Sisällön tarjoaa Blogger.

20 kysymystä - Millainen bloggaaja olen?

Linda heitti mulle alkuvuodesta haasteen, jonka olin unohtanut ihan täysin. No Niina teki hetki sitten samaisen haastepostauksen, jossa muistui tämä asia mieleeni, löydyin myös Niinan haastetuiden joukosta. Kiitos tytöt, mä oon aina niin yhtä hymyä kun löydän itteni haastetuiden joukosta ♥

vuosi 2014
Vuosi 2014

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Sanotaanko että minut houkuteltiin tähän hommaan onnistuneesti, hhe. Silloisessa porukassa kaksi bloggasi ja toinen houkutteli sitten kovasti koko ajan.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Aloitin heinäkuussa 2013 ja tänä vuonna heinäkuussa taitaa tulla siis viisi vuotta ja ahkerasti sitä ollaan bloggailtu! Harmittaa, kun osa blogiteksteistä mun täytyi poistaa, sillä kuvat katosivat photobucketin muuttumisen vuoksi, se on vissiin nykyään maksullinen. Eli ahkerasti on postailtu, vaikkei siltä näytä enää, hhe!

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on pääasiallinen aihe ym.?
Lähinnä oman tyylin postaileminen oli se miksi aloitin. Nykyään laajemmin eli lifestyleä, matkustelua, tyyliä, kauneusjuttuja ja mielipiteitäkin löytyy. Matkustelusta olisi kiva blogata enemmän, mutta siihen vaaditaan ylläripylläri sitä reissaamista enemmän.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Kolmesti viikossa on se mihin pyrin, mutta nyt se on ollut vähän hankalampi toteuttaa. Talvet on vähän vaikeita kun ei jaksa oikein mitään, bloggaamisessa on omat haasteensa talvisaikaan. Kyllä tää tästä kevättä kohden taas!

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Mun blogistani piti alun perin tulla kuvapainotteinen. En kokenut tekstiä niin tärkeäksi, mutta vuosien varrella oon enemmän ja enemmän panostanut siihen ja etenkin mielipidepostauksissa panostan enemmän tekstiin - joskus kirjoitan jopa sellaisesta aiheesta pohdintaa, johon ei edes keksi kuvia aiheeseen liittyen. Anyway siis, vastaus kysymykseen; yritän panostaa molempiin yhtä paljon.

vuosi2015
Vuosi 2015

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Joka paikasta. Somesta, elämästä ja niin edelleen. Nyt en oo oikein mistään saanut inspiraatiota ja sen huomaa hyvin siitä, kun ei oo tullut itse postattua. Joka päivähän mä melkeinpä käyn blogissani ja luen muiden postauksia, mutta oman blogin suhteen inspis on ollut pohjilla. Ehkä se on tuo talvi mikä aina pistää mut sellaiseen horrokseen.

Inspistä saa myös muista blogeista, tietysti. Tää on vaan juttu missä kannattaa oikeesti olla vähän varovainenkin. Jos jostain blogista saan inspistä, niin itse ainakin yritän muistaa linkata kyseisen blogin oman postaukseni alkuun ihan vain siksi koska itse haluaisin että minulle tehtäisiin samoin, muuten se saatetaan leimata helposti siihen että otat ideaa muilta.

7.  Bloggaatko mieluummin aamulla, päivällä vai illalla?
Ehdottomasti aamulla. Joskus saatan saada jonkun inspistulvan ja hyökkään koneelle päivällä. Iltaisin mies on kotona ja en oikein osaa bloggailla muiden läsnäollessa. Yksinollessa irtoo parhaiten tekstiä.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Päivittäin tulee jotain tehtyä. Kuten jo yhdessä kohtaa mainitsin, selaan päivittäin muiden blogeja kommentoiden niihin ja sehän kuuluu myös bloggaamiseen. Mitä oman blogin eteen tulee tehtyä, niin en välttämättä ihan päivittäin tee, mutta viikossa ainakin sen nelisen kertaa tulee tehtyä jotain.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen. Lifestyle, mielipide, tyyli, matkustelu ja kauneusblogit. Ja sellaiset hyvän mielen tuovat blogit! Aika laajaa siis.

