Sisällön tarjoaa Blogger.

Apua, se on Anonyymilta!

Alkaako teitäkin jännittää, kun huomaatte saaneenne kommentin anonyymiltä? Miksi anonyymi kommentit ovat leimautunut mulla ikäväksi kommentoijaksi?

Viimein pääsin julkaisemaan teille aiheesta, joka on on jälleen kerran ollut mielenpäällä pitkään. Nimittäin anonyymit kommentit! Tämä postaus on saanut alkunsa jo muutamia vuosia sitten, kun tätä oli enemmän liikenteessä. Omalta osaltani pahin on onneksi loppunut.

anonyymit kommentit bloggaus

Anonyymin "tähtäimessä"


Minä sain alkuaikoina paljon anonyymi kommentteja, muutamia ihania, mutta myös ilkeitä ja naljailevia. Sen vuoksi mulle on jäänyt ehken mielenpäälle se, että jos huomaan anonyymi kommentin, niin ajatukseni ovat heti sellaiset, että "mitä nyt taas, ei varmaan mitään hyvää". Siis totta kai ne voi olla hyvää ja useat saamani nykyään ovatkin - ne ovat hyvää tai rakentavaa palautetta. Silti joka kerta pelkään tsekata kommentin, jos huomaan sen tulleen anonyymilta, vaikka ne pahimmat naljailut alkaakin olla taakse jäänyttä.

Olen saanut sellaista, mikä jonkun mielestä varmaan pitäisi julkaista, mutta itse en ole samaa mieltä ja jätän sen julkaisematta. Nälviminen on aina nälvimistä, eikä mitään rakentavaa ja mä huomaan jos kommentista paistaa suoraan sanottuna se pelkkä vittuilu. Ja sitähän mulle aikoinaan tuli. Kommentissa ei ole mitään rakentavaa, jos siinä nälvitään bloggaajan ulkonäköä tai kehoa. Jokaisen aikuisen ihmisen luulisi tietävän, että rakentavan palautteen - annettiin se sitten tosielämässä tai netissä - voi antaa aina asiallisesti.

Kenenkään ei tarvi sietää moista, VAIKKA kirjoitat blogia ja tuot itseäsi esille, se ei ole syy siihen, että sua saa ruveta ihan vain ajankuluksi morkkaamaan. Toki ymmärrän, että se pitää muistaa jos tuo itseään "julki". Kritiikki on kestettävä, mutta hemmetti kun sen kritiikinkin voi antaa ystävällisesti. Ja arvatkaapa, ne mitkä annetaan ystävällisesti, otetaan myös enemmän tosissaan.

anonyymit kommentit blogi

Kuinka sain sen loppumaan?

Mulla oli tosiaan aika, jolloin sain paljon törkyä - se oli ehkä siellä alkuvaiheessa vuonna 2014. Sellaista, missä haluttiin nimenomaan saada vain mulle huono fiilis. Otin hetkeksi aikaa anonyymi mahdollisuuden pois. Miksi? Koska en halunnut täyttää joka tekstini kommenttiosiota negatiivisuudella. Itse ainakin jonkun blogissa kommenttien seasta luetut tahalliset, naljailevat ja alentavat sättimiset saa minutkin voimaan pahoin. Ja se teksti, mistä olin juuri tullut hyvälle tuulelle, oli siitä hyväntuulisuus sitten kaukana, koska sain lukea pelkkää vittuilua kommenttiosiossa. Mulla tulee suoraan sanottuna siitä tosi paha mieli toisen bloggaajan puolesta.

Tietysti haluan ja halusin silloinkin antaa mahdollisuuden mukaville kommenteille ja kunnolliselle kritiikille, eli pistin anonyymi kommentit taas mahdolliseksi parin viikon päästä siitä, kun sen mahdollisuuden olin ottanut pois. Siihen loppuikin se, mutta ihan vain hetkeksi tietysti.

