Sisällön tarjoaa Blogger.

Kööpenhaminan parhaat

Ajattelin, että kolme postausta riittäisi tuosta meidän parin päivän Kööpenhaminan reissusta, mutta enhän mä voi olla jakamatta niitä Köpiksen parhaita paloja vielä näiden kolmen muun postauksen lisäksi. Aina näissä matkapostauksissa käy näin. No eniwei moni teistä toivoo matkapostauksia aina paljon ja te jotka ette, skipatkaa! How easy is that.

Tosiaan ensiksi jaoin reissukuulumisia vähän postauksessa Pieni katsaus Kööpenhaminaan ja Kööpenhamina 1/2 postauksessa kerroin pähkinänkuoressa meidän ekasta päivästä, kun taas Kööpenhamina 2/2 oli meidän toinen päivä pähkinänkuoressa. Haluan silti jakaa vielä muutamia pieniä juttuja meidän reissultamme, mitkä jäivät erityisesti mieleen ja mitä on hankala näihin kahteen edelliseen postaukseen ujuttaa.

kööpenhamina kokemukset

Pubit ja terassit
Aivan ihana tunnelma. Yleensä kaupunkilomilla juostaan pää kolmantena jalkana, mutta täällä osasimme myös istahtaa alas ja nauttia lomasta. Harmi ettei samantyylisiä pubeja löydy ihan täältä meiltä Kuopiosta. Kesäisin taas nuo terassit olisivat varmasti täynnä, mutta niissä olisi silti fiilis kohdillaan.

copengahen roseborg slot park

Puisto-alueet
Keskikaupungissa kierreltiin hurjan paljon, mutta se ei ollut sellaista betoniviidakkoa, sillä kulman takaa saattoi löytyä aina aivan ihania puistoalueita. Eniten mieleeni jäi Rosenborgin linnan puistoalue, johon eksyttiin ihan vahingossa.

kööpenhamina vinkit

Vesistö
Taisinkin mainita jo ekassa postauksessa, että tykkäsin kovasti siitä että vesi oli läsnä niin useassa paikkaa. Tällaiset satamakaupungit ovat mun mieleeni.

nyhavn kööpenhamina

Nyhavn satama-alue
Siis se ihan must see- nähtävyys Köpikseen mennessä. Se satama-alue, jossa nököttää ne kuuluisat värikkäät talot rivissä. Se oli kyllä upea ilmestys, mutta eniten mua kiehtoi se ravintolapaljous ja satama-fiilis siellä. Me istuttiin ainakin tunteroinen siellä yhdellä terassilla. Aurinko lämmitti ja ihmiset vaan hengaili.

kööpenhamina ostoskeskus

Ostoskeskukset
Me käytiin kahdessa ostoskeskuksessa. Field's ostari oli vähän pidemmällä ja sinne me huristeltiin taxilla yksi ilta. Nyhavnin satama-alueelta me käveltiin sitten Fisketorvetin ostarille ihan rantaviivaa pitkin ja se oli upeaa. Aurinko paistoi ja vaikka tuulikin, niin siinä veden rajassa oli mukava kävellä, vaikka matkakin oli vähän pidempi. Näissä kahdessa oli tosiaan ketjuliikkeitä, perus Zara, H&M, Gina Tricot etc. Samat, mitä löytää Strogetin ostoskadulta. Illum jäi sitten ensikertaan, se taas taitaa olla enemmän Stockmannin ja Sokoksen tyyppinen tavaratalo, joka kuulemma kannattaa nähdä. Pari uutuutta mulla tarttui mukaan, ne näkyvät varmasti keväämmällä asupostauksissa!