10. Mitkä asiat kiinnittävät toisten blogeissa huomiosi ja saavat sinut liittymään jopa ehkä lukijaksi?
Tyyli yleensä. Jos joku omaa vähänkään sellaisen tyylin mistä itse saan inspistä, niin liityn heti oitis. Kauniit kuvat ja selkeä ulkoasu saa mut myös tutustumaan blogeihin. Sopiva määrä tekstiä ja kuvaa, ne täytyy olla sopusuhteessa. Liika tekstipätkä vähillä kuvilla saa mut häviämään sivulta valitettavasti aika nopeasti..

vuosi2016
Vuosi 2016

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Vuorovaikutus, oman luovuuden käyttö vai miten sen nyt sanoisi kuvien ja kirjoituksen osalta ja se kun joku sanoo saaneensa inspiraatiota asuihin.

12. Entä kolme huonointa asiaa?
Ensiksi se, että joskus mietin kerronko itsestäni liikaa. Oon ruvennut seuraamaan etten jaa ihan liikaa itsestäni.
Toiseksi, jos ei oo vaan inspiraatiota ja sen vuoksi ei pysty postailemaan. En kehtaisi väkisinkään vääntää tekstiä ja postauksia, mutta intoa olisi postata.
Kolmas kai se, jos oot keksinyt hyvän postauksen ja se lojuu luonnoksissa ja joku julkaisee samaa aihetta käsittelevän ja itse ei vaan sitten enää kehtaa. Mä oon vähän silti sitä mieltä että kannattaa pistää, sillä täällä bloggaa varmasti monia joilla on samoja ajatuksia ja niistä tehdään postauksia.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Kyllä, pidän sitä yhtenä tärkeimpänä juttuna! Yritän kahlata läpi aina menneitä postauksia ja sitten vastata niihin, mutta joskus saatan löytää vanhemmista pousteista kommentteja joihin on jäänyt vastaamatta. Mutta pyrin vastaamaan jokaiseen.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook sivuja?
Löytyy fb-sivu. Instagram löytyy myös, sieltä löytyy linkki blogiini ja joskus jaan siellä jopa julkaistut blogipostauksetkin, mutta yritän pitää sitä myös sellaisena erillisenä tilinä. Olen jopa miettinyt sen laittoa yksityiseksi, mutta ei sillä kai väliä ole kun kerta bloggaankin avoimesti.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Luonnoksia löytyy, valmiita ja ei-valmiita, mutta silloin tällöin julkaisen postauksia heti. Tykkään kyllä yleensä oikolukea postaukset moneen kertaan ennen julkaisua, etenkin jos mielipidepostaus on kyseessä ja ne roikkuu luonnoksissa valehtelematta ehkä vuodenkin. Jotkut asupostaukset julkaisen heti kun oon kirjoittanut ja oikolukenut sen muutamaan kertaan heti kirjoituksen jälkeen.

vuosi2017
Vuosi 2017

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Aikalailla kailotan tästä, koska mua ei haittaa että ihmiset tietää bloggaamisestani. En nyt sinänsä liika-mainosta mutta siis ihan ylpeänä voin kertoa bloggaavani.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Joskus kyllä hyödyn, mutta yksi pienikin yhteistyö luo mulle sellaisen stressin, että tykkään enempi pitää blogini ihan tällaisena omana juttuna. Tietysti on kiva välillä tehdä yhteistöitä.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Tämä on itse asiassa blogini kolmas nimi ja varmasti myös lopullinen sellainen. Oma nimi persoonallisella tavalla tai jotain. En sen kummemmin tästä osaa kertoa, eikä tällä sinänsä oo tarinaa blogin suhteen. Se vaan on ollut s-postissani iät ja ajat ala-asteelta lähtöisin, silloinen ystäväni keksi sen kun halusin jonkun erikoisen, mutta silti oman nimen.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Ainahan sitä haluaa kehittyä, totta kai! Oma domain on, ulkoasu on ostettu ja nuo kaksi oli ollut pitkään mielessä kunnes viime vuonna ne toteutin. Blogini on kuitenkin hyvä tällaisena ja nautin just tästä miten tätä teen. Mitä nyt pieniä juttuja, uuden ulkoasun haluaisin ostaa, mutta niitä pitäisi ihan ajan kanssa selailla kunnolla.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
Ole oma aito itsesi eli bloggaa siitä mistä itse pidät, seuraa myös muita blogeja aidosti ja ole aktiivinen niissä, panosta kuviin ja tekstiin.