Vieläkin käyn kommentit lävitse, en ole tosin sen yhden ainoan kerran jälkeen ottanut anonyymi-kommentti mahdollisuutta pois, mutta tarkistan tosiaan itse kommentit. Ketään tuskin kiinnostaa mitkään kommentit, joissa parilla sanalla sanotaan että "luulin sua 50 vuotiaaks" ja perässä on monta XD:tä - joka oli mun mielestä silloin aikoinaan nelisen vuotta sitten hyvinkin huvittava kommentti, sillä mua luultiin aina muutamia vuosia nuoremmaksi mitä oikeesti olin, joten sori, ei mennyt läpi. Jotkut naljailevat aiheuttaa oikeastikin huumoria päivääni - kuten tuo, että minäkö näytän viiskymppiseltä, hha joo - mutta oikeasti, raja kaikella.

anonyymi kommentit

Bloggaaja ei saa sanoa takaisin

Tätä mä en vaan millään ymmärrä. Tietenkin saa, jos kommentti on täynnä pelkkää vittuilua ja selvää nälvimistä. Kuten jo aiemmin sanoin, kenenkään ei tarvi sietää sellaista, vaikka kuinka pistät itseäsi esille blogissa. Siihen aikaan kun mä sain törkyä, en sanonut vastaan, sillä mulle sanottiin, että bloggaajan tulee pitää pää kylmänä. Mutta faktahan on se, että kaikki palautteet ja risut voi antaa kauniisti, miksi mun täytyisi pitää pintani jos joku haluaa selvästi vaan vittuilla ja aiheuttaa mulle paskaa oloa?

Mä olen luonteeltani sellainen persoona, joka pistää tosielämässäkin takaisin. Jos esitän täällä jotain muuta, niin huijaan teitä ja itseäni, vaikkakin vaan siellä kommenttiosiossa. Siellähän se keskustelu käydään, ei tää oo aito blogi, jos puhun vaan tekstissä aidosti, mutta kommentti-osiossa en ja alistun siellä suulliseen sättimiseen, vaikken sitä tekisi face to face.

Ihan sama tosielämässäkin, reklamaatiot voi antaa asiallisesti, eikä niin, että molemmille jää siitä paska fiilis. Sellainen on oikeasti vain naiivia. En tietenkään lähtisi tai lähde koskaan sanalliseen tappeluun kommenteissa, vaan ilmaisen asiani yhden kommentin voimin ja jätän asian siihen, koska en myöskään halua tuhlata aikaani lapsellisiin sanasotiin.

anonyymi kommentointi blogeissa

Mä olen saanut palautteita. Siis kehittäviä ja rakentavia, joista oon ottanut opikseni ja ollut kiitollinen kommentoijalle. Se oli oikeasti nätisti ilmaistu, rakentava palaute. Yhdestä tein jopa postauksenkin aikoinaan, sillä siinä pohdittiin täyttä asiaa ja otin siitä kiinni: Palautteet bloggaajille - ne ovat tärkeitä.

Mulla tulee kommentit sähköpostilla, nykyään jos huomaan anonyymikommentin, alkaa toki mua vähän jännittämään. Välillä tulee pelkkää hölmöilyä, mutta suurimmaksi osaksi sitä hyvää. Meillä kaikilla on lähiympäristössä ihmisiä, jotka eivät vaan pidä meistä. Ei ole kovin hankala arvata sellaisten kommenttien lähettäjää, koska harva täysin vieras ihminen vaivautuu sellaiseen. Eihän sitä tietenkään ihan täysin tiedä kuka, sillä mä nyt ainakin oon kerännyt monia vihaisia ihmisiä perääni, hhe. Toki löytyy varmasti niitäkin, jotka ei tunne ja trollaa, mutta suurimmaksi osaksi, tuskin!

Mitä mieltä te olette näistä asioista?
Jännittääkö anonyymikommentit sua?