kööpenhamina kokemuksia

Pyöräilijät
Ihanaa, kuinka täällä pyörät on se juttu. Kuten mainitsin jo yhdessä postauksessa, itse en ehkä oo pyöräihminen ja jättäisin sen pois, mutta silti se oli hauska katsella sitä menoa ja meininkiä. Täällä sitä paitsi toimii tuo pyöräily, sillä heillä on ihan oma pyörätiensä ja niillä he pysyvät. Tuntuu, että muualla täytyy varoa, mutta täällä kaupungissa sitä tunnetta ei tullut. Sivuteille harvemmin näkyy pyöräilijöitä, he menevät niillä tarkoitetuilla kaduilla ja reiteillä. Kööpenhaminassa pyöräkulttuuri toimii!

kööpenhamina espresso house

Espressohouse
Mun lemppari kahvila löytyi lähes JOKA nurkalta! Käytiinkin nappaamassa tarvittaessa kahvit aina matkaan tai pysähdyttiin ihan herkuttelemaan.

copenhagen

Oikeasti voisin sanoa Köpiksen olevan ehkä enemmän kesäkaupunki, mutta siellä viihtyy ehdottomasti myös keväällä. Kevät näkyi kuitenkin tuossa maaliskuun lopulla jo paljon, mutta puissa ei ollut esimerkiksi lehtiä vielä. Kaikesta huolimatta oli ihana pistäytyä meidän talvilomalla tuolla muualla Euroopassa, jossa kevät on aina askeleen edellä.

Mitkä on sun parhaat Köpiksessä?
Oikein keväistä ja aurinkoista maanantaita!

8 kommenttia

 1. Ihana köpiksen fiilistely postaus, tuonne pitää kyllä joku reissu näin aikuisiällä heittää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! :3 Toivottavasti pääsisit vaikka pian, ihanaa 8)

   Poista
 2. Mä niin tykkäsin tästä fiilistelypostauksesta! Ihanaa nähdä vielä hieman kuvia Kööpenhaminasta, koska näiden sun postauksien jälkeen mä kyllä innostuin tästä matkakohteesta ihan täysin <3 Olisi kiva päästä matkustamaan tuonne esimerkiksi toukokuussa, kun silloin on yleensä ollut ihan lämpimiä ilmoja kuitenkin. Saa nähdä, pistän Köpiksen siltikin korvan taakse ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Emmi, kiitoksia <3 Jospa sä pian pääsisit käymään tuolla, se on ihana kaupunki käydä vaikka vain sillä viikonloppureissulla. :) Toukokuu olisi varmasti myös hyvä aika matkustaa tuonne :3

   Poista
 3. Ihana postaus<3 Ja mun matkakuume nimenomaan johonkin kaupunkikohteeseen kasvoi taas hurjasti lisää! Tällä hetkellä kelpaisi reissu ihan Tukholmaankin, mutta Köpis olis kyllä vielä paljon parempi vaihtoehto :) Täytyy tosissaan saada toi mies houkuteltua sinne! Upeita kuvia taas kerran ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, kiitos <3 Mukava että levitän hivenen kaupunkilomakuumetta ;) Mulla taas rantalomakuume on huipussaan, vaikka kesä on pian täällä ja se ehkä vähän lieventää sitä. Suosittelen Köpistä, toivon että sun mies suostuisi sinne koska sinne ei tosiaan oo pitkä matka <3

   Poista
 4. Ihana fiilistelyä täynnä oleva postaus♥ Toi Nyhavn-satama jotenkin on aina houkuttanut mua ihan kamalasti! Köpikseen on kyllä päästävä joskus käymään :') Ja hei espresso housen chai-latet<3

  VastaaPoista
 5. Ihania vinkkejä ja kuvia! <3 Se tunnelma kun ulkoterassit aukeaa ja voi fiilistellä kaupunkia ja ohikulkevia ihmisiä sieltä käsin, on jotenkin niin ihana ja tietää oikeasti, ettei kesäänkään ole enää pitkä aika :') Tuo Nyhavnin satama-alue näyttää aina vaan yhtä nätiltä ja kuvaukselliselta paikalta <3

  VastaaPoista