vuosi2018
Vuosi 2018

Yritin aikalailla tsekkailla, keitä minut haastaneet naiset ovat jo haastaneet, sekä ketkä lukulistaltani ovat haasteen jo tehneet. Toivottavasti joten kuten onnistuin! Haastan seuraavat blogit:

Sadepisaroita niitynkukkasilla
Behind The Brown Eyes

Heräsikö kysymyksiä tai ajatuksia? Kerro ihmeessä!
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Lue myös: Minä bloggaajana

22 kommenttia

 1. Tää oli mielenkiintoinen postaus, oli ihana lukea sun ajatuksia ja ihan niitä faktoja <3 sulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Roosa, ihania sanoja <3 Sulla on myös aivan ihana ja niin suloinen blogi 8)

   Poista
 2. Nämä postaukset on kiinnostavia, kun harvemmin sitä tulee bloggailtua bloggaamisesta. Kuulostipa jotenkin hölmöltä lauseelta :D Kiitos haasteesta, mutta ehdin vastata tähän jo vähän aikaa sitten! Mun postaus löytyy täältä https://ihanaista.blogspot.fi/2018/03/20-kysymysta-bloggaamisesta-helmikuun.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano! :D Ei lainkaan hölmö lause, noin mäkin ajattelen ;) Ja hei mä linkatessa niin muistelin että ihan kun oisit tehnyt, sitten kävin selaamassa (en riittävän hyvin näköjään) sun blogiasi ja etsiskelin tätä postausta, mutta en olevinaan oo nähnyt. Päätin sit linkata sut :D Käynpä lukaisemassa ajan kanssa kuhan ehdin, jos en kerta oo lukenut vielä :D

   Poista
 3. Vuorovaikutus kommentoijien kanssa on kyllä yksi parhaista asioista bloggaamisessa! On mukava tietää, että muut lukevat juuri sitä sinun kirjoittamaasi tekstiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen täysin samaa mieltä kanssasi Sini! :D Just tuo on ihanaa ja kun kommenteista paistaa, että on ajatuksen kanssa luettu <3

   Poista
 4. Ihanaa kun teit tän<3 Oon niin yllättynyt, että tää mun haaste on levinnyt niinkin laajalle kuin se on :D Sun vastauksia oli tosi kiva lukea :) Mä oon myös sitä mieltä, että toisen blogista saatu inspiraatio omaan postaukseen on hyvä muistaa mainita sitten siinä postauksessa. Mä oon joutunut ihan selkeän matkimisen "uhriksi" ja kyllähän se ketuttaa, kun jonkun toisen postaus on tekstejä ja kuvia myöten täysin kopio omasta, mutta sitten ei oo viitsitty millään tavalla mainita keneltä se idea on lähtenyt. Tosin tossa tapauksessa olis kyllä ollut ihan kohtuullista vähän muunnella sitä omaa juttua eikä kopioida suoraan multa :D Mutta siis niin, itse pyrin aina linkkaamaan, jos oon ottanut inspistä jonkun toisen blogista! Se kun ei oo iso vaiva yhtään kenellekään ja mun mielestä niin on kohteliasta tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Linda <3 Hitsit että harmittaa kun en ollut muistanut tätä <3 Yleensä heti pistän kysymyskset talteen luonnoksiin, mutta nyt en oo jostain syystä pistänyt ja siksi unohtunut :D
   Harmittavaa kuulla että oot joutunut selkeesti tohon, toi ei oo kivaa! Ja erittäin törkeetä mun mielestä. Ton takia itse oon tosi varovainen ja linkkaan ehdottomasti postauksen alkuun sen mistä idea on peräisin, jos kyseessä on vaikka kiva postausidea. Ja jos tekstiä on kopioitu niin vois edes muunnella tietysti vähän :'D
   On kohteliasta tosiaan ja itse ainakin saan siitä hyvän mielen kun todennäköisesti hän jonka linkkaan saa myös hyvän mielen! :) Ihana et siellä ollaan samoilla linjoilla näiden juttujen kanssa!