16 kommenttia

 1. Mua jännitti kans ennen ihan kauheasti anonyymikommentit, muistan kuinka niitä tuli joskus tosi usein ilkeään sävyyn. "Ihan kauheeta toi huulipuna, ei sovi yhtään sulle" "Ootko raskaana:D"-tyyppisiä :D Selkeästi sellaisia, joilla haluttiin vain pahoittaa mun mieli. Nyt en oo saanut varmaan yli vuoteen yhtäkään kurjaa sellaista, onneksi. Mustakin toi on hölmöä, että bloggaaja ei saisi sanoa takaisin? Miksi pitäisi esittää puolustuskyvytöntä, kun blogimaailman ulkopuolellakin sanoisi takaisin. Oon ite yrittänyt olla asiallinen aina takaisin, mutta mitäpä tommoseen raskaus-kommenttiinkin vastaat. "Joo oon kiitos kysymästä:)"?:DD
  Hyvä kirjotus ja ihanaa pohdintaa <3 Mukavaa huhtikuun loppua vielä sinne Kata! :-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, etten oo ainoa! :') Noi on kyllä aika inhottavia, selkeesti sellasia joilla halutaan pahaa oloa sulle. Lapsellista, sanoisin. Onneksi me molemmat ollaan "vahvistuttu" siinä ja nyt ei enää jännitä, pitää muistaa että tuollaiset kommentin lähettäjät ovat vain lapsellisia ja todennäköisesti itsellä on vain paha olla. Hhha asiallisesti toki minäkin haluan vastata, koska en halua alentua samalle tasolle paskakommentin lähettäjän kanssa, mutta turha odottaa multa mitään enkelivastausta ja sanon kyllä varmasti suoraan mitä olen mieltä siitä kommentoijan tavasta ilmaista asia. :D

   Kiitos Emilia, ihana oli lukea sun ajatuksia aiheesta <3

   Poista
 2. Niiiiin asiaa! Tiiätkö, mulla on niin samoja fiiliksiä ja samoja kokemuksia näiden kommenttien suhteen. Nyt ei oo pitkään aikaan tullut mitään törkyä, mutta joskus tuli tosi asiatonta ja sellaista, jonka tarkoituksena oli ihan vaan pahoittaa mun mieli (mm. "oot oksettava" oli ehkä yksi parhaista). Silti mua vieläkin vähän jännittää aina, kun huomaan että anolta on tullut kommentti - vaikka ne yleensä onkin nykyään ihan asiallisia ja kivoja, korkeintaan juurikin rakentavaa palautetta!

  Mun mielestä rakentavaa palautetta saa aina antaa, ja sitä onkin hyvä antaa jos tulee joku kehitysehdotus mieleen. Mutta rakentavasti kirjoitetun kommentin ja naljailun ero on selvä, enkä ymmärrä miksi kukaan haluaa tieten tahtoen pahoittaa toisen mielen. Itse en tekisi sitä kasvokkain, enkä tee netissäkään. Valitettavasti nuo kommentit vaan kertoo kirjoittajastaan paljon enemmän kuin kommentin saajasta.

  Tosi hyvää pohdintaa tämä :) Ihanaa viikon jatkoa muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos kommentistasi Jenni 8) Rakentavan palautteen ja nälvimisen eron huomaa herkästi. Onneksi meillä on vähentynyt tuo typerä kommenttipuoli, missä ei oo mitään järkeä, ehkä ihmiset ovat aikuistuneet nettimaailmassa hieman tai jotain, hhe :'D

   Musta on mahtavaa, jos lukija huomaa tai oikeastaan jaksaa antaa jotain rakentavaa! Sitä tulee harvoin, koska ymmärrän myös senkin, että tosi harva uskaltaa antaa sen rakentavan palautteen just siksi, että luullaan sitten että vittuillaan. Mutta eron kyllä huomaa ja sellainen ihminen joka oikeasti haluaa ystävällisesti antaa sen rakentavan palautteen, osaa sen kyllä tehdä.
   Mäkään en ymmärrä miksi joku haluaa tahalleen toisen mieltä pahoittaa, itsekään en sitä koskaan tekisi kasvokkain tai netissä. Ihminen on kuitenkin tosi hauras ja sanat voi sivaltaa pahasti. Ihanaa, että pohdit tätä asiaa kanssani <3 :)

