mutta toisaalta niin se taitaa mennä isolla osalla bloggaajista nykyään - niin myös mulla. Sä vaan tuotat niin ihanaa ja mielenkiintoista sisältöä, joko asujen tai vaikka pohdiskelevimpien tekstien muodossa, että ansaitsisit kyllä saada enemmän myös sitä vuorovaikutusta lukijoilta! Sun asukuvia on tosi kiva katsoa, en siis itse yhtään pane pahakseni tätä muutosta sun blogissa :) Ja ymmärrän täysin sen, ettei se ajatus oman elämän avoimesta jakamisesta blogiin enää tunnu omalta jutulta.

  Kivaa tiistaita Kata ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda kommentista ja vieläpä hurjan pitkästä sellaisesta <3 Tosiaan, minuakaan ei haittaa se, että joku sitä elämäänsä kaikkine yksityiskohtineen haluaa someen tuoda koko ajan, mutta ei ei vaan tunnu omalta jutulta enää :D Sellainen yksityisyys on vaan itselle nykyään todella tärkeää ja sitä ei nuorempana blogia aloittaessa oikein ajatellut. :')

   Tuo on ihan totta, instassa se laittamasi tarina on vaan 24h näkyvillä, kun taas blogista sen voi lukea vuosienkin päästä. Näissä on ihan todella suuri ero ja ehken se on vähän sellainen juttu, ettei niitä kahta voi edes verrata keskenään :D Insta tilin yksityisyys kannattaa katsoa tosiaan kuntoon, jos haluaa jakaa somessa, muttei ihan kelle tahansa. Onneksi myös julkisille tileille on tullut tarinoissa se vaihtoehto, että voi jakaa läheisille ystäville ainoastaan sen tarinan ja ne läheiset ystävät saa itse listata! Tätä en oo itse vielä käyttänyt, mutta oon harkinnut :)

   Eniwei älysin mitä ajat takaa tuolla, että nykypäivänä asiat halutaan somessa jakaa just nyt heti, eikä viikon päästä tapahtuneesta. Se on mun mielestä myös paljon mielekkäämpää :) Blogissa vaan voit jakaa yksityiskohtaisemmin kirjoittamalla, kun ehken ig:ssä sillä tarinalla. Jos siis haluaa kertoa enemmän. En siis tiedä, voiko näitä kahta edes verrata keskenään, koska onhan ne niin erilaisia tapoja julkaista ja jakaa.

   Voi miten ihanasti kommentoit lopussa <3 Onhan tuo tietty ihan normaalia, että nykyään ei kommentoida enää niin paljoa mihinkään blogiin, kun vertaa muutamien vuosien päähän. Kai se nyt vaan on hyväksyttävä :) Onneksi nykyään osaa ja ymmärtää vähän enemmän näistä sivustoista, joilla voi seurata kävijämääriä muuten :)

   Anteeksi, että vastauksessani kesti, on ollut todela kiirettä vaikka se ei mikään selitys ole! <3

   Poista
 2. Voi miten moneen kohtaan voin samaistua ja selkeästi tämä on ollut hyvä päätös siullakin - just katsoin, että siun postaukset ovat alkaneet nousta suosituimpiin postauksiin tuolla listauksen muotipuolella. <3 Lifestyle- blogien kohdalla tulee useimmiten luettua ne kiinnostavimmat jutut, mutta ei kaikkia. Esimerkiksi perhepostaukset ja vastaavat tulee usein skipattua, kun taas kaikki muotiin ja tyyliin liittyvät postaukset lukee aina läpi kunnolla. :)

  Miuta harmittaa, kun en ole ehtinyt kommentoida niin paljoa kuin haluaisin. Mutta pyrin aina silloin tällöin ottamaan aikaa kommentointiin, se tuo niin paljon hyvää mieltä ja toisaalta esim. Instagramissa auttaa nostamaan kuvia useampien näkyville. Miusta myös siun siirtyminen kokonaan tyylibloggaajaksi on aika luonnollinen jatkumo ja siun tyyliä on aivan ihana seurata, inspiroi joka kerta! <3 ^^ Selkeä aihe helpottaa myös kirjoittamisen kannalta ja toisaalta antaa myös seuraajalle enemmän, kun sisällöllä on punainen lanka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla ihanasta kommentistasi <3 Tuo oli tosiaan hyvä päätös, etenkin kun liikennettäkin alkoi tulla enemmän. Onhan blogini jo pitkään ollut ainoastaan tyylipainotteinen, joten ehken olisi ollut fiksumpaa tehdä tuo muutos jo vähän aikaisemmin. :) Parempi kuitenkin myöhään kun ei milloinkaan ;)