   Poista
 5. Olipa mielenkiintoinen postaus, pitäisi itsekin tehdä tää jossain kohtaa :) Mulla on myös hieman postaustahti lipsunut, nyt ei jotenkin yhtään aivot toimi, vaikka ideoita olisikin :D Mä en myöskää pidä sellaisista blogeista, joissa on liikaa tekstiä eikä paljoakaan kuvia, katoan hyvin nopeasti sellaisista blogeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Huomasin että Niina oli haastanut sut, ootan sultakin tätä postausta innolla, koska mielenkiinnolla lukaisen sun bloggaustavoistasi ;) Hhaa ja ihana että joku muukin skippaa tekstin täyteiset blogit! Mä en edes lue kirjoja kun niissä ei oo kuvia, joten se näkyy vahvasti täällä blogimaailmassakin :D

   Poista
 6. Kiitos haasteesta ;) Aina ilahduttaa niin kovin kun näkee oman nimensä haastettujen joukossa <3 Eli toteutukseen, jahka ehdin ja muistan, kun on niin paljon muitakin postauksia tulossa. Ihania juttuja ja ihania kuvia sinusta vuosien varrelta <3 Mä niin muistan kun sulla oli aivan blondi tukka ja pidennykset, mutta silti välillä havahdun siihen että sun hiukset on muuttunut älyttömästi!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä rakas <3 Mäkin oon yhtä hymyä aina kun näkee oman nimensä/bloginsa haastettujen joukossa, ihana kun mua muistetaan 8) Ei hätiä tän kanssa, teet kun ennätät ;) Joo itse kaipailen sillon tällön blondeja pitkiä hiuksia, mutta kyllä tää on nyt hyvä mitä mulla on, ei tarvi rampata kampaajalla koko aikaa kuluttamassa tukkaa :')

   Poista
 7. Hih, kiitos muistutuksesta ja haasteesta, miunkin on ollut tarkoitus toteuttaa tämä jossain vaiheessa, mutta jotenkin se on vain unohtunut! :D Tuo inspiraation puute on kyllä ärsyttävää - voin samaistua täysin tuohon, että viime aikoina postaustahti on ollut todella laiska inspiksen puutteen takia.. ehkä kuitenkin tämä kevät ja tuleva kesäloma saavat taas aktivoitumaan enemmän blogin puolella ;) Olipa kiva nähdä hieman vanhempia kuvia siusta tässä postauksessa - silti taidan muistaa noista kaikki <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli kommentistasi <3 Hhaa en siis ollutkaan ainoa joka oli unohtanut! :D Mäkin näet unohdin :') Ja sekin että samaistut tuohon inspis juttuun, jospa me tästä vielä noustaan vai mitä ;) Varmasti muistat kaikki, ollaanhan me seurattu toisiamme jo hurjan monta vuotta! :D Ihanaa <3

   Poista
 8. Pakko aivan ensimmäisenä sanoa, että tuo kuva vuodelta 2016, jossa sulla on punainen takki, on niin mielettömän ihanan näköinen! <3 Sulle sopii kyllä tuollaiset kirkkaat värit niin vaatteissa kuin huulipunissakin erittäin hyvin :>