   Poista
 3. Todellakin jännittää joka kerta, kun näen että oon saanut kommentin anonyymiltä, vaikka yleensä ne onkin ihan positiivisessa mielessä kirjoitettu. Niin inhottavia juttuja säkin oot saanut kuulla.. Tuntuu että jossain vaiheessa varsinkin lifestyleblogeissa se oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että niitä ilkeitä kommentteja läheteltiin bloggaajalle :/ Mut joo, niin kauan kuin tietää ettei niiden tarkoitus ole kuin loukata, on ne helppo edes yrittää sivuuttaa. Enkä meinaa, etteikö vittuilukommentteihin olis oikeutta vastata takas samalla tavalla, mutta siis mun on ainakin vaikee ottaa hirveesti itseeni siitä, jos joku anonyymisti tulee haukkumaan mua tai mun blogia :D

  Mulla oli blogin alkutaipaleilla joku seuraaja, joka ystävällisesti jaksoi säännöllisen epäsäännöllisesti anonyyminä muistutella, kuinka on hyvä ettei mulla ole äitiä ja kuinka huonosti mut on kasvatettu kun oon tällanen rahantuhlaaja ym. Veikkaan, että toi ihminen oli oikeesti joku, joka mut tiesi, vaikkei mulle koskaan oo selvinnyt että kuka. Pääasia että noi kommentit loppui ja siihenkin auttoi, kun aloin vaan ignoorata ne. Sitähän ne ilkeät anot haluaa, että saa huomiota kommenteilleen ja jos mitään ei kuulu niin kai jokainen jossain vaiheessa kyllästyy niitä kirjoittamaan :D

  Huippuhyvä postaus taas kerran Kata! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, etten oikeesti oo yksin tän asian kanssa, että jänskättää! :D Tuo oli kyllä inhaa, huomasin itsekin sen ajan kun useilla oli sitä kamalaa kommenttia siellä kommenttiosiossa. Nykyään on mukava, kun ehkä enempi sellaiset joilla on asiaa oikeasti kirjoitukseen, kirjoittaa sen kommentin blogipostaukseen. Vaikka siis mielipide olisikin eri, niin haluaa ilmaista kantansa tekstiin. :)
   Ymmärsit ehkä väärin sillä, että samalla tavalla haluaa vastata sellaiseen nälvimiskommenttiin, en missään nimessä halua vastata samalla tavalla - en halua alentua samalle tasolle - haluan vain sanoa suoraan sellaisen kommentin lähettäjälle, enkä esittää enkeliä ja niellä sen mitä mulle on kirjoitettu. Samalle tasolle ei todellakaan siis pidä lähteä, mutta puoliaan saa pitää.

   Voi ei, mä oon tosi pahoillani että oot saanut tollasta kommenttia. Mun mielestä ei ikinä pitäisi vetää kirjoittajan läheisiä tähän ja siinä menee ainakin mulla raja ja tiukasti. Tuo on väärin ja oon todella iloinen, että tuo kyseinen ihminen on lopettanut tuollaisien kommenttien laiton. Jospa itsekin on vähän miettinyt, että onko tuollainen käytös ollut ihan aikuismaista. Ja todellakin, jos huomiota antaa, niin ne jatkaa. Jos et anna, niin se loppuu. Sehän on ihan kiusaamisessakin sama homma, kiusaajalle ei pidä antaa minkäänlaista huomiota!