   Ymmärrän toki kiireen, sitähän on meillä jokaisella ja nykyään ei enää vaan jakseta jäädä alas istumaan ja lueskelemaan kunnolla. Itsekään ei ehdi aina joka postausta enää nykyään kommentoida, vaikka suurimmaksi osaksi luenkin kaikki postaukset blogeista, joita seuraan. Ja vaikka ihan todella paljon haluaisinkin kommentoida! :D Mutta onneksi tosiaan kävijämääriä ja liikennettä voi seurata muutakin kautta, kuin kommenttien :)

   Poista
 3. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

  www.pimentamaisdoce.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Harmittaa ku unohdin kommentoida tähän heti kun luin! Mutta pakko vielä tulla sanomaan.

  Arvostan tosi paljon sitä, että et tuo lastasi esiin blogissa. Oikeesti, tuo on kunnioitettavaa. Oon miettinyt, että jos mä nyt lapsen saisin, niin pyrkisin täsmälleen samaan. Haluan kirjottaa omasta elämästäni, joten väkisin muut taloudessa asuvat kuuluu siihen, mutta yritän itsekin pitää poikaystäväni vain satunnaisina sivuhuomautuksina teksteissä tai "me kävimme paikassa x" tyylisenä rivien välissä hengailijana. Nimeä tai kuvaa en ole postannut enkä varmaan postaakaan. Helppohan se olisi etsiä, mutta en koe että mun tehtävä olisi hänet esiin tuoda. Lapsen kanssa olisin superpaljon tarkempi - mitään muuta kuin yleistä asiaa en haluaisi sanoa, en tuoda nimeä, naamaa tai varmaan edes sukupuolta esille. Lapsella olisi helppo saada klikkejä, ja siksi arvostan sun päätöstä paljon. :) Tosin sen puolesta ikävää, että oon tykännyt lukea sun kuulumisia ja arjen paloja! Aloin kyllä heti seuraamaan sua instagramissa, sieltä on kiva vähän kurkkia. :)

  Mutta kiva, että löysit oman uuden linjan, mä jään seuraamaan joka tapauksessa. <3 (ja yritän muistaa kommentoida, aina mielessäni kirjotan kommentin jo valmiiksi mutta en kuitenkaan "ehdi" sitä julkaista...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, että jaksoit silti palata kommentoimaan, oon todella kiitollinen <3

   Mulla on tosiaan melko tarkkaa se, mitä tuon lapsesta tänne. Miehestäni olenkin jo aiemmin postauksissa puhunut ja jopa kuviakin pistetty - kuvat eivät nyt sinänsä haittaa häntä eikä minua, mutta en sen kummemmin kyllä aio tuoda ja nyt kun blogini ei ole enää lifestyle, niin tuskin enää edes kuvia hänestä tänne tulee. Instassa esim julkaisen silloin tällöin yhteiskuvia miehen kanssa, toki jos hän kieltäisi niin en laittaisi.

   Lapsen nimi ja naama saa kyllä jäädä netistä pois ja ne eivät minun mielestäni nettiin kuulu. Mua ei haittaa, että muut niin tekevät, mutta tää on vain minun mielipiteeni asiasta :) Mukava muuten kuulla, että edelleen siellä ruudun toisella puolella on sellaisia, jotka arvostavat tätä. Nykyään kun se bloggaaminen just perheen pienimmistä on niitä luetuimpia juttuja somessa.

   Kuulumisia jaan ehdottomasti vielä asujen kylkeen, joten niistä ei kokonaan luovuta ;) Voi kuinka ilolla luin kommenttisi, sait hymyn huulille kyllä pitkäksi aikaa <3

   Poista