  Tätä oli muutenkin todella kiva lukea, sai vielä vähän enemmän tietoa susta bloggaajana! Toivottavasti saat myös pian inspiraation bloggailuun takaisin, eiköhän kevät ja valoisat päivät tee tehtävänsä! <3 Ainakin toivon niin. Minäkin tässä venailen omaa inspiraatiopuuskaani :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi kiitos miten kauniita sanoja jälleen sulta, oot niin hurjan kultainen <3 Hhee just käytiin sunnuntaina räpsimässä kuvia tuo takki yllä :D Eli blogiin on pian tulossa asua jossa taas kyseinen takki vilahtaa ja punahuulet myös ;)

   Mä toivon myös että kevät tuo lisämotia tähän. Onhan mulla kyllä asujen suhteen, mutta muiden postauksien suhteen inspis on ihan nollilla :D Saataisiinpa molemmat se inspispuuska takaisin <3

   Poista
 9. Oon tosi iloinen Kata, kun teit tämän postauksen! <3 Näitä vastauksia oli mukava lukea. Lisäksi oli kiva lisä, että olit ottanut kuluneilta vuosilta kuvia tähän postaukseen :) Oon kanssasi monista jutuista samaa mieltä. Munkin mielestä on hyvä mainita toisen bloggaajan nimi, jos on häneltä ottanut postaukseen idean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina, ihana kuulla <3 Mulla olikin tän postauksen suhteen ongelma nuo kuvat, kun en oo oikein osannut mitään kuvia ottaa kuin asukuvia tässä kuukauden ajan. Tuntuu ettei mikään muu onnistu ja toki kun haluan blogiin muutakin kuin asuja :< Ihana että idea oli siis hyvä <3 Ja jep, tosi juttu! Joskus toki saattaa sokaistua ja sitä ei itse ehkä älyä, siks yritän itse olla tosi tarkka nuissa ja toivon ettei koskaan oo käynyt niin.

   Poista
 10. Herraje mä jäin tuijottaan tota ekaa kuvaa "Mitä se on mennyt tekemään sen hiuksille" -ilmeellä :D Ennenkuin tajusin, että ahaa, se kuva olikin muutaman vuoden vanha :D Ei sillä, että sen hetkinen hiustyyli olisi jotenkin erityisen huono, mutta kyllä mä liputan paaaljon enemmän sun nykyistä tyyliä! <3 Postauksessa tosi moneen kohtaan pystyi samaistumaan, mutta sitten oli ihan ääripäitäkin, kuten esimerkiksi aamulla bloggaaminen, ei tulis meikäläiselle mieleenkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha kieltämättä välillä tulee ikävä pidennyksiä, muttei kokovaaleaa, koska se on niin vaikee ylläpitää :D Ja ihan hetkessä mun tukkaa ei kyllä noin vaaleeksi saa, ei millään :'D Mahtava kuulla muuten että liputat enempi mun nykyistä hiustyyliä, niin minäkin <3 Mahtavaa että löysit samaistuttavaa, mutta että niitä eroavaisuuksiakin löytyy ;)

   Poista
 11. Ei vitsi muru mää muistan nää kaikki kuvat :')<3 On sitä tullut sunkin blogia seurattua jo niin monta vuotta! Hitsi että mää haluaisin jo nähdä sut :D<3
  Oon kans mittinyt joskus, että kerronko ja jaanko itestäni someen liikaa. Muutaman kerran on tullut semmonen ahdistus, että haluaisi piilottaa blogin ja instankin :o Ja voi kun sitä saisikin taas postailla enemmän matkustelusta ♥...

  VastaaPoista
 12. Kiitos haasteesta! :) Mie aloinkin tätä jo kirjottelemaan, mukavaa vaihtelua! ^^ :) Ihania nää siun vastaukset, hyvin kattavia ja helposti näkee millä tavalla sie bloggaamista teet ja millä tavalla sitä ajattelet. <3

  VastaaPoista