   Kiitos Linda <3

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus ja möki aikanaan otin sit kommentin tarkastuksen käyttöön ku tuli nii vittuilu ja ihan törky kommentteja, nyt ei onneka oo pitkääa aikaan tullut mitää, mutta kyllä se pitkäö jännitti ku näk iettä anonyymiltä tullu kommentti.. ja todellaki omia puolia saa pitöä tyhmin asia mitä oon ikinä kuullu on se että koska tuot itsesi "julki" sun pitää kesrää kaikki etkä saa sanoa takasin "koska olet valinnut sen" siis iahn sama ku ois hyväksyttävä kiusata jotain koska elää eri tavalla.kuin toinen eikä se niin toimi.. todellaki pitää saada itseäön puolustaa mutta niinkuin sanoit semmoseen sanasotaan ei oo järkee ryhtyä se vie vaan iteltä sitä aikaa pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, ihana kuulla sunkin ajatuksia aiheeseen liittyen <3 Tuo kommenttien seulonta on todella hyvä tapa, sellaisia muutaman sanan typeriä lynkkauksia en edes jaksa enää julkaista ja tuo mahdollistaa onneksi sen, etteivät ne näe päivänvaloa :D Mahtava että oot samaa mieltä näistä asioista!

   Poista
 5. Olipa hyvä postaus aiheesta! Itselleni on tainnut tulla koko blogihistoriani aikana vain yksi hieman ikävämpi anonyymi-kommentti, mutta siitäkään en osannut sen pahemmin loukkaantua, sillä jo kommentin muotoilu oli niin tökeröä, ja kyseessä oli selkeästi joku puolituttu :D

  Itse en edes saa anonyymi-kommentteja kovin usein, mutta kyllähän se kieltämättä aina hieman jännittää, kun huomaa että joku ei olekaan kommentoinut omalla nimellään. Arvostelun ja suoran naljailun voisi suoraan jättää kommentoimatta, jos ei osaa esittää asiaansa nätisti. Välillä tekee tosiaan ihan pahaa lukea joidenkin saamia törkykommetteja, joiden lähettäjillä on selvästikin hyvin paha olla itsensä kanssa.. Olen myös samaa mieltä tuosta, että puolustan kyllä itseäni jos joku yrittää tahallaan pahoittaa mieleni - ei sellaista tarvitse kenenkään hyväksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! :) Onneksi ei sen pahempaa oo sulle tullut, nuo on kyllä ikäviä. Joskus kommenttiosioissa näki paljon tuota nälvimistä. Muistan ne ajat, kun monessa lukemassani blogissa näki sitä ja muistan kuinka mun ois hirveesti tehnyt mieli aina mennä puolustamaan sitä kyseistä bloggaaja, joka niitä oli saanut :D Etenkin kun suurin osa oli oikeasti todella väärin, ulkonäköön liittyvää ja sen semmoista, ihan kamalaa settiä. Onneksi se aika on takana päin, eikä sellaista enää paljoa näy blogimaailmassa.

   Poista
 6. Mua jännitti myös ennen saada anonyymeiltä kommentteja, koska siihen aikaan tuli kyllä saatua sellaista törkyä, etten halua edes muistaa kaikkea... Mutta osaksi syy oli varmasti minun, sillä saatoin kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka olisin voinut jättää kirjoittamatta tai sanoin jotain, joka saattoi loukata jotakuta toista niin ymmärsin ne törkykommentit omalla kohdallani. Useat bloggaajat kyllä saivat/saavat anonyymeiltä ilkeitä kommentteja, mikä on surullista, sillä kuten sanoit niin kritiikin voi tietysti aina antaa rakentavasti ja jos ei ole mitään järkevää sanottavaa niin silloin voi pitää vaikka sen pään kiinni.

  Yksi menneiden aikojen lempiblogini sai törkykommentteja lähes joka ikisessä postauksessa ja siihen aikaan haukuttiin ko. bloggaajan tyyliä jos tämä pukeutui vähänkin erilaisesti. Huomasin myös ilkeitä kommentteja jos postaustahti ei ollut tasainen. Sitä en ikinä ymmärtänyt; bloggauksen kuuluisi olla mukavaa puuhaa, eikä asia, jota sinun on pakko tehdä tietyin väliajoin. Silloin itse bloggauksesta katoaisi se tietty "kipinä" ja saattaisi todellakin kyllästyä koko touhuun.

  Tykkäsin tästä postauksesta tosi paljon ja olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että bloggaajan ei todellakaan tarvitse kuunnella vittuilua ja nälvintää; totta kai bloggaaja saa sanoa vastaan, sillä mikä oikeus vain anonyymeillä muka on heittää ilkeitä kommentteja? On säälittävää antaa törkykommentteja anonyyminä; miksi tämä henkilö ei sitten sanoisi kaikkea omalla nimellään? Toivotaan kuitenkin, että tulevaisuudessa ihmiset osaisivat antaa kritiikkiä rakentavasti :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi kun jaoit myös ajatuksiasi aiheesta täällä! Joissain omissa teksteissä alkuaikoina saattoi kirjoittaa sitä sun tätä, josta oli sit helpompi nälviä. Muistan kyllä itsekin kuinka syvemmin kirjoitin ennen. Nykyään osaa jotenkin varoa ja vetää rajaa ettei anna ihan kaikkea itsestään tänne nettiin. :D

   Munkin lukulistalta on hävinnyt kaksi blogia, joiden blogeissa oikeasti oli ihan järjettömän paljon törkykommenttia. Musta on ihan kauheeta, että jotkut ihmiset ovat saaneet heidät lopettamaan tän harrastuksen mistä he selvästikin piti ja paljon. Se ei oo oikein ja en arvosta lainkaan tuollaista. Tämä homma on mukavaa niin kauan, kuin oikeasti saa sitä törkyä niskaansa ja imee mehut oikeasti lopulta bloggaajasta. Ja se, että blogi antaa pintaraapaisun ihmisestä, niin miksi jotkut käyttäytyy niin rumasti sitten sitä ihmistä kohtaan, jota ei oikeasti tunne, vaikka niin luulevat koska lukevat hänen blogia. Argh alkoi ihan kiehuttaa! :D

   Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit postauksesta ja mukava oli tosiaan kuulla myös sun ajatuksia tästä aiheesta <3 Samoilla linjoilla näemmä mennään ;)

   Poista
 7. Tämä oli kyllä todella hyvä postaus! <3 Meillä on ollut tästä puhettakin, mutta miehän sain kaikkein paskimmat ja asiattomimmat kommentit silloin kun olin raskaana ja lapsi oli pieni. Ei ole kovin hankala arvata, ketkä siellä kommentoivat ja onhan lapsen saaminen / raskaus / äitiys joillekin herkkä aihe, mutta se ei ole syy haukkua muita somessa tai toivoa ongelmia toiselle tai toisen henkilön perheelle. Silloin jännitti aina, kun huomasin anonyymi- kommentin, mutta miulla on blogissa nollatoleranssi asiattomien kommenttien kanssa ja ajan kanssa nämä ihmiset jättivät kommentoimatta, vaikka edelleen blogissa käyvät aktiivisesti... Laitoin silloin kommenttien valvonnan päälle, ei ole mukavaa lukea asiattomuuksia kenenkään blogin kommenttikentässä! Edelleen asiattomuudet menevät suoraan roskakoriin ja hyvä niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ihana kuulla Milla <3 Joo meillä on tosiaan ollut muutamaankin otteeseen keskustelua kyseisestä aiheesta. :) Apua kamalaa, oon kyllä niin pahoillani että oot saanut törkyä tuona aikana, kun se aika on muutenkin raskasta varmasti. Musta on tosiaan mahtavaa, että on mahdollista seuloa kommentteja, koska ketään ei kiinnosta lukea asiattomia kommentteja kenenkään kommenttikentissä. Mulle tulee sellaisesta ainakin tosi paha olo ihan muidenkin bloggaajien puolesta!

   Poista
 8. Miksi et enää kirjoita julkaisuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut vähän sellaista aikaa, ettei energia oo riittänyt, mutta täällä ollaan! Ja nyt toivon mukaan energiaa riittää taas perus 1-3 postauskertaan viikossa! :)

   